Fortuna liga

V neděli s Kladnem

Poslední utkání v první třetině ligy odehraje Slavia doma s Kladnem. Sešívaní vstoupí do utkání posíleni třemi body z Letné. Slavia se pokusí splnit roli favorita v neděli od 17:00, utkání nenabízí žádná televize.

"Je sice pravda, že poslední ligové zápasy se nám povedly, ale předchozí úspěchy nám body nepřinesou. Je třeba začít znovu u poctivé práce celého týmu, vytvářet si šance a důrazně je proměňovat. Každý zápas je jiný, statistiky, které v Edenu zatím máme, jsou sice příjemné, ale čísla sama o sobě nic neznamenají," před utkáním krotí optimismus Karel Jarolím.

Slova Karla Jarolíma musím jen potvrdit, Slavia dokázala zvítězit v šesti posledních ligových duelech, navrch přidala postup do skupiny Poháru UEFA a smlouvu pro Vladimíra Šmicera. Slavia si v posledních šesti kolech připsala skalp Bohemians, Baníku, Jablonce, Zlína, Olomouce a Sparty Praha. V těchto zápasů má soubor trenéra Jarolíma impozantní skóre 20:3.

Poslední vzájemný zápas obou soupeřů vyzněl lépe pro Slavii, tři body zajistil hlavou Vladimír Šmicer. Letos se Kladno s formou zatím nepotkalo, zaujímá sestupovou patnáctou příčku.

K utkání nenastoupí zranění Švento, Litteri, Grajciar a Šiklič.

Pravděpodobná sestava podle autora článku:
Vaniak - Krajčík, Brabec, Suchý, Hubáček - Jarolím, Tavares, Belaid, Černý - Necid, Šmicer.

Komentáře (29)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: V neděli s Kladnem

    Ravik     před 15 lety 18.10.2008 20:52 |  
    0 0

    díky marodce moc jiných variant nezbývá, snad jen místo MJ nebo Černýho další útočník. Zřejmě Šenky.

    Co to zpíváte!? :-)

    • Re: V neděli s Kladnem

      hammarby     před 15 lety 18.10.2008 22:06 |  
      0 0

      Už se taky těším na ten chorálek,ale bojím se,že v českých podmínkách je to takový nereálný,prostě nemáme takový jakoby hudební sluch,aby to vyznělo opravdu fajnově a taky se bojím,aby se přidali všichni,aby to mělo bezva efekt,ale třeba se pletu,má přijít dost lidí,tak by to mohlo být super :)

      • Re: V neděli s Kladnem

        Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 18.10.2008 22:35 |  
        0 0

        To si jako děláš pr***. Kam se podělo: Co Čech, to muzikant! ?:-))

        • Re: V neděli s Kladnem

          hammarby     před 15 lety 18.10.2008 23:06 |  
          0 0

          Já ti nevím,je to můj názor,ale jako najdou se výjímky,hlavně se to řešilo vícekrát,ale chtělo by to u něčeho zpomalit,třeba u princezny,ono se to skoro ani neprožívá,jako by to každý chtěl hned ze sebe vyzpívat,když by to bylo pomalejší,bylo by to o 100% lepší :)

          • Re: V neděli s Kladnem

            Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 18.10.2008 23:22 |  
            0 0

            No jde o to, ayb měl správnej cit hlavně ten s megafonem, případně bubeník. Řekl bych, že Strašák se celkem zlepšil, ale někdy to furt trochu drhne, no. Uvidíme, jestli se chorál chytne. . Mě to napoprvně tolik neoslovilo, ale třeba se to zavede. Každopádně všechno je lepší než U-A-Slavia:-)))

          • Re: V neděli s Kladnem

            PetCC     před 15 lety 18.10.2008 23:40 |  
            0 0

            V tom s tebou souhlasím, většina lidí v sobě nemá cit udržet rytmus. Ono ani nejde o to zpěv nějak moc zpomalit, ale správně používat pauzy a v klidu se při nich nadechnout.

            • Re: V neděli s Kladnem

              hammarby     před 15 lety 19.10.2008 10:26 |  
              0 0

              Nerad kritizuju něco,na čem nemám zásluhu,to tleskání je báječná věc,která budí respekt,ale pak jak se začne huláhat u-a tak to úplně zkazí celý efekt,lepší by bylo tlesk-tlesk-my jsme Slávie,my jsme Slávie,ale nebudu si vymýšlet,stejně to už nejde změnit :(

              • Re: V neděli s Kladnem

                Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 19.10.2008 10:47 |  
                0 0

                Já hlavně nepochopil, co to má symbolizovat. Jako že jsme zrovna vylezli z pralesa? Ne, tohle fakt neni popěvek pro mě, toho se neúčastnim:)

                • Re: V neděli s Kladnem

                  hammarby     před 15 lety 19.10.2008 11:28 |  
                  0 0

                  Ted se mi moc líbí nový chorálek pojdmeééé,vyhrajemééé,my jsme sláviéé to je paráda.A s Bicanem to taky nemá chybu.jinak si nejde moc stěžovat,atmosféra je fakt pěkná,až na smrt spartě při běžných mačích a na řvaní hooligans a nenávidíme všechny v zápase,no nic,jediný co zbývá je,když se ti to nelíbí,neúčastnit se

                  • Re: V neděli s Kladnem

                    urs (přítel SN)     před 15 lety 19.10.2008 12:48 |  
                    0 0

                    jojo pánové, nezbejvá než souhlasit, přibalit si kotel v červenobílejch barvách, 2 palice s vomotanejma koncema a mlátit do toho pěkně pomaaaalu a s citem :-D

                    a nebo..., pustit do megafouonu pana metronoma :-D
                    zdraví urs

  2. Re: V neděli s Kladnem

    eomer (přítel SN)     před 15 lety 18.10.2008 22:06 |  
    0 0

    HORTO MAGICO:
    Vím, že už toho máme dost a reflektuji i poznámky o neopakování(nepřebírání) chorálů či pokřiků od jiných, ale myslím, že je tu jeden který by si zasloužil opravdu zkusit byť by to dalo velkou, velkou fušku. Podle diskusí nejsem zdaleka sám kdo po něm volá. Některé kluby se o to snaží, ale zatím jsem v našem státečku nezaznamenal reálný úspěch. Zkusil jsem namastit kus textu a dávám je do pléna ke kritice k úpravě, protože tomu něco chybí:

    Eéééééééééééééééééé
    Vršovicéééééééééééé
    Tam my všichni míříméééééééééé
    Na stadion
    Do Edenu
    Podporovat Slavii my chodíme
    Sešívaní
    zas vyhrají
    Hrdě vždy a všude zpíváme
    Barva bílá
    I červená
    Spolu s hvězdou velká tradice (opakovačka –tradice)

    Na stadion (na stadion)
    Do Edenu (do Edenu)
    Podporovat Slavii my chodíme (my chodíme)
    Sešívaní (sešívaní)
    zas vyhrají (zas vyhrají)
    Hrdě vždy a všude zpíváme (zpíváme)

    Kdo nezná viz:
    http://www.youtube.com/watch?v=u0rMe2Vyb9E
    Takto to otextovala Trnava
    http://www.youtube.com/watch?v=jwaJf0mYiEU&feature=related

    Závěrem bych nerad aby to úplně zapadlo, protože se to opakovaně objevuje ve forech.

    • Re: V neděli s Kladnem

      Ravik     před 15 lety 18.10.2008 23:07 |  
      0 0

      Dobrej pokus....

      ale... sice nevim co tam Řekové v originále zpívají, ale zní to celkem hrozivě až výhružně, tvůj text mi přijde moc mírnej tedy ;-)

      Celkem pěkně udělala HM Kometa Brno (resp. její fans)
      http://www.youtube.com/watch?v=4ygLmmaTso0

      • Re: V neděli s Kladnem

        tolsimir     před 15 lety 19.10.2008 08:44 |  
        0 0

        rekove tam zpivaji neco o tom, ze fandeni Panathinaikosu je jeste lepsi nez LSD :-)

        • Re: V neděli s Kladnem

          matysks (přítel SN)     před 15 lety 19.10.2008 19:38 |  
          0 0

          English translation: It's a magic weed, give me a little bit to taste, to dream of my PAO and shout as far as God: My Panatha, I love you, like heroin, like a hard drug, like hashish, lsd, for you PAO the whole world is stoned, (or: PAO the whole world is high on you), the whole world. My Panatha, my Panatha, I love you, I love you, wherever you may play I will always follow you, I follow you, PAO here, PAO here, PAO there, PAO there, wherever you may play we will always be together, always together.

  3. voki

    slaviator     před 15 lety 18.10.2008 22:19 |  
    0 0

    Četl jsi dnešní Sport, rozhovor s Chovancem? Tomu se říká změna názoru..:-) A na jedné straně uznává, že má na současné situaci vinu - na druhé straně však žádný důsledek z toho vyvozovat nebude... A jestli Řepka a další ignorovali člena realizančího týmu? No a co vlastně, oni nic, to je v pořádku, že...:-) A že šel Řepka proti Kozáčikovi? Cooo? Ale kdežééééé...:-)) Ach jo, ještě tu pohádku o tom, že Sparta si nepůjčila peníze od Plzně, že všichni hráči dostali včas zaplaceno a to samé Žižkov... Jak by řekl klasik: Maj je pořešený, mrdky mediální :-)

    • Re: voki

      Pedro08     před 15 lety 18.10.2008 22:48 |  
      0 0

      Tak nejlepší odpovědí by byla výhra Plzně. A pokud opravdu postaví na beky Kroba a reprezentanta (narozdíl od Necida, Suchého, Brabce atd.) Kúdelu, tak maj k prohře nakročeno.
      Jinak jsem se podíval na partnery Slavie a jsou to takřka ze 100% kamarádi a přátelé či firmy, které to dělají z nadšení managementu či vlastníků. V tom nám Sparta nadále ujíždí o parník. Čekal bych silného generálního partnera a 5 premium partnerů a místo toho je to na Slavii bída s nouzí. Velkým sponzorem Sparty je i státní ČEPS, takže my všichni. Paní Tomasová, proborte se. Takto se to nedělá. Vaše schopnost vydělat po klub peníze je ne nulová, ale záporná.
      Zítra snad povedem o víc bodů než včera. Slavia, Plzeň a Teplice do toho. Škoda Střížkova.

    • Re: voki

      Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 18.10.2008 23:17 |  
      0 0

      Je to holt šoumen: "On je s Plzní ve druhé polovině tabulky. My jsme s Bergrem třetí. V žádném důležitém zápase Horváth ve Spartě nezahrál. " To už by musle bejt vážně padlej, aby chválil hráče, kterýho sám vyštípal, ale nezaujatej člověk jako já může s klidem říct, že si pan Chovanec nevidí do úst. Jinak jsem na ten kolotoč fakt zvědavej. . nasadíme Jardu Blažka. . ten má zkušenosti, ten je nad věcí. (On hlavně kluk ví jak potopit spoluhráče nebo trenéra a nově i prochytat se do druhý ligy:) Před něj postavím 4-1-4-1, jak jsme se dohodli s Danem. . a všichni povinně přečíst příručky. . před zápasem si vás osobně prozkouším a kdo se nebude učit, pude jenom na lavičku:-)) Jsem na to fakt zvědavej, sami sparťani jsou z něho, potažmo z posledního dění, perplex a nepochybujou, že to trenér/asistent - Křetínský/Chovanec dojebou. Jenom doufají, že to dojebou rychle a pak to konečně prodaj. Jsem se nasmál při jednom příspěvku od sparťana. . Pepa je fakt dobrej leda na to předávání igelitek. . i když si myslim, že i to by zvládla líp nějaká prsatice. . :-)))

      • Re: voki

        slaviator     před 15 lety 19.10.2008 10:17 |  
        0 0

        Tak klidně ať o do té druhé ligy prochytá..:-))) Jako nevím, Mátuš nechytal vůbec špatně, i když pak během tří zápasů pustil deset golů, na jeho vrub šly jen dva nebo tři, ostatní byly chyby obrany, že si nepokryli dobíhající hráče, nebyli dostatečně důrazní v soubojích jeden na jednoho, neuhlídali si standartky... Řekl bych, že i kdyby chytal Gigi Buffon, tak míň jak šest gólů taky nepustí... Holt Mátuš měl tu smůlu, že nechytil nic "extra navíc", nečaroval jako Vaniak třeba proti Ajaxu (odveta)... Ovšem, když proti němu jdou i "starší" Řepka a spol, kteří neunesli, že dříve chytal u nás a i z principu, že to byl "oblíbenec" Lavičky, jehož treninky se jim nelíbili a chtěli ho potopit... Tak to má ten brankář pak těžký. Ale nejen on, ale každej útočník. Já se směju i tomu, jak do SParty teď nikdo nechce na post asistenta. Bodejť by neee! Chovanec by mu dal sice "pravomoci" jako plnohodnotnému trenérovi, protože sám si na to nevěří (kor po závěru lonský sezony), ale smetanu by slíznul sám... Takže ani u Ščasného, Csaplára, Haška, Šilhavého, Vrby a možná ještě u někoho jinýho nepochodili. Ale dobře jim tak!

        • Re: voki

          Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 19.10.2008 10:45 |  
          0 0

          No jasně. S Chovancem si teď nikdo nechce zavdat, a to ani kovaní sparťani. . Hašek. S tim Horváthem mě ale docela dostal. . Takhle by asi nemluvil po předminulym derby na Letny (1:0 brankou Horvátha) nebo zápase s Olomoucí, kdy dal toho góla snad od půlky a všichni se shodovali, že to byl rozhodující odskok v boji o titul). Prostě takovou ztrátou paměti snad netrpí ani Dalík s Topolánkem. Co se týče Matúše, tak to vypadá, že s nim pěkně vyjebali. Kdyby zůstal Bílek, tak už je asi pryč. . stejně jako Zlámal. Lavička mu dal po právu šanci a to ho možná odepsalo u "kápů". . si vzpomeň, co říkal Petrouš po odchodu, ve smyslu jeho "souhlasu" s Hřebíkem. Teď se všichni snažej neúspěchy Sparty hodit na Matúše, a to je pěkný svinstvíčko, že. . Já třeba viděl, že za stavu 2:1 (nebo 2:2 nevim přesně) s Dinamem tam zlikvidoval dvě tutovky. Třetí gól pak sice vyrazil nešikovně, ale taky je na místě dodat, že celá obrana stála a v nejmenším mu nepomohla. V derby taky zasáhl proti Šmícovi dobře. . ale holt proti Štískovi je těžký chytat:-) Na zbytek gólů byl prakticky bez šance. . včetně Neckova. Já doufám, že dneska je Plzeň udolá, to by bylo zajímavý slovo do pranice i pro Křéťu s Pepou.

          • Re: voki

            slaviator     před 15 lety 19.10.2008 13:41 |  
            0 0

            On je prostě Chovanec... Nechci to říct uplně od podlahy, takže to řeknu mírněji: dělá si alibi. Když to nevyjde, tak za to bude moc Lavička, kterej rozložil prostě fungující tým. Co na tom, že tam je sportovní komise, která trenérovi do toho fušovala víc než bylo zdrávo. Ale kdyby to byli trenéři v té komisi, tak prosím. Jenže Křetinský nemá o fotbalu ani páru, Beneš jakbysmet, Chovancovo úspěchy jsou hodně zaprášené a navíc s těma týmy, co měl k dispozici (repre a Sparta) to snad nic jinýho ani nešlo (než postup na ME a tituly se Spartou)... Ale od té doby uplynulo už pěkných pár let.
            Ano, ale nejen Petrouš, ale právě třebas i Martin Hašek při Hřebíkovi stál, a to se prostě nenosí ve Spartě. I proto možná zrovna Hašek do Sparty dneska nechce, protože by se vlastně znovu potkal s Blažkem, kterej v té partičce (starší Poborský, Blažek plus Zelenka se Sivokem) byl a brojil nejen proti Hřebíkovi, ale i Haškovi... Ale uvidíme, třebas se to Chovancovi povede samotnému, když má na to brožurky:-)
            S Mátušem souhlas... A i třebas v Liberci nějakou tu těžkou střelu chytil, ale co má dělat, když ten míč vyrazí, jenže dobíhaj ho dva útočící hráči a obránci stojí a čumí, viz Řepka s Kučerou? To nenadělá v tu chvíli asi nic a je fakt svinstvo to na něj házet. To nebylo Kozáčikem, to nebylo Lavičkou, to bylo tím, že jsou ti hráči tam strašně "rozmazlení" a to samí "fanoušci". Vedení jim jde na ruku, chce se jim zavděčit a to nejde. Sparťani maj hodně vysoký základní platy, přitom hra tomu neodpovídá.
            Na druhou stranu... Když jim vedení zase dluží docela ne zanednatelnou částku, tak se dá pochopit, že to těm hráčům vadí. To není jejich chyba, že vedeí Sparty jim přislíbilo tolik a tolik a že jim naslibovalo hory doly... Když mi někdo nabídne osm milionů za rok, byl bych blázen kdybych požadoval jen dva, že mi to stačí...
            A znovu derby:-) První gól nebyla chyba Kozáčika, to byla prostě smůla, se stává. Špatně uhlídaná standartka, ale ještě by to nebylo nejhorší, kdyby se to od Kisela neodrazilo (nebo to chtěl odkopnout na další roh a blbě se trefil do míče) a nepřichomejt se pak k tomu Štístko...:-) Proti Šenkeříkově trefě taky mohl těžko něco dělat, leda že by se mu pokusil zpřerazit nohy. "Naštěstí" od toho tam má Sparta jiné hráče...

            Teď nevím kdo přesně to ve SPortu v uplynulém týdnu říkal, ale je prej s podivem, že Marek Jarolím má obě dvě nohy v celku. Mám pocit, že to byl snad Hřebík nebo Hašek? Nevím, nejsem si jistej... Ale souhlasím. Za tyhle zákroky by fakt měla DK dávat sama od sebe tresty. Ono je sice "pěkný", že ten hráč nechtěl... Jenže kdyby chtěl, tak je to na kriminál. Pokus o těžké ublížení na zdraví.

  4. sestava

    slaviator     před 15 lety 18.10.2008 22:21 |  
    0 0

    Vaniak - Krajčík, Brabec, Suchý, Hubáček - Volešák (proti Kladnu nebude třeba moc běhat, takže to uběhá s prstem v nose..:-)) A jeho standartky se budou hodit), Tavares, Belaid, Černý/M.Jarolím (a všichni tři - LV, TB a JČ/MJ střídat pozice) - Necid, Šmicer.

  5. Re: V neděli s Kladnem

    Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 18.10.2008 22:41 |  
    0 0

    Tak doufám, že na ně zejtra jaksepatří vlítnem a dáme vzpomenout zápasům se Střížkovem a Zlínem(loni) Do brány bych klidně postavil Kubu Diviše. . aspoň se naučí hrát zápasy, kdy musí tým podržet 1-2 za poločas a jinak mrznout. Takže Diviš, Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček, Janda, Belaid, Tavares, Šmicer, Šenkeřík, Necid. A do hry by mohli zasáhnout i Ivana, Toleski, Volešák, Dřížďal.

    • Re: V neděli s Kladnem

      slaviator     před 15 lety 19.10.2008 10:18 |  
      0 0

      No, pravdu díš, když tvrdíš, že by mohl chytat Kuba... Jenže uvidíme, uvidíme... Zase kdyby se ten zápas nepoved, tak by si to Jarolím pak dost slíznul, že jo... Uvidíme, zda do toho risku půjde či ne. Každopádně Kuba jednou šanci určitě dostane, klidně ať to je už ve 24. kole, když už budeme mít titul jistej, zlobit se nebudu...:)))

  6. Re: V neděli s Kladnem

    quelhar (admin)     před 15 lety 18.10.2008 23:06 |  
    0 0

    Neceka nas tak jednoduchy zapas, jak by se mohlo zdat. Prijizdi naprosty outsider, vsichni fanousci se budou ptat ne jestli vyhrajeme, ale kolik golu nastrilime - zvlast po poslednich ligovych vykonech. Jenze Kladno nedostava prilis branek a obavam se, aby se ten zapas nepodobal spis utkani proti Pribrami, nez proti Olomouci nebo Strizkovu. Kladensky kouc se jasne vyjadril, ze nechce opakovat chyby techto tymu a tyto tymy udelaly tu chybu, ze se snazili neco uhrat v ofenzive. Naopak nejlepsi vysledek v Edenu uhrala Pribram se svou precizni defenzivou (a s naprostym minimem svych strel na branu).
    Na druhou stranu verim, ze divacka kulisa (snad dosahne az k hranici 15 tisic lidi, kdyby byla jeste o tisicovku vetsi, predstihneme v domacim divackem prumeru Spartu) nedovoli hracum zapas jakkoli podcenit, at uz nastoupi kdokoli. Ocekavani jsou velka, pro spoustu fanousku bude vyhra 1:0 malo, uz proto by bylo dobre vstrelit vice branek. Doufejme, ze hraci neztratili pohodu a formu v reprezentacni prestavce a opet ukazi, kdo hraje momentalne v CR nejlepsi fotbal.
    Sestava dle meho nazoru neni tentokrat tak dulezita, pokud je tym v pohode, mel by si s Kladnem poradit v jakekoli sestave. Moje sestava by byla treba takovato: Vaniak - Krajcik, Brabec, Suchy, Hubacek - Volesak, Tavares, Belaid, Cerny - Smicer, Necid.
    Ale tentokrat mame do kazde rady vyber (zaloha Jarolim, Janda, utok Senkerik, Toleski).
    Tri body jsou proste povinnosti, tomu se nevyhneme. A samozrejme pozor na ctvrtou zlutou kartu pro Necida, pristi zapas hrajeme v Bolce, tam by jeho absence byla vice neprijemna - proto bych se ani nedivil, kdyby treba nebyl zitra v zakladu, ale uz zapas s Olomouci ukazal, ze na to trener nekouka.
    Ja bych byl spokojeny, kdyby se nam podarily udrzet vsechny domaci serie - tj. vitezna a bez inkasovaneho golu.

    • Re: V neděli s Kladnem

      PetCC     před 15 lety 18.10.2008 23:47 |  
      0 0

      "... kdyby byla jeste o tisicovku vetsi, predstihneme v domacim divackem prumeru Spartu" - tak o to předběhnutí Sparty bych se nebál, vždyť my jsme doma zatím neměli žádnýho atraktivnějšího soupeře, zato Spart má už derby za sebou.

      • Re: V neděli s Kladnem

        quelhar (admin)     před 15 lety 18.10.2008 23:53 |  
        0 0

        Jasne, tak ze budeme mit nejvyssi ligovou navstevnost na konci sezony, o tom snad ani nelze pochybovat, ale mohli bychom se dostat do vedeni uz ted, coz by bylo vyborne, protoze skladba souperu (Pribram, Strizkov, Kladno, Olomouc, Jablonec vs. Bolka, Slavia, Teplice, Olomouc a Zizkov) je nesrovnatelna.

    • Re: V neděli s Kladnem

      slaviator     před 15 lety 19.10.2008 10:20 |  
      0 0

      Tak v sestavě se shodneme..:))) Jinak k zápasu: hlavní, kromě tří bodů (klidně i za vítězství 1:0) bude to, aby se nikdo nezranil...

  7. Re: V neděli s Kladnem

    Eluin (přítel SN)     před 15 lety 19.10.2008 14:56 |  
    0 0

    Mrzí mě, že se na zápas bohužel nedostanu...na utkání s Kladnem jsem se těšil a rovněž tak i na slušnou návštěvu. Připojuji se k těm, kteří tvrdí, že tento zápas zase až tak jednoduchý nebude. Měli bychom si uvědomit, že poslední utkání jsme skutečně hráli spíše proti soupeřům, kteří chtěli "hrát fotbal" a dali tedy i něco do útoku. Kladno bude bránit a zase bránit... Buďme tedy rádi i za případný výsledek 1:0.