O Slavii

Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

Slavia Praha hlásí další posilu! Je jí sedmadvacetiletý srbský záložník Dušan Vasiljevič, který naposledy působil v Energii Cottbus. Se Slavií podepsal smlouvu na rok s opcí na další tři roky.

Slavia tak získala dalšího hráče do středu zálohy. "Dušan má zkušenosti z Bundesligy, věříme, že bude přínosem pro náš tým z hlediska ofenzivní činnosti naší zálohy. V přípravě prokázal v této činnosti velký potenciál," uvedl k přestupu Petr Doležal. Na místo středního záložníka má tak Karel Jarolím na výběr z šesti hráčů. Jsou jimi Belaid, Jarolím, Volešák, Ragued, Trapp a nově Vasiljevič.

Transfer byl uskutečněn včas, Vasijlevič byl tedy dopsán na soupisku pro evropské poháry místo Milana Ivany.

Přestup do Slavie bude pro Vasiljeviče dalším krokem v kariéře. "Slavia je klub s výbornou organizací práce, dobrým trenérem a hráči. Rád bych ji pomohl postoupit do Ligy mistrů a získat třetí titul za sebou," řekl k přestupu Dušan Vasiljevič.

Dušan Vasiljevič se narodil 7.5. 1982 v Bělehradě, postupně hájil barvy Kolubaru Lazarevac, černohorského Mogrenu, a maďarských klubů Bekesčaby a Kapošvaru. Od roku 2007 hrál za Energii Cottbus. Se Slavi hráč uzavřel smlouvu na rok s opcí na tři roky.

Komentáře (28)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

    mart     před 15 lety 30.07.2009 20:56 |  
    0 0

    Dobry vecer, omlouvam se za otazku mimo tema.
    Ponekud se mi nedari najit v televiznim programu odvetny zapas s Tiraspolem. Je to tak spravne? Dik mart

    • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

      quelhar (admin)     před 15 lety 30.07.2009 21:02 |  
      0 0

      CT se pry snazi se s nami domluvit. Ale zname vztahy Oty s nami, nejde cekat, ze se domluvi. To radsi zaplati za prava Rekum a odvysila odvetu Sparty, nez aby dal penize do ceskeho fotbalu.

      • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

        slaviator     před 15 lety 30.07.2009 21:15 |  
        0 0

        Az postoupime do skupiny LM a Sparta do skupine EL, tak oboje budou centralne prodavany... Skoda, ze centralne prodavany nejsou ani predkola LM, mno :-)

        • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

          coolair     před 15 lety 30.07.2009 21:22 |  
          0 0

          Ty tý spartě nějak věříš...

          • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

            slaviator     před 15 lety 30.07.2009 21:56 |  
            0 0

            Tak do 4,predkola LM by postoupit mohli, rozjety to maj docela dobre...vyfasnou nejakeho giganta pak, dostanou dvakrat bura, ale posle je to do zakladni skupiny EL... kdyby nahodou jeste vypadli ted s Pana,tak jdou do 4.predkola EL a byli by nejspise nasazeni, s vedomim, ze dokazi zahrat proti komukoliv, i osmifinalistovi LM z lonske sezony, tak by do zakladni sk EL postoupit mohli...

        • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

          quelhar (admin)     před 15 lety 30.07.2009 21:33 |  
          0 0

          Centralne prodavane je i posledni predkolo, jak LM, tak EL, takze uz dalsi kolo se bude vysilat podle toho, jake souteze se tymy budou ucastnit (LM na Nova Sport, EL na CT)

      • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

        mart     před 15 lety 30.07.2009 21:46 |  
        0 0

        dik, uz chapu :)

        • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

          Rhodri     před 15 lety 30.07.2009 21:56 |  
          0 0

          Marte, vitej zpatky, ja uz myslel, ze jsi na mistni diskuse zanevrel.
          A propo odveta s Seriffem na CT, to se obavam, ze si muzeme nechat zajit chut. Ale behem sezony proti Budejicim nebo Pribrami se jiste muzeme tesit na nejaky ten pondelni prenos.

          zdravi Rhodri

  2. Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

    quelhar (admin)     před 15 lety 30.07.2009 22:11 |  
    0 0

    Tak Jarda Cerny pujde pred disciplinarku, prestoze rozhodci postupoval spravne. To jsem zvedavy, co mu disciplinarka vymeri za trest...

    Disciplinární komise zahájila řízení s hráčem Jaroslavem Černým ze Slavie Praha v souvislosti s utkáním Gambrinus ligy s Mladou Boleslaví a předvolává ho na své zasedání dne 6. srpna. Oznámila to ve svém prohlášení disciplinární komise vedená Jiřím Goldou. Důvodem předvolání je trestný kop nařízený přímý kop v utkání, po kterém Marek Jarolím vyrovnal na 1:1.

    Stejnou situaci již posoudila Komise rozhodčích. V prohlášení na fotbal.cz je uvedeno: „Nařízení přímého volného kopu ve prospěch Slavie po zákroku na hráče Černého bylo posouzeno podle Pravidel fotbalu, pravidlo XII. Zakázaná hra a nesportovní chování,odst. A, pokus o kopnutí či podražení soupeře se trestá nařízením přímého volného kopu. Rozhodčí tedy postupoval v tomto případě dle pravidel.“

    • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

      slaviator     před 15 lety 30.07.2009 22:41 |  
      0 0

      Tak Olomouc dala petku Aberdeenu, absolutne jsem necekal... Znami primo v Aberdeenu studuji college, na tom zapase byli a prvni dojmy jsou takove, ze Sigma hrala hodne dobre (nefandi zadnemu ceskemu celku, maximalne Teplicim). Kazdopadne pet golu je peknej ranec, jakej ceskej klub naposled dal nekomu takovou rychtu, a venku?

      • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

        Tomis68 (přítel SN)     před 15 lety 31.07.2009 16:13 |  
        0 0

        Souhlas, od doby, kdy Liberec roznesl na kopytech Lyon už uteklo hodně vody a Sigma tak aspoň trochu zvedla na ostrovech pošramocený kredit českého fotbalu.

    • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

      coolair     před 15 lety 30.07.2009 22:47 |  
      0 0

      Nojo, no, je to tak - přímý volný kop měl být, ať už by sebou Jarda Černý seknul nebo ne. Měl být už za ten pokus. Takže v tom Jardovo simulování oficiálně nehrálo roli. Jeho simulace je druhá věc.

      • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

        MarHud     před 15 lety 30.07.2009 23:04 |  
        0 0

        Co to plácáte vy zoufalci?Černý prostě nechutně nafilmoval faul,kterej prostě nebyl.Obránce když viděl,že ho nezastaví,tak nohu stáhnul.Podle vás by zřejmě tomu vašemu nagelovanýmu hezounkovi měl cestu k bráně vydláždit,že jo.Vaše argumenty,že Boleslav zdržovala atp jsou velmi chabé.Podstata věci je v tom,že jste z následného přímého kopu nespravedlivě vyrovnali.Další zajímavá věc tkví v tom,že kdyby se to samý stalo ve váš neprospěch,to by bylo keců.Ale jak vy si to dokážete ospravedlnit to jsem až čuměl.Měli by mu za to napálit pořádnej flastr.A za to jeho přiznání,při kterým se málem pochcal smíchy byh ho vosolil vo to víc.JInak včera docela slušnej výkon.Jen tak dál.At´žije AC SPARTA PRAHA!

        • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

          jack09     před 15 lety 30.07.2009 23:07 |  
          0 0

          tahni domu

        • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

          mirecek1111     před 15 lety 30.07.2009 23:14 |  
          0 0

          to by bylo keců? no když jsem sledoval podzimní derby, a konkrétně hru Kučery a Vacka, tak jsem moc keců neměl, spíš jsem se držel za hlavu a litoval Marka a Tijaniho. No ale fotbal je fotbal, i na takové soupeře jednou za čas narazíme.
          Jenom si nemůžu vzpomenou jaký flastr tehdy Kučera a Vacek vyfasovali..
          Nevím no, nevím co je horší, jestli hra na hranici tresného činu nebo komické zaplachtění Jardy.

        • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

          urs (přítel SN)     před 15 lety 30.07.2009 23:17 |  
          0 0

          je mi líto, že seš takový pako :-)

        • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

          Ladineeek     před 15 lety 31.07.2009 01:09 |  
          0 0

          di se vysrat ty sparto praha

        • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

          slaviator     před 15 lety 31.07.2009 08:16 |  
          0 0

          Takze kdyz Ti nekdo bude chtit napriklad natahnout pesti a Ty uhnes jakkymkoliv zpusobem, treba se zpusobem tak rychle, ze neudrzis rovnovahu a placnes sebou o zed, tak budes simulovat...

          Hele, ono je jedno zda jde o slavistu, boleslavaka, spartana ci budejovicaka, ona tam ta snaha ho trefit byla a Jarda tak nejak automaticky se tomu snazil vyhnout tak, aby utrpel nejmensi skodu. Nesvalil se na zem teatralne s pulminutom zpozdenim "aaaau" jako to dovedou nekteri a nenechal se minutu osetrovat po dalsim minutovem lezeni na travniku jako nekteri. Vyskocil, aby se vyhnul skluzu, a upadl. Bez kontaktu protihrace, ano. Ale to tam tu nohu mel nechat? Vsak takhle se asi hraje, pravda, promin... Kladrubsky malem ukop hlavu Junovi ve vapne a ten Jun si jeste dovolil (!) pak do konce polocasu videt mlhave, tsss... Nebo Blazek, jak v derby skvele malem "rozparal" bricho mam pocit Jandovi v tom skvelem derby co piskal Milanek Sedivy... Ci na pozdim Kladrubsky nebo ti dalsi co tam okopavali slavisty hlava nehlava, proti kolenu. A vis co? Tohle se netrestalo. Nikomu se nic nestalo, nastesti. Ale neumim si predstavit byt to naopak...

          A jeste neco: co se stalo Kuckovi nebo Kladrubskemu, tak vic jak 90 % slavistu jim preje brzke uzdraveni. Kez by byli fit do derby a my vas porazili i v tom vasem nejsilnejsim slozeni s prstem v nose, ale i tak nejak lidsky jim to proste neprejem. Zato se mi zda, ze vetsina spartanu by videla rada Vlcka, Vaniaka, Suchyho a dalsi a dalsi nejlepe nekde pohozene v prikope s hlavou 5 m od tela: -((

          • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

            vavicek     před 15 lety 31.07.2009 10:14 |  
            0 0

            To snad nemyslíš vážně? Viděl si to ze záznamu? Černý to jasně nasimuloval. Skočil do prázdna. Nic víc nic mín. Nedivim se, že se nám říká ubrečenci a podobně.

            • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

              urs (přítel SN)     před 15 lety 31.07.2009 10:20 |  
              0 0

              hele kámo, nafilmoval to.. o tom žádná, ale hrál si někdy fotbal?? jarda je dost mrštnej na to, aby se tý hnátě vyhnul (jako noha tam byla) a pak si zaplachtil.. Chyba to nebyla hráče, ale sudího, kterej je na tom s fotbalem asi jako ty, tj. nemá žádnou představivost a je to dříví :-D
              buď jak buď.., osočovat našeho momentálně NEJ-hráče za úhybnej manévr, kterýmu dodal na eleganci, je pod úroveň jakýhokoliv slávisty.., nemyslíš??

              • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

                vavicek     před 15 lety 31.07.2009 11:59 |  
                0 0

                Nemyslim. Kdybych si to myslel tak to nepíšu. Fotbal jsem hrál, takže vím co se dá ustát a co ne. Tady to. ale ani nebyla otázka zda to mohl ustat. On prostě upat sam od sebe.

      • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

        bongor     před 15 lety 01.08.2009 06:41 |  
        0 0

        Jenže Jarda v žádném případě nic nesimuloval,ani nic takového neřekl.On přiznal,že upadnul přes nohu,která už tam byla.To jsou všechno desetiny vteřiny a ten pohyb už nemohl zastavit.Jarda upadnul,ale neválel se a nežaloval,rozhodčí sám správně zapískal,jak pravila komise rozhodčích.Kdyby měli být rozhodčí tak přesní,že by všechno viděli na sto procent,tak by ligu musel pískat Bystrozraký a shora by mu sekundoval Dlouhý.Široký by zatím moh u stánku vypít všechno pivo.

    • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

      denydzlSKS     před 15 lety 30.07.2009 23:42 |  
      0 0

      hm, ještě teď vidím pana chramostu jak se v první půli proletěl vzduchem poté co se půl metru od něj zjevil čelůstka myslíte, že za to taky dostane nějakej trest??

      • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

        MarHud     před 15 lety 30.07.2009 23:49 |  
        0 0

        A kolik z toho letu padlo gooolů?

        • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

          denydzlSKS     před 15 lety 30.07.2009 23:58 |  
          0 0

          žádnej...ale to nic nemění na tom, že simuloval stejně jako jarin, a přece je to snaha o vymícení simulování, ne?! takže trestat všechny a tvrdě:-) a vlastně ještě co si vybavuju tam jednou sebou docela šikovně seknul kulič(to nevím jistě jestli to bylo on) takže toho taky spráskat:-) + ještě toho příbramáka a taky dolejš z dynama tam sebou jednou říznul ve vápně, ale toho rozhodčí prokouk a dal mu kartónek, ale to nevadí, stejně bych mu dal taky flastr, chceme přece aby simulování zmizelo ne?? možná si dám zítra záznam dalších zápasů a pošlu na svaz seznam všech, který v prvním kole simulovali:-)

          no to jen tak na odlehčení...vždyť simulování se vždycky trestalo žlutou kartou, ne?! tak proč najednou musí jarin před komisi??

        • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

          Khadgar     před 15 lety 30.07.2009 23:58 |  
          0 0

          Tady jde o princip, víš? Ale to na Spartě neznáte

          • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

            vavicek     před 15 lety 31.07.2009 10:10 |  
            0 0

            Ja nevim co tady řešíte. Černý to prostě jasně nafilmoval a spadnul pul metru od Prochazky. Není důvod se na něco vymlouvat. Samozřejmě, pokud by ho potrestali, tak to bude něco jiného, protože se nepamatuju, že by byl u nás někdo za něco podobného potrestán. Do té doby nemá cenu to řešit.

    • Re: Dušan Vasiljevič přichází do Slavie

      bongor     před 15 lety 01.08.2009 06:36 |  
      0 0

      Kdo si myslel,že vyhozením Karolyiho se něco zlepší,tak teď bude přesvědčen,že to platí pokud se to netýká Slavie.
      Černý je vyvrhel ,protože jako první v českém fotbalu filmoval.
      To se u nás nebude trpět,tady platí tepej Slavii,posílíš socialismus.