Přípravná utkání

Slavia B - Alki Larnaka 1:0

Slávistická rezerva dnes v předposledním přípravném zápase porazila prvoligový kyperský tým Alki Larnaka.

Slavia B - Alki Larnaka 1:0 (1:0)

Branka: 33. Honka

Sestava Slavie: Berkovec - Dostál, Jan Hošek, Kobler (24. Gabriel), Starý - Zahálka (46. Novotný, 83. Švamberg), Šimeček, Javorek, Held - Petr Hošek, Honka

První poločas duelu s kyperským prvoligovým týmem, jehož hráči měli na dresech zajímavá čísla jako 88 či 99, začal poněkud nudně. Hráči obou týmů se pohybovali okolo středu hřiště, poprvé se k vápnu dostali hosté, když ve 13. minutě Berkovec vyrazil Roukovu hlavičku na roh. Jinak v této části hry více diváky pobavil pád rozhodčího, nic zajímavějšího k vidění nebylo. Kypřané předváděli poměrně ostré zákroky, už po několika minutách hry se na trávníku svíjel faulovaný Held, ve 24. minutě musel Koblera s nakopnutou holení vystřídat Gabriel. Slávisté v podstatě vsítili branku ze své první šance, ve 33. minutě po centru Dostála poslal míč za záda gólmana Hidiho Honka, rukou ještě balón dorážel Masado. Hned o pět minut později Honka hlavičkoval do břevna.

Ve druhé půli vydržela nula na slávistickém kontě zejména díky několika pěkným zákrokům Berkovce. V 59. minutě dostal pas za obranu Lima a snažil se přehodit Berkovce, který padající míč na poslední chvíli tečoval mimo bránu. Další tutovou šanci měli hosté v 79. minutě, Anioyeta unikal obráncům a jen vlastní nešikovností nedopravil míč do odkryté brány. V 84. minutě Doloresovu střelu zastavily Berkovcovy nohy, celkově se Kypřané v závěru zápasu dostali víc do hry. Slávisté si za druhý poločas vypracovali dvě slibné šance. V první se ocitnul v 64. minutě Petr Hošek, jehož střelu nejdřív vyrazil gólman, odražený balón pak Hošek poslal do brány, z brankové čáry však vykopával obránce hostů... Hoškovu přízemní střelu po centru Helda kryl u země dvě minuty před koncem brankář Hidi.

"Je to pro nás cenné vítězství proti kvalitnímu soupeři, který hrál až moc tvrdě, občas předváděl až likvidační zákroky. Byla to pro nás ale vynikající prověrka, čekám v Písku podobný styl soupeře. Jsem spokojený s výkonem týmu, až na pár věcí, které u mladých hráčů nebudou nikdy v této kategorii ideální. Výkon se přiblížil mým představám," řekl k utkání trenér Miroslav Janů. Janů se během prvního poločasu ze střídačky přemístil na protější stranu hřiště. "Nefungovala tam defenzíva, musel jsem si to tam dojít trochu ohlídat," usmíval se Janů.

Poslední utkání před začátkem ligy sehraje béčko v úterý od 10:15 proti Bohemians 1905 B na Strahově.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia B - Alki Larnaka 1:0

    Kuka125     před 16 lety 02.08.2008 21:42 |  
    0 0

    jane máš tam chybu, píšeš že Kobkera střídal Kobler. Snad Koblera střídal Gabriel, ne.