Fortuna liga

Slavia zakončí ligu v Edenu!

Sen se slávistům již splnil, stadion v Edenu byl slavnostně otevřen již před několik málo dny. Prvním "ostrým" utkáním který náš svatostánek zažije, bude duel s Jabloncem. Pokud Slavia získá alespoň bod, slávisté o víkendu oslaví první titul po dvanácti letech! Utkání, a doufejme i pozápasové oslavy, nabízí v sobotu v 15:00 ČT2. Utkání je vyprodáno.

Uplynulý týden se nesl ve znamení příprav. Fotbalový svaz dal Edenu zelenou, poslední ligové kolo se tak odehraje ve Vršovicích. O vstupenky byl nebývalý zájem, všechny lístky byly vyprodané během necelých dvou dnů, takový zájem nebyl ani o vstupenky na utkání s Ajaxem.

Hosté z Jablonce se zachránili minulý víkend, velkou měrou přispěl k záchraně Tomáš Necid, který se na jaře trefil pětkrát. Vzájemné střety Slavie s Jabloncem provází "remízové prokletí", v jeho naplnění tentokrát doufají i slávisté.

"Přímo na stadionu zasedne přestupková komise, bude připraven i trestní senát, který má sídlo několik minut od stadionu. Přestupky a podezření z trestného činu budou řešeny neprodleně, viníci se mohou vrátit domů z fotbalu až po výkonu trestu," předznamenává tiskový mluvčí klubu Ondřej Zlámal. V žádném případě tedy během, ani po skončení utkání nevstupujte na hrací plochu.

Slávističtí Ultras dále vyzývají fanoušky, aby si na utkání vzali slávistické oblečení, případně červené nebo bílé svršky. Na severní tribuně bude opět připravena choreografie, papírové kartony následně neničte, ale pošlete je do první řady. Po utkání proběhne v ochozech stadionu závěrečná děkovačka.

Trenér Jarolím nemůže počítat s pěti zraněnými, jsou jimi Střihavka, kalivoda, Dřížďal, Ivana a Janda.

Tentokrát budu doufat, že pravděpodobná sestava bude vítězná.

O titul se hraje v sobotu v 15:00 na vyprodaném Edenu. Vy, kteří nemáte lístky, můžete utkání zhlédnout na ČT2.

Komentáře (82)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

    quelhar (admin)     před 16 lety 16.05.2008 17:32 |  
    0 0

    Take verim, ze at bude sestava jakakoli, ze bude vitezna, pri obrovske shode nahod nejhur remizova.
    Osobne bych viteznou sestavu nemenil a proto: Vaniak - Krajcik, Latka, Brabec, Hubacek - Smicer, Suchy, Belaid, Svento - Senkerik, Toleski.
    Do 20. minuty 1:0, do polocasu 2:0 a druha pule bude jedna velka oslava.

    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

      (host)     před 16 lety 16.05.2008 20:20 |  
      0 0

      Tak dneska se na sestavě shodneme. Myslím, že ani nebudeme potřebovat vyhrát, protože Sparta opět jen remizuje. Její bilance z posledních čtyř zápasů-jeden gól, vypovídá o tom, proč Sparta nezískala titul. Ne Řepka, ale mizerná koncovka v zápasech proti silnějším soupeřům. Ale stát se může vše, fotbal nemá logiku, a zvláště ten nečistý český. Doufám, že budeme hrát aktivně na vítězství, hrát na bod by se nám vymstilo. Sparta se s Bohemkou dohodla na remíze, a oba dva týmy budou po zásluze potrestány. Hlavně to chce pokoru, jak píše Sokrates. Pokora od hráčů i fanoušků bude základem úspěchu. Tak snad se všichni zítra dočkáme sladkého ovoce, na které čekáme 12 let.

  2. Výhra!

    (host)     před 16 lety 16.05.2008 17:36 |  
    0 0

    Žádná remíza! Nechci se celý zápas nervovat, že v 90. minutě dostaneme náhodnýho góla a bude se opakovat Doněck. Všichni plánují pozápasové oslavy, já bych chtěl zápasové oslavy - smést Jablonec z povrchu drtivým nástupem, vést po první půlhodině 2:0 a pak si hodinu užívat klidného fotbalu, parádiček, mexických vln a zpívání chorálů. :-) Mac

    • Re: Výhra!

      (host)     před 16 lety 16.05.2008 20:10 |  
      0 0

      tak tak

      DotMac

  3. Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

    Eluin (přítel SN)     před 16 lety 16.05.2008 17:44 |  
    0 0

    Osobně bych si tipnul výhru 1:0. Dáme gól a pak budeme bránit. Moc se na zítřek těším - i když jsem nesehnal lístek na stadion. Už jen ten pohled do tváří mnohých sparťanů....to po těch dvanácti letech stojí za to:-).
    Jinak...slyšel jsem zvěsti, že někteří fanoušci "rudých" se chystají ve slávistických dresech vtrhnout na hrací plochu, aby vyvolali nějakou neplechu. Doufám, že to byla jen nějaká kachna v éteru..

    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

      (host)     před 16 lety 16.05.2008 19:40 |  
      0 0

      bohužel jsem to taky slyšel,dokonce i z ůst spartanů.... holt musíme společně s pořadately náš stadion ochránit..pevně věřím že 20 000 slávistů několik desítek spartanů společně umravní a nedáme jim při sebemenšim náznaku agrese špetku šance.

    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

      Gino     před 16 lety 17.05.2008 13:06 |  
      0 0

      Vono je ale prece uplne fuk, jestli tam vtrhnou ve slavistickych dresech, monterkach a nebo obleku... pruser to bude tak ci tak, nicmene verim v posilenou ochranku a BOHUZEL tam nemohu byt osobne, kua.... zazitek na kterej jsem cekal tolik let...

  4. Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

    (host)     před 16 lety 16.05.2008 17:45 |  
    0 0

    Mě se dnes zdálo že to skončilo 2:2. fb

    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

      (host)     před 16 lety 16.05.2008 17:58 |  
      0 0

      mě,že 2:1

      • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

        PetCC     před 16 lety 16.05.2008 18:11 |  
        0 0

        5:2

        • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

          (host)     před 16 lety 16.05.2008 18:50 |  
          0 0

          výsledek si nepamatuju ale vzbudil jsem se v děsivejch 6:12. no co? student no..... :-)

        • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

          (host)     před 16 lety 16.05.2008 21:01 |  
          0 0

          jj, vsecky goooly daa TOLESKI!!!!! :-)))))
          urs

          • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

            eomer (přítel SN)     před 16 lety 17.05.2008 08:04 |  
            0 0

            To mi připomíná jak jsme jednou porazili Slovan Bratislava 2:1 a všechny góly dal Slovan :o)

            • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

              (host)     před 16 lety 17.05.2008 08:36 |  
              0 0

              :-D
              urs

              jj, taky pametam :-) tenkrat se dely veci :-)

  5. Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

    (host)     před 16 lety 16.05.2008 18:02 |  
    0 0

    V kometářích pod jiným článkem zde na SN jsem narazil na toto:

    "15.5.2008PRAHA/EDEN - Rychlý přechod do Edenu se bohužel neobešel bez velice nepříjemných problémů. Rezervace učiněné na Internetu s platností do 16. května bohužel nebudou moci být naplněny.

    „Chyba je plně na straně Slavie. Za tuto nepříjemnost se všem velmi omlouváme,“ uvedl generální ředitel Slavie Petr Doležal.

    „Všichni, kdo tímto selháním přišli o vstupenku, dostanou od Slavie počet rezervovaných vstupenek zdarma na první ligové utkání nové sezony a na domácí derby se Spartou,“ řekl k tomu Ondřej Zlámal, slávistický manažer komunikace.

    I přes všechny problémy spojené s přechodem do Edenu věříme, že se v sobotu v zaplněném Edenu prokáže, že to byl správný krok."

    Ví někdo, odkud se tahle informace objevila? Na slavia.cz ani jinde jsem nic takového nenašel. Zaráží mě to i z jiného důvodu. Dnes jsem si totiž rezervovaný lístek byl vyzvednout a byl mi bez problémů vydán. Nerad bych se zítra dočkal nějakého nemilého překvapení, jako například, že lístek je neplatný:-)

    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

      Bulldock (přítel SN)     před 16 lety 16.05.2008 18:08 |  
      0 0

      Včera to bylo na of. stránkách. Dnes to zmizelo. Je možné, že se pak zjistilo, že to přecijen funguje a tak to stáhli.

      • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

        (host)     před 16 lety 16.05.2008 18:10 |  
        0 0

        Díky.

    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

      (host)     před 16 lety 16.05.2008 22:32 |  
      0 0

      Co si budeme povidat, na jedne strane sqele ze budeme slavit titul a rhat poseldni zapas v edenu, bohuzel vymena permic a prodej lsitku se neobejde bez komplikaci. Ty komplikace jsou ale pomerne dost znacne. Muj pribeh: Mam cestne permice, tudiz pri ctvrtecnim prichodu do edenu ziskavam od brigadnic u vymeny, ze listky se ejste nenatiskly. Dobre, prichazim v patek. Divky sice ochotne avsak zcestne tvrdi, ze jiz zadne listky pro me nejsou, ze se na to nejak pozapomelo a ze na ne nic nedostanu. Obchazim stadion a nahodou se dam do reci s tipkem od listku. Ten me posílá na strahov, kde vymena vpohode probiha. Inu odjizdim na vetrnou hurku, kde predemnou postava 5 lidí. Fajn, za chvilku to mam z krku. Bohuzel se cele cekani protahuje na hodinu. Pan magistr Dolezal obcas probehne okolo nas do kancelare se slovy, "to to trva, ja si tam snad pujdu sednout sam". Nakonec anstesti posiluje personal a fronta zacina ubyvat. Dostavam se dovnitr. Ukazu permice slecna Novotna, me rovnou posle za clovekem co mi ty permanentky dal, ze o listky musi pozadat on a prijit si pro ne jinak zadne nedostanu. Dobre, vyjizdim do edenu, tam po slozitem hledani mluvim alespon telefonicky s kolegou meho donatora. Ten rika ze staci rici jeho jmeno a dostanu listky. Opet vyjizdim na strahov. Tam nastesti nikdo neceka, stejne ale v kancelari cekam minimalne pul hodky, nez me nekdo zaragistruje (v kancelari probiha orpavdu velky shon). A uz me oslovuji, tak fajn dostanu listek a jedu. Bohuzel slecna novotna opet rika, ze si je musi vyzvednout on sam. Nastesti vse vyslechne pani Tomasova a se slovy, dej mu ty listky, si po pul minute odnasim dva listky na hlavni. Tim chci podekovat jak P. Dolezalovi, tak paní Tomasové. Vim ze je vse narychlo ze se vse zarizuje a nastesti tez vim ze uz se to nikdy nebude opakovat. Hodne stesti v zitrejsim utkani i v dalsich sezonach....

  6. Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

    Bulldock (přítel SN)     před 16 lety 16.05.2008 18:10 |  
    0 0

    Žádný stačí bod. . Zavíří buben, zatřepe šála. . kluci na ně vlítnou a přestanou mačkat až za stavu 4:0. . pak přijde čas ne mexický vlny a oslavu! Sparťanů se nelekejte, na množství nehleďte! :-)

    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

      carfi-sks (přítel SN)     před 16 lety 16.05.2008 19:14 |  
      0 0

      Pěkný, ale já věřim, že vyhrajem 3:0-góly 2x Toleski,1 Šenkeřík:)

      • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

        (host)     před 16 lety 16.05.2008 21:05 |  
        0 0

        podle meeeho uuusudku vyhrajem 18:0 :-)
        secky branky da Goce :-)
        enemy unknown

  7. Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

    (host)     před 16 lety 16.05.2008 18:13 |  
    0 0

    Dobrý den přeji Vám všem,
    pro mnoho z nás, slávistů tělem a duší, to bude utkání kde se prostě vyzkoušíme z víry a sounáležitosti ke Slávii. Pročítám tu nepřeberné množství názorů a poznámek a i postřehů od Vás všech a přemýšlím o tom, jací my slávisté vlastně jsme. Slávistou, a to opravdovým, je opravdu těžké býti. Přes všechny ty rozepře a různorodé názory jsem však přesvědčen, že nám jde všem o Slávii jako takovou a sobotní utkání nám přinese tu radost a odměnu za časy a období, kdy jsme chodili ze zápasů Slávie se svěšenou hlavou a s bolestí na duši a otázkou "Proč zase Slávie takhle rupla?". Někdy byly a jsou situace, kdy už o tom všem začínáme pochybovat, zda fandíme tomu správnému klubu a když se objeví spousta všelijakých zpráv a šeptů ze zákulisí, tak co s tím. To je i pro Richiho, vím jak je někdy těžký se vzchopit a nastartovat se, nebýt otráven a zklamán z těch jednání a výsledků. Byl tu napsán názor a správný, že z dlohodobé tradice klubu je dobré vzít základ pro cestu do budoucna. Pokud se nezabijeme, je vždycky čas znovu sednout a hledat cestu z problému. Angličané mají jedno přísloví "Never say never again" (nikdy neříkej nikdy), tak jsem se to snažil naplnit i tady na stránkách SN. Beru i to, že jsem tím mohl být někomu protivný, že všechno dokonce "vidím růžově". Přiznám se, že jsem to kolikrát viděl hodně bledě (někdy dokonce skoro černě), ale pořád a to doufám nejen mne, zdvihá myšlenka, že pokud padneme a rozsypeme se, bude z toho mít radoust a potěšení hlavně náš soupeř. A tak se radši otřepeme a půjdem do dalšího mače a budem fandit a ne nadávat. Těch kecalů a radilů a hlavně škarohlídů jsem už zažil se Slávií moc a moc. V roce 1968 jsem přestal chodit na dřevěnou hlavní tribunu, protože ty hrozný křiky a nadávky na vlastní hráče byly až zoufalý. Tak jen připomínám stále se opakující kolorit a mentalitu některých fandů. Zítra nás čeká zápas o titul, budu tam a budu fandit. Vnučka koupila barvy a tak budu mít hubu natřenou na "bíločerveno" a budu zpívat "Princeznu ze mlejna". S mým ctihodným kolegou jsem se vsadil, že pokud vyhrajeme a budeme mistři, povedu přednášku s červenobílou šálou a velkým slavistickým kloboukem. I proto budu pořád fandit a podporovat Slávii, protože se za ní nikdy nebudu stydět a nadávat už vůbec ne (moje žena se nejmenuje Xantipa, ale její poznámky slyším už teď, jenomže to za to stojí). A ještě chci dodat jednu větu : "Buďme rádi za to, že jsme slávisti, mohlo to dopadnout hůř". Sokrates 55

    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

      (host)     před 16 lety 16.05.2008 18:32 |  
      0 0

      Jedno slovo: respekt
      Bohy1892

    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

      Eluin (přítel SN)     před 16 lety 16.05.2008 18:43 |  
      0 0

      Hezky napsáno. Smím vědět, na které škole přednášíte? Jestlipak to nebude i tam má...:-).

      • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

        (host)     před 16 lety 16.05.2008 18:53 |  
        0 0

        tahle odpověď by zajímala i mne. ale bojím se, že by pak Sokrates 55 ztratil ten okouzlující nádech tajemna.

        Zaba

      • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

        (host)     před 16 lety 16.05.2008 19:05 |  
        0 0

        Dobrý podvečer,
        bohužel už pouze externě, neboť si myslím, že mladým kolegům je třeba včas uvolnit pozice. To není myšleno nijak ješitně či nostalgicky. Já mám naopak radost, když mě mladí pozvou mezi sebe a pak si nepřipadám ještě tak starý. No a ekonomika není můj obor. A zpívat také moc neumím. Když jsem posledně zpíval tu "Princeznu ze mlejna", tak to celkem pohledná slečna vedle mne sedící (v krásném bílem tričku a přátelé nejméně "3") nevydržela a řekla "Dědo, je to vejš". Tak jsem se na ní podíval asi "jako blbec" a pak jsme se oba tomu docela zasmáli.
        Sokrates 55

        • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

          Bulldock (přítel SN)     před 16 lety 16.05.2008 19:23 |  
          0 0

          To jsou krásná slova, Sokrate. Lidí Vašeho formátu není nikdy dost! Tak přátelé, kamarádi, zítra v Edenu a děj se vůle Boží..

          • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

            quelhar (admin)     před 16 lety 16.05.2008 19:39 |  
            0 0

            A doufejme, ze Pepi uz Bohu konecne vysvetlil, jakou ma mit ta vule barvu...

          • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

            (host)     před 16 lety 16.05.2008 19:45 |  
            0 0

            Dobrý večer přeji,
            spíš než slova bych teď chtěl vidět činy a tak bych si přál, aby zítřek byl v Edenu pro všechny slávisty svátkem a oslavou titulu. Právě proto, abych neurazil nikoho "tam nahoře", mluvím o přání zítřejšího svátku s pokorou a úctou. Vy jste jeden z těch, co si svůj názor po celou dobu těch diskuzí, teď už můžeme říci několikaletou, na SN držíte a neměníte. A hlavně od Vás vždycky zazněla slušně. A takových tu bylo zaplať Pánbůh dost a to i třeba Tantalos a další, se kterými vedeme nekonečné disputace. Sám se přiznám, že někdy po těch našich prohraných zápasech a nebo výkonech pod psa mi dokonce pomohlo, že jsem se tu mohl "vykecat". Měl jsem a mám pocit, jako kdybych to říkal svým a věděl, že mně poslouchají i když třeba nesouhlasí. A ještě se přiznám, já jsem Vám tak na ten zítřek natěšený až mi z toho jde mráz po zádech. Poctivý boj se soupeřem až na doraz, to je cesta k vítězství a tomu musíme zítra
            pomoci tím, že bude celý Eden pořádně po dlouhé době slyšet. Klidně až na Letnou. Tak Vám Bulldocku přeji a nejen Vám hezký a nezapomenutelný zážitek. Sokrates 55


            P.S: Fabere est suae quisque fortunate
            Každý je svého osudu strůjce

            • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

              (host)     před 16 lety 16.05.2008 20:46 |  
              0 0

              Panove, tak zitra se rozhodne, uz jsem pekne nervozni a tesim se, vzpominam co vsechno jsem za tuhle sezonu zazili, stalo to za to, od divokeho skladani tymu v lete, nervy se Zilinou, nadhernej souboj s Ajaxem a liga mistru, prvni vyhra se Steaou, narez v Londyne a hrda odveta v Praze, nadeje na titul, zmeny v tymu v zime, ztraty na jare a pak ten obrat, no a hlavne, ten novej krasnej stadion, sen generaci slavistu, zitra na nem spolecne budem a snad ze nas ceka zazitek, na kterej budem dlouho vzpominat a vypravet o nem nasim potomkum, aby slavie mela dalsi legendu, kvuli ktery si ji zamilujou dalsi lide, no dost uz reci, lip nez sokrates to stejne nesvedu, tak zitra. martyni

              • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                (host)     před 16 lety 16.05.2008 21:23 |  
                0 0

                Vám také pane Martyni,
                jako Vy, tak i já rekapituloval celou sezonu včetně toho začátku v červenci minulého roku, kdy jsem jen zíral jak nemáme mančaft pohromadě. Když jsem pak přečetl tu až mrazivě pravdivou zpověď S. Vlčka o tom, jak sám trnul s kým se vlastně bude hrát liga, tak mi to i po těch všech "průserech" hlavně na jaře připadá až neskutečné. A musím objektivně přiznat, že k nám to opravdu přišlo až po neuvěřitelném úletu "suverénů z letenské pláně". Tak o to víc si toho važme, že můžeme o ten titul bojovat a já ho považuji za jeden z nejtěžších a to významem a i co do počtu všech těch akcí, co v letošním ročníku Slávie absolvovala. Vám pane Martyni chci jen povědět, že Vaše příspěvky jsou stejně dobré a slavistické jako spoustu jiných tady a pamětliv jednoho z desatera "že kdo se povyšuje bývá ponížen a kdo je ponižován bývá povýšen" nebo " Ti, kdož přicházejí mezi prvními poslední nakonec budou" se nepovažuji za nic víc než za jen slávistu se stejnou hodnotou jako Vy všichni tady. Myslím, že to byla i jedna z prvních zásad a stanov při založení Slávie a tak se jí držme. Sokrates 55

                • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                  (host)     před 16 lety 16.05.2008 21:36 |  
                  0 0

                  Dobrý večer Sokratesi,
                  tak jsem si vzpomněl na Váš optimismus, za který jsem Vám tu spílal. Tímto se Vám omlouvám. Ale musíme zůstat pokorní, ještě není konec. A trochu mě mrazí ta sebejistota některých, že už máme titul. Ještě nás čeká dlouhých a doufejme krásných 90 minut. Tak snad se toho zítra dočkáme. Na shledanou v Edenu. Jestřáb.

                  • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                    (host)     před 16 lety 16.05.2008 22:00 |  
                    0 0

                    Dobrý večer Jestřábe,
                    pamatuji si, ale spílání to určitě nebylo. Aspoň jsem to tak necítil. Byl to Váš názor a navíc to bylo po utkání myslím s Plzní a pracovaly emoce. Vzpomínám si, že jsem Vám popřál dobrý let a asi nás tam "někdo nahoře slyšel" a tak se nám to snad splní. A s tou pokorou souhlasím na 100%. Tak si to užijte a přeju Vám opravdu dobrý let a pěkných pár let.
                    Sokrates 55

                • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                  martyni (přítel SN)     před 16 lety 16.05.2008 21:54 |  
                  0 0

                  vsak to je, mily sokrate, zasada, kterou se verim vetsina z nas tady snazi ctit, byt nekdy diskuse jsou trochu vyostrene a nekdy to v emocich nevypada, lze poznat kdo to se slavii mysli dobre a kazdeho takoveho slavisty a jeho nazoru je treba si vazit. Presto si bych chtel rict, ze zrovna Vy jste mi svymi prispevky tady mnohokrat zvedl naladu a myslim ze nejsem sam, takze diky, vubec bych pritom nerekl, z veci malujete na ruzovo, spis je v nich tolik potrebna nadeje..byt je to jen sport, slavie je soucasti naseho zivota a obcas nam prinasi dost krusny chvile, takze prave ta nadeje a pozitivni pristup casto pomaha, doufejme ze zitra vse vyjde a nebudem se tu v nedeli muset povzbuzovat z depresi...:-))

                  • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                    (host)     před 16 lety 16.05.2008 22:16 |  
                    0 0

                    To je dobře Martyni,
                    že mezi námi taková zásada platí, a to opravdu spolu nemusíme souhlasit ve všem. No a s tou nedělí a...........
                    Arthur Schopenhauer řekl: "Vůle je nekonečná, ale její naplnění je omezené", tak doufám, že ta hranice naplnění nebude zítra omezená a ten titul vybojujeme.
                    A já jen požitkářsky dodám: "Asi si půjdu uvařit kávu (pro Markuse- mám dobrou z krámku u Standforbridge v Londýně) a budu dál na příjmu, mě se Vám lidičky nějak nechce jít spát. Sokrates 55

                    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                      martyni (přítel SN)     před 16 lety 16.05.2008 22:28 |  
                      0 0

                      Co dodat, Sokrate, kdyby se nam vse splnilo, nebylo by pro co zit, aneb naplneni vseho je smrt, a na ni se nam snad jeste myslet nechce, ale ten titul... ten bychom si myslim po tech letech zas zaslouzili:-))

                • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                  Andre     před 16 lety 16.05.2008 22:18 |  
                  0 0

                  Jsem oproti některým zde velmi mlád a první titul Slavie si skoro nepamatuji. Bylo mi 10 let a fotbal jsem teprve začínal více sledovat. První zápas, který si skutečně pamatuji byl debakl 5:0 od kobylek při našem snažení se o LM. Tenkrát mě nenapadlo uvažovat o tom, že uplyne dlouhých 11 let do chvíle, než se konečně se vší slávou zapíšeme do historických pramenů nejlepší klubové soutěže světa. Ani v nejčernějších snech jsem si nepředstavoval, že nejčastější slova, která o našem klubu uslyším je prokletí, vyhnanství, nesebevědomost, nesolventnost, beznaděj a věčně druzí. Od roku 1996 si toho pamatuji hodně - krásná pohárová utkání - nejkrásnější vzpomínky mám z let kolem přelomu tisíciletí. Zápasy s Leedsem, Udine, Bolognou nebo Schalke či Kaiserslauternem navíc umocněné tím, že ve Slavii hráli moji nejoblíbenější hráči - nikdy nezapomenu na Vágnera, Kozla, tehdy slavistickou zálohu - Ulich, Horvát, Dostálek a Kuchař. Tenkrát jsem prožíval každý pohárový zápas. Nezapomenu na báječnou éru pod trenérem Beránkem a náš kombinační fotbal, který pocítila Celta Vigo. Od roku Slavii provází vždy krásné období, nezapomenutelné okamžiky s chvílemi hrůzy - několik nepostupů do LM, nespočet zbytečně ztracených titulů. Téměř finanční kolaps, kdy jsem s ohledem na dění v Bohemce měl o náš klub skutečně strach. V té době se mi za trenéra Csaplára ani nesnilo o tom, že klub vybuduje stadion. Slavii vždy něco chybělo, možná větší přízeň fanoušků, možná větší hrdost, více sebevědomí, více finančních prostředků. Prostě vždy chyběl malý krok k cestě slávy a vítězů. Pevně věřím, že ten krok uděláme zítra. Možná symbolicky v novém Edenu, nejmodernějším a nejlepším stadionu u nás. Jako vše i on má své mouchy, stejně tak letošní sezóna přinesla několik pozitiv a i chvíle, kdy se člověk propadal hanbou a kolem fanoušků rivalů chodil po špičkách, aby nevzbudil posměch a rýpavé narážky. Přiznám se, že po prohře se Žižkovem jsem nevěřil. Očekával jsem poslední výsledky Sparty, ale když jsem se díval na hru našeho týmu, tak pouze po zápase s Tottenhamem jsem měl dobrý pocit, jinak jsem celé jaro trnul, kdy to přijde. Kdy nám dojde dech..vše nasvědčovalo tomu, že to bude každou chvíli a nakonec to přišlo. O to víc si cením všech, kteří nad Slavií nezlomili hůl a věřili do poslední chvíle. Několikrát za sezónu jsem byl rozradostněn a zklamán, ale vždy jsem byl hrdý na Slavii. Na naší historii, na to, že jsme se dostali do LM. Na to, že panu Leškovi se podařilo postavit stadion. Myslím, že on, stejně jako mnoho dalších zůstane navždy nedoceněn slávistickou obcí, ale z mého pohledu toho pro Slavii udělal strašně moc. Zítra nás čeká poslední, chce se říci zlatá tečka za touto snovou sezónou. Věřím, že zítra přijde to, nač všichni čekáme. Titul, po dlouhých 12 letech. Pepi a vy všichni velcí slávisté zítra buďte v nebi našemi anděli strážnými a pod ochranými křídli zahalte Prahu, srdce Evropy, do červenobílých barev oslav titulu, protože červenobílá je barva našeho srdce a naší Slavie.

                  • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                    (host)     před 16 lety 16.05.2008 23:06 |  
                    0 0

                    Dobrý večer,
                    stáří a ani mládí není žádnou zásluhou. Vždyť to, co jste Andre popsal, to už je celkem slušná životní etapa. Na ten zápas s Grashoperem si také pamatuji. V bráně Stejskal, v obraně Kubík a další, říkal jsem si jsme mistři to tam zvládnem a ejhle! Dostali jsme takovou šišku, že jsem na to koukal jako jeliman. A doma jsme prohráli 0.1 a bylo vymalováno. A kolikrát ještě bylo, že. Těch hráčů, co by dnes rádi aspoň v našem novém Edenu seděli. Pepi Bican především a asi by bylo nespravedlivé někoho jiného dalšího jmenovat z těch, co už nejsou mezi námi. Díval jsem se na sportovní zprávy a na neuvěřitelné plky p. Horvátha. A to prosím tento člověk hrál ve Slávii. A nebo velmi dobře cílené pomluvy p.K.Poborského o tom, že je Slávie v podstatě na zrušení, protože tone v obrovských dluzích a ........... Co dodat. Mýlit se můžeme, ale nesmíme při tom cíleně ublížit. Pak už nejde o mýlku. A je dobře, že jsme to těmto lidem dali (i když někdy trochu brutálně) najevo. Sokrates 55


                    P.S: "Ignoramus et semper ignorabimus"
                    (Nevíme a nikdy nebudeme vědět)

        • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

          (host)     před 16 lety 16.05.2008 21:10 |  
          0 0

          Teda pane učitel.., ste kabrnak! :-)))
          urs

          • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

            (host)     před 16 lety 16.05.2008 21:13 |  
            0 0

            Podle meho je Sokrates pravnikem ;-)
            enemy unknown

            • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

              (host)     před 16 lety 16.05.2008 21:18 |  
              0 0

              Nebo kombinace obojího, třeba je učitelem na Právnické fakultě nebo spíše byl. A možná jsem u něj dělal zkoušku.

              • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                martyni (přítel SN)     před 16 lety 16.05.2008 21:24 |  
                0 0

                no, to by me taky zajimalo..:-))

              • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                (host)     před 16 lety 16.05.2008 21:34 |  
                0 0

                Quintus Horacius Flaccus položil otázku o existenci zlaté střední cesty.
                Asi tam někde hledejme odpověď, i když .................
                "Mutantur et nos mutamur in illis" (Časy se mění a my se mněníme v nich). Ale teď nás zajímá opravdu hlavně ten zítřejší zápas. Tak se na to dobře vyspěme. No abych pravdu řekl, moc toho asi nenaspím.
                Sokrates 55

                • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                  (host)     před 16 lety 16.05.2008 21:42 |  
                  0 0

                  Svými komentáři mi připomínáte prof.Švestku, báječného civilistu, znalce latiny, autora skvělých komentářů k OZ. Jeho přednášky jsem hltal, zato u jiných jsem se doslova nudil.

                  • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                    (host)     před 16 lety 16.05.2008 22:50 |  
                    0 0

                    Spíš prof.kuklíka, tohojsem viděl několikrát se slávistickou šálou, jak na fotbale tak i hokeji...

                    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                      (host)     před 16 lety 17.05.2008 07:30 |  
                      0 0

                      Jenže mladýmu prof. Kuklíkovi je přibližně 40, to mi na Sokrata rozhodně nesedí. Slávista to je určitě, po hokejovým titulu nás na přednášce prosil o omluvení jeho hlasové indispozice:-) Jedině pokud bys myslel jeho otce

                      Zaba

                      • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                        eomer (přítel SN)     před 16 lety 17.05.2008 08:34 |  
                        0 0

                        Aco třeba FFUK

                      • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                        Bulldock (přítel SN)     před 16 lety 17.05.2008 09:56 |  
                        0 0

                        No proč ne. Toho už jsem nezažil, ale jestliže je mladej Kuklík slávista, bylo by víc než logické, kdyby byl i starý pán. .

                • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                  (host)     před 16 lety 16.05.2008 23:31 |  
                  0 0

                  kazdopadne s tim spanim jste se o5 trefil do cerneho... :-) zaboha nemohu usnout...
                  tak dobrou noc (Lajla tov..)
                  urs

                • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                  Bulldock (přítel SN)     před 16 lety 16.05.2008 23:34 |  
                  0 0

                  Tak ještě v předvečer. . samozřejmě, že všechno je na vážkách, však jsem taky ještě kamarády sparťany nechal žít, abych se nerouhal. Ale věřte nevěřte, já jsem čím dál klidnější. Zkraje týdne to bylo pořád nervy, byl jsem přilepenej u obrazovky, abych neprošvihl ty vstupenky, pak jsem to prošvihl stejně a vyjel ještě večer do Edenu. . ještěže tak! (Kdepak. . kam se hrabe internet na pořádnej českej štrůdl:-)) Usínal jsem spokojeně s lupeny na stole, aby mě hned druhý den nakvasil pan Jiří s čerstvou várkou katastrof, do toho hádky a mudrování okolu vstupu a nevstupu na trávník, atakdále. Nicméně čím víc těch problému bylo a zase se uklidnilo, tím míň se s tím nervuju a dneska se už jenom těším na ten zítřejší svátek. Ale co mi pomohlo nejvíc, to byla ta šílená řachanice v podvečer. Víte, hned se mi vybavilo, jak jsem šlapal tehdy v létě do kopce na Strahov pro lístky na Žilinu. Byl jsem tam dost brzo, tak jsem si sedl pod strom a četl a v jednu chvíli se přhnalo pár mraků a přišel i nějaký ten hřmot a pak zas jasno a ticho před bouří. . pane jo, to bude bitva s plnou parádou. . Večer jsem zažil jeden z nejhezčích zážitků na fotbale vůbec. . a to i díky sympatické debatě s kolegou ze Žiliny. Podobně si vybavuju i ten podivnej zápa s Teplicemi (3:2). Všichni jsme se choulili pod stříškou na jižní tribuně, kde panovala moc pěkná atmosféra a všichni jsme statečně vzdorovali tomu lijavci. Takže jak dneska začal ten tanec z oblohy, něco mi říkalo, že se nám zase blýská na lepší časy. A teď večer jste mě, pánové, úplně ukolíbali tim rozjímáním. Tak věřme, že tenhle cimrmanovský lijavec smete to dlouhé čekání. A když nesmete, smete jiný, ale my budem při tom v Edenu! Dobrou noc!

                  • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                    (host)     před 16 lety 17.05.2008 02:18 |  
                    0 0

                    Věřte mi nebo ne, ukolíbat se nějak nemůžu. Snad budete mít jako věštec tu správnou kouli a trefíte se. Sokrates 55

                    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                      eomer (přítel SN)     před 16 lety 17.05.2008 08:45 |  
                      0 0

                      Přiznám se, že 10 let po maturitě jsem se rozhodl, že si doplním vzdělání ( při zaměstnání) a vrchol mého 6- ti letého snažení by měl nastat zhruba za týden u státnic. Představa, že by třeba předseda státnicové komise byl v ČB klobouku a se šálou kolem krku mě odbourala :o)). Jen víc takvých.

                  • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                    eomer (přítel SN)     před 16 lety 17.05.2008 08:38 |  
                    0 0

                    Ten klid cítím také. Pdobné to bylo i při hokeji. QF,SF a 6 zápasů finále samé nervy, ale najednou před sedmým zápasem božský klid. To samé cítím i dnes.

                    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                      (host)     před 16 lety 17.05.2008 09:23 |  
                      0 0

                      Dobré ráno přeji Vám všem,
                      tak já se přiznám, že jsem usnul až skoro ke třetí. Co všechno mi prošlo hlavou, to snad ani není možné (a asi také nebylo všechno o fotbale).
                      Usnul jsem s představou, že stejně to musí naši kluci vybojovat na hřišti a nic jiného. Naše fandění a podpora jim může pomoci maximálně i ve chvilce, kdy se nedaří , překonat krize. To se doufám nestane a pak se těšme na titul. Vám pane eomere přeji, aby Vaše státnice dopadly dobře a měl jste dobrého předsedajícího. Víte, život mě naučil si vážit každého člověk, který sám k sobě přistoupí poctivě a pozná sám sebe. Tím myslím míru svých schopností. A to je třeba ctít, vždyť někdo je vysokoškolák s titulem a někdo třeba nevyučený truhlář a přitom jejich přístup k životu bude mít stejnou hodnotu lidské poctivosti, moudrosti a slušnosti. Proto jsem nikdy nikoho nepodcenil (můj děda byl jihočeský mlynář a sakra pevnej chlap - taky slávista). Tak ať Vám to vyjde. Mě teď čeká úplně normální dopolední sobotní nákup s "ženskejma" a tak obrněn trpělivostí vyrážím. No a potom................ "Bíločervený". Sokrates 55
                      P.S: "Fortiter ille facit, qui miser esse potest"
                      (Statečně jedná spíše ten, kdo v bídě schopen jest žití)

  8. Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

    KING25     před 16 lety 16.05.2008 20:22 |  
    0 0

    Kdo by měl zájem o jeden lístek zítra na jablonec, tak se může o nej přihlásit na email slaviafans@centrum.cz . Jeden kámoš mě odpadnul a všichny v mém okolí už lupen mají.

    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

      (host)     před 16 lety 17.05.2008 10:52 |  
      0 0

      k25o!

  9. Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

    (host)     před 16 lety 16.05.2008 21:34 |  
    0 0

    5:0, měli bysme pokračovat v této tradici, s oxofrdem to začlo, tak od ted by soupeři mohli pravidelně odjíždět s pětigolovou nadílkou.

    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

      (host)     před 16 lety 16.05.2008 21:44 |  
      0 0

      Pokora, kolego. Stačí i výhra jedna nula.

      • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

        Andre     před 16 lety 16.05.2008 22:50 |  
        0 0

        Přesně tak...od titulu nás dělí dlouhých 90. minut a my, kteří máme v živé paměti zápas se Šachťorem nebudeme slavit dříve než s hvizdem rozhodčího...

  10. Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

    (host)     před 16 lety 16.05.2008 22:47 |  
    0 0

    ZADAME VSECHNY FANOUSKY ABY SI VSICHNI KDO JDOU NA UTKANI S JABLONCEM VZALI CERVENY CI BILY SVRSEK (pokud nemate dres) AT JE STADION CELY CERVENOBILY!A TUTO INFORMACI SIRILI DAL! TOTO INFO BUDE TAKTEZ ZVEREJNENO NA VETSINE SLAVISTICKYCH WEBU,

    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

      (host)     před 16 lety 16.05.2008 22:56 |  
      0 0

      Jedééééém, všichni v červenobíléééééééééém!!!

  11. Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

    (host)     před 16 lety 17.05.2008 01:23 |  
    0 0

    Prodám jeden lístek do sektoru 112, řada 10, sedadlo 14. Jeden kamarád bohužel nemůže jet, tak zájemci pište na 777158195. Cena samozřejmě nákupní, tedy 300,-

    majkl

  12. Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

    Bulldock (přítel SN)     před 16 lety 17.05.2008 08:02 |  
    0 0

    Jěště pro Strašáka. Docela bych byl rád, kdyby se v zápase nebo po po zápase a je už jedno jak to skončí, kromě hráčů vyvolalo taky jméno Rosena, Doležala a hlavně Zlámala. . i přes pár chyb si letos docela mákli a myslim, že bysme to mohli ocenit.

  13. Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

    (host)     před 16 lety 17.05.2008 08:22 |  
    0 0

    hosi dotaz cetl jsem zasady co nebrat do edenu a co batoh ten si vzit muzu?

    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

      Andre     před 16 lety 17.05.2008 08:34 |  
      0 0

      Asi jo, ale jak jsem tak četl, co si nemůžeš brát, tak si do něj můžeš dát tak maximálně foťák a kapesníky na utírání slz dojetí až vyhrajeme titul ;-)

      • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

        (host)     před 16 lety 17.05.2008 09:18 |  
        0 0

        Zdravim , assi jako tradicne vybocim z rady a budu se chovat nemravne, nejsem profesor, ma vyuka na jedne ZS trvala nekolik let, nez jsem poznal , ze mne to prilis nenaplnuje, i proto rikam , chci titul , take , ale rikam , jeste neni vyhrano, docela jsem se pousmal, kdyz jsem dnes ve Sportu i v dalsich novinach cetl naznaky mozneho ovlivneni zapasu obou Prazskych es, docela smesne , ze nekdo pise o motivaci pro hrace z Jablonce ve vyssi 3 mil korun, ta totiz dosahuje nejmene dvojnasobku a pro nektere hrace tvori sumu , kterou si vyhrajou v tomto klubu na zakladu za cely rok.Sam dodrzim to co jsem napsal a pres nekolik pozvani za ktera timto dekuji budu nekde v ustrani, co napsat k nasim hracum, trochu mi vadi , ze kazdy na tomto foru nas vidi jako viteze, kazdy si je jist titulem v kapse , ja ne , mam radu duvodu se domivat, ze to nebude boj jen na hristi , ze dnesnim nic nerikajicimi obvineni v jistem deniku uz zacal jiny boj psychologicky a ten hned tak neskonci, i proto nam vsem preji jedine titul a pokud to vyjde , slavme jej stridme , ale hlasite. Jiri

        • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

          Bulldock (přítel SN)     před 16 lety 17.05.2008 09:53 |  
          0 0

          O tom, že Jablonec má "motivaci" přece nikdo nepochybuje. Nicméně pokud zůstaneme u té vašá pragmatické a materiální roviny, tak preémie za titul asi taky nebudou cenou útěchy, že. . No co. . stejně kluci hrajou o titul, někteří asi naposled a ti tam nechají všechno! A i kdyby jste měl nakrásně stokrát přesvědčivější důkazy, tak platí, jak říká gen. Melchett: "Ve chvílích, kdy všechno ostatní selže, nám idiotská neochota podívat se pravdě do očí pomůže přežít. " :-) Takže Slavia do toho! !

          • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

            (host)     před 16 lety 17.05.2008 09:56 |  
            0 0

            Vazeny pane, je mi celkem jedno co si myslite a co ma pan Kretinsky v ruce i kdyz mne to desi, zazit zase Ivanky a jine , to radeji ne, to co jsem chtel napsat jsem napsal. Jiri

            • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

              Bulldock (přítel SN)     před 16 lety 17.05.2008 10:00 |  
              0 0

              No pokud by měl na Doležala důkazy typu Ivánek, tak raději jo, protože o kupované tituly nemám zájem. Ale věřím, že to bude další zákulisní bublina z vašeho kotlíku.

              • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

                (host)     před 16 lety 17.05.2008 12:15 |  
                0 0

                Pokud by někdo ze Sparty měl na Doležala důkazy typu Ivánek, tak by Sparta rozhodně neměla zapotřebí finančně motivovat Jablonec.

        • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

          (host)     před 16 lety 17.05.2008 09:54 |  
          0 0

          chlape ja nevim jak ty, ale ja se posldni tejden nemuzu na nic soustredit. :-)))) a to me ceka zapoctovej tejden :-! heh.., dneska se vyhraje, protoze verim v silu divakuuuu, jak jednoduche Jiri? ;-)
          letim na bus.., mej(te) se
          urs

          • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

            (host)     před 16 lety 17.05.2008 10:07 |  
            0 0

            Taky koncim, jdu se projit a pak se uvidi, Jiri

            • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

              (host)     před 16 lety 17.05.2008 12:24 |  
              0 0

              jdi už do prdele!

  14. Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

    (host)     před 16 lety 17.05.2008 10:21 |  
    0 0

    Njn, uz je to zaplaceny, ne? Tak jako v ty M.Boleslavi. :-/

    Tomuhle se rika fotbal?!

    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

      (host)     před 16 lety 17.05.2008 11:29 |  
      0 0

      fnuk - Sparta - fnuk

    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

      (host)     před 16 lety 17.05.2008 11:45 |  
      0 0

      Tomuhle se říká slávista?!

  15. Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

    Gino     před 16 lety 17.05.2008 13:00 |  
    0 0

    Jsem docela smutny z prodeje listku na netu, diky kteremu jsem se na stadion nedostal (nedostanu). Stranka jim totalne zkolabovala a ja si nemohl listek zarezervovat. Naopak jinym lidem to vlivem cehosi zarezervovalo mnohem vice listku, nez chteli (treba tri misto jednoho) a pak je ruzne prodavali po diskuzich.

    Jsem velmi zvedav, zda tedy skutecne bude stadion plny, nebo ne... osobne doufam, ze ano, i kdyz ztvrdnu jen u TV, ale pokud ne, tak budu nasranej, protoze jsem tam chtel byt taky.

    Kluci, drzim palce a budu fandit alespon u te televize. Vypada to, ze by mohlo prset, tak si vsichni uzijete krasnou novou strechu na ostro.

    • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

      (host)     před 16 lety 17.05.2008 13:11 |  
      0 0

      Kdo je smutny, ze bude jen u televize, tak je to ciste jeho problem. Nemel byt vypocitavy a mel si koupit permanentku

      • Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

        Gino     před 16 lety 17.05.2008 13:20 |  
        0 0

        Tak to nepochybne, ale ja jsem v tomto pripade cekal na uvolneni ostatnich mist, jelikoz z tech 7500, co slo do prodeje, byly vsechna atraktivnejsi mista rychle fuc :o) Cili ja permanentku mit budu, ale to je mi ted jaksi k nicemu, ze :o)

        Proste to, ze online prodej kolabuje neni dobre a doufam, ze to bude priste jen lepsi, jelikoz bych rad v EDENU navstevoval i jine akce (treba ted tu Litvu) a nechce se mi zbytecne jezdit vlakem do Prahy, kdyz si to mohu koupit pres net. Precijen ne kazdy slavista ma to stesti bydlet v Pze.

  16. Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

    honzah (přítel SN)     před 16 lety 17.05.2008 14:02 |  
    0 0

    "Přímo na stadionu zasedne přestupková komise, bude připraven i trestní senát, který má sídlo několik minut od stadionu. Přestupky a podezření z trestného činu budou řešeny neprodleně, viníci se mohou vrátit domů z fotbalu až po výkonu trestu,"

    To by mě zajímalo, jak ten výkon trestu bude vypadat? Dva dny hladovky, peněžitá pokuta nebo pětadvacet na holou? Přimlouval bych se za třetí řešení, to je administrativně nejjednodušší :-))

  17. Re: Slavia zakončí ligu v Edenu!

    Gino     před 16 lety 17.05.2008 14:34 |  
    0 0

    Mimochodem nerozumim tomu, proc je naprosto prerusen prodej permic do edenu... zrovna ted, kdyz slavia tahne na titul, vyprodala poprve eden.... hm, to je ten nas slavnej marketing.