Ženský fotbal

Juniorky těsně nestačily na Spartu

Juniorky Slavie po půl roce opět nastoupily proti suverénní Spartě. Tentokrát však předvedly bojovný výkon a sparťanky prakticky nepustily k ohrožení naší branky. Přesto se věčný rival radoval, když v poslední minutě se po rohu prosadila největší hráčka na hřišti - Věra Dobrevová. Prohlédněte si 21 fotografií ze zápasu uvnitř článku.

Zápasový report:
Mladé slávistky nastoupily ve zbrusu nových dresech Umbro, ve kterých hraje i A tým chlapů. Juniorka Sparty, to je suverénnost sama. V sezoně inkasovala jen čtyři branky, ani jednou neprohrála. Ve většině zápasů své soupeře drtí. I proto má v kádru čtyři hráčky v reprezentaci do 19 let. Na podzim slávistky utrpěly debakl, když prohrály 0:6. Do tohoto zápasu, byť jako outsider, nastupovaly s velkým odhodláním, které umocnilo vítězství nad nepříjemným Hradcem před týdnem.

Taktika Slavie byla jednoduchá. Hrát ze zabezpečené obrany a pokusit se o brejky. Otevřeně v současné době se Spartou hrát nejde, to by byla sebevražda. Sparťanky si od prvních minut podmanily míč a snažily se trpělivě kombinovat a dostat se za naši obranu. Ta však pracovala velice spolehlivě a nedovolila soupeři zakončovat. Právě za to naše hráčky zaslouží pochvalu, hrály opravdu s velkým nasazením a vše Spartě znepříjemňovaly. Navíc se během prvního poločasu dařily eliminovat fauly kolem vápna či rohové kopy, těch bylo málo. Zde je totiž velká síla Sparty, vždyť většina hráček je mnohem větších než naše holky. Během prvního poločasu jsme měli jen pár náznaků k ohrožení sparťanské branky, ale ve finální fázi jsme situace špatně vyřešily, takže reprezentační brankářka Roubíčková neměla žádnou práci. Tu však neměla ani čtrnáctiletá Mazurová, ani jedna střela neletěla mezi tyče!

Druhý poločas probíhal podobně. Slávistky pozorně bránily a nepouštěly soupeře k naší brance. Ale jak čas přibýval, tak tlak Sparty sílil. V 57. minutě jsme museli střídat zraněnou Bastlovou. Do hry se postupně dostaly další hráčky. První větší ohrožení branky přišlo v 69. minutě, kdy se Bíbrlová dostala za obranu a z úhlu nepříjemně vystřelila na vzdálenější tyč, ale skvělá Mazurová konečky prstů vytěsnila na roh. I když už jsme se nedostávali příliš na polovinu Sparty, tak se čas krátil a vidina bodu byla stále větší. Potom však nastal kritický okamžik. Po vhazování blízko naší brány jsme ztratili míč a na rohu vápna jsme faulovali. Standardní situaci zahrála Pivoňková, míč letěl k tyči, ale opět skvěle zasáhla Mazurová a nepříjemný pokus vyrazila na roh. Z něho však padla jediná branka, nejvyšší hráčka na hřišti Dobrevová všechny přeskočila a neatakovaná v pohodě hlavičkovala pod břevno. A i když pokus nebyl příliš silný, tak Mazurová neměla šanci, protože bohužel svou výškou pod břevno nedosáhla. Zavládla sparťanská radost a slávistický smutek. Přesto se holky pokusily ještě vyrovnat v posledních sekundách. Dokonce jsme zahrávali standardku u vápna, tu jsme však nedokázali využít. Sparta tak vyhrála 1:0, za obětavý výkon všech slávistek bychom si však zasloužili bod.

Jedna statistická zajímavost na závěr. Věkový průměr k dnešnímu dni byl u Slavie 15,82 let, u Sparty 16,91. Slávistky jsou nyní na pátém místě, dva body za třetím místem, sparťanky jsou kousek od obhajoby dorosteneckého titulu. Ještě bych chtěl poděkovat všem za účast, přišlo opravdu dost diváků, byť se jednalo o zápas juniorek.

Ohlas trenéra:
"Hráčky daly do zápasu maximum, odevzdaly vše. Šli jsme do utkání s defenzivní taktikou, nechtěli jsme si zopakovat podzimní debakl. Bohužel, když už jsme měli bod na dosah, Sparta si vybojovala vítězství po rohu. Za předvedenou hru si tři body soupeř asi zaslouží, my si bod málem vydřeli. Gratuluji Spartě k výhře," uvedl k utkání trenér Martin Svoboda.

Slavia - Sparta 0:1 (0:0)
Slavia:
Mazurová - Kulichová, Čmakalová, Mádlíková, Králíčková - Cleasson, Kuklová (80. Vandasová), Nováková (47. Tomášková), Kejhová, Bastlová (57. Dvořáková) - Týlová (59. Plzáková)
Sparta: Roubíčková - Michálková, Nehodová, Riegelová, Landová - Vyštejnová, Pivoňková, Dobrevová, Hlaváčková - Bíbrlová (75. Podroužková), Trojáková (56. Nováková)
Branka: 79. Dobrevová
Diváci: 100

Komentáře (11)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorky těsně nestačily na Spartu

    (host)     před 17 lety 08.05.2007 19:38 |  
    0 0

    Holky, dneska jste hráli skvělě a Spartu k ničemu prakticky nepustili taky nesmíme opomenout fantastické zákroky Mazurové která náshodně podržela,ale holky hlavu vzhůru byla to krásna hra a byla radost se na to dívat Děkuji moc.Váš fanoušek

  2. Re: Juniorky těsně nestačily na Spartu

    (host)     před 17 lety 08.05.2007 20:00 |  
    0 0

    jako všude: věčně druhý

    • Re: Juniorky těsně nestačily na Spartu

      Richi (admin)     před 17 lety 08.05.2007 20:03 |  
      0 0

      My chceme vybojovat treti misto, to je cil, takze vecne druhy nemuzeme byt :-).

      • Re: Juniorky těsně nestačily na Spartu

        (host)     před 17 lety 09.05.2007 15:35 |  
        0 0

        chtěl jsem vlastně říci-věčně za Spartou...

    • Re: Juniorky těsně nestačily na Spartu

      (host)     před 17 lety 08.05.2007 20:12 |  
      0 0

      loooooooool, podte rozjet anketu jakej komplex ma borec co tohle psal!!!

      • Re: Juniorky těsně nestačily na Spartu

        (host)     před 17 lety 08.05.2007 20:15 |  
        0 0

        Ha tk pekne si mu todal Richi :-D ....
        Ale jako docela to bylo dobry ne holky :-)
        priste uz je rozdrtime :-)

  3. Re: Juniorky těsně nestačily na Spartu

    (host)     před 17 lety 08.05.2007 20:29 |  
    0 0

    super vykon slavie gratuluju. škoda stačil kousiček

  4. Re: Juniorky těsně nestačily na Spartu

    (host)     před 17 lety 08.05.2007 22:46 |  
    0 0

    Prvně na jaře jsem viděl juniorku a souhlasím s názory, že odehrála smolný zápas. Sparta mě zklamala, čekal jsem od nich daleko víc. Ale je pravdou, že naše hráčky vepředu moc šancí neměly, přestože v druhém poločase vysunutí "Basty" hru oživilo. Škoda že se zranila (zdálky mi to připadalo jako faul po čistém vypíchnutí míče, ale nevím). Je jen škoda, že v závěru hráčka XY (nebudu jmenovat) podle mě úplně zbytečně po čistém vypíchnutí "dojela"souboj a vznikl z toho gól. Napřed tedy trestňák skvěle vyrazila Viki, ale z následujícího rohu už neměla šanci. Skvělé výkony podala v brance Viki Mazurová a myslím si, že skvěle šéfovala obraně Niki Mádlíková. Ale bojovaly i ostatní a za výkon se nemusí stydět - gratukuji všem slávistkám a realizačnímu týmu!
    A nakonec - trojice rozhodčích dle mého názoru fantasticky zápas odřídila a utvrdila mě v názoru, že taková utkání mají řídit zkušení (nebo zkušené) rozhodčí. Nebyly žádné dohady a diskuse. JJ

    • Re: Juniorky těsně nestačily na Spartu

      (host)     před 17 lety 09.05.2007 11:19 |  
      0 0

      hlavne ty si zkuseny JJ spis čč

      • Re: Juniorky těsně nestačily na Spartu

        (host)     před 17 lety 09.05.2007 12:32 |  
        0 0

        Dík za názor, pokud se za něj nestydíš, tak se příště podepiš! JJ (dle tebe čč)

        • Re: Juniorky těsně nestačily na Spartu

          (host)     před 17 lety 09.05.2007 17:16 |  
          0 0

          nemusim se podepisovat ,mozna si to nepochopil velky Č....u a prestan tady provokovat