Fanoušci Slavie

Podpořte choreografie Ultras Slavia!

Výzva všem slávistických fanouškům! Jak jistě víte utkání s Valencií bylo věnováno památce legendárního Františka Veselého. Ultras si připravili na severní tribuně dvě choreografie.

Na začátku zápasu byl při minutě ticha roztažen nápis: "REST IN PEACE - FRANTIŠEK VESELÝ 30.10. 2009" Ten den hlavní choreografie byla nachystána na 20. minutu. Na severu zvedli krajní sektory kartony, znázorňující červeno-bílé stužky na černém pozadí. Ve 108ce se roztáhla plachta s postavou Františka Veselého.Vše doplňil barevný nápis: "LEGENDY ŽIJÍ VĚČNĚ". Myslím, že i podle ohlasů ostatních fanoušků se jednalo o povedené uctění památky slávistické legendy! Odpočívej v pokoji, Františku. Navždy zůstaneš v našich srdcích!

Je potřeba zmínit, že choreografie byla hned z několika ohledů nejnáročnější v historii ultras na Slavii. Časová a logistická náročnost byla opravdu veliká a je na místě poděkovat všem, co se na přípravách podíleli. Nemá cenu zde vypisovat konkrétní osoby, oni sami ví. Jen a jen škoda, že nás aktivních není více. Další věcí je finanční stránka. Plachta byla z velmi kvalitního materiálu a i kvalita obrazku hovoří za vše. Navíc se musela stihnout vyrobit v rekordním čase. Za ultras musíme poděkovat hlavně vedení našeho klubu a slávistickému fanklubu. Především za finanční podporu a vstřícnost při realizaci. Díky Vám všem!

Jako ultras bychom však měli být rozhodně více soběstační! Proto apeluji na všechny, kterým není lhostejná prezentace na tribunách, aby nás podpořili. I malá částka velmi pomůže. Spousta z vás už tak učinila na zápase s Valencií nebo při ligovém utkání s Plzní, za což děkujeme! Kromě choreografií byly peníze použity také na nákup svíček, které jsme zapálili u improvizovaného pomníčku v Edenu. Byla koupena i kytice, kterou jsme za všechny aktivní fanoušky položili při pohřbu. Další choreografie najdete napravo ve fotogalerii. A jak přispět se dozvíte ZDE.

Někteří se ještě nestačili vzpamatovat ze smrti Františka Veselého a přišel další šok. Tento týden ukončil karieru Vladimír Šmicer. Ať už jsou okolnosti jeho konce jakékoliv, rozhodně se sluší pořádně se s Vláďou rozloučit! Jako ultras připravuje velkou choreografii na zápas EL s Janovem. Pokud chceme kvalitní prezentaci na úrovni jsou potřeba finanční prostředky. Prosíme všechny slávistické fanoušky, kteří mají Šmícu rádi a jsou ochotni nám přispět ať tak učiní co nejdříve. Je potřeba nakoupit materiál a choreografii vyrobit. Nejlepší způsob je poslání peněz na náš účet: Číslo účtu CHOREOFONDU je: 221447498/0300.

Pokud chcete raději přispět osobně. Můžete tak učinit na výjezdu do Jablonce. Vždy v sektoru hostí do čapky. Přispívejte prosím pouze známým tvářím.

Komentáře (9)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Trochu od věci

    Jachym     před 14 lety 12.11.2009 10:18 |  
    0 0

    Nějak jsem nerozuměl, co zpíval kotel za popěvek těsně před děkovačkou v zápase s Plzní?

    • Re: Trochu od věci

      Torcida     před 14 lety 12.11.2009 10:40 |  
      0 0

      Tak jsme osmí no a co, no a co. :-).

      • Re: Trochu od věci

        Jachym     před 14 lety 12.11.2009 13:51 |  
        0 0

        Tak to je fajn, že ultras stojí za klubem. Já se nikdy nesnížím k tomu, abych hráče urážel a pískal na ně, ale přesto se mi po posledním zápase drala slova děkovačky na jazyk obtížně. My jsme vždycky s hráči, už je na čase, aby začali oni dělat něco PRO NÁS.

  2. Re: Podpořte choreografie Ultras Slavia!

    LordEdmund     před 14 lety 12.11.2009 11:16 |  
    0 0

    Tak určitě něco dám do kelímku při nejbližším domácím zápse pár kachen :-) Choreo s Veselým bylo mimoŕádně působivé a zvedlo to v posledních týdnech chátrající kredit Slavie.
    A teď k jiným věcem. Dnes jsem si přečetl rozhovor s Doležalem. Karel má smlouvu do června příštího roku. Je pouze ústní dohoda, že by mohl pokračovat do roku 2014. Pokračování je podmíněno úspěchy. Odchodné KJ by bylo cca do 2 Mega, nejedná se tedy o nic , co by si Slavia nemohla dovolit, nebo co by ji na několik let zatížilo, jak se někteří "znalci" snažili naznačit.Z Doležala jsem měl pocit, že pořád věří v tu cestu s KJ. částečně uznává chyby při fluktuaci kádru, jmenovitě i to co jsem nékolikrát připomněl, źe podcenili Brabcovu roli v kabině. Podle mého, nahradit Brabce na stoperu problém neni, ale nahradit vůdce, to se slavii nepodaŕilo. Snad kdyby byla forma, mohl to být Vlčák, jinak nikoho nevidim. Trošku jsem přemýšlel s výhledem na jarní část a žádného volného vůdce s moźností hrát v základu slavie jsem v GL nenašel. Nevim jak je realné získání třeba Karla Pitáka, protože celkem nedávno prodloužil.

    • Re: Podpořte choreografie Ultras Slavia!

      Stahler     před 14 lety 12.11.2009 12:58 |  
      0 0

      Choreo pro Františka Veselého bylo opravdu moc pěkné,dokonce i někteří fans Žižkova,Sparty,Dukly a
      B1905 které znám říkali že bylo hodně povedené a to je co říct.V Jablonci určitě do kelímku hodím víc korunek než obvykle a to přispívám pravidelně.
      Jinak rozhovor s panem Doležalem jsem četl a potěšilo mě že si umí přiznat chybu.Co se týče Karla Pitáka bohužel to nevidím moc reálně,nedávno prodloužil ale až podzim skončí tak bude dost času na zhodnocení podzimu a uvidíme kdo přijde,kdo odejde a koho by kdo chtěl.Mě se třeba moc líbilo jak hrál proti nám Navarro z Valencie...Mít tak čtvrt mega...utopie...