Fortuna liga

Po triumfu s Ajaxem nás čeká liga

Opět nás čeká realita všedních dní. Po historickém postupu do základní skupiny Ligy mistrů zajíždíme zítra do Mostu. Karel Jarolím dá pravděpodobně příležitost hráčům, kteří se dosud do hry moc nedostali. Utkání začíná zítra v 17:00, nevysílá ho žádná televize.

Slávisté slaví. Ve středu se nám splnil sen. Po disciplinovaném výkonu jsme s vydatnou podporou hlediště porazili i podruhé Ajax Amsterdam a zaslouženě jsme nakoukli do Ligy mistrů. Nemůžeme však čekat zázraky, vždyť i s Ajaxem jsme měli několikrát velké štěstí. Tato šance však musí být využita. Jak moc, to záleží na Slavii samotné.

MostV Gambrinus lize jsme zatím získali plný počet bodů, spolu s Teplicemi shlížíme shora na ligový peloton. K tomuto umístění nám pomohla především skvělá defenziva v čele se "staříkem" Vaniakem. Právě Vaniak do Slavie přišel z Mostu, odkud ho trenéru Jarolímovi doporučil Zdeněk Ščasný."Na působení v Mostě mám krásné vzpomínky a proto tam chci uspět," říká gólman Martin Vaniak. "Sešívaní" postupně porazili Jablonec, Kladno, České Budějovice a Brno.

Mostecký "babylon" se takovou bilancí letos chlubit nemůže. V prvním kole uhrál remízu s Plzní, v dalším vysoko prohrál s Baníkem Ostrava. Utkání provázela zvláštní atmosféra, ještě umocněná zraněním Lukeše. Toho zranil, ač neúmyslně, kanonýr Toleski. Právě Toleski je v čele ligových kanonýrů. V kole třetím ztratil Most utkání s Teplicemi až v závěru, minulý víkend si severočeši přivezli bod z Olomouce.

Slavia má s Mostem kladnou bilanci, třikrát zvítězila 3:0, Most si připsal tři body jednou. Skóre hovoří také pro pražany - 9:2. Trenér Mostu Robert Žák nastupoval za Slavii v letech 1987-1990.

"Už na společné večeři po utkání s Ajaxem jsme se bavili o tom, že máme před sebou Most. Takže musíme pít a jíst hlavou. Bylo by škoda, kdybychom ztratili důležité body, které by mohly v konečném účtování chybět,"
uvažuje Matej Krajčík.

"Musíme se znovu plně koncentrovat na ligu, bylo by dobré udržet si stoprocentní bilanci. Uvidíme, jak budou vypadat hráči, kteří si odnesli ze zápasu s Ajaxem šrámy, to se týká Michala Švece a Vladimíra Šmicra. Možnost nastoupit by mohli dostat fotbalisté, kteří tolik nehráli, jako je například Tijany Belaid," potvrzuje jeho slova trenér Karel Jarolím.

K zápasu nebudou k dispozici Latka a Švento. Oba se připravují individuálně.

Pravděpodobná sestava podle autora článku:

Vaniak - Krajčí, Suchý, Brabec, Hubáček - Janda, Švec, Šmicer, Belaid - Šenkeřík, Vlček

Zápas začíná zítra v 17:00. Kdo můžete, přijďte poděkovat hráčům za skvělý vstup do sezóny a především za postup do Ligy mistrů.

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Po triumfu s Ajaxem nás čeká liga

    (host)     před 17 lety 01.09.2007 15:55 |  
    0 0

    v prvnim kole most remizoval s mostem?:))
    troubi

  2. Re: Po triumfu s Ajaxem nás čeká liga

    (host)     před 17 lety 01.09.2007 16:07 |  
    0 0

    a minulý víkend si Most přivezl bod z Mostu, no já myslel že z Olomouce :-)) asi si to psal hodně narychlo, tak si to prosim tě oprav

  3. Re: Po triumfu s Ajaxem nás čeká liga

    (host)     před 17 lety 01.09.2007 16:29 |  
    0 0

    Smicer asi hrat nebude kdyz se ma 10 dni lecit, ale jinak musime roznest most na kopytech a hura pro 90 bodu v lize!!!... :]]]

  4. Re: Po triumfu s Ajaxem nás čeká liga

    quelhar (admin)     před 17 lety 01.09.2007 17:00 |  
    0 0

    Sestava - vzhledem k ruznym reprezentacnim povinnostem a zranenim ocekavam spise nasledujici sestavu:
    Vanaik - Drizdal, Suchy, Brabec, Hubacek - Kalivoda, Tavares, Volesak, Belaid - Vlcek, Senkerik
    Reprezentanty Krajcika, Svece, Jandu bychom nemuseli pretezovat, pokud to nebude podle vyvoje zapasu nezbytne nutne.

  5. Re: Po triumfu s Ajaxem nás čeká liga

    TKutnik (přítel SN)     před 17 lety 02.09.2007 09:20 |  
    0 0

    Jsem si to po sobě nepřečet... :-(((