Fortuna liga

Zítra proti Bohemians Praha

Slávisté ve druhém domácím zápase přivítají v Edenu ligového nováčka Bohemians Praha. Předvedou konečně výkon a výsledek, které potěší diváky?

Střížkovská Bohemka je sice novým týmem v soutěži, ale má po třech odehraných kolech stejně bodů jako Slavia. Rozdíl je v tom, že vzhledem k lepšímu skóre je v tabulce dvě příčky nad Slavií. V týmu moc hvězdných jmen není, slávisté samozřejmě dobře znají Martina Zbončáka, v útoku se pak pravděpodobně představí Marek Kincl a Jan Vošahlík, reprezentant do 19 let. O tom, že od těchto dvou hráčů zřejmě bude hrozit největší nebezpečí, se přesvědčilo v posledním utkání Kladno - Bohemians je doma na Žižkově porazili 3:1 a Kincl se postaral o dva góly, Vošahlík o jeden. Vedle této výhry si ještě připsali bod za remízu v Českých Budějovicích.

Slavia by už konečně mohla ukázat, že je obhájcem mistrovského titulu, zatím fanouškům zrovna moc radosti nepřinesla. V Plzni nedokázala přehrát domácí hrající většinu utkání v oslabení a tento výkon byl korunován inkasovaným gólem v nastavení. Čtyři získané body z možných devíti jsou dost slabota. Kéž by se zítra proti nováčkovi slávisté zvedli a předvedli výkon hodný mistra korunovaný alespoň dvougólovou výhrou.

"Musíme hrát nátlakově a mnohem agresivněji než jsme předvedli v Plzni. Zkrátka být aktivní a dostat jejich hráče pod tlak, samozřejmě ideální by bylo, vstřelit co nejdříve první gól, protože od toho se potom odvíjí další průběh utkání. Mnohem agresivnější pojetí a způsob hry budeme vyžadovat od celého mužstva," uvedl k nadcházejícímu duelu Karel Jarolím.

Na hřišti stále budou chybět čtyři zranění Vlaimír Šmicer, František Dřížďal, Lukáš Vácha a Peter Grajciar.

Sestava se podle mě nebude příliš lišit od té v Plzni, můj tip je, že na levém kraji obrany vystřídá Hubáčka Jablonský, jinak bude beze změny. Ale kdo ví.

Předpokládaná sestava: Vaniak - Suchý, Brabec, Latka, Jablonský - Krajčík, Belaid, Tavares, Švento - Necid, Šenkeřík

Zápas se hraje zítra od 18:30.

Komentáře (22)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Zítra proti Bohemians Praha

    tolsimir     před 16 lety 21.08.2008 22:43 |  
    0 0

    Myslim, ze sanci opet misto Belaida dostane Jarolim. Belaid nehral nic co by nezvladl i Jarolim a Jarolim ma lepsi kondici. Proc tomu tak je, to by me velmi zajimalo, ale to uz je jedno. Ja sam take verim, ze trener umisti Sucheho tam kam patri - na stopera, ale neni to moc blahove?

    • Re: Zítra proti Bohemians Praha

      Huzgi (přítel SN)     před 16 lety 21.08.2008 23:19 |  
      0 0

      S Belaidovou kondicí je to jasné. Zimní přípravu strávil v base a letní v cizině, licitoval o smlouvu a zapojil se pozdě. S Markem Suchým je to obtížné. Brabec je jediný zkušený hráč v týmu, v loňském roce hru obrany hodně uklidnil a obdivuhodně řídil. Bez něj budeme mít tým poskládaný ze samých ušáků. Latka se oproti Suchému daleko více zapojuje do ofenzivy, občas se vysouvá do zálohy, někdy až do útoku. Dát Máru na stopera na úkor jednoho z nich je určité riziko, zvlášť v zápase, kde bychom měli spíš útočit. Z výše popsaných důvodů na Marka zbylo místo vpravo, se kterým se zatím nesžil. Ale dobrý obránce by s tím neměl mít problém (Grygera, Ujfaluši, ...). Možná by stálo za to, ho někdy zkusit místo Tavarese, defenzivního záložníka zahrál na Tottenhamu fantasticky a na MS dvacítek za tento post dostal cenu turnaje....

      • Re: Zítra proti Bohemians Praha

        wector     před 16 lety 21.08.2008 23:31 |  
        0 0

        Proč místo Tavarese, klidně vedle něj, hře středu zálohy směrem dopředu to nemůže uškodit...

        • Re: Zítra proti Bohemians Praha

          PetCC     před 16 lety 22.08.2008 08:34 |  
          0 0

          No vzhledem k tomu, že ani Tavares a ani Suchý v posledních zápasech nedokázali dopředu přihrát spoluhráči, tak hru dopředu to opravdu nepoškodí :-)

        • Re: Zítra proti Bohemians Praha

          edenian     před 16 lety 22.08.2008 16:59 |  
          0 0

          Suchý nepřihrál dopředu nikdy, ať z obrany nebo ze zálohy.
          Nic jinýho než stopera není schopen plnohodnotně zahrát.

  2. Re: Zítra proti Bohemians Praha

    kytt (host)     před 16 lety 21.08.2008 23:01 |  
    0 0

    Diviše už konečně!!!!

  3. Re: Zítra proti Bohemians Praha

    KING25     před 16 lety 22.08.2008 08:42 |  
    0 0

    Tak Snad to dneska bude stát za to a zakřičíme si gol několikrát. Podle mě na ne vlítneme s útočnou dvojicí Necid, Tolesky. Do Zálohy půjde určitě znovu Jarolím, ponevaž ten se nebojí vystřelit z dálky.

  4. Re: Zítra proti Bohemians Praha

    Eluin (přítel SN)     před 16 lety 22.08.2008 10:04 |  
    0 0

    Tož vzhůru na ně! Nechť útok střídá útok! :-)....ehm, už se na zápas dost těším.
    V tipovačce jsem dal výhru našich 3:0, tak doufám, že tentokráte mi (nám) to vyjde. Škoda toho Grajciara, jen co k nám přestoupí, tak se zraní, jsme my to ale smolařský klub...

  5. Re: Zítra proti Bohemians Praha

    dejva     před 16 lety 22.08.2008 11:06 |  
    0 0

    Nebude to lehký zápas, vzpomeňme na naše utkání s nováčky GL za poslední tři roky,v Mostě prohra o dva goly, s Jihlavou remíza doma, loni nás zastavili klokani v doličku- a to jsme byli řádně rozjetí.

    Z toho vyplývá, že se na nás „zelenáč“ dokáže vždy pořádně namotivovat a naproti tomu naše borce jako by svádí nováček soutěže k lehkému podcenění.

    Rád bych se samozřejmě mýlil, ale očekávám podobný scénář zápasu jako v posledních kolech. To znamená poločas bez branky a poté maximálně jeden gol (doufám v Neckovo pokračování série) po upracovaném a nepěkném výkonu.

    Kdy jsme naposledy dali dva a více golů????

    Věřím, že Slávinku přijde opět podpořit hodně diváků a naši fotbalisté(momentálně spíš kopálisté) je za to odmění výkonem alá Barca.:-)).

    Věřím, že to KJ dobře poskládá a já se v sobotu kdy se (bohužel) dozvím výsledek, budu moci radovat. Zdraví dejva a přeje hezky fotbalový zážitek.

    • Re: Zítra proti Bohemians Praha

      eomer (přítel SN)     před 16 lety 22.08.2008 11:23 |  
      0 0

      Souhlas, jen bych přisoudil únavu z LM k těm 0:2 v ďoliku.

      • Re: Zítra proti Bohemians Praha

        dejva     před 16 lety 22.08.2008 11:56 |  
        0 0

        jasný asi to tak bylo, ale pritom od hrcu porad slychame, ze by jim klidne vyhovoval anglicky tyden:-)dejva

    • Re: Zítra proti Bohemians Praha

      slaviator     před 16 lety 24.08.2008 08:51 |  
      0 0

      V Mostě prohra byla 2. sezonu, první se vyhrálo 3:0... To za nás dávali blahé paměti goly Jarolím, Vlček a ten třetí nevím. Jarolím to dal z pencle, za faul na Victorina?

  6. Re: Zítra proti Bohemians Praha

    quelhar (admin)     před 16 lety 22.08.2008 12:01 |  
    0 0

    No, verim, ze si nasi reprezentanti (a nebylo jich malo) na par dni od Slavie oddechli a ted se s novou vervou pusti do prekazek, ktere pred nimi jsou.
    Neverim, ze Bohemians Praha dokazou napodobit vyborny defenzivni vykon Pribrami a proto ocekavam vice golovych sanci z nasi strany, ale take nejakou strelu na branu ze strany soupere. Meli bychom potvrdit silu, kterou v ofenzive mame a vstrelit minimalne dve branky. Vyhra je povinnost, sedm bodu po ctyrech utkanich pak neni bilance nijak oslniva, ale taky neni tragicka.

  7. Re: Zítra proti Bohemians Praha

    servantes     před 16 lety 22.08.2008 12:06 |  
    0 0

    Kluci,je to někde na Tv či internet.TV? Dejte mi ,prosím,vědět.

    • Re: Zítra proti Bohemians Praha

      Jachym     před 16 lety 22.08.2008 12:29 |  
      0 0

      www.fotbalzive.cz Zde dávají všechny ligové přenosy, i když kvalita je kolísavá.

      • Re: Zítra proti Bohemians Praha

        coolair     před 16 lety 22.08.2008 13:37 |  
        0 0

        Kvalita je kolísavá - od blbý po špatnou.

        • Re: Zítra proti Bohemians Praha

          Wommi     před 16 lety 22.08.2008 14:13 |  
          0 0

          ..ja kdyz to ale sleduju v media plaxeru tak je blbej jen zvuk,..jinak obraz je paradni

          • Re: Zítra proti Bohemians Praha

            Sokrates55 (přítel SN)     před 16 lety 22.08.2008 15:15 |  
            0 0

            Přeji Vám všem pěkný den,
            doufám, že dneska už sehrajeme trochu slušnější zápas. Chlapi musí konečně zabrat a odevzdat na hřišti všechno. Po tom neuvěřitelným průseru v Plzni by bylo dobré, aby už jsme dali nějakou solidní hru a trochu se připravili na Fiorentinu. Věřím, že už hůř než tam hrát nemůžeme a bylo by trochu dobře, aby už šlo taky tak trochu všem o "kejhák". A to myslím všem, co za Slávii hrají nebo ji trénují. Jak vypadá tráva po koncertě R.E.M. nevím, ale snad je vše v pohodě. Tak s pokorou a vírou ve vítězství "Heja,heja,Slavia" Sokrates55

        • Re: Zítra proti Bohemians Praha

          Bulldock (přítel SN)     před 16 lety 22.08.2008 17:09 |  
          0 0

          Záleží na stadionu, odkud se vysílá. . jakej tam maj net atp. V tom by z Edenu neměl být problém. Po té hrůze z Plzně to bude určitě lepší. . tam se na to prakticky nedalo dívat.. a ještě ta inteligentní "diskuze" bonusem. .

  8. Pana Sanak....??

    mart     před 16 lety 22.08.2008 17:54 |  
    0 0

    Dobre odpoledne, prosba na pana zz, pripadne Tantala, ... nakonec na kohokoliv kdo by vedel.
    Na oficialkach sem si precetl, ze pan Sanak bude pracovat s panem Hrebikem u 18tky...., rad bych vedel neco o panu Sanakovi, pripadne i nazory, jak by jeho funkce mohla ovlivnit nase dorosty. Dik predem za info.mart