O Slavii

Cíl jara? Obhájit titul

Na dnešní tiskové konferenci se na tomto bodě shodli všichni - trenér Karel Jarolím, kapitán Erich Brabec i vedení klubu v podobě generálního ředitele Petra Doležala a předsedy představenstva Tomáše Rosena. Slavia půjde na jaře za obhajobou titulu.

Po podzimních šestnácti kolech Slavia zhlíží na ostatní soupeře s šestibodovým náskokem. "Být šest bodů před Mladou Boleslaví v tříbodovém systému nic neznamená, ale během podzimu jsme si vydobyli dobrou pozici. V zimě nás opustili čtyři hráči užšího kádru, z nichž tři byli oporami. Místo nich jsme se snažili přivést vhodnou náhradu, dva z příchozích hráčů jsou bývalí slávisté, adaptace v jejich případě snad nebude zdlouhavý proces. Ti další ve svých předešlých klubech prokazovali standardní výkonnost, doufám, že se zabydlí i tady," uvedl trenér Karel Jarolím. To, zda je mužstvo silnější či slabší se podle něj zatím nedá říct. "Teď je situace složitější v tom, že mužstvo si musí na sebe zvyknout, musíme zabudovat nové hráče, zatímco dříve byla součinnost zautomatizovaná. Nepochybuju však o tom, že by nově příchozí hráči neměli patřičnou kvalitu, záleží na sžití s mužstvem a to ukáže až jaro."

K posílení kádru a cílům pro jaro se vyjádřil Tomáš Rosen. "Máme za sebou úspěšnou zimní přípravu, během ní odešlo hodně hráčů. Snažili jsme se všechny tyto fotbalisty adekvátně nahradit, což se nám podle mě podařilo, teď to musíme potvrdit výkony. Chceme získat titul a vyhrát i domácí pohár. Doufám, že po stránce štěstí i zdraví to bude u nás v týmu v pořádku, a že celá jarní část bude probíhat v duchu fair play, bez excesů, které jsme viděli v minulosti, a bude rozhodovat kvalita na trávníku." Na fair play apeloval i generální ředitel Petr Doležal. "Všechny naše konkurenty o titul přivítáme v domácím prostředí, chci poprosit fanoušky hostů, aby se vše odehrálo korektně."

Myšlenky všech samozřejmě směřují k pondělnímu zápasu, kdy Slavia v Edenu hostí Plzeň. Velkou motivaci bude mít jistě útočník Pavel Fořt, kterému se v posledním utkání proti svému mateřskému klubu nadmíru dařilo. "Dal jsem hattrick," vzpomněl si bez problémů Fořt. "Pro mě bude takový zápas určitě zajímavější, vždycky se mi proti Plzni dařilo, doufám, že to bude pokračovat dál." To, že šanci dostane hned od začátku zápasu, prozradil Karel Jarolím. "Jsme rozhodnuti poslat v základní sestavě útočné duo Pavel fořt s Alešem Bestou. Po příchodu trenéra Vrby hraje Plzeň trošku jinak, samozřejmě jsme je sledovali, budeme se snažit využít slabé stránky Plzně a skulinky, které mají, a prosadit se," řekl Jarolím. Do zápasu nemůže nastoupit kvůli karetnímu trestu kapitán Erich Brabec. "Nebude nic lehkého sledovat zápas jen z tribuny. Honza Hošek s Markem Suchým ale spolu dobře odehráli v přípravě zápasy, věřím, že se jim bude dařit," řekl Brabec, místo kterého pásku podle všeho převezme David Hubáček.

Komentáře (11)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Cíl jara? Obhájit titul

    Jiri1     před 15 lety 20.02.2009 18:31 |  
    0 0

    Zdravim vsechny z Liberce, kde se jiz druhy tyden podilim na organizaci MS v lyzovani. Obhajoba titulu bude hodne tezka, mimo jine proto, ze nikdo nedokaze odhadnout pomery v ceskem fotbale i vysledky valne hromady. Ja vim , rikate , co zase syckujes, ale je zcela verejnym tajemstvim, ze rozhodci , delegati casto kopou nejen za sebe , ale i za svuj oblibeny klub , ale hlavne za sve pristi sance na dobre koryto. Pro mne bude prioritni sledovat, jak svuj prvni zapas zvladne dost pozmenena sestava, ktera se ani poradne nesehrala. Je fakt, ze nas souper si hodne veri a je fakt, ze bude hodne zalezet na zakulisni praci nasich sibru , treba Pucka, ALE I SRAMKA. Doplneni muzstva, byt se nepodarilo dotahnout prichod treba Skacela je znacne, presto mi trochu chybi v druzstvu alespon jedno jmeno z becka. Naopak do souteze jdeme financne stabilizovani , ale nikoliv bez dluhu, nas nejvetsi rival bude zrejme hodne kousat , ale verim , ze tirul neziska, byt se i ve Sralte dely veci, treba narovnani ekonomiky klubu ci treba jednani o prodeji klub, ktere Kretinsky radikalne popira. Presto je jasne, ze pokud Sparta neziska alespon druhe misto. muze byt odejit treba i Kretinsky, ktery zastupuje zajmy vlastnika zcasti klub i vlastni.Situace v nasem tymu neni tak prehledna , lecos se povida o novem vetru v kabine, uvidime jakym smerem bude foukat.

    • Re: Cíl jara? Obhájit titul

      slaviator     před 15 lety 20.02.2009 19:05 |  
      0 0

      Hošek?

      • Re: Cíl jara? Obhájit titul

        Veta (přítel SN)     před 15 lety 20.02.2009 19:48 |  
        0 0

        Lukáši první kvalitní příspěvek z tvé strany, děkuji a gratuluji. U Jiřího bohužel klasika :(, ale mohlo to být horší ;)

        • Re: Cíl jara? Obhájit titul

          slaviator     před 15 lety 20.02.2009 21:05 |  
          0 0

          Minimálně druhý už.. :)

      • Re: Cíl jara? Obhájit titul

        Jiri1     před 15 lety 20.02.2009 20:09 |  
        0 0

        Hosek uz napodzim patril do sirsiho kadru acka, sam jsem cekal i jine jmeno Stary, Honka aj. , jenze proste KJ janu a jeho boys prilis nemusi.

        • Re: Cíl jara? Obhájit titul

          zz     před 15 lety 20.02.2009 21:06 |  
          0 0

          Zdravím Jiří do Liberce,
          co by dělal Honka v A týmu?
          Vždyť odešel na hostování do Letohradu, pokud to nevíš.

        • Re: Cíl jara? Obhájit titul

          slaviator     před 15 lety 20.02.2009 21:07 |  
          0 0

          Patřil do širšího kádru, ale nehrál. Na jaře už si asi zahraje, nejen asi proti Plzni... Vždyť stopku může v průběhu jara dostat i Marek, Marek nebo Brába se mohou zranit, onemocnět... Věřím, že Hošek si na jaře takový čtyři pět zápasů asi zahraje (pokud nebude na stoperu alternovat Hubáček)

        • Re: Cíl jara? Obhájit titul

          Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 21.02.2009 12:33 |  
          0 0

          Jasně, on Janů nemusí. . proto mu dělal dva roky asistenta. Jinak je to bububu tradičně dobrý, užijte si Liberec! :)

    • Re: Cíl jara? Obhájit titul

      Khadgar     před 15 lety 20.02.2009 23:28 |  
      0 0

      Oni ti v Liberci svěřili hlídání nějakýho parkoviště? Dost dobrý! Pokrok oproti Strahovu.

      A Honka? To neohrabaný kopyto? I Fořt je proti němu baleťák.

      • Re: Cíl jara? Obhájit titul

        Viking     před 15 lety 21.02.2009 00:15 |  
        0 0

        Že vám to za ty komentáře k rádiu Jerevan stojí, škoda klávesnice..:-)

    • Re: Cíl jara? Obhájit titul

      bongor     před 15 lety 21.02.2009 19:54 |  
      0 0

      Jirko tak si tam nezlom nohu a nezapadni do nějaký závěje,co bysme si bez Tebe počali?kdo že to má v kabině větry?