Fortuna liga

Slavia přivítá Olomouc

Po vydařeném utkání ve Valencii stojí před Slavií další z řady soupeřů, ve dvanáctém kole Gambrinus ligy to je Sigma Olomouc. Utkání se hraje v pondělí od 17:30 a vysílá ho ČT 2.

V týdnu nás Slavia velmi mile překvapila, ve Valencii podala sympatický výkon a odvezla si bod za remízu 1:1. Mohlo být ještě veseleji, Slavii ale opět zradilo bránění standartních situací. Oba týmy měly několik příležitostí. Po vyloučení Ragueda a Villy je však remíza přijatelným kompromisem.

Sigma Olomouc v minulém kole zazářila, když doma smetla Brno 5:0. Hanákům však stále patří nelichotivá čtrnáctá příčka v tabulce, je tedy jasné, že favoritem utkání budou sešívaní.

Případná výhra by Slavii přiblížila k čelu tabulky na rozdíl čtyř bodů.

Slavia chce potvrdit tři body z minulého kola. "Doufám, že navážeme na dobrý výkon ve Valencii a že hráči budou stejně poctivě pracovat a plnit taktické pokyny jako ve čtvrtek. Olomouc určitě povzbudila vysoká výhra nad Brnem, ale my musíme potvrdit v domácím prostředí tři body z Kladna," uvedl Karel Jarolím pro oficiální stránky klubu.

Do utkání by již mohl zasáhnout Rudolf Skácel, naopak chybět budou zranění Kaufman, Pekhart, Milan i Jaroslav Černí. Nejistý je start Jandy, Volešáka, Šmicera a Romanovse.

Pravděpodobná sestava Slavie podle autora článku: Vaniak - Čelůstka, Suchý, Vomáčka, Hubáček - Grajciar, Ragued, Belaid, Hloušek - Naumov, Šenkeřík.

Komentáře (29)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia přivítá Olomouc

    Gino     před 14 lety 25.10.2009 08:38 |  
    0 0

    Takjsem zvedavy, kolik nas prijde :o) Ja tipuju tak 9000 :o) Kazdopadne jak se tu nedavno mluvilo o spatne praci Slavie v oblasti lakani fanousku... kdyz jsem se dival na navstevy jinde, tak jsem za tohle kolo teda zasnul... v Liberci 2400, Ostrava 5600, v Brne na zapas s Jabloncem (lidrem tabulky) 2000! a v Teplicich na Boleslav 3500... :o( To je strasny.

    • Re: Slavia přivítá Olomouc

      Kactus     před 14 lety 25.10.2009 09:03 |  
      0 0

      jo a u nas bude smutnych cca. 10K divaku, asi nekde je spatna prace s fanousky :)

      • Re: Slavia přivítá Olomouc

        Gino     před 14 lety 25.10.2009 09:38 |  
        0 0

        Asi tak nejak :D

    • Re: Slavia přivítá Olomouc

      PetCC     před 14 lety 25.10.2009 10:18 |  
      0 0

      Kdyby v Teplicích chodilo 10 tisíc lidí, tak věřím, že by byli až do konce ligy ve hře o titul. Bez podpory lidí je to o hodně moc težší.

      • Re: Slavia přivítá Olomouc

        Gino     před 14 lety 25.10.2009 10:31 |  
        0 0

        Je to ale skoda... jak uz tu nekdo psal (quelhar? pokud ne, tak se omlouvam) - maji hezky stadion, hraji celo tabulky, hraji atraktivni a utocny fotbal, davaji hodne golu, maji opravdu levne vstupne... a stejne nic :o)

        • Re: Slavia přivítá Olomouc

          smely (přítel SN)     před 14 lety 25.10.2009 10:58 |  
          0 0

          tak ono kdyz si vemes kolik zije v teplakach lidi a velikost stadionu, tak to proste podle me zaplnit nejde. vem si , ze praha ma nejakejch milion a pul plus jezdi spousta lidi z venku a stejne je nas tam pulka stadionu. myslim, ze procentuelne ty navstevy odpovidaj velikosti mesta. teda krome ostravy, tam se chodi jenom kdyz se vyhrava...

          • Re: Slavia přivítá Olomouc

            bongor     před 14 lety 25.10.2009 11:09 |  
            0 0

            Teplice mě včera překvapily.jak i v deseti mleli Bolku jak dorostence.
            Ovšem ten Mareš,to je typická ukázka,jak u nás stačí málo a z nadějnýho fotbalisty uděláme navoněnou primadonu.Od začítku do konce se pořád jen divil,protestoval,ukazoval rozhodčímu co má pískat.
            Nechutnej frajírek,škoda,mohlo z něj něco být.Takhle zraje akorát tak pro sraltu.Rajnoch,jako by tam nebyl,dobře že k nám nešel.

            • Re: Slavia přivítá Olomouc

              Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 25.10.2009 11:35 |  
              0 0

              Mě se teda líbil. O dost se změnil jeho přístup k fotbalu a hlavně je to vidět i na výkonech. Problémy se svojí povahou má ale já se teda včera taky trochu divil co to rozhodčí (ne)pískal. A to šáhnutí do obyličeje? Já teda nevim ale tohle je vidět snad v každém zápase, jde jen o to jestli se poškozenej teatrálně skácí k zemi jako Kysela ale hlavně jestli to rozhodčí posoudí jako normální faul nebo jako nesportovní chování nebo jak se tomu říká. A vážně si nemůžu pomoci ale včera se rozhodčí moc nepředvedli.
              Jinak si myslím, že Mareš podal dobrý výkon - dravej, rychlej, sebevědomej, situace řeší jednoduše, správný výběr místa. To samé Mahmutovič.

              • Re: Slavia přivítá Olomouc

                quelhar (admin)     před 14 lety 25.10.2009 12:05 |  
                0 0

                No, vcera se rozhodci nepredvedli, protoze kdyby posuzoval vsechno stejne jako tu facku Marese, tak Teplice dohraji v osmi. To, jak Mahmutovic zajel do vybehnuvsiho golmana - to byl podle me jednoznacny umysl. Moc dobre musel vedet, ze balon netrefi a ze zrani golmana. To bych trestal minimalne dodatecne, kdyz uz nevidel cervenou na hristi.

                • Re: Slavia přivítá Olomouc

                  Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 25.10.2009 12:28 |  
                  0 0

                  To sem asi přehlídl, kolikátá minuta? Jinak já sem taky viděl spoustu chyb na obě strany ale vzhledem k Marešovi o kterém jsme se bavili, tam byli minimálně dvě podražení zezadu když unikal obránci bez písknutí, kdy bych se taky hodně divil být jím. Ale celkově rozhodčí prostě mimo.

                  • Re: Slavia přivítá Olomouc

                    quelhar (admin)     před 14 lety 25.10.2009 12:34 |  
                    0 0

                    Nekdy kolem 80., uz po vylouceni Marese, kdy Teplicakum tekly nervy. Kazdopadne to jde dost na hlavu svazu. Na takovy dulezity zapas nominovat sudiho, ktereho jsem ja osobne jeste piskat ligu nevidel, takze asi moc odpiskanych ligovych zapasu mit nebude, to neni zrovna idealni rozhodnuti.

                    • Re: Slavia přivítá Olomouc

                      Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 25.10.2009 13:10 |  
                      0 0

                      Jo už asi vim, na hranici velkého vápna, to na něj zkusil ale Muller hned vyhodil (vzhledem k tomu, že Bolka snad i v přesile zdržovala), tak možná k žádnému kontaktu (na červenou) nedošlo? Ale vybavuji si to matně a opakovanej záběr sem neviděl. Mně se právě zdálo, že pískal trošku pro Bolku (nepíškal zákroky kolem jejich vápna) a když, tak říkajíc "udělal co mohl" (ta červená), začal pouštět nic neřešící zákroky proti Bolce (ten atak Mahmutoviče, bodyček nevim komu). A známe Bolku. Tak možná proto na takový zápas, takový rozhodčí ;-)

                      • Re: Slavia přivítá Olomouc

                        quelhar (admin)     před 14 lety 25.10.2009 13:41 |  
                        0 0

                        Ne, to byla prihravka za obranu, Miller vybehl mimo vapno a odkopaval pred Mahmutovicem, oba sli skluzem, ale Miller byl u mice viditelne driv a kopl ho do autu, Mahmutovic mu pak v tom souboji zajel kopackou do stehna, chvili se osetrovalo a pak se hralo dal.

                        • Re: Slavia přivítá Olomouc

                          DrFe1     před 14 lety 25.10.2009 21:56 |  
                          0 0

                          Pokud to byl úmysl (těžko říct), tak je to každopádně nedokazatelný. Z tý situace nelze jednoznačně posoudit zda to udělal schválně nebo díky nešikovnosti.

          • Re: Slavia přivítá Olomouc

            Gino     před 14 lety 25.10.2009 11:11 |  
            0 0

            No, je fakt, ze Teplice maji sice asi 60tis obyvatel, ale zase siroko daleko neni nic kam by se dalo jit... navic je to za babku. Myslim si, ze Teplice by si zaslouzily prumer nad 5000 a na atraktivniho soupere klidne jeste o par tis. divaku vice. To same Liberec (to uz je precijen vetsi mesto) a Brno (tam se asi shodneme, ze malo obyvatel nema)... navstevy kolem 2500 jsou dost ostuda.

            • Re: Slavia přivítá Olomouc

              skman     před 14 lety 25.10.2009 20:04 |  
              0 0

              tak v Brne je problem chatrnyho stadionu kterej neni zastresenej je tam bezecka draha, neco jak strahov vzpomen na nase navstevy v dobach strahova;)

            • Re: Slavia přivítá Olomouc

              harry     před 14 lety 25.10.2009 20:11 |  
              0 0

              tak v Liberci je to zapříčeněno katastrofálním startem sezony a jistou náročností publika po relativně úspěšných letech a dvou titulech...Brno a jejich stadion na Srbské je něco jako my a Strahov,navíc tamní fans už jsou zřejmě frustrováni každoroční šablonou solidní start-následný pád do průměru až podprůměru tabulky a půštěný zápas v olomouci tomu také moc nepřidal

          • Re: Slavia přivítá Olomouc

            harry     před 14 lety 25.10.2009 20:08 |  
            0 0

            S tím nesouhlasím-není zas dávná doba,kdy na Teplice chodilo běžně 7-8 tisíc diváků i na běžné ligové návštěvy.Tady hraje možná roli jakási přesycenost fotbalu v tom městě,hraje tam často i repre,jinak si to vysvětlit nedovedu,pár tepličáků znám a jsou z toho sami dost neštastní..

        • Re: Slavia přivítá Olomouc

          quelhar (admin)     před 14 lety 25.10.2009 11:03 |  
          0 0

          Ja jsem to nepsal, ale souhlasim s tim... Jinak vcera bylo pekne videt, ze Teplice jsou na vrcholu formy. Muzeme byt radi, ze doma ztratily dva body. Nicmene vzhledem k ostatnim vysledkum neprichazi zitra v uvahu nic jineho nez vitezstvi.

  2. Sestava

    Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 25.10.2009 12:29 |  
    0 0

    Podle mě by měl hrát levého beka Skácel. Jestliže je dobře fyzicky připraven není co řešit - olomouc má rychlé útočníky a stopro bude hrát to, co my ve Valencii - brejky. Napravo je to horší - Čelůstka předvedl ve čtvrtek pár chyb ale na Olmík by to mělo určo stačit a je asi třeba ho nechat vykopat - má perspektivu. Otázka je, jestli by na to nestačil i Krajčík, kterej dokáže lépe podpořit ofenzívu - těžká volba ale ani jedna varianta by neměla být špatná. Já bych začal s Čelůstkou a pokud by se nám nedařilo překonávat olomouckou defenzivu nasadil bych Krajčíka, klidně i během první půle. Grajciar vpravo jasnej. Hloušek vlevo taky ale měl bych se na pozoru - Valencie útočila a dala mu tak prostor pro brejky, navíc došlo i k podcenění - naopak v derby ho díky tuhé defenzivě Sparty a naší hře na 1 útočníka úplně vymazali. Když na něj nasadí Olmík osobku, poslal bych ho jako třetího útočníka (do středu odkud si bude sbíhat pro balony do lajny) a Rudu vysunul na záložníka. Suchý, Vomáčka a Čelůstka (taky vlastně stoper) by to mohli vzadu zvládnout - ale tohle opravdu jenom při hodně tuhé defenzivě Olmíku (bez snahy přelést půlku a otevřít obranu), na kterou by neplatil ani Krajčík.

    Střed bych dal Ragueda a Belaida. Trapp sice zahrál ve čtvrtek dobře ale pořád má ten styl lítat všude možně jako kus hadru na tyči, a tenhle styl mu ve čtvrtek vyhovoval díky tomu, že hrál s dalším defenzivním záložníkem. Pokud by hrál jako jediný DZ, bude střed hřiště propustnej a pokud budou hrát zase oba (Ragued, Trapp), budem bezzubý (bez momentu překvapení, myšlenky) proti zformované obraně hostů. Co se Ragueda týče, zápas mu moc nevyšel - jednak z hlediska disciplíny (obě žluté zbytečné) a druhak díky tomu, že měl být ten "tvořivější", což není a tak kazil dost přihrávek. Pokud pouze vybojuje a odevzdá balon OZ (kterej se mu snaží nabízet), tak je výbornej až nenahraditelnej. I přesto je dost možné, že se Trapp začíná rozjíždět a úlohu DZ by zvládnul, ale těžko říct po tak specifickém zápase ve Valencii (Kladno sem bohužel neviděl).

    Útok je jasnej, tam není co řešit. Naumovovi to tam padá a Zdeněk je bojovník, kterej sice nedá, když jde sám na golmana ale dorážet střely a zakončovat z těžkých pozic umí, a to bude zítra potřeba. Toť vše, zdraví Kmotr.

    P.S. Karel na to bude mít asi jinej názor ;-)

    • Re: Sestava

      Ravik     před 14 lety 25.10.2009 12:45 |  
      0 0

      střídat v první půli pravýho obránce je myslim blbost :-)

      Rudu bych zkusil taky, i když dva kluci co perfektne brousí lajnu za sebou neni to pravý. Pro Rudu by byl lepsí typ JČ, který chodí na střed a otvírá prostor... Adam ho tam moc nepustí. To je stejný jako se Šventem. Když byl na hřišti tak Hub byl skvelej, nemusel utocit. Jakmile levá lajna obsazena pravákem nebo JČ a Hub musel tahat i ofenzivu, vetsinou tragedie. No nenapada mě příklad kdy by za sebou hrali výborně dva ostré kraje. I v repre za času kdy Bruckner se jeste nezbláznil byl vlevo sám Jankul a vpravo zase na halvu Poborák. No nějak jsem se do toho zamotal, ale zkrátka hráči typu Skácela, Krajčíka, Hlouška k sobě pdoboný typy nepotřebují.. olítají si to sami. Ale třeba Ruda s Adamem mě přesvědčí o opaku.

      • Re: Sestava

        Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 25.10.2009 12:56 |  
        0 0

        Myslím si že to není blbost. Zvlášť, když o tom bude vědět. Pak už je i na něm, jak podpoří ofenzívu, jde o druh motivace. A samozřejmě tahle varianta vychází z toho pokud bude hrát Olomouc šílenou obranu ale je taky možné, že ne. Minule tu hrátli celkem otevřeně, dostali trojku ale teď jsou zase dost nízko v tabulce, až nebezpečně bych řekl. No uvidíme.

        S tvojí druhou tezí taky nesouhlasím. Matej s Grajciarem už dokázali, že si dva rychlostní a útoční typy dokážou vyhovět, a dokonce si i účelně narazit protože nejsou líný na krok. Jinak co se týče variací s Hubem, tak ano, tomu opravdu vyhovovalo a vyhovuje když nemusí útočit ;-)

    • Re: Sestava

      slimak     před 14 lety 25.10.2009 13:35 |  
      0 0

      zdravím! já osobne vidim rudu skácela spis v zaloze, nicmene v tuto chvili, kdy by se mohla rozehrat utocna dvojka senky, naumov a za nima hlousek v zaloze by asi byla skoda to rozhodit. kazdopadne to je docela velky dilema..
      bude potreba reagovat v prubehu hry a klidne to pak cely soupnout dopredu a na levyho beka dat trubilu nebo huba...
      jsem zvedav, jestli bude zdrav romanovs, byl bych velmi rad, kdyby uz byl fit..
      na DZ bych pocital spis s trappem, duvodem je to, ze hocine nemuze s valencii hrat a trapp se musi rozehrat.navic je nebezpecnejsi dopredu nez ragued..
      tedy sestava:
      romanovs - celustka,vomacka,suchy,skácel - grajciar,trapp,belaid,hlousek - senkerik,naumov..

      • Re: Sestava

        Ravik     před 14 lety 25.10.2009 14:25 |  
        0 0

        Grco s Matejem spolu hráli dohromady jen pár minut.. vypadalo to nadějně, ale vyvozovat z toho nějaké závěry myslim nelze. A řict Čelůstkovi když nebudeš utocit pujdes dolu.. no já nevim :-)

    • Re: Sestava

      martyni (přítel SN)     před 14 lety 25.10.2009 16:29 |  
      0 0

      Ono je to tezky. Pokud jde o co nejvets kvalitu na vsech postech, asi by Ruda mel jit misto Huba do obrany, Hlousek zaloha, Senky a Naumov utok. Na druhou stranu ale Ruda je podle me predevsim hodne produktivni zaloznik, ktery se prosazuje v koncovce. Tuhle jeho prednost v obrane nevyuzije, coz je skoda. Samozrejme kvalitni rozehravka z beku je dobra vec, ale ja bych radej vyuzil jeho kvalitu v zakonceni. Takze.. cernyho petra bych dal asi senkymu, kdyz naumov by mel mit tedka strelecky sebevedomi. Takze - Vaniak - Krajcik, Suchy, Vomacka, Hub/Celustka - Grajciar, Ragued, Belaid, Skacel - Hlousek, Naumov.

      • Re: Sestava

        smely (přítel SN)     před 14 lety 26.10.2009 10:48 |  
        0 0

        souhlasim s posunutim hlouska do utoku, olomouc bude zalezla, budeme potrebovat nekoho na vysoky balony a to rozhodne senky neni. ruda levej half, za nim hub, napravo ondra a grco, az se to tam utaha tak matej (tak v 70.min). trappa bych neprecenoval, zacal bych s HR plus TJ.
        toz uvidame vecir....

      • Re: Sestava

        lassiter     před 14 lety 26.10.2009 11:34 |  
        0 0

        No já se na Rudu moc těšim, viděl bych ho teda spíš místo Huba, Ruda a Adam za sebou by mohlo bejt slušný rodeo :-) Moc mu přeju, aby se mu dařilo, ale tak nějak v normě, aby nám v prosinci nepláchnul... Jen se bojim dnešní návštěvy, myslim, že přes deset těžko vyleze (teda záleží jakou formou nám pan hlasatel opět podá počet diváků...). Bohužel za čtrnáct dní s Plzní je to to samý, navíc jestli to dobře chápu, tak jsme pondělní termín zvolili dobrovolně a dosud sem teda nezaznamenal, že by se někdo měl k tomu přehodit to aspon na pozdější hodinu...pokud budem hrát dobrovolně v pondělí v půl šestý, pak se zřejmě někdo zbláznil.

        • Re: Sestava

          Gino     před 14 lety 26.10.2009 17:06 |  
          0 0

          Pondeli pul sesta je pro nas, mimoprazske, ten nejlepsi mozny termin skoro :o) Jinak verim, ze vetsina lidi, kteri treba delaji az do sesti (kolik jich je?), nebude mit problem se z prace utrhnout o hodinku driv, aby zapas stihli, kdyz uz chteji jit. Kdo chce, hleda moznosti, kdo nechce, hleda duvody proc to nejde. Nikdy se nikdo nezavdeci vsem, ale myslim, ze pondeli 17:30h neni nejhorsi.

  3. Re: Slavia přivítá Olomouc

    Gino     před 14 lety 26.10.2009 16:53 |  
    0 0

    Tak sestava dneska bude: Vaniak - Hubacek, Suchy, Vomacka, Celustka - Skacel, Belaid, Ragued, Grajciar - Naumov, Hlousek.