O Slavii

T.Necid nejlepším st. dorostencem roku 2006

I v loňském roce pokračovala tradice úspěšných slávistických dorostenců. Nejlepším dorostencem, který běhal vloni po tuzemských trávnících, byl vyhlášen Tomáš Necid. Radovaly se i slávistky, na 2. místě v kategorii talent roku skončila Šárka Holečková, bronzová příčka mezi domácím ženskými trenéry patří Petru Čermákovi. Prohlédněte si 20 fotografií z dnešního večera!!!

zofin_sks.jpg

Pátý ročník galavečera mládeže se opět konal v paláci na Žofíně. Právě v tomto prostředí se Slavii povedl dva poslední ročníky skvělý kousek - její fotbalisté zvítězili v kategorii nejlepšího staršího i mladšího dorostence. Za rok 2004 to byli Michal Švec a Milan Černý, a za rok 2005 Marek Suchý a Tomáš Pekhart. V roce 2003 byl navíc nejlepším mladším dorostencem vyhlášen Michal Švec, takže má "double". V kádru Slavie je i nejlepší starší dorostenec roku 2002, Martin Latka.

zofin_necid.jpg Dnešní vítězství je pro Tomáše Necida (nar. 13. 8. 1989) velkým úspěchem, i když jeho dosavadní kariéra ho k němu tak trochu předurčila. Odchovanec Slavie, který s fotbalem začínal v pěti letech v pražských Stodůlkách, nasbíral řadu týmových ocenění. V roce 2003 se stal s A žáky mistrem republiky, o rok později byl s D dorostem na stříbrné příčce. V roce 2005 však vyhrál s C dorostem ligu, připsal si i dvě vítězství v Bican cupu za rok 2004 a 2005. Na svém kontě má i dva úspěchy v žákovské turnaji Nike Premier cup, který v roce 2004 slávističtí žáci vyhráli, o rok dříve se navíc v evropském finále dostali až na 7. místo.

V kádru B dorostu se ohřál jen na podzim 2005, na jaře již nastupoval za A dorost, se kterým nakonec skončil na druhé příčce. Do přípravy B týmu se vloni v létě zapojil jako šestnáctiletý, ale už 17. září vyběhnul ke svému prvnímu ligovému zápasu proti Slovácku. Za áčko odehrál šest utkání, 103 minut, ve kterých vstřelil dvě branky. Na jeden gól tedy potřeboval 56, 5 minuty.

Prošel reprezentacemi do 16 a 17 let, ve kterých většinou patřil do základní sestavy. S reprezentací do 17 let získal v v květnu 2006 stříbrné medaile na mistrovství Evropy, ve čtyřech zápasech závěrečného turnaje pomohl týmu pěti brankami. Celkem v obou výběrech odehrál 26 zápasů a vstřelil 18 branek. Nyní je členem reprezentace do 19 let, nastoupil za něj v pěti utkáních a dvakrát se gólově prosadil. Reprezentaci do 19 let nyní bude pomáhat v elitní kvalifikační skupině v boji o mistrovství Evropy 2007.



zofin_holeckova.jpg Pro mladou Šárku Holečkovou (nar. 8. 5. 1990) je druhé místo velkým úspěchem. Za poslední rok zaznamenala velký výkonnostní vzestup, což umístění v anketě jen potvrzuje. Slávistka tělem i duší začala s fotbalem v osmi letech mezi kluky v Horních Měcholupech, po pěti letech konečně zamířila mezi dívky. Po dovršení svých čtrnácti let mohla konečně nastoupit za A tým a hned ve svém druhém vystoupení zaznamenala branku, která pojišťovala postup do finále ženské ligy, kde Slavia seznačně vyhrála nad Spartou.

V dalších sezonách se postupně stále častěji prosazovala do základní sestavy. Letos z dosud jedenácti odehraných zápasů nastoupila hned desekrát od začátku utkání, vstřelila čtyři branky a na pět přihrála. V odehraných minutách je dokonce na třetím místě v celém kádru! V roce 2006 se konečně také dostala do reprezentace do 19 let, kam mohla naskočit až po dovršení šestnácti let. Ihned se zúčastnila první fáze kvalifikace na mistrovství Evropy 2007 do Bosny a Hercegoviny, nastoupila ve všech třech zápasech a vstřelila i svou první branku.



zofin_cermak.jpgPetr Čermák (nar. 27. 7. 1959) přišel do Slavie v květnu 2005. Bývalý fotbalista prošel Plzní, pět let byl ve Slavii a působil i v Brně. Zkusil si i angažmá v nižší soutěži v Rakousku a hráčskou kariéru zakončil v Mladé Boleslavi, které dopomohl do druhé ligy. Jako trenér působil dva roky v Čelákovicích u chlapů, pak se věnoval mládeži a vedl sportovní třídy na Bohemce. Před Slavií trénoval krátce v Chabrech.

V klubu pracuje na plné obrátky a během jeho působení došlo ve Slavii k řadu důležitým změnám. Sice nevybojoval titul, ale každý rok bojuje o nejvyšší příčky. V týmu má řadu mladých talentovaných hráček, které se nebojí postavit i do důležitých střetnutí. Letos v létě se stal novým reprezentačním trenérem do 17 let, kde bude mít důležitou úlohu při budování mladého výběru.


Starší dorostenec
1. Necid Tomáš (Slavia Praha)
2. Mazuch Ondřej (1. FC Brno)
3. Blažek Jan (Slovan Liberec)

Mladší dorostenec
1. Štěch Marek (Sparta Praha/West Ham United - Anglie)
2. Šural Josef (1. FC Brno)
3. Petr Jakub (Sigma Olomouc)
6. Petr Kolařík (Slavia Praha)

Trenéři dorostu
Dovalil Jakub (mládežnické reprezentace)
Sklenář Roman (mládežnické reprezentace, 1. FC Slovácko)
Sostřonek Petr (Baník Ostrava)

Trenéři žáků
Barák Antonín (Marila Příbram)
Procházka Luděk (Sparta Praha)
Walter Lubomír (Bojkovice)

Futsalista roku
1. Dlouhý Martin (Ecoinvestment Praha)
2. Sluka Tomáš (CC Jistebník)
3. Filinger David (Benago Praha)

Futsal - Trenér roku
1. Neumann Tomáš (reprezentace A)
2. Korený Radek (CC Jistebník)
3. Stejskal Ota (Era-Pack Chrudim)

Futsal - Objev roku
1. Janovský Jan (CC Jistebník)
2. Novotný Jiří (Ecoinvestment Praha)
3. Bellada Václav (Ecoinvestment Praha)

Fotbalistka roku
1. Ščasná Pavlína (Orebro - Švédsko) - 205 bodů
2. Bertholdová Petra (Sparta Praha) - 157 bodů
3. Šmeralová Eva (Sparta Praha) - 136 bodů
6. Pěničková Blanka (Slavia Praha) - 83 bodů
14. Chlumecká Gabriela (Slavia Praha) - 26 bodů
15. Hejlová Kateřina (Slavia Praha) - 25 bodů
23. Zbořilová Marcela (Slavia Praha) - 6 bodů
25. Králová Jana (Slavia Praha) - 5 bodů
28. Přibyslavská Veronika (Slavia Praha) - 4 body
31. Holečková Šárka (Slavia Praha) - 3 body
37. Benýrová Pavla (Slavia Praha) - 2 body
39. Taušová Petra (Slavia Praha) - 1 bod

Trenér ženského fotbalu
1. Žovinec Dušan (reprezentace A, Sparta Praha) - 60 bodů
2. Klimková Jitka (1. FC Slovácko) - 34 bodů
3. Čermák Petr (Slavia Praha, reprezentace 17) - 28 bodů

Talent ženského fotbalu
1. Veselá Kamila (1.FC Brno) - 34 bodů
2. Holečková Šárka (Slavia Praha) - 21 bodů
3. Ringelová Markéta (Sparta Praha) - 21 bodů
7. Voňková Lucie (Slavia Praha) - 10 bodů
9. Benýrová Pavla (Slavia Praha) - 6 bodů
15. Pincová Veronika (Slavia Praha) - 1 bod
15. Lucie Tesková (Slavia Praha) - 1 bod

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: T.Necid nejlepším st. dorostencem roku 2006

    carfi-sks (přítel SN)     před 17 lety 06.01.2007 20:44 |  
    0 0

    Není co dodat, snad jen GRATULUJU! SKS forever!!!

    • Re: T.Necid nejlepším st. dorostencem roku 2006

      BELL     před 17 lety 07.01.2007 11:56 |  
      0 0

      BLAHOPŘEJI.

  2. Re: T.Necid nejlepším st. dorostencem roku 2006

    KING25     před 17 lety 06.01.2007 22:46 |  
    0 0

    Všem gratuluji a přeji aby jen tak dál pokračovali a ty úspěchy byli ještě lepší..:-) p.s. "Slávistka tělem i duší" Bacha Richi aby jsi za tohle nešel do pekla:-))))

  3. Re: T.Necid nejlepším st. dorostencem roku 2006

    Urbie     před 17 lety 07.01.2007 00:35 |  
    0 0

    Tak Tomáš Necid je teda pěknej brankostroj. Přeju mu aby ho nepotkali lidé jako agent Vandas a aby se jednou dostal hodně vysoko, ale před tim by mohl odehrát ještě tak minimálně čtyři roky ve Slávii a nastřílet v jejim dresu aspoň 40 branek...Vždycky se přirovnává, že tohle je mladej Pelé a tohle zase Maradona, tak věřím, že Tomáš je nástopce Pepiho Bicana...