Přípravná utkání

S Libercem nerozhodně

Slavia dnes sehrála druhé dvojutkání, tentokrát se Slovanem Liberec. První utkání vyhrála jasně 4:0, ale ve druhém prohrála 3:4, po prvním poločase to již bylo 0:3! Ale ve druhém utkání nastoupila velice zajímavá obrana, dosti omlazená a v bráně nastoupil náhradník z B týmu Nakamura.

1. zápas: Slavia - Liberec 4:0

Branky: 12. vlastní, 43. T. Došek, 48. Kuchař, 84. L. Došek z pen.

sestavy:
Slavia: černý - L. Došek, Šilhavý, Suchopárek, Hrdlička - Sláma (46. Sedláček), Kuchař, Musil, Herda - Kuka (66. T. Došek), T. Došek (46. Zelenka)

Liberec: Macháček (46. Šilhavý) - Novotný (46. Hološko), Killar, Silný, Eismann - Neumann, Hodúr, Hudec, černý - Kožuch, Morávek


2. zápas: Slavia - Liberec 3:4

Branky: 76. Petrouš z pen., 78. Piták, 79. Švancara - 3. a 30. Zbončák, 35. Nezmar, 67. Koloušek. Rozhodčí: Pospíšil

sestavy
Slavia: Nakamura (46. černý) - Kratochvíl, Penc, Petrouš, Tchuř - Svoboda, Müller, Lička, Piták - Švancara, Zelenka (46. Sedláček)

Liberec: Kinský - Johana, Holeňák, Lukáš, Jůn - čapek, Langer, Koloušek, Zbončák (72. černý) - Štajner, Nezmar


Info ze sportovních novin:
Vítězstvím Pražanů 4:0 a jejich prohrou 3:4 v následné odvetě skončily dva přípravné zápasy fotbalistů Slavie Praha se Slovanem Liberec. Oba duely sehrály celky na zmrzlém a zasněženém terénu v Nymburku.

Zatímco trenér Slavie Miroslav Beránek rozložil síly hráčů do obou střetnutí rovnoměrně, jeho protějšek Ladislav Škorpil nasadil do prvního souboje jen hráče širšího kádru, zatímco v druhém utkání nastoupila kompletní ligová jedenáctka. "Bylo to jistě zpestření přípravy. Odlišné sestavy se projevily i do výsledků obou zápasů. I takové přípravné zápasy však přinášejí poučení. Není přece možné, abychom za pět minut za stavu 4:0 dostali tři branky," zlobil se Škorpil. Mužstvo podle něho velmi polevilo v koncentraci. "Jinak si ale myslím, že střetnutí v této fázi přípravy nejsou o kondici, ale spíše o únavě," zhodnotil zápasy liberecký kouč.

Trenér Slavie se musel obejít bez zraněných Gedeona, Sedláčka, Václavíka, Kozáka, Šuškavčeviče a Sankoviče, takže příležitost dostala řada hráčů z rezervního celku. Na seznam marodů však přibyl i Sláma, který si po pádu na zmrzlý trávník zranil koleno a podle první diagnózy by měl být půl roku mimo hru. "Máme stále plno zraněných, ale zase nám to dává příležitost vyzkoušet mladé hráče. Mnozí se jeví velmi dobře a to je příslibem," zdůraznil Beránek.

Proti libereckým náhradníkům si v prvním souboji Slavia vytvořila řadu střeleckých příležitostí, z nichž čtyři dokázala využít a bez nejmenších problémů vyhrála. V druhém souboji naopak mladí obránci Slavie nechávali příliš prostoru hbitým libereckým hráčům a ti již do poločasu vedli 3:0, když dvě branky vstřelil Zbončák. Po změně stran Liberec zvýšil na 4:0, ale pětiminutový výpadek znamenal, že se nakonec strachoval i o nejtěsnější výhru.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: S Libercem nerozhodně

    DDS     před 22 lety 15.01.2002 19:23 |  
    0 0

    éééé, NAKAMURA ? To zní dobře....

  2. Slama:(

    (host)     před 22 lety 15.01.2002 21:47 |  
    0 0

    Tak to je skoda, ze se Slama zranil na jeho vykony jsem byl dost zvedavy. A take by me zajimalo, co je s Dostalkem...

  3. Re: S Libercem nerozhodně

    kopejtko     před 22 lety 17.01.2002 11:47 |  
    0 0

    To by mě zajímalo, proč trenér postavil Petrouše, ten už nemá na hřišti za Slávii co dělat ...a ještě si jde kopnout penaltu. Fakt nepochopim, když sám řekne, že za Slávii hrát nechce, proč hraje. Znamená to, že ho do toho někdo nutí? A proč? Je to pro Slávii perspektivní hráč? Nebo je to nutný pro jeho případnou výměnu? Fakt tomu nerozumim, můžete mi to někdo vysvětlit?