Fortuna liga

Zítra přivítáme SK Kladno

Jako soupeře pro další ligové kolo nám los přiřkl SK Kladno. Po středeční nervydrásající bitvě se šťastným koncem s MŠK Žilina by slávističtí fanoušci potřebovali jednou za čas klidný zápas. Gecov ani Dočkal nenastoupí, brání jim v tom klauzule ve smlouvě. Utkání začne tradičně v neděli od 17:00. Před výkopem zápasu se Slavia rozloučí se svou legendou, Boby Zlámalem.

Do ligy jsme vstoupili skvěle, porazili jsme Jablonec na jeho hřišti. Hrál se krásný zápas, v dobrém světle se ukázaly letní posily. Tři body budeme chtít potvrdit v zápase s Kladnem. Za sebou máme také druhé předkolo Ligy mistrů. Po infarktovém závěru zápasu se Žilinou jsme nakonec byli šťastnější než Slováci. Slavia byla lepší po celý zápas, do penalt utkání nechala dojít víceméně neschopnost našich střelců. Slavia naopak v žádném z předchozích střetnutí nedostala gól. "To je zásluha obranné činnosti celého mužstva, jejíž je brankář součástí," odmítá sérii připsat sobě brankář Martin Vaniak. "Když se hraje s nulou, je to základ úspěchu," dodal náš golman.

"Program máme nabitý, musíme se s ním vypořádat a na utkání se maximálně soustředit. Kádr máme širší než v minulé sezoně, doufám, že hráči, kteří dostanou možnost hrát, využijí náležitě svoji šanci," uvedl před utkáním trenér Karel Jarolím. "Musíme trochu krotit euforii, nesmíme podcenit jediný detail a v neděli potvrdit výhru z Jablonce." Co se týká marodky, trenér nové zprávy nemá. "Nevypadá to, že by někdo po zápase se Žilinou přibyl," těší kouče. Co se rekonvalescentů týče, trenér Jarolím stále nemůže počítat se Šventem, Latkou a Černým. Start Davida Hubáčka v utkání je stále nejistý.

Středočeši do sezony vstoupili o poznání hůře než naše Slavia, v prvním kole podlehli Teplicím 0:2. Dva góly vsítil objev z "MS 20" Fenin, kladenská obrana si s ním neuměla poradit. Kladno do sezony vstoupilo s naprosto novým mladým kádrem. Trenérská židle má také nové obsazení, Kladno trénuje Jaroslav Šilhavý.

Pravděpodobná sestava podle autora článku : Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Dřížďal - Šmicer, Tavares, Kalivoda, Janda - Vlček, Gaucho

Zápas začne v neděli v 17:00, nevysílá ho televize. Přijďte podpořit naše hochy a o trošku prodloužit euforii ze zápasu s Žilinou. Vyhrajeme s Kladnem a pak vzhůru na Ajax!

Komentáře (20)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Zítra přivítáme SK Kladno

    carfi-sks (přítel SN)     před 17 lety 11.08.2007 18:38 |  
    0 0

    Kladno porazíme, Vlček se rozstřílí a vyhrajem, pak na Ajax!

  2. Re: Zítra přivítáme SK Kladno

    coolair     před 17 lety 11.08.2007 19:05 |  
    0 0

    TKutniku, dík za článek. Dovolím si tipnout jinou sestavu, Jarolím dá příležitost někomu, kdo zatím nehrál. Podle mě určitě Volešákovi a snad i Šourkovi a Ivaně.
    Sestava: Vaniak - Krajčík, Suchý, Šourek, Dřížďal - Ivana, Tavares, Šmicer, Janda - Vlček, Gaúcho (Necid).

    • Re: Zítra přivítáme SK Kladno

      coolair     před 17 lety 11.08.2007 19:09 |  
      0 0

      A výsledek tipuju 3:0, góly Vlček, Gaúcho, Volešák. TKutniku, zajímal by mě tvůj tip, jsi v tipovačce o tři místa nade mnou:-)

      • Re: Zítra přivítáme SK Kladno

        TKutnik (přítel SN)     před 17 lety 11.08.2007 19:14 |  
        0 0

        Tip...Já trefil na plno Jablonec tak jsem nahoře, bohužel jsem nadal žolíka. Kladno mam 2:0 (0:0). Branky Kalič a Šenkeřík. A na Ajax mám 0:0 to je tutovka :-D

    • Re: Zítra přivítáme SK Kladno

      (host)     před 17 lety 11.08.2007 20:26 |  
      0 0

      Spíš myslím, že ty zatím nehrající nenechá hrát ani teď. Přece jen je to teprve třetí soutěžní zápas a před Amstrem si potřebujou kluci zlepšit souhru před soupeřovou brankou. Razantnější střídání čekám až za stavu 1-0. Hlavně ať zítra neprší. knl66

      • Re: Zítra přivítáme SK Kladno

        coolair     před 17 lety 11.08.2007 21:06 |  
        0 0

        Já vím, máš pravdu, potřebujou se sehrát, ale zároveň taky šetřit síly (a navíc - Kladno bude slabý), takže nečekám samý náhradníky, ale ani totožnou sestavu jako proti Žilině. Prostě něco mezi.

        • Re: Zítra přivítáme SK Kladno

          (host)     před 17 lety 11.08.2007 23:56 |  
          0 0

          To bude asi blbej zápas.Kladno bude jenom odkopávat a my budeme
          hrát naše oblíbené do plných 90 minut.Musíme dát dva góly a pak se šetřit.Myslím že Šéf nepostaví Šmicra,Jandu-ten byl se Žilinou úplně hotovej,schází mu mise Krkonoše a Tavarese,aby se nezranil nejlepší hráč.Bongor

          • Re: Zítra přivítáme SK Kladno

            coolair     před 17 lety 12.08.2007 00:30 |  
            0 0

            Když píšeš o tom ,,šéfovi", napadá mě něco mimo téma: nikdy jsem od nikoho (ani na diskusích) nezaznamenal nic proti trenéru Jarolímovi. To mi připadá naprosto neuvěřitelný a skvělý, všichni mu důvěřujou! Nejčastější je, že někdo napíše svůj tip sestavy, ale připíše ,,však on už to KJ vymyslí" nebo tak něco. Tohle za předchozích trenérů nebývalo. Snad u nás KJ dlouho vydrží. Navrhuju při zápasech s Kladnem a hlavně s Ajaxem pořádně skandovat jeho jméno, ať má radost:-)

            • Re: Zítra přivítáme SK Kladno

              (host)     před 17 lety 12.08.2007 09:17 |  
              0 0

              tak asi moc na diskuze nechodis protoze i KJ odpurci se najdou ale ja mezi ne nepatrim!!!

              • Re: Zítra přivítáme SK Kladno

                coolair     před 17 lety 12.08.2007 11:35 |  
                0 0

                Chodím na SN i na oficiální stránky a fakt jsem tam nikdy nic proti KJ nezaznamenal. Tím neříkám, že tam vůbec nic takovýho není, jen jsem chtěl říct, že je zásadní rozdíl v tom, jak fanoušci respektujou KJ a tím, jak ,,respektovali" kouče předchozí. A že je to takhle super:-)

                • Re: Zítra přivítáme SK Kladno

                  (host)     před 17 lety 12.08.2007 12:22 |  
                  0 0

                  Já se tomu vůbec nedivím,protože udělat výborný mužstvo z nadprůměrného materiálu je povinnost.Ale to co v minulé sezoně předvedl Karel,že jak se říkalo "z mateřské školky"udělal tak kvalitní mančaft,to musí dostat každýho slávistu.To už není povinnost,ale
                  svědčí to o jeho nadprůměrných schopnostech.

                  • Re: Zítra přivítáme SK Kladno

                    coolair     před 17 lety 12.08.2007 13:05 |  
                    0 0

                    Naprostej souhlas! Navíc je znát i velkej respekt hráčů vůči KJ - a tak je to spravne a tak to ma byt!:-)

                    • Re: Zítra přivítáme SK Kladno

                      (host)     před 17 lety 13.08.2007 00:22 |  
                      0 0

                      Já osobně mám vůči němu spoustu výhrad, ale zase ho ve spoustě věcí respektuju...

                      MOJE VÝHRADY VŮČI KARLU JAROLÍMOVI

                      1: PSYCHOLOGIE/PŘÍSTUP K HRÁČŮM
                      Jarolím je špatným psychologem a neumí pracovat s problémovými hráči * příkladem budíž Dosoudil, Urbánek**, nebo Gecov s Kozáčikem ideální vztahy prý nemá ani s Dočkalem a Jandou, kterým se nelíbí nekomunikace a to, že nevědí na čem jsou. Nelíbí se mi i to, jakým zpúsobem byli zavrženi Dosoudil, Urbánek, Kozáčik či Zbončák. Naopak až moc šance dostávají Aračic a Gaucho místo nich měli šanci dostat Dejmkové, nebo Šmíd či Vrzal. Ti byli vždy vzati na přípravu a poté přeřazeni do béčka..Vrzal a Rad.Dejmkem byli několikrát i na lavičce áčka a to v utkáních kdy Slavie výrazně vedla a mohli tudíž dostat pár minut šanci namísto toho ji dostávali J. Vorel, Gaucho či Aračic.


                      *(pokud na nich nepostaví hru jako ve Slovácku osa Drobish - Němčický - Abrahám - Ivana - Nezmar)
                      ** Urbánka K. Jarolím nepřivedl z tohoto pohledu jej tedy lze omluvit, ale měl s ním více komunikovat)
                      *** Rad. Dejmek je stoper, Rob... útočník, Šmíd def. univerzál, Vrazal of. zál/út.
                      2: STŘÍDÁNÍ
                      z větší části jsem zmínil už nahoře často za rozhodnutého stavu nedá šanci mladým a radši posílá dohry jiné hráče jenž už zkušenosti mají. Tito mladí pak necítí důvěru a přes Vandase prchají.
                      3:NĚKTERÉ HERNÍ ZÁLEŽITOSTI
                      todle jsou drobnosti chybí mi útok z druhé vlny (dorážky) z taktického hlediska jde o to aby byli hráči při útoku za vápnem připraveni dokončit akci zezádu většinou jsou zalezlí vevnitř a roztáhlí po stranách často i zdvojeně což je zbytečné pak chybí na prostředku. Také chybí střelba z dálky míče jsou tahané až do vápna přičemž někteří hráči jíž dříve dokázali, že střelby z dálky schopni jsou pod Jarolímem však mají jiné pokyny...
                      4: NECITLIVÁ PRÁCE S MLADÝMI HRÁČI (na tohle mi asi budete hodně nadávat)
                      Dost rozebrané výše, ale třeba Švec už mohl být dávno v reprezentaci, kdyby nehrál každý zápas na jiném postu. Kdo má většiný pamět vzpomene na začátky Suchého (tomu dal KJ šanci především na naléhání p. Říčky a z nutnosti !!!) necitlivý je z psychologického hlediska přístup ke Gecovovi a k Dočkalovi prvně jmenovaný absolvuje už od léta 05 každou přípravu, ale šanci nedostane druhý je tlačen vždy na jiný post a nehraje na pozicích na kterých hraje od SŽ..

                      5: VĚTŠÍ ČÁST JÍM PŘIVEDENÝCH HRÁČŮ SHOŘELA
                      udělám výčet posil které byli vyžádané(přivedené) Jarolímem

                      Marcel Lička, Petr Vladyka, Martin Muller...prosadil se jen Muller Lička byl nejdražší...

                      Pavol Kováč, Petr Zábojník, David Hubáček, Pavel Pešír...opět jen jeden hráč (Černoch a Švento nebyli přivedeni Jarolímem byli mu "přiděleni")

                      Granovski, Aračic, Dosoudil, Herzegfalvi a Gaucho...až na prvně jmenováného všichni hrali/jí...ale žádná sláva..

                      Jan Vorel....na podzim zbržděn zraněním...na jaře spolu s Dosoudilem objetní beránek jarní stopky pod vrcholem.
                      (Urbánek byl "přidělen"avšak jen zkoušku po ní jej KJ schvaloval)

                      Reiter, Nedzipi, Costa... Ehmm ehmm ani za béčko nehráli...Costa byť dal důležitý gól nemá výkonost lepší než mladíci jako Dočkal apod...u Nedzipiho pochopím, že šlo o jednoho z největších talentů v dějinách makedonského fotbalu zastaveného těžkým zraněním v mladém věku po kterém se nedokázal zvednout..mě se stalo něco podobného navíc s nohou kterou kopu - v současné době mám tak 25% své kvality předtím tudíž chápu, že to byl jen experiment s velký věřím že...)


                      ZÁVĚREM - KARLA JAROLÍMA VYSOCE RESPEKTUJU BYŤ SI MYSLÍM, ŽE JSOU DOSTUPNI I LEPŠÍ TRENÉŘI NEŽLI ON...ALE ŘADÍM HO DO TOP 8. OSOBNĚ SI MYSLÍM, ŽE BY STAČILO, ABY MĚL "AKTIVNĚJŠÍHO" ASISTENTA - EXPERTA NA MLÁDEŽ PRÁCE VE SLAVII JE TOTIŽ JEDNO VELKÉ SPECIFIKUM...A ON JÍ ZVLÁDÁ DOBŘE NE VŠAK VÝBORNĚ

  3. Re: Zítra přivítáme SK Kladno

    (host)     před 17 lety 11.08.2007 20:29 |  
    0 0

    Já bych radši šetřil a hrál takhle Diviš, Dřiždál, Brabec, Šourek, Krajčík, - Belaid, Švec, Kalivoda, Šmicer,- Necid Ivana..Vaniak, Vlček, Janda a Suchý ať siodpočinou a Šenkeřík ať se dostane do lepší formy...

  4. Re: Zítra přivítáme SK Kladno

    (host)     před 17 lety 11.08.2007 22:12 |  
    0 0

    Richi,můžeš zjistit nějaké podrobnosti k přestupu velkého slávistického talentu Martina Frejlacha z našeho dorostu do Sparty,jsem z toho překvapený,díky Petr.

    • Re: Zítra přivítáme SK Kladno

      (host)     před 17 lety 11.08.2007 22:15 |  
      0 0

      tak to bych se nasral

    • Re: Zítra přivítáme SK Kladno

      (host)     před 17 lety 11.08.2007 23:19 |  
      0 0

      Odpovím za Richiho Martin Frejlach nepatřil Slavii byl v ní jen na hostování..po jeho vypršení jej angažovala Sparta která Slavii jednoduše přeplatila...

      • Re: Zítra přivítáme SK Kladno

        (host)     před 17 lety 12.08.2007 09:16 |  
        0 0

        tak to me sere... ja myslel ze jsme ho tady meli pod smlouvou

  5. Re: Zítra přivítáme SK Kladno

    foxterier     před 17 lety 12.08.2007 11:52 |  
    0 0

    Bacha na ně ,oni jsou to hrozný betonáři ,bráněj jak z praku a to taky neni dobře. Takže hura do toho.....

    • Re: Zítra přivítáme SK Kladno

      coolair     před 17 lety 12.08.2007 13:06 |  
      0 0

      To si pleteš, Kladeňáci byli odjakživa oceláři, ne betonáři:-) Poldi Kladno - to ti nic neřiká?:-)