Ženský fotbal

Slávistky bez problémů porazily Hlučín

Fotbalistky Slavie získaly povinné tři body z Hlučína, kterému přerušily čtyřzápasovou neporazitelnost. O branky se podělily Pěničková, Benýrová, Voňková, Kejhová, Budošová a Králová. Stejným výsledkem dopadl i zápas juniorek. Prohlédněte si 23 fotografií ze zápasu A týmu a juniorek uvnitř článku.

Zápasový report:
V utkání nám chyběla Gabriela Chlumecká pro čtyři žluté karty a Veronika Přibyslavská. Po celé utkání jsme měli jasně převahu a velice rychle jsme se i brankově prosadili. Soupeř se k naší bráně prakticky nedostal, jen jednou nás ohrozil. Přesto hra v prvním poločase nebyla úplně povedená, až příliš jsme hráli středem hřiště, místo abychom využívali kraje. Přesto bylo utkání pod kontrolou, jen se nehrálo ve velkém tempu. Drželi jsme až moc často míč místo rychlé kombinace.

Druhý poločas byl z naší strany povedenější, protože jsme se více kombinačně prosadili a hlavně přidali branky. Slávistky tak šly jednoznačně za povinnými třemi body. Do konce ligy zbývají dvě kola a o druhé místo se utkání se Slováckem. Nejdřív však musíme zvládnout příští týden utkání v Plzni. A 16. června nás bude čekat vzájemný souboj se Slováckem, kde se o všem rozhodne. Věřím, že přijde i dost fanoušků povzbudit hráčky do Uhříněvsi.

Průběh zápasu:
8. minuta - Dlouhý míč Pěničkové našel Voňkovou, která přiklepla k Benýrové, ta však trefila pouze brankářku.
12. minuta - Po faulu na Voňkovou jsme zahrávali standardní situaci z hranice vápna, nemýlila se Blanka Pěničková. 0:1.
16. minuta - Pěničková vyslala za obranu Divišovou, ta přízemním centrem našla Voňkovou, která lehce patičkou prodlužovala na Benýrovou, jenž zakončovala do prázdné brány. 0:2.
37. minuta - Jediná šance domácích, kdy se Schwarzerová dostala za obranu a chtěla přehodit brankářku Zbořilovou, netrefila však bránu.
52. minuta - Další uvolnění Pěničkové nevyužila Holečková, když z úhlu trefila jen brankářku.
53. minutě - Po rohu Holečkové střílela Bottová, míč se odrazil k Pěničkové, která z úhlu střílela, ale trefila jen brankářku. Míč se k ní vrátil, tak hned poslala centr na vzdálenější tyč, kde byla Voňková a v pohodě hlavou z metru zakončila. 0:3.
67. minuta - Pěknou branku zaznamenala Kejhová, když po centru Divišové se prosadila patičkou. 0:4.
78. minuta - Po skvělém uvolnění Králové se za obranu dostala Budošová, přetlačila se s protihráčkou a střílela k tyči. 0:5.
82. minuta - Zřejmě nejhezčí branka utkání, když po centru Petranové z hranice vápna nůžkami zakončovala Králová k tyči. Opravdu povedené zakončení, takovéto úspěšné akce se jen tak nevidí.

Hlučín - Slavia 0:6 (0:2)
Slavia: Zbořilová - Kulichová (53. Petranová), Pincová, Králová, Bottová (61. Kejhová) - Holečková (61. Týlová), Pěničková, Budošová, Benýrová - Divišová, Voňková (79. Tesková)
Branky: 12. Pěničková, 16. Benýrová, 53. Voňková, 67. Kejhová, 78. Budošová, 82. Králová
ŽK: 24. Blahová, 61. Káňová, 81. Špacírová - 10. Bottová, 29. Divišová, 63. Voňková, 64. Pěničková


Juniorka:
Juniorky v utkání od úvodních minut na hřišti dominovaly. Jenže než padla první branka, tak to chvíli trvalo. Nejdříve po úniku Claesson netrefila prázdnou bránu Nováková, o dvě minuty později švédská útočnice nevyužila samostatný únik a poté trefila i břevno. Po rohu dobře hlavičkovala Tomášková, ale brankářka chytla. Přišla tak 26. minuta, kdy Nováková uvolnila Claesson, která se tentokrát z úhlu prosadila. Neuplynulo mnoho minut a po přiťuknutí Králíčkové se pěkně z dálky trefila Tomášková.

Ve druhém poločase jsme přidali postupně další branky, hlavní slovo měla hlavně Lucie Králíčková. Nejdříve střílela z vápna k tyči a svůj druhý gól dala v závěru po vybojovaném míči a další povedené střele. Ještě předtím se však prosadila poprvé ve slávistickém dresu Vandasová, když po přihrávce Teskové prostřelila zblízka brankářku. Svou branku dala i Tesková po střele k tyči.

"Zápas jsme měli celou dobu pod kontrolou, v prvním poločase byla hra ale trochu kostrbatá. Ve druhé půli už jsme soupeře k ničemu nepustili, rozdíl ve skóre mohl být ještě daleko výraznější," uvedl Martin Svoboda.

Hlučín - Slavia 0:6 (0:2)

Slavia: Holerová - Mádlíková (67. Trefilová), Čmakalová, Králíčková - Kuklová (41. Tesková), Tomášková, Plzáková, Kejhová (41. Týlová) - Claesson, Nováková (52. Vandasová), Dvořáková
Branky: 51. a 63. Králíčková, 26. Claesson, 34. Tomášková, 55. Vandasová, 57. Tesková

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)