Ženský fotbal

Mladé slávistky na turnaji poslední

Fotbalistky Slavie skončily poslední na silně obsazeném halovém turnaji v Brně. Z pěti zápasů jsme uhráli pouze jednu remízu. Vítězem se stalo Brno, které porazilo po dramatickém penaltovém průběhu Spartu. Prohlédněte si v článku 12 fotografií z turnaje.

Tým byl složený z mladých hráček, takže jsme rozhodně nebyli považováni za favority, mohli jsme pouze překvapit. To se však nestalo, často jsme dopláceli na nezkušenost a mnohdy i dělaly holky hrubé chyby. Nejvydařenější zápas byl úvodní s Teplicemi, kdy jsme si vytvořili řadu šancí, ale plno jich nevyužili.

Pro mladé slávistky turnaj představoval velikou zkušenost, která se jim do budoucna může hodit. Přesto je účast na Umbro cupu neúspěchem, jako jediný tým jsme nevyhráli.

V kádru reprezentace do 19 let se představily čtyři slávistky, které byly ve stejné čtyřce. Několikrát se i střelecky prosadily, ale nakonec svému týmu nepomohly k lepšímu než sedmému místu.


Slavia - Teplice 2:2
Branky: 2. Voňková, 15. Kejhová - 16. Pomijová, 18. Kozárová
Velice mladý slávistický tým tvořený polovičkou juniorek (věkový průměr hráček v poli je 17,3) sehrál skvělou partii v prvním zápase, přesto to skončilo remízou. Od začátku jsme byli jednoznačně lepší, vytvořili si řadu vyložených šancí, bohužel koncovka nebyla dobrá, někdy moc zbrklá. Přesto jsme se dostali do dvoubrankového vedení, bohužel během dvou minut Teplice vyrovnaly po zaváhání obrany a brankářky. V poslední minutě jsme i tak mohli strhnout vedení na naší stranu, ale přečíslení tři na jednu jsme zahodili.


Slavia - Slovan Bratislava 1:3
Branky: 9. Králíčková - 8. Mravíková, 12. Meszárošová, 13. Ondrušová
Ve druhém zápase byl jednoznačně lepší Slovan Bratislava, náš nezkušený celek nezvládal reagovat na skvěle organizovanou hru soupeřek. Přeci jen, slovenský celek již odehrál několik halových turnajích a jsou v hale velmi dobří. Slovan se dostal do vedení po střele k tyči, ale o minutu později vyrovnala Králíčková. To však bylo vše, co jsme dokázali.


Slovácko - Slavia 2:1
Branky: 6. Zderčíková, 11. Skupinová - 1. Kuklová
Slávistky v posledním zápase ve skupině sehrály vyrovnanější zápas, přesto bylo Slovácko nebezpečnější. Postupujícího soupeře jsme zaskočili rychlou brankou, když Voňková vybojovala míč, přihrála Kuklové, která k tyči nedala brankářce šanci. Slovácko přesto dokázalo otočit, když se nejdříve prosadila Zderčíková a po polovině hry Skupinová po autovém vhazování. V závěru jsme se snažili alespoň vyrovnat, chvílemi hráli vabank, přesto se i přes pár šancí nepodařilo vstřelit branku.


O 5. - 8. místo
Slavia - Plzeň 1:2
Branky: 7. Voňková - 4. Ranglová, 11. Vachlová
Slávistky ani ve čtvrtém zápase nevyhrály. Plzeň se dostala poměrně brzo do vedení, když utekla obraně a prostřelila Zbořilovou. Sice se nám podařilo vyrovnat po střele Voňkové, ale po pár minutách po ztrátě míče se prosadila Vachlová. Celkově se nám hra příliš nedařila, až moc často jsme ztráceli míč a na jeho vybojování jsme se hodně nadřeli.


O 7. místo
Slavia - ČR 19 3:5
Branky: 1. Voňková, 3. Zubková, 4. Kuklová - 4. a 18. Lacinová, 5. Landová, 8. Nepokojová, 15. Pivoňková
Slávistky do posledního souboje vstoupily skvěle, po pár minutách vedly 3:0. Nejdříve se střelou z úhlu prosadila Voňková, po tečované střele Zubková a Kuklová po dorážce Teskové, jejíž pokus skončil na tyči. Jenže vedení nás uspokojilo a reprezentantky rychle otočily i díky hrubým individuálním chybám. Z rychle inkasovaných branek jsme se nevzpamatovali.


Sestava: Zbořilová - Zubková, Kulichová, Voňková, Kuklová - Králíčková, Kejhová, Tesková, Čmakalová - Týlová

Ostatní zápasy ve skupině B:
Slovácko - Slovan Bratislava 1:0
Slovácko - Teplice 7:1
Slovan Bratislava - Teplice 4:1

Finále:
Brno - Sparta 1:1, 10:9 pen.

Pozn.: Omluvte zhoršenou kvalitu fotografií.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Mladé slávistky na turnaji poslední

    (host)     před 17 lety 27.01.2007 17:10 |  
    0 0

    A co se divíte,když" hvězdy" slávie dřepí doma!!Je to ostuda.

  2. Re: Mladé slávistky na turnaji poslední

    (host)     před 17 lety 28.01.2007 01:48 |  
    0 0

    5 z nich je docela hezkejch :P

    • Re: Mladé slávistky na turnaji poslední

      (host)     před 17 lety 28.01.2007 01:53 |  
      0 0

      noo některý jsou fakt docela mrtěěě :)) sice jsem měl jednu volejbalistku, ale to byla vyjímka.....ony tyhle sportovkyně maj něco do sebe:) asi nějakou budu muset sbalit, když na to tak koukám :-D ale fotbalistku neznám ani jednu :-/ L.