Ženský fotbal

Slávistky získaly bod ze Slovácka

Fotbalistky Slavie po neúspěšném zápase s Plzní zabraly a na horké půdě Slovácka vybojovaly cennou remízu 1:1, přestože jsme vedli brankou Pavly Benýrové. Zápas se odehrál na hlavním stadionu prvoligového Slovácka. Prohlédněte si 16 fotografií ze zápasu A týmu a 7 fotografií z juniorek.

Průběhu zápasu:
Slávistkám se o něco vylepšila marodka, přesto nemohly nastoupit obránkyně Hejlová s Turkovou. Trenér Petr čermák však připravil pro všechny překvapení, do obrany šla nejlepší střelkyně a útočnice Gabriela Chlumecká. "Nebylo to pro mě nic nového, již jsem zde pár zápasů před lety ve Spartě odehrála," uvedla. Dnes se proti sobě postavil druhý a třetí celek ligy, oba měli stejně bodů. Jenže v posledních zápasech se nám proti Slovácku, dříve Otrokovicím, nedařilo na jejich hřišti.

V prvních minutách se hrál opatrný fotbal, kdy nikdo nechtěl udělat chybu a zbytečně inkasovat. Jenže jak čas plynul, tak jsme se dostávali více do hry a vytvořili si územní převahu, která nám i přinesla šance. Ty největší v prvním poločase neproměnily Voňková s Budošovou. Pozitivní je, že jsme soupeře prakticky nepustili před branku. Je jen škoda, že jsme svoji převahu nepotvrdili brankou.

Druhý poločas začal skvěle, po pár sekundách jsme dali velice důležitou branku. To však byla jediná příležitost. Do 60. minuty byla hra i přes naše vedení vyrovnaná a nedovolili jsme soupeři ohrozit naší branku. Jenže posledních třicet minut nás Slovácko dostalo pod tlak, kterému jsme se těžce bránili. Bohužel z obrany musela odstoupit Chlumecká a ihned poté jsme ze standardní situaci dostali vyrovnávací branku. Do konce zápasu si domácí vytvořili řadu nebezpečných příležitostí, ale i díky skvěle chytající Zbořilové další branku nevstřelili. Remíza je nakonec spravedlivá a pro nás cenná.

Zápasový report:
11. minuta - Chlumecká rozehrála standardní situaci, kterou domácí odhlavičkovali těsně nad vlastní bránu, takže moc nescházelo a dali si vlastní branku.
12. minuta - Holečková vyslala po lajně Voňkovou, brankářka vyběhla a naše útočnice jí z úhlu překonala, míč mířil do brány, ale obrana Slovácka v poslední chvíli odkopla z brankové čáry.
17. minuta - Pěničková poslala po lajně Holečkovou, u rohového praporku obešla dvě hráčky, na hranici vápna našla Voňkovou, ale její střela skončila těsně vedle šibenice.
23. minuta - Chlumecká nádherně z obrany poslala za obranu Budošovou, ta vybíhající brankářku přehodila, ale míč v brance neskončil.
30. minuta - Holečková rozehrála roh, obrana Slovácka odhlavičkovala pouze ke Králové, která z první vystřelila na bránu, bohužel trefila jen brankářku.
35. minuta - Domácí rychle rozehráli standardní situaci, Strožová z pravé strany centrovala na Scheppele, jejíž hlavička skončila vedle tyče.
36. minuta - Budošová dala míč na střed volné Voňkové, která obešla obránkyni a z hranice vápna vystřelila jen na brankářku.
46. minuta - Budošová poslala míč za obranu na Benýrovou, která svoji šanci dokázala využít. Pomezní rozhodčí sice signalizovala ofsajd, ale ten by platil, pokud by míč směřoval k Voňkové. Hlavní rozhodčí však správně nechala pokračovat. 0:1.
61. minuta - Po chybě Budošové se do šance dostala Scheppele, ale Zbořilová nás podržela.
67. minuta - Po rohu byl před bránou závar, odkopli jsme z brankové čáry, ale jen k Hoferkové, která z blízka trefila Zbořilovou.
69. minuta - Po standardní situaci se míč dostal ke Strožové a z úhlu prudkou ranou prostřelila Zbořilovou. 1:1.
76. minuta - Domácí vystihli naši přihrávku, rychlým pasem za obranu našli Zderčíkovou, která postupovala sama na naší brankářku, ta jí však vychytala.
79. minuta - Další míč za naší obranu, který se poté dostal k Scheppele, která si v klíčový moment moc předkopla míč a Zbořilová ho včas chytla.

Hodnocení trenéra:
"Remíza je spravedlivá. První půle vyzněla v náš prospěch, ale nevyužili jsme několik brankových příležitostí. Ve druhé půli byl lepší soupeř a dostal nás pod tlak, kdy nám docházely síly díky viróze, kterou jsme prodělali minulý týden. Hrál se svižný fotbal nahoru dolů na krásným stadion Slovácka. S bodem jsem spokojen. Oproti Plzni, kdy jsme prohráli, hra vypadala jinak," řekl k zápasu trenér Slavie Petr Čermák.

Slovácko - Slavia 1:1 (0:0)
Slavia: Zbořilová - Přibyslavská, Chlumecká (67. Bottová), Králová, Pincová - Holečková (75. Tesková), Petranová, Benýrová (85. Kejhová) - Pěničková, Budošová - Voňková (90. Bastlová)
Slovácko: Bednaříková - Hoferková, Marcoňová, Vlasatíková, Scheppele - Cvernová, Danielová, Polášková, Otépková - Skupinová (46. Zderčíková), Strožová
Branky: 69. Strožová - 46. Benýrová
ŽK: 79. Scheppele, 90. Zderčíková
Diváci: 211
Rozhodčí: Adámková - Pavlíková, Vejrostová


Juniorky:
Poslední zápas juniorek ukázal, jak dokáže být fotbal krutý. Slavia měla míč a přehrávala soupeře, jenže domácí dávali branky. Slávistky dostaly soupeře v prvních pětadvaceti minutách pod tlak, jenže v 11. minutě Brhelová zahrála standardní situaci, brankářce propadl míč pod nohami a Ondráčková v pohodě doklepla do prázdné branky. I tak jsme byli lepší, chtěli jsme vyrovnat a ve 22. minutě k tomu byla velká příležitost, kdy byla ve vápně faulována Feixová, bohužel to odnesla zraněním. Následnou penaltu však Čmakalová neproměnila. A z následného výkopu se míč dostal za obranu, po nedorozumění obrany s brankářkou toho využila Zderčíková a přehodila vyběhnutou Mazurovou. Poté nám trvalo, než jsme se z takto nepříznivého průběhu dokázali oklepat. A když už se nám to podařilo, v poslední minutě se opakovala situace při druhé brance. Opět se prosadila Zderčíková.

Ve druhém poločase jsme udělali změny v sestavě. Přestože jsme prohrávali, na hráčkách byla vidět snaha o zkorigování výsledku. Ale v koncovce jsme se nedokázali prosadit. I tak jsme měli územní převahu. V závěru zápasu se nakonec prosadil počtvrté soupeř, když střelu Helekalové neudržela brankářka.

"Odehráli jsme smolné utkání. Směrem dopředu jsme hráli dobře, holky předvedly solidní výkon. Bohužel po hrubých individuálních chybách jsme dostali branky, výsledek vůbec neodpovídá předvedené hře," řekl stručně k zápasu trenér Martin Svoboda.

Slovácko - Slavia 4:0 (3:0)
Slavia: Mazurová - Kulichová, Mádlíková (61. Buzková), Tománková (41. Plzáková), Feixová (24. Cibulková) - Marková, Čmakalová, Tesková, Kuklová (49. Jíchová) - Nováková, Bastlová
Branky: 11. Ondračková, 24. a 40. Zderčíková, 80. Helekalová

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky získaly bod ze Slovácka

    (host)     před 17 lety 25.11.2006 22:07 |  
    0 0

    Gratuluju k vydrenemu bodu. Jsem velkym fanouskem Slavie,ale toto si nemuzu odpostit.Skoda,ze nebyla moznost pridat komentar k predeslemu prispevku a tak toho vyuziji nyni.
    Pro cloveka,ktery se zapasu Slavie:Plzen nezucastnil a nemohl ho sledovat,se mohl zdat vas clanek mozna jen trochu zmateny uz jen kvuli vete "Pincova nedokazala spravne odkopnout mic a Plzenska hracka pote skobrtla o jeji nohu:-))."...Ta me moc pobavila. Ale pro cloveka,ktery byl tohoto utkani svedkem,je cely vas prispevek k smichu. Zajimalo by me,co si predstavuje pod pojmem opora tymu a dirigent hry. Taky by me zajimalo,kdy byl ten okamzik,kdy Vam nebyl uznan regulerni gol. K dalsim vecem se nebudu radeji vyjadrovat..Preji hezke svatky.

    • Re: Slávistky získaly bod ze Slovácka

      (host)     před 17 lety 25.11.2006 23:31 |  
      0 0

      Regulérní gól byl na začátku druhého poločasu, kdy brankářka vyrážela míč za brankovou čárou. Shodou okolností jsem si nesl kafe a šel na tribunu. Míč byl ve vzduchu a hlavní to vidět nemohla, ale pomezní to vidět měla. Druhá sporná akce byla zhruba 10 minut před koncem, kdy obránkyně Plzně chytila míč jasně do ruky (což prý přiznala i po zápase hlavní rozhodčí) a nepískalo se. A žlutá karta v úvodu za rozehrání přímého kopu na půlce bez pokynu rozhodčí mě docela rozesmála. Holky hrály nervózně a špatně, ale tyto chyby rozhodčích tam byly. Obecně si myslím, že úroveň rozhodčích ligy žen zdaleka nedosahuje úrovně hráček. Chyb je tam příliš mnoho. Sledoval jsem i Pražský přebor MŽ a úroveň rozhodčích včetně pomezních laiků byla úplně někde jinde! Pokud svaz dá mladým rozhodčím šanci, má si pohlídat i jejich výkony! JJ

      • Re: Slávistky získaly bod ze Slovácka

        (host)     před 17 lety 26.11.2006 02:36 |  
        0 0

        from Cliff, dovolim si reagovat, ciste z obecneho pohledu. Fanouskem zenske kopane rozhodne nejsem, ac ji respektuji. Zena by nemela dat na odiv neupravenost ci se dokonce vystavovat pachu potu,... Ja rika moje pritelkyne, zena musi byt upravena i kdyz jde se smetim:) Ale vratme se k problemu, vzdyt uz je do nebe volajici, jak si zde pravidelne vsichni stezuji na rozhodci a problemy s vysledky hledaji primarne u nich. Nevim, na zapase jsem nebyl, ale pokud pisete, ze rozhodci zapas viditelne nezvladnul ptam se, nezvladnul to pouze na jednu stranu, nebo piskal chybne na obe strany, cimz be se v souctu chyby negovaly? Jedno vsak ma zensky a muzsky fotbal preci jenom spolecne, chyby se musi zacit hledat VZDYCKY u sebe.

  2. Re: Slávistky získaly bod ze Slovácka

    (host)     před 17 lety 26.11.2006 10:13 |  
    0 0

    opet si pan cermak neodpusti komentar - dochazely nam sily kvuli viroze..a opet stara pisnicka..slaviste zase breci..pche..