Fortuna liga

V pátek liga s Plzní

V duelu desátého kola Gambrinus ligy přivítá na Strahově Slavia Viktorii Plzeň. Duel prvního s osmým týmem tabulky začíná v 18:00, nevybrala si ho k přenosu žádná televize. Na utkání můžete vyhrát lístky na domácí zápasy Slavie v Lize mistrů.

Výhrou by si Slavia pojistila první místo v tabulce Gambrinus ligy. Z posledních dvou ligových zápasů Slavia vytěžila šest bodů. Nejprve rozstřílela Zlín 7:1, minulé kolo vyhrála na Letné 2:0. Právě od Letenských dělí "sešívané" pěkných šest bodů, na druhé Teplice mají k dobru body dva.

Viktoria Plzeň v devátém kole také zvítězila, porazila Viktorii Žižkov 3:1. Plzeň ráda, stejně jako Slavia, útočí do otevřené obrany soupeře. Západočechům se tradičně daří více venku než doma. Letos však statistiky hovoří odlišně, doma Viktoria nasbírala osm bodů za dvě výhry a dvě remízy. Venku jednou zvítězila, jednou remizovala a třikrát odjela bez bodu.

O přestávce zápasu budou vylosováni výherci čtyř vstupenek na domácí zápasy Ligy mistrů. Dvě z nich budou na Arsenal, dvě na Sevillu. Vyhrát můžete také slávistický dres.

Sestava Slavie bude pravděpodobně poznamenána mnoha absencemi. Mimo hru jsou zranění Latka, Švento a Šmicer. Jandu čeká zřejmě operace kolenních vazů. Start Švece a Brabce, který podstoupil rehabilitaci v Německu, je nejistý.

"Musíme se vyrovnat také s tím, že jsme se během týdne připravovali bez početné skupiny reprezentantů. Ze zraněných hráčů má nejblíže k návratu na hřiště Mickael Tavares, u ostatních uvidíme," řekl Karel Jarolím.
Šest hráčů A - týmu sehrálo v týdnu reprezentační zápasy. Při svém debutu v dresu Tuniska zazářil Belaid, který vstřelil jedinou branku duelu a rozhodl tak o výhře svého týmu. Marek Suchý a Theodor Gebre Selasie, kteří nastoupili za jednadvacítku se k tým připojili ve čtvrtek. Ve stejný den začali trénovat se Slavií také Vlček s Pudilem. Posledním reprezentantem je Matej Krajčík, který do Prahy dorazil už na začátku týdne.

Vzájemná bilance Slavie a Plzně hovoří pro Slavii. Z 81 duelů jich 48 vyhrála, 17 zápasů skončilo remízou a 16 duelů vyhrála Plzeň.

"Soupeři máme co vracet, naposledy nás na Strahově porazil. Plzni určitě více vyhovuje hrát venku, kde má možnost útočit do otevřené obrany," řekl k utkání Jarolím. "Čeká nás utkání s Plzní, které musíme zvládnout. Ještě jednou bych se chtěl omluvit všem fanouškům za to, co jsme předvedli v Líšni. Je to velká ostuda," řekl Ladislav Volešák.

Pravděpodobná sestava Slavie podle autora článku:Vaniak - Krajčík, Suchý, Hubáček, Dřížďal - Kalivoda, Tavares, Volešák, Jablonský - Vlček, Šenkeřík.

Utkání začíná v 18:00, přijďte před zápasem na Emirates Stadium podpořit Slavii. Můžete navíc vyhrát zajímavé ceny.

Komentáře (27)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: V pátek liga s Plzní

    martin08     před 17 lety 18.10.2007 17:15 |  
    0 0

    Musime vyhrat.

  2. Re: V pátek liga s Plzní

    (host)     před 17 lety 18.10.2007 17:18 |  
    0 0

    Tak napred par vet k zitrku, osobne si myslim , ze to bude narocny zapas, protoze pokud loni KJ casto brecel, ze nema nasi skolku pohromade, tak letos je to doslova katastrofa, neda mi to znovu vyjmenovat marody Latka/navrat snad za mesic/, Brabec/to same, ale v jeho pripade snad i o tyden driv/, Svento/ az na jare/, Janda/ pro nej je to mala tragedie, byl onim hracem na ktereho byly nabidky hodne nad 100 melounu, navrat nejdrive v breznu/, Smicer/ nejmene 3 nedele/ , Svec/lekar doporucil jeste klid /takze uvidime/ uplne fit nevypadali v tydnu ani hraci Tavares a Kalivoda/ no a ted jeste 7 hracu v repre, kde hlavne Suchy, Belaid a Pudil hrali cely zapas. Podle zakulisnich zprav se hlavne Pudil citi hodne vycerpan. A tak Karlovi vlastne zbyva vcetne tech z repre 18- 19 hracu vcetne Cerneho, Necida a Gaucha. Takze jsem sam zvedav jestli Tomasovi ta sestava vyjde. Plzen v tydnu potrenovala a protoze takove problemy jako my nema , tak jde urcite pripravena lepe. Otazkou je ,co s hraci udela patecni termin velmi nevhodne zvoleny prave kvuli repre. Nepredpokladam, ze by do zapasu zasahl Weah, kde jeho angazma vidim tak na padesat procent. Jinak jsem vcera absolboval fotbalovy den, napred na Kadne, kde hrala 21 repe , jiz po ceste tam netradicne vlakem jsem musel sokovat kluka s kterym sem chtel kecat o fotbale, ale jeho vic zajimal spis thajbox. Jinak to ale celkem slo, vstupny lidovy pade, klobasa za 30 K. usmevavy poradatele a treba Beda Vrabec dve rady od nas. Fotbal to byl. , ale dost priserny a hlavne v druhy puli to speci ze strany Slavistu byly zase Sevilske nahravky primo na beziciho utocnika soupere daleko za vlastni obranu a letecke dny Armenu podporene soutezi , kdo vic zarve , tolerovane zvlastne piskajicimi sudimi. Musim priznat, ze ani Dockal mne napric jeho hodnoceni nenadchl , tak snad Suchoparek a par blbu na konci , kteri zase harasili s dymovnicemi a po konci utkani se chlubili30-35 letym kamaradum, jaky jsou na Kladne chuligani a to byl jediny kaz, protoze jaksi na Kladne nefungovali prohlidky, proste nebyly. A repre, tu uz jsem sledoval ve zname hospudce na platne , zaujal mne hlavne Pospech a Pudil, dost neciste hrajici , ale pripominal my spis bezce , hral jak o zivot, to same Vlcak na nezvyklem miste v zaloze splnil to co mel. A tak kdyz mi znamy z Liberce vykladal nejnovejsi drby/ Blazek pokracuje v alkoholicke jizde, zrejme nahrada za Pudila/ tak jsem dospel k zaveru , zaplat panbu za KJ, ktery tyto veci resi radikalne. Jiri

    • Re: V pátek liga s Plzní

      (host)     před 17 lety 18.10.2007 17:46 |  
      0 0

      pane mel by jste si zopakovat stredni skolu a ne tak kvuli pravopisu...

    • Re: V pátek liga s Plzní

      martyni (přítel SN)     před 17 lety 18.10.2007 18:29 |  
      0 0

      no zda se Jiří, že chlapci z Líšně budou muset zabrat a pokusit se o nápravu. Ale Plzen neni vubec spatna, aspon ze Fillo hral na Kladne taky. S tim Jandou je to fakt blby, ti povim, kdyz jsem ho videl, jak hraje proti Ajaxu, rikal jsem si, ze ten kluk se jednou dostane hodne daleko, ze na to ma. No a ted tohle, navic esli se nepletu, v tom asi lekari a KJ nemaji uplne cisty svedomi, protoze se Steauou a v Seville asi hrat nemel, ze.

    • Re: V pátek liga s Plzní

      (host)     před 17 lety 18.10.2007 19:03 |  
      0 0

      Jen menší poznámka joo,,JANDA opravdu do Března zraněnej,,neni,tak zase neplaš a nešiř po plašné zprávy jinak good :-)

      • Re: V pátek liga s Plzní

        martyni (přítel SN)     před 17 lety 18.10.2007 19:13 |  
        0 0

        tak i na ofic webu píšou o operaci kolena což moc příznivě nevypada

        • Re: V pátek liga s Plzní

          (host)     před 17 lety 18.10.2007 19:32 |  
          0 0

          Jojo,opravdu to nevypadá nejlépe.S Petrem jsem hovořil,ale zase tak černě,že až do března bych to neviděl.Ale může to bejt na dlouho!

  3. Re: V pátek liga s Plzní

    (host)     před 17 lety 18.10.2007 17:47 |  
    0 0

    Dostanem 1:2

    • Re: V pátek liga s Plzní

      (host)     před 17 lety 18.10.2007 17:54 |  
      0 0

      Diky Jiři, superpostrehy.

      • Re: V pátek liga s Plzní

        (host)     před 17 lety 18.10.2007 18:35 |  
        0 0

        Asi jo, ted uz je vlastne ofiko , ze jde na operaci, prognoza celkem nejasna a pulrok minimalne v hajzlu, mam neprijemny pocit, ze budem radi kdyz nas bude na Arsenalu 18. tj . cislo do soupisky na zapas, protoze nelze treba vyuzit Gebreselasieho. Jiri

        • Re: V pátek liga s Plzní

          martyni (přítel SN)     před 17 lety 18.10.2007 18:49 |  
          0 0

          A co vazy jako u Dusana? Koukam na ofic web, u toho brabce je oficialni info, ze start je "nejisty" a nekteri i pisou, ze uz trenuje a na arsenal by mohl byt. tak jsem zvedav...

  4. Re: V pátek liga s Plzní

    (host)     před 17 lety 18.10.2007 18:38 |  
    0 0

    nejede nekdo po zapase smer liberec autem a mel by volne misto?

  5. Re: V pátek liga s Plzní

    (host)     před 17 lety 18.10.2007 18:51 |  
    0 0

    tak jsem teda docela zvedavy jak je to s tim brabcem, na oficialkach pisi dokonce ze by mohl byt pripraven k zitrejsimu zapasu, ze se jeho stav zlepsil, zatimco jiri tady pise neco o trech tydnech...samozdrejme nejde o zitrejsi zapas, jde jen o jakousi nadeji na arsenal, jestli neni plana ...

    • Re: V pátek liga s Plzní

      martin08     před 17 lety 18.10.2007 20:39 |  
      0 0

      o Brabcovi pisou nekdy ze az za mesic, vubec oznamovani druhu zraneni a rekonvalescene ve slavii moc nedelej, co je Tavaresovi to rekli az buh vi kdy co mu je, o Jandovi najednou ze operujou vazy.. :(

  6. Re: V pátek liga s Plzní

    (host)     před 17 lety 18.10.2007 19:20 |  
    0 0

    Vaniak - Krajčík, Suchý, Hubáček, Dřížďal - Kalivoda, Volešák, Tavares, Ivana - Vlček, Šenkeřík. Luke

    • Re: V pátek liga s Plzní

      martyni (přítel SN)     před 17 lety 18.10.2007 19:27 |  
      0 0

      přesně tak, mohlo by být i Necid, Šenkeřík:-) a co kdyz Tavares nebude moci..jo už vim, pak bude hrat Gebre:-)

      • Re: V pátek liga s Plzní

        (host)     před 17 lety 18.10.2007 20:12 |  
        0 0

        Ve středu hřiště máme asi nejvíc na výběr... :) V případě nouze by tam hrál i "unavený" Belaid, coby reprezentant by mohl hrát proti Plzni i na půl plynu a sfouk by je jak svíčku... :)))

  7. off topic

    (host)     před 17 lety 18.10.2007 19:23 |  
    0 0

    Arsenal, nejbližší soupeř Slavie v Lize mistrů, se bude muset zhruba měsíc obejít bez Robina van Persieho. Klíčový útočník si při plnění reprezentačních povinností poranil koleno.

    • Re: off topic

      (host)     před 17 lety 18.10.2007 20:55 |  
      0 0

      No to je nám všem líto:-D

      • Re: off topic

        (host)     před 17 lety 18.10.2007 21:10 |  
        0 0

        Respekt, pokora, úcta k soupeři...! Nebo si myslíš, že se soupeři taky takhle radovali, že nám vypad Švento, Šmicer, Brabec, Latka, Tavares? Právě že, jestli za takovýhle najednou arogantní a přehlíživé chování ze strany některých fanoušků Slavie, za které jsme dřív všichni odsuzovali sparťany, se nám to nevrací v té formě zraněných hráčů. Takže ještě tady si přej zranění Rosickýho, Persieho, ať jsou co nejdýl zranění, super... :(

        • Re: off topic

          (host)     před 17 lety 19.10.2007 06:41 |  
          0 0

          Běž si k mamince pro facku

      • Re: off topic

        (host)     před 17 lety 18.10.2007 23:21 |  
        0 0

        se mi zdáš moc pověrčivej, já mám taky radost, když je soupeř o něco oslaben, akorát je mi líto, když to toho hráče postihne na dýl

        • Re: off topic

          (host)     před 17 lety 19.10.2007 07:31 |  
          0 0

          Ne, ne... Nejsem pověrčivej, ale mám úctu k soupeři a i soupeř je člověk... A možná i kvůli tomu, že kvůli zdraví jsem musel s fotbalem skončit sám, tak to zdraví přeju ostatním. A je jedno, zda je to Latka, Brabec, Švento - nebo Rosický, Fabregas... Nejlepší pro nás bude, když uhrajem na Arsenalu třeba remízu s tím jejich nejsilnějším možným týmem. Jinak totiž spartani budou říkat, jak že oni hráli proti silnějšímu Arsenalu a my proti béču apod...

          • Re: off topic

            martyni (přítel SN)     před 16 lety 19.10.2007 15:03 |  
            0 0

            Já mam vždycky z takovejhle příspěvku radost, že slavisti takhle uvažujou mě těší... Jak píše kolega dole, ja se na van persieho tak těšil, takže i z toho důvodu z toho me jeho absence neteší.. vždyt chcemem hrat LM proto, abychom videli, jak se nasi hosi pomeri s temi nejlepsimi fotbalisty v evrope.

    • Re: off topic

      (host)     před 17 lety 18.10.2007 21:56 |  
      0 0

      No tak to je v háji, na něj sem se těšil po fabregasovi asi nejvíc, kdy se poštěstí takový hráče vidět na vlastní oči :-(

  8. Re: V pátek liga s Plzní

    KING25     před 17 lety 19.10.2007 08:36 |  
    0 0

    Prostě dneska musíme vyhrát. Pokud nevyhrajeme, tak ta výhra nad rudochama bude k ničemu. Dvakrát ztratit po sobě body proti Plzni prostě nemůžeme. Přeci nedovolíme, aby mladý Jarolím si dělal s našeho trenéra srandu.

    • Re: V pátek liga s Plzní

      skskuca     před 17 lety 19.10.2007 10:27 |  
      0 0

      Výhra, nic jiného neberu!! Nejen mladý Jarolím ale hlavně pan Rada, to bych nesnesl !!! Co jiného v Pátek dělat než zajít na fotbal a pak si vychutnat 10piveček a ňákou tu srandu :o)