Ženský fotbal

S Krásnou Studánkou tři body

Fotbalistky Slavie bez problémů zvládly zápas s Krásnou Studánkou a získaly povinné tři body. Výhru 4:0 zajistily Voňková, Pěničková, Bottová a Divišová. Juniorky stejného soupeře porazily 5:0. Prohlédněte si 17 fotografií - ZDE a report z utkání juniorky.

Zápasový report:
Slávistky měly po celé utkání převahu a prezentovaly se kombinanční hru. Na první branku jsme si však musely počkat do 30. minuty. Do té doby jsme Krásnou Studánku nepustili k naší bráně a trpělivě se pokoušeli překonat pozornou obranu. Jen škoda, že jsme nevyužili některé slibné šance. Po vstřelení první branky jsme přidali ihned další a do konce poločasu zápas kontrolovali.

Druhý poločas měl od začátku podobný průběh, i když soupeř srdnatě bojoval. Možná i proto jsme se do vyložené šance nedostali. Přesto jsme přidali další dvě branky a o výsledku bylo rozhodnuto. V závěru jsme však trochu polevili a umožnili soupeři ohrozit naší branku, což by se nemělo stávat.

Průběh zápasu:
12. minuta - Holečková rozehrála roh, ve vápně však nedokázala protlačit míč do branky Chlumecká.
16. minuta - Po centru Bottové se za obranu dostala Divišová, ale nedokázala ideálně zakončit.
18. minuta - Mezi obranu prodlužovala Zubková na Pěničkovou, která šla z úhlu sama na brankářku, ale trefila pouze její nohy.
29. minuta - Divišová prostrčila k Voňkové, která zakončovala podél brankářky k tyči. 1:0.
31. minuta - Voňková s Budošovou rozehráli rychle roh na krátko, Budošová následně do vápna vyslala pěkný centr a těsně před brankářkou tečovala Pěničková. 2:0.
37. minuta - Ke střele z vápna se dostala Budošová, brankářka vyrazila a obrana následně odvrátila na roh.
67. minuta - Holečková zahrála roh, míč se odrazil k Bottové, jenž technickou střelou k tyči nedala brankářce šanci. 3:0.
72. minuta - Rychlý brejk táhla HOlečková, před vápnem našla volnou Divišovou na druhé straně, pro níž nebyl problém prostřelit brankářku. 4:0.
75. minuta - Po rohu Holečkové hlavičkovala vedle brány Divišová.
80. minuta - Nebezpečnou střelu vyslala Sittová, Zbořilová vyrážela.

Ohlasy trenérů:
"Zasloužené vítězství po kombinační hře. Soupeře jsme předčili čtyřmi branky, i když rozdíl mohl být i větší. Vyzkoušeli jsme různé herní varianty i hráčky z juniorky. S výsledkem jsem spokojen," řekl trenér Slavie Petr Čermák.

"Slavia byla herně lepší, ale trochu jsme je potrápili. Svými vlastními chybami jsme prohrávali 0:3. Druhý poločas byl o něco lepší, ale i tak jsme dostali branky. Na Slavii prostě nemáme," uvedl trenér Krásné Studánky Vladimír Housa.

Slavia - Krásná Studánka 4:0 (2:0)
Slavia: Zbořilová - Bottová, Chlumecká, Pincová, Zubková (65. Kulichová) - Holečková, Pěničková, Budošová, Benýrová (54. Přibyslavská) - Voňková (79. Čmakalová), Divišová
Krásná Studánka: Proboštová - Pichrtová, Hušková, Pižlová, Prokopová - Košková (61. Ježková), Ubiasová, Boušková, Kotková - Nováková (34. Sittová), Petráčková
Branky: 29. Voňková, 31. Pěničková, 67. Bottová, 72. Divišová
ŽK: 1. Pižlová, 28. Hušková, 39. Ubiasová
Rozhodčí: Kramlová - Janků, Špivák
Diváci: 50

Juniorka:

Zápas jsme od začátku utkání měli ve své moci. Vytvořili jsme si velkou řadu příležitostí, některé však bohužel nedokázali proměnit. Nakonec tři branky vstřelila Lucka Nováková a dvě premiérové v týmu i Iveta Dvořáková. První branku jsme dali v 15. minutě, kdy po standardní situaci Čmakalové dorážela na brankové čáře Nováková, o další čtvrt hodinu se prosadila právě Dvořáková, když po přesném centru Kuklové se obtočila kolem protihráčky a v pádu k tyči zakončila. Do konce poločasu už jsme bohužel další branky nepřidali.

Ve druhém poločase po pár minutách třetí branku přidala Dvořáková, opět jí nahrávala Kuklová, tentokrát její centrovaný míč střelkyně usměrnila mezi tyče hlavou. Uplynulo osm minut a stejně jako při prvním gólu si asistenci připsala Čmakalová, když po jejím rohu si přesně naběhla Nováková a hlavou nedala brankářce šanci. Pátá branka padla po akci Kulichové, kdy její střelu brankářka ještě dokázala vyrazit, ale na dorážku Novákové neměla šnaci.

"Zápas byl od začátku jednoznačný a po celou dobu v naší režii. Dařilo se nám dobře kombinovat, pouze chybělo víc štěstí v zakončení. Kdybychom využili alespoň polovinu šancí, bylo by vítězství výraznější. Bohužel, nyní nás čekají čtyři víkendy čekání na další mistrovský zápas,"
uvedl trenér Martin Svoboda.

Slavia - Krásná Studánka 5:0 (2:0)
Slavia: Taušová - Kulichová, Čmakalová, Králíčková - Mádlíková (46. Vandasová), Tomášková, Kuklová, Beránková - Plzáková, Nováková, Dvořáková
Branky: 15., 56. a 65. Nováková, 30. a 48. Dvořáková

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: S Krásnou Studánkou tři body

    (host)     před 17 lety 24.03.2007 17:16 |  
    0 0

    opravdu vydařená sobota,domácí tým odehrál další zápas s tříbodovou odmněnou,nechyběly hezké akce i krásné goly,zvlášt gol Bottové,a akce Holečkové se zakončením Divišové přinutila diváky k potlesku.Studánka je manschaft mně simpatický,což přesně podtrhuje pravdivý komentář hostujícího kouče k samotnému zápasu.na Slavii tým (zatím) nemá.to juniorka svuj zápas zvládla ve svižném tempu,a povinné tři body jí patří právem! oboum týmum blahopřeju!....prostě mi jen hlava nebere,a s odstupem času stále marněji hledám duvod dvou vyjímek u lig.týmu týkající se jun.soutěže.sorry,ale to je normálně na kriminál!,beru repre akce,a stím spojená víkendová volna.jenže tady dojde u sešívané junorky k čtyřtýdennímu volnu,a právem jsou z toho trenéři na prášky!....los si zalaškoval?,to pro mě není argument!,Holešov?,ten po ruce nemám,bodově v lize škrábou,tak věřím že juniorku řeší. zato Karlštejn?,tak ten neřeší vubec nic!!!,založením rezervy v reg.lize slušně dráždí,mě tedy určitě!...role tohoto Atýmu mezi smetánkou je trapná!,....je nejen pro mě potěšující že díky UEFA,i svazu je možnost každoročně pořádat kvalitu nepostádající semináře,kde však již pravidelně zástupci Karlštejna chybí...možná by nebylo na škodu,poprosit je o pořadání (soukromého) aktivu,s pozváním ligu chtivích trenéru,i ostatních kouču, trápících se z nedostatku informací a na něm vést přednášky jak ženský fotbal rozhodně nedělat...Dolejš jar.

  2. Re: S Krásnou Studánkou tři body

    (host)     před 17 lety 24.03.2007 18:57 |  
    0 0

    Proč nehraje Markéta? Je zraněná?

  3. Re: S Krásnou Studánkou tři body

    (host)     před 17 lety 25.03.2007 15:58 |  
    0 0

    .. když už se rozhodnete psát tak dlouhé články pane Dolejš, tak by to chtělo zlepšit trošku češtinu..:)) ale jinak některé Vaše reakce trefné, vtipné..diky

    • Re: S Krásnou Studánkou tři body

      (host)     před 17 lety 26.03.2007 08:07 |  
      0 0

      díky!,čeština? no jo no...no já se ted rok motam v nemecku,tak to asi proto....(samozřejmně vtip),výtku beru,máknu na tom.jar.Dolejš

  4. dotaz

    (host)     před 17 lety 30.03.2007 22:45 |  
    0 0

    Richi prosim Te, kde jsi vzal nominaci holek na repre? kde můžu najit celou nominačku? jak ačka tak 19. Na fotbal.cz to stále není

    • Re: dotaz

      Richi (admin)     před 17 lety 31.03.2007 00:33 |  
      0 0

      Nominace mi přišla emailem, tak jako tomu je vždy. Kdy to vystaví na internet, to netuším.