O Slavii

Áčko i béčko finišují v přípravě

Necelé dva týdny zbývají do startu Gambrinus ligy i České fotbalové ligy a před oběma slávistickými týmy je již pouze poslední víkendový přípravný zápas, generálka na ligu. Ve středu končí přestupní termín, v těchto dnech tedy probíhají finální jednání o příchodu či odchodu hráčů.

Fotbalisté áčka se v sobotu vrátili z herního soustředění na Kanárských ostrovech, kde sice našli kvalitní tréninkové podmínky, nicméně výsledky v přípravných zápasech s druholigovými španělskými týmy zrovna neoslnili. Nyní se ještě 14 dní budou připravovat v domácích podmínkách Strahova, v sobotu pak ve Vítkovicích nastoupí v generálce na ligu s místním celkem. Při vší úctě k soupeři si jistě fanoušci představovali, že generálku obstará souboj minimálně s prvoligovým týmem a ne 13. mužstvem 2. ligy. K prvnímu jarnímu ligovému boji pak slávisté zajíždí 12. března do Liberce.

Do středy, kdy končí přestupní termín, je potřeba doladit příchody a odchody z kádru. Slavia stále jedná o příchodech Armenda Nedzipiho a Michela Fernanda Costy. "Zatím není nic nového, ale očekáváme, že se to vyřeší v nejbližších dnech," řekl dnes na toto téma tiskový mluvčí Slavie Jan Cícha. Možnosti, jak se vše vyřeší, jsou konkrétně dvě: buď přijdou nebo ne. S týmem na herní soustředění neodjel Marcel Gecov, jedná se o jeho hostování v prvoligovém klubu, ale není to ještě definitivně potvrzené.

Béčko v neděli úspěšně završilo svoji účast na turnaji Dragoun cup, během dvou měsíců si poradilo s několika kvalitními soupeři o třídu výš a nakonec celý turnaj vyhrálo. Zítra svěřenci trenéra Luboše Kozla podstoupí fyzické testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu, v sobotu v generálce na ligu nastoupí proti Jirnům, lídrovi divize. "Posledních 14 dní přípravy budeme dolaďovat detaily, úplně stoprocentní představu o základní jedenáctce, která nastoupí proti Budějovicím, ještě nemám," podotknul dnes Luboš Kozel.

Tým posílil do léta Lukáš Dupal, nicméně zápasy za béčko hrát nebude. V kolonce odchodů je jméno Romana Švamberga, který odchází hostovat do Ovčár. Na hostování by měli odejít další dva hráči, vše se doladí zítra nebo pozítří. První ligový zápas odehraje béčko 11. března doma od 10,15 proti rezervě Českých Budějovic.

Komentáře (43)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

    Vhoo (přítel SN)     před 17 lety 26.02.2007 19:49 |  
    0 0

    no takze Otepka asi neprijde pravej zalooznik je teda Krajcik do obrnany Vorel a s utokem sme na tom temer stejne jako sme byly

    • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

      (host)     před 17 lety 26.02.2007 21:06 |  
      0 0

      s utokem jsme na tom lepe, je vyssi konkurence

      • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

        Vhoo (přítel SN)     před 17 lety 26.02.2007 22:11 |  
        0 0

        no ja vidim utok na Vlcek- a pak kdo bude mit nejlepsi formu zatim u me stale vitezi Necid

        • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

          BELL     před 17 lety 27.02.2007 09:30 |  
          0 0

          Určitě momentálně Necid, má hodně co dokazovat a má na to, těším se na jeho góly v Liberci :-)

  2. Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

    Urbie     před 17 lety 26.02.2007 21:29 |  
    0 0

    No Vítkovice opravdu nejsou to co jsem si představoval, ale snad vyhrajou a psychicky jim to pomůže...

  3. Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

    Rottax (přítel SN)     před 17 lety 26.02.2007 22:23 |  
    0 0

    Věta,kterou řekl tiskový mluvčí je snad jediná,kterou kdy pro tento web řekl.No nevím,ale Saša Kliment byl tisíckrát vstřícnější!

  4. Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

    (host)     před 17 lety 26.02.2007 22:27 |  
    0 0

    To je zase zpráva. Zase pozitivní. Vzhledem k tomu, že slávistický fanoušek má utrpení v popisu práce, tak to tak nějak beru. Místo zápasu třeba s někým z polské ligy se budou trmácet do Ostravy. Ten Cícha je k ničemu. To co řiká on bych vám řekl aniž mám informace. Neb pracuji v ČEZ, a mám relativně blízko k oddělení komunikace, musím říci, že to jak Slavia komunikuje je jedna velká zoufalost. Ani se nesnaží utišit spekulace, že odejde trenér a půlka kádru, nedaří se přivést ani ty nejlevnější posily. To je prostě děs a klidně si argumentujte tim, že stavíme stadion. Copak nebylo deklarováno, že stadion s pokladnou Slavie nesouvisí? Pane Doležale, jestli to neumíte, tak doporučte akcionářům ať to prodají někomu, kdo bude mít zájem o klub a najme lidi, kteří to umí. Odešel pan Říčka a jestli odejde ikona Karel Jarolím, tak myslím, že to bude konec všem nadějím. Chápu, že pak sáhnou po chudáku Lubošovi, který třeba s mladíky z béčka něco dokáže i v 1. lize, ale nechápu, proč klub jko Slavia dluží peníze a nepřivede ani jednu posilu. Třeba blbá Plzeň má několik špičkových posil, třeba Petržalu, Jablonec má Stožického, například, o Spartě nemluvim. Slavia mě fascinuje také v tom, že je to transparentní akciová společnost:)) Neodržuje zákony této země a nedodává soudu účetní uzávěrku. To je její povinnost. Dočetli bysme se v ní pěkné věci. S rozvahou se dá sice leccos dělat, ale úplně s tím čarovat nemůžou. Pokud je ve Slavii stejně jako externí komunikace v bordelu i účetnictví, tak se nedivím, že jí to případný auditor nezbaští. Pravděpodobně účetnictví Slavie nebude tím věrným obrazem, ale snúškou nejrůznějších machinací ENICu, který vlastnictvím Slavie sleduje bůhví co. Doporučoval bych vedení, aby se začlo chovat narovinu, mluvilo pravdu a mluvilo o důvodech proč nemáme Valentu, Eliáše, Tomu, Nečase, nebudeme mít Vlčka, Hrdličku, Jarolímy.... Ale budeme mít všechny ty hezké lidi s vedení, kteří se mají postarat o to, aby klíčové osoby z A týmu neodcházely zdarma. Ale ono je to každému asi jedno. Až na ty fanoušky, že jo.

    • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

      jane (admin)     před 17 lety 26.02.2007 22:45 |  
      0 0

      Jo, to jsem zapomnela napsat, prodluzovani smluv hracu a trenera se vedeni naplno bude venovat po uzavreni zimniho prestupniho obdobi.

    • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

      (host)     před 17 lety 27.02.2007 08:09 |  
      0 0

      Nesnáším tyhle lidi, kteří kritizují naprosto všechno, co jim přijde pod ruku, resp. pod hubu. Člověče, vždyť ty musíš být celý život nešťastný. Měl by sis možná pořídit akvárium s rybičkami a u něj několik hodin denně relaxovat. Fotbalové fanouškovství asi není hobby pro tebe.

      • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

        (host)     před 17 lety 01.03.2007 21:53 |  
        0 0

        Mám výroční zprávy Baníku, Sparty, Liberce... V tom jsou transparentější.

    • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

      kerouac     před 17 lety 27.02.2007 08:50 |  
      0 0

      Teda chlape ty ses do toho vopřel. Ten zajebanej klub s ještě prašivějším vedením právě staví nejlepší stadion v zemi, má nejlepší výchovu juniorů a filosofii stavějící na odchovancích, což je pro klubistu naprosto skvělý, když pak rozhodne zápas kluk kterýho sleduje od žáčků. Přes zimu odešel jen Fordík a v porovnání např.s Liberecem to je naprostá pohoda. Největší opory se podařilo udržet. Jo co to tam bylo dál? Účetní uzávěrky, aha, nebo spíš hahaha. Sakra co to meleš? V čem je slavia míň transparentní než kterýkoliv jiný klub v čechách? Prostě ten tvůj přiblblej příspěvek je jen snůška nesmyslů, spekulací a neověřených informací. Jak už tu psal kolega, radši se na to vyprdni, než ti klekne pumpa. Zdar

      • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

        mart     před 17 lety 27.02.2007 13:35 |  
        0 0

        Ufff. No, cetl jsem ten anonymuv komentar uz pred dvema dny. (myslel jsem ze to je Karel - ale ten se podepisuje, takze nevim, a to je skoda, jinak bych urcite odepsal uz driv.) V prvni chvili jsem mel podobny pocit (mozna ne tak "ostry") jako Kerouac, ale v leccems ma anonym pravdu. Slavia se nemuze prirovnavat do nekonecna k ostatnim klubum, ktere to "svindluji" jak to jen jde. ( ….a vymluva, ze v cechach svindluji vsichni by pro Slavii nemela platit) Co se tyce toho ucetnictvi, tam asi bude "nemaly" problem. Otazkou je ale jestli je priblizne soumeritelny s "problemy" ostatnich klubu, jestli je vyrazne vetsi, a nebo jestli je to cele "umele vyhonene". To bohuzel nemohu posoudit, a priznam, se, ze bych musel mit ale hodne dobrou informaci od nekoho hodne duveryhodneho, abych mohl zaujmout nejake definovane stanovisko. Bohuzel anonymni prispevek takovou hodnotu postrada. Prijde mi proto hrozne tezke se jakkoliv vyjadrovat. Nicmene stejne tezke mi prijde nevyjadrovat se vubec, nebo proste problem zavrhnout jako neexistujici. Takze shrnuto a podtrzeno, I kdyz si nedelam velke iluze o cistych rukou ve spinave spolecnosti, neprestavam byt slavistou tedy ani neprestavam verity, ze se vse casem v dobre obrati. Stadion mozna prvni vlastovkou (??)zdravi mart

        • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

          jane (admin)     před 17 lety 28.02.2007 08:29 |  
          0 0

          Musim s tebou naprosto souhlasit, ze by bylo potreba mit relevantni ekonomicke informace jak o Slavii, tak o ostatnich klubech, aby bylo mozne posoudit, jestli jsou na tom ostatni jeste hur, anebo se proste problemy Slavie jen s vetsi oblibou prezentuji v mediich.

        • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

          (host)     před 17 lety 01.03.2007 21:55 |  
          0 0

          Mám výroční zprávy prvních 10ti klubů ligy kromě Slavie, jsou v pohodě dostupné na příslušných soudech. Někdy elektronicky, někdy osobně.

          • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

            (host)     před 17 lety 01.03.2007 22:09 |  
            0 0

            No a jak si stoji?

    • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

      (host)     před 17 lety 27.02.2007 08:59 |  
      0 0

      V něčem pravdu máš, v něčem ne. Aby se dalo diskutovat, tak by bylo potřeba vědět, jestli jsi Slávista,kterej sem chodí nebo jen prudič, co se potřebuje vykřičet , což když se nepodepíšeš, tak jen těźko poznáme. Tak jen tohle. Kdyby Slavia porušovala zákony této zemé, tak se najde spousta závistivců a udavačů, kteří by si na ni smlsli. Stačí vzpomenout na nevinné " Smrk Spartě" a udavače sparťana Aleše Slavíka....nelenil a hned vše odeslal mediím. Myslíś, źe kdyby Sks nedodávala soudu to co má, źe by to udavači, kterých je plná tahle země nechali jen tak???
      Říčky je škoda, ale jelikož ho oslovila Chelsea, tak Slavia neměla nejmenší moźnost, ho udrŽet. Buďme rádi, za to co tu udělal.A hráči jako Valenta, Eliaš, Nečas,...atd tady nejsou, protože 1. nebyli dost silní, aby odolali nátlaku Vandase 2. Nebyli tak výrazní talenti, aby stáli Slávii, za nestandardní podmínky. LordEdmund

      • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

        (host)     před 17 lety 27.02.2007 23:07 |  
        0 0

        Ricku rozhodne neoslovila Chelsea v dobe jeho pusobeni ve Slavii. Odesel z uplne jinych duvodu a jeste predtim a vubec se mu nedivim.

        • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

          Richi (admin)     před 17 lety 27.02.2007 23:12 |  
          0 0

          Presne tak

    • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

      martin08     před 17 lety 27.02.2007 12:04 |  
      0 0

      To je ubohy pane Anonyme.. a pak ze jsi blizko oddeleni komunikce, asi ne dost blizko, nevis tak neremcej.

    • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

      (host)     před 17 lety 27.02.2007 14:46 |  
      0 0

      Ježiši tak to je výtvor chlapče. Ještě že jsi napsal kde děláš a k čemu máš blízko.

    • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

      (host)     před 17 lety 27.02.2007 17:06 |  
      0 0

      Přiznám se, že netuším, čím vás autor toho příspěvku tak rozlítil. I když, už jsem si zvykl na to, že kdyby se slávistické vedení rozhodlo vyhlásit, že každého druhého fanouška u brány Strahova nakopne, i tak by se našli chytráci, co by na všech webech donekonečna vypisovali, jak je to v naší situaci rozumné, přispěje to stabilizaci poměrů a dodali by, že Slavie se v poslední době ubírá správnou cestou. Já naopak sdílím tu nechuť nad tím, jak neprofesionální je Slavie v komunikaci s fanoušky i médii. To se po odchodu Sašky-sedmilháře a příchodu snaživého pana Cíchy nezměnilo takřka v ničem. Z jeho posledního zdánlivě nicneříkajícího cancu navíc dostávám nepříjemný pocit, že příchod Nedzipiho a Costy je ohrožen. Naučili jsme se z dob stavitele Vládi číst mezi řádky a vzhledem k tomu, že v minulých dnech údajně podpisu smluv bránilo jen to, že je Costa na Kanárech s áčkem a dnes najednou "není nic nového", začínám mít strach, jak to celé dopadne. O "dotažení" přestupu Jozsiho se taky před pár roky tak dlouho "intenzivně jednalo" a "dolaďovalo" až v tichosti nepřišel vůbec. Stejně tak moje tichá soukromá oslava, že letos je snad první přestupní termín po x letech, kdy Slavii netahají po arbitrážích, se ukázala být předčasnou a díky milionovým (!) dluhům Zbonovi a Mírovi Holeňákovi je zase "nekomfortní situace" na světě. Ach jo.

    • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

      Markus     před 17 lety 27.02.2007 19:54 |  
      0 0

      To je tvůj názor a já ti ho neberu. Mě pro změnu jak funguje Slavie uvnitř nezajímá když jsem spokojený s hrou kterou hraje a navíc roste i vysněný stadion na domácí půdě v Edenu.

  5. Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

    BELL     před 17 lety 27.02.2007 08:37 |  
    0 0

    Příprava s Vítkovicemi není opravdu ideální, ord před startem v Liberci :-(

  6. Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

    (host)     před 17 lety 27.02.2007 09:42 |  
    0 0

    Jane máš tam chybu. Nedzipi se jmenuje Armend ne Arend. Kuka1

  7. Re: SESTAVA

    (host)     před 17 lety 27.02.2007 10:06 |  
    0 0

    Vorel- J.Vorel,Latka,Aračič(Dosoudil),Hubáček- Krajčík,Jarolím,Costa,Švento- Vlček,Gaúcho(Reiter)

    • Re: SESTAVA

      Vhoo (přítel SN)     před 17 lety 27.02.2007 11:29 |  
      0 0

      nel by chytat Kozacik ne kvuli tomu ze je lepsi ale kvuli tomu ze je mladej a hraje za narodak ruku na srdce jestli budeme mit 1misto nebo en to uz golman moc nerozhodne tak velkej rozdil mezi nima neni a Matus se muze v lete sqele strelit

      • Re: SESTAVA

        Rottax (přítel SN)     před 17 lety 27.02.2007 11:58 |  
        0 0

        pro Jarolíma je nejdůležitější momentální forma a tak by to mělo být.A podle výkonův přípravě bude chytat Vorel.

  8. Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

    martin08     před 17 lety 27.02.2007 12:01 |  
    0 0

    Generalka na ligu: ono je to jaksi logicky, loni jsme hrali s Wolfsburgem jestli se nepletu, ale letos jelikoz Nemci i Rakusaci uz svoje ligy hrajou tak zadny "lepsi" souper neprijede.
    Co se tyce sestavy, myslim se neda rict tohle je sestava a s tou budeme hrat, jde take o doma - venku a soupere. I kdyz takovej ten zaklad je jasnej a jde o diskutovene 2-3jmena. No podle me by mel chytat matus (mladsi, perspektiva, svk repre..) takze: Kozacik - obrana: Vorel,Latka,Dosoudil,Hubacek (me osobne se Dousodil herne docela libi, i kdyz ma trosku "psychycke skolony", co se tyce Aracice - nemam v nej takovou duveru ale co se Suchym..) Krajcik,Jarolim, - ,Svento to je jasny. A ted bud defenzivne Suchy, Svec nebo ofenzive Hrdlicka, Costa. Utok pak Vlcek a druhej do party Gaucho, Necid, Reiter. Taky je moznost hrat na 3utocniky... Hlavni je ze je docela dost alternativ a jak si mohli ti sikovnejsi vsimnout nehrajeme to tak ze nastoupime 4-4-2 a hrajeme tak porad, prechod do 3-5-2 popr. 3-4-3 neni u nas problemem.

    • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

      (host)     před 17 lety 27.02.2007 13:34 |  
      0 0

      Vorel je jistější. Kozáčik dělá dost často chyby a má nevyrovnananý výkony. Někdy zachytá jako bůh a někdy chytí hovno jako blažek. Vzpomeň si na minulej zápas s Libercem, ten první gól byl jeho, dostal góla k tyči u který stál. Kuka1

      • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

        martin08     před 17 lety 27.02.2007 13:36 |  
        0 0

        No jo to je sice fakt, ze sem tam ma ulety ale Vorel je podle me ma taky, ten jeho FRRE-STYLE... Nevim, osobne bych byl pro Matuse. holt co clovek to nazor.

        • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

          (host)     před 17 lety 27.02.2007 13:44 |  
          0 0

          Jestli chceme titul musí chytat Vorel.

          • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

            martin08     před 17 lety 27.02.2007 15:11 |  
            0 0

            jestli chceme do LM musi chytat matus! :)

            • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

              (host)     před 17 lety 27.02.2007 15:32 |  
              0 0

              A jestli v LM chceme mít úspěch musí chytat Vorel.

              • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

                (host)     před 17 lety 28.02.2007 17:32 |  
                0 0

                hmm a jestli chceme vyhrat LM musi chytat Diviš :)))))

  9. Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

    Katrin     před 17 lety 27.02.2007 12:26 |  
    0 0

    Hlavně muší hrát Kalič, jinak je mi to ukradený, páč Karel to poskládá určo dobře... :-)))

    • Re: Áčko i béčko finišují v přípravě

      (host)     před 17 lety 28.02.2007 17:34 |  
      0 0

      ten hrat podle me moc nebude aspon zezacatku kdyz byl skoro celou pripravu zranenej :P

  10. někdy ...

    Richi (admin)     před 17 lety 27.02.2007 19:59 |  
    0 0

    Až já se naštvu na ty nahoře (k tomu moc neschází), tak se neubráním a taky něco napíšu ....

    • Re: někdy ...

      mart     před 17 lety 28.02.2007 08:31 |  
      0 0

      Halooooo,................ je tady nekde nekdo "poradne" nastvanej na ty nahore? Ja, ze by me to docela zajimalo :D. Takhle po ranu, ja sem nastvanej kazdej den (teda krome sobot a nedeli), tak ze se jen tak ptam.......mart:)

    • Re: někdy ...

      martyni (přítel SN)     před 17 lety 28.02.2007 10:13 |  
      0 0

      No ono je to těžký..napsat, nenapsat...jestli to slavii poškodí nebo jestli jsou problémy takový, že je třeba je zveřejnit, aby to slavii třeba pomohlo. My co nemáme žádný interní informace, se můžem jen dohadovat...tým není špatnej, otázka je jestli je slavie schopná jeho kvalitu udržet i v budoucnu... postavení v tabulce super, ale přiznejme že jsme měli v několika zápasech na podzim pořádnou kliku..stadion se staví, to je ta nejlepší věc, ale nedojdou peníze...na podzim Doležal kudy chodil, tak tvrdil, že situace je už stabilní, že úspornej režim se vyplatil..ale je to skutečně tak? nejsou zas dluhy, zpožděný vejplaty? kde se berou ty spekulace o odchodu KJ a jak to bude s hráči, kterým končí smlouva? A co ostatní kluby, nevěřim že by na tom byly líp, že by měli výrazně schopnější vedení a štědřejší sponzory... atd. no nám nezbejvá než věřit, že se žádná katastrofa nestane...

      • Re: někdy ...

        (host)     před 17 lety 28.02.2007 11:05 |  
        0 0

        Tvrzeni, ze nejsou zadne dluhy, je dobry vtip, mozna to tak vypada navenek. Slavia dluzi vsude, kam se podiva. Ono je sice hezke, ze se po dlouhe dobe zapracovavaji odchovanci do A tymu, vsichni si muzeme libovat, jak je prace s mladezi skvela, ale musime si klast otazku: neni to spise z nouze ctnost? Neni to tak proste proto, ze nejsou penize na hrace z jineho klubu? A bude kam sahat za dva, tri roky?

        • Re: někdy ...

          martyni (přítel SN)     před 17 lety 28.02.2007 11:11 |  
          0 0

          a odkud ty víš, že "slavia dluží, kam se podívá"... jinak je jasný, že odchovancům se dává větší prostor, páč nejsou peníze na nákupy, to není žádná novinka.

          • Re: někdy ...

            (host)     před 17 lety 28.02.2007 13:27 |  
            0 0

            Ale ona opravdu dluzi kam se podiva, ze se nekdo nepodepise pod prispevek, nemuze odhalil by zdroje, bohuzel vim co se delo na mem mailu pote co jsem se jednou podepsal jmenem a nekdo si mne jednoduse vyhledal a dely se veci....Presto si myslim a byvam hodne kriticky , ze situace snad neni tak zoufala, ze existuje urcity plan jak klub ozdravit i kdyz je pro nas vsechny velmi bolestny, nedelam si zadne velke iluze o p. Cichovi, ale je treba komunikovat mluvit pravdu a ne nam lhat viz p. Dolezal a jeho rozhovory, kde rika , ze finance jsou stabilizovane a pan Cicha musit nabidnout pro fanouska nejen fotecky , ale treba i zajimavosti , ktere budu mit jako prvni, opet bych mohl psat o Mostu, z dluhu klubu mne boli hlava ale je mi dobre , kdyz si vemu kolik lidi jede do Liberce, zdravi vecny kritik Karel