Fortuna liga

Zajíždíme do Jablonce

V pondělí sehrajeme další ligový zápas, tentokrát na hřišti Jablonce. Zápas byl kvůli hokejovému mistrovství světa přesunut už na 16:00. Hlaste se dále do zájezdu fanklubu, v jednání je druhý autobus! Hráčům vaše podpora pomůže zlomit sérii neúspěšných zápasů, kdo můžete, prosím přijďte. Zápas můžete také vidět živě na ČT2.

Náš pondělní soupeř si na jaře připsal jen jedinou výhru, když v prvním jarním kole na Letné nasázel domácím nečekaně tři branky. Od té doby si připsal na své konto jen čtyři body za remízy a prohry. Zatím každý jarní domácí zápas "Sparty B" skončil nerozhodným výsledkem, remizovat tu dokázala i Příbram. S Jabloncem velice často remizujeme, loni jsme tam však dokázali zvítězit 2:0.

Jak se Slavia na jaře rozjela, stejně rychle přišel pád. Tristní bilance pokračuje i nadále, minulé kolo jsme pouze bezbrankově remizovali s Kladnem. Mrznoucí diváky zahřála pouze Krajčíkova dělovka na konci zápasu. Čekáme také na prolomení série bez vstřeleného gólu, naši kanonýři se ne a ne probudit. Stačí si vzpomenout na Gaúchovu tutovku v minulém zápase.

V historii novodobé české ligy sehrála Slavia s Jabloncem dosud 25 utkání s bilancí devíti výher, dvanácti remíz a čtyř porážek. Na podzim se oba celky na Strahově rozešly smírně po remíze 2:2, když se za Slavii trefili Stanislav Vlček s Tomášem Necidem, který se trefil premiérově v lize. Po odpykání disciplinárního trestu za čtyři žluté karty se vrací Tomáš Hrdlička.

"Oba celky půjdou za vítězstvím. Jablonec od zápasu na Spartě nevyhrál, tak si bude chtít napravit reputaci. Na našeho příštího soupeře se připravujeme jako na každý jiný zápas. Soustředíme se na zakončení, protože s proměňováním šancí jsme měli v posledních utkáních problémy. Nálada v týmu je lepší, samozřejmě to ale musíme potvrdit dobrým výsledkem" řekl trenér Slavie Karel Jarolím.

Pravděpodobná sestava podle autora článku:
Michal Vorel - Jan Vorel, Aračič, Dosoudil, Hubáček - Krajčík, Jarolím, Hrdlička, Švento (Kalivoda) - Vlček, Gaúcho

Kouč Pražanů se budu muset v zápase 26. ligového kola obejít bez zraněných Michala Švece, Milana Černého a Martina Latky. Všichni však již lehce trénují. Otazník visí na Dušanem Šventem, který v týdnu prodělal virózu a nad Lubomírem Reiterem, jenž má potíže se zády.

Zápas začne v pondělí v 16:00, vysílá ho ČT2. Přijďte v hojném počtu podpořit svůj tým, nepříznivou sérii snad konečně prolomíme!

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Zajíždíme do Jablonce

    pupekd     před 17 lety 05.05.2007 16:19 |  
    0 0

    Musíme to konečně protrhnout a vyhrát. Já věřím!

  2. Re: Zajíždíme do Jablonce

    (host)     před 17 lety 05.05.2007 19:01 |  
    0 0

    Sestava by byla nejlepší tahle - M.Vorel-J.Vorel,Dosoudil,Suchý,Hubáček-Krajčík,Jarolím,Hrdlička,Švento-Vlček,Necid

    • Re: Zajíždíme do Jablonce

      (host)     před 17 lety 05.05.2007 20:32 |  
      0 0

      misto jarolima bys tam moh dat treba parez a hral by stejne

      • Re: Zajíždíme do Jablonce

        (host)     před 17 lety 05.05.2007 21:22 |  
        0 0

        Misto Jarolima by mel hrat Kral a to by kluci Jablonecky videli jak se tvori hra...

  3. Re: Zajíždíme do Jablonce

    (host)     před 17 lety 05.05.2007 21:51 |  
    0 0

    Dneska tam měla Sparta 2 kila jablek za výhru a ještě další kilo, že to rozhodčí udělal tak, aby to nebylo vidět. Jablonec je prej motivovanej od Sparty i Liberce dost hustě, takže nás čeká pěkný maso. S při formě nšich hochů to vypadá na... Tabulka nás zajímá až po 30. kole, tak uvidíme. 2. místo by bylo skvělý, další pokus o LM, třeba proti AC Milánu nebo Brémám v 3. předkole, pokud teda uděláme mistra Lucemburska a potom mistra Albánie.