Ženský fotbal

Slávistky splnily povinnost, porazily Teplice

Fotbalistky Slavie bez problémů porazily Teplice 6:0, přestože konečný výsledek mohl být divočejší. Dvě branky vstřelila Chlumecká, po jedné přidaly Divišová, Voňková, Budošová a Benýrová. Juniorka naopak svou pozici nezvládla a s Teplicemi pouze remizovala 1:1. Prohlédněte si 27 fotografií ze zápasu A týmů uvnitř článku.

Zápasový report:
Do konce ligy zbývají tři kola a máme jednu jistotu. Po roce se mistrem stala Sparta, která vyhrála na hřišti Slovácka. Díky tomuto výsledku a dnešní výhře jsme se opět po krátké pauze vrátili na druhé místo, které je naším jednoznačným cílem. Závěr soutěže však nebude jednoduchý, v předposledním kole jedeme do Plzně, která nás na podzim doma porazila a nyní na nás ztrácí čtyři body. A a v posledním kole bude přímý střet o druhé místo se Slováckem. Utkání se bude hrát 16.června od 14:30, pokud budete mít čas, holky budou potřebovat povzbudit!

Slávistky do utkání nastoupily po středeční smolné prohře se Spartou. Podruhé v sezoně nastoupila v základní sestavě mladá Aneta Kulichová, na lavičku se posadila Veronika Přibyslavská. Důvod však nebyl ani zdravotní, ani výkonnostní. Oproti středečnímu utkání se do sestavy vrátila Lucie Voňková a vystrnadila tak Kristínu Bottovou.

Zápas měl jednoznačný průběh, po celé utkání jsme soupeře nepustili k naší bráně. Na pěkném povrchu za slunečného počasí jsme si vytvořili spousty šancí, ale ne všechny proměnili. Snažili jsme se hrát kombinačně, díky čemuž jsme se často dostávali za obranu. Ale dobře chytala hostující brankářka, předvedla několik povedených zákroků. Hra ve druhém poločase již neměla takové tempo. Přeci jen derby dokáže více vyburcovat. Proto jsme si postupně šli jednoznačně bez komplikací za povinnými třemi body.

Průběh zápasu:
10. minuta - Pěničková uvolnila Voňkovou, která přihrávala před vápno na Divišovou, ta si však míč zastavila a následnou střelu dokázala obrana zablokovat.
11. minuta - Holečková rozehrála roh, Divišová hlavičkovala, brankářka jen vyrazila k Chlumecké, která ihned v pohodě dorážela. 1:0.
12. minuta - Střelou z 25 metrů se prezentovala Benýrová, na roh vyrážela brankářka.
13. minuta - Centr Pěničkové prošel vápnem až k Divišové, jejíž následnou střelu k tyči srazila na roh brankářka Dolejšová.
14. minuta - Krásnou přihrávkou Pěničková nalezla Divišovou, která svůj únik proměnila v branku. 2:0.
22. minuta - Krásný pas Králové převzala Holečková, která následně centrovala na Chlumeckou, ta na zadní tyči ještě přiťukávala k Voňkové, jenž prudkou střelou z deseti metrů k tyči nedala brankářce žádnou šanci. 3:0.
29. minuta - Kulichová uvolnila za obranu Chlumeckou, která vyslala z pravé strany centr před bránu, kde přestřelila Voňková.
33. minuta - Centr Pěničkové zakončovala nohou k tyči Chlumecká, ale slabě.
45. minuta - Benýrová pasem za obranu našla Chlumeckou, která v samostatném úniku nezaváhala a skórovala. 4:0.
52. minuta - Budošová našla Pěničkovou, od níž šel centr na Chlumeckou. Ta hlavou zakončovala do protipohybu, brankářka vyrazila jen k Voňkové, ale ta zblízka trefila pouze brankářku.
68. minuta - Nejkrásnější moment utkání, dalekonosná střela Budošové z 28 metrů skončila přesně v šibenici. 5:0.
77. minuta - Únik po pravé straně předvedla Přibyslavská, dostala se až před brankářku, vyslala z úhlu střelu, tu jí však zneškodnila.
78. minuta - Budošová poslala do brejku Týlovou, ta však v zakončení střílela jen do brankářky.
83. minuta - Chlumecká ve vápně přiťukla ke Králové, která zakončovala technicky k tyči, brankářka však míč skvěle chytla.
90. minuta - Týlová prodlužovala k Benýrové, jenž z úhlu prostřelila brankářku. 6:0.

Slavia - Teplice 6:0 (4:0)
Slavia: Zbořilová - Kulichová (38. Přibyslavská), Chlumecká, Pincová, Benýrová - Holečková (46. Týlová), Králová, Divišová - Pěničková (63. Šeranová), Budošová - Voňková (70. Petranová)
Teplice: Dolejšová - Matějková, Česká, Doudová - Pomijová - Králová (46. Vlastníková), Machatková, Bednářová, Friedrichová (70. Kožárová) - Červená, Sýkorová
Branky: 11. a 45. Chlumecká, 14. Divišová, 22. Voňková, 68. Budošová, 90. Benýrová
ŽK: 73. Petranová, 81. Chlumecká - 41. Matějková, 87. Friedrichová
Diváci: 80
Rozhodčí: Turková - Mifková, Špindlerová


Juniorka:
"Výsledek i předvedená hra, a to především ve druhém poločase, jsou pro nás velkým zklamáním. V první půli jsme i přes zbytečně inkasovaný gól soupeře přehrávali, ale zahodili jsme celou řadu šancí a dokázali pouze vyrovnat. Po přestávce ale přišla velká křeč, úplně jsme přestali kombinovat a pouze nakopávali dlouhé míče. S tím si soupeř bez problémů poradil, a tak jsme se sami připravili o dva body," řekl k utkání Martin Svoboda.

Slavia - Teplice 1:1 (1:1)
Slavia: Mazurová (73. Holerová) - Beránková, Tomášková, Mádlíková, Králíčková (60. Feixová) - Čmakalová, Kuklová (70. Vandasová), Cleasson, Kejhová - Nováková, Tesková (46. Dvořáková)
Branky: 24. Nováková - 8. Machatková

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky splnily povinnost, porazily Teplice

    (host)     před 17 lety 20.05.2007 12:05 |  
    0 0

    Kapitanka a cislo 19 Nejlepsi na place !!!! Aksa...

    • Re: Slávistky splnily povinnost, porazily Teplice

      (host)     před 17 lety 20.05.2007 18:51 |  
      0 0

      O 19 se to nedá říct, že by byla nejlepší na place. Hraje pouze na sebe a zapomíná, že fotbal je kolektivní hra.

      • Re: Slávistky splnily povinnost, porazily Teplice

        (host)     před 17 lety 20.05.2007 22:28 |  
        0 0

        Možná jsem méně chápavý, ale na utkání jsem bohužel nebyl a nepochopil jsem o jakou hráčku se jedná (áčko či juniorka) a z jakého tábora?

        • Re: Slávistky splnily povinnost, porazily Teplice

          (host)     před 17 lety 20.05.2007 22:31 |  
          0 0

          Jedna se o levou zaloznici Slavie s cislem 19 aby si byl v obraze..No tak kdyz sou ostatni lemry tak musi hrat na sebe vid :))) Mne se proste libila tim to pro me haslo ..:Aksa

          • Re: Slávistky splnily povinnost, porazily Teplice

            (host)     před 17 lety 21.05.2007 07:55 |  
            0 0

            Asi si jeden nebo jedna z mála. A neurážej ostatní hráčky,fotbal je kolektivní hra a sama na tom hřišti neudělá ta tvoje 19 nic.Hraje jenom na sebe a míč odevzdá, až když neví co s ním, Raději, aby přihrála volné spoluhráčce, tak jde přes nekolik hráček a míč ztratí. Dost často ji na hřišti chybí periferní vidění a to je i ve fotbale hodně důležité. A Akso, važ slova, která používáš. I to svědčí o tvé inteligenci.

            • Re: Slávistky splnily povinnost, porazily Teplice

              (host)     před 17 lety 21.05.2007 20:04 |  
              0 0

              No Slavie mě překvapila svou hrou a myslím že hrála fakt dobře :-)

  2. Re: Slávistky splnily povinnost, porazily Teplice

    Kronn     před 17 lety 20.06.2007 10:03 |  
    0 0

    blésmrt