Ženský fotbal

Slávistky na Spartu nestačily

Fotbalistky Slavie v odvetě nestačily na Spartu a v domácím zápase prohrály 0:2, přestože v prvním poločase měly řadu šancí. Slávistické juniorky naopak dokázaly vyhrát 2:0, i když prakticky celý zápas hrály v deseti. O branky se postaraly Necidová a Komárková. Doplněny reporty. Přidáno video s hodnocením sezony a představením slávistického týmu - natočila SlaviaTV.

A tým:
Pro slávistky druhé derby bylo velice nešťastné. Na domácí půdě hlavně v prvním poločase byly lepším celkem, ale ani tentokrát se střelecky neprosadily. První náznak šance měla však Sparta, kdy ve 3. minutě přímý kop Pivoňkové vyrazila Krömrová. Slávistky zahrozily v 6. minutě, kdy rychlý brejk táhla Divišová a ve vápně nahrávala Budošové, která vystřelila na zadní tyč, ale v poslední chvíli míč mířící do branky vykopla Heroldová. Holky se pokoušely i o střelbu z dálky, ale pokus Voňkové skončil těsně vedle branky a střela Divišové v nadějné pozici byla zblokována. Další velkou šanci jsme si vypracovali ve 21. minutě, kdy Voňková hlavou prodloužila na nabíhající Divišovou, ale svůj samostatný nájezd neproměnila. Sparta moc nebezpečná nebyla, ve 23. minutě to zkoušela Ondrušová z dálky, ale mířila nad branku. V závěru jsme se dostali do dalších příležitostí, ale Budošová odražený míč nasměrovala nad břevno a Pincová z osmi metrů střílela také nad branku.

Druhý poločas pro slávistky začal krutě, Ondrušová dokázala z levé strany odcentrovat a nabíhající Lucie Martínková hlavou prostřelila Krömrovou, které nedala žádnou šanci. Holky byly dost zaskočeny, Sparta naopak začala ovládat hru, přestože si šance nevytvářela. V 62. minutě mohlo být vyrovnáno, Divišová utekla po levé straně, ve vápně přihrála Holečkové, která přenechala úplně volné Budošové, její střela překonala brankářku a mířila na zadní tyč, ale sparťanská obrana dokázala se štěstí nebezpečí odvrátit. Moc šancí jsme už neviděli, a když v 77. minutě po standardní situaci Pivoňkové si dala vlastní branku Budošová, bylo definitivně po zápase. V poslední minutě jsme mohli ještě jednou inkasovat, ale brejk Kožárové v poslední chvíli odvrátila Králová, když vykopla míč mířící do brány.

Výsledek zápasu je opravdu hodně krutý, slávistky si minimálně bod zasloužily, protože takové množství šancí se proti Spartě dlouho nepodařilo připravit. Na jaře nás čekají ještě dva vzájemné zápasy, tak možnost nápravy tu stále je.

Slavia - Sparta 0:2 (0:0)
Slavia: Krömrová - Kulichová, Odehnalová, Pincová, Benýrová (12. Králová) - Holečková (64. Nepokojová), Pěničková, Budošová, Krůzová (86. Mészárosová) - Divišová, Voňková (64. Danielová)
Branky: 51. Martínková Lucie, 77. Budošová vlastní
ŽK: 24. Budošová, 66. Nepokojová - 54. Mocová, 69. Martínková Irena
Střely na branku: 3 - 5, mimo branku: 4 - 1, rohy: 4 - 3, fauly: 10 - 19, ofsajdy: 5 - 0
Diváci: 300



Juniorka:
Slávistické juniorky nastoupily do utkání hodně odhodlané a motivované a hlavně s touhou zase pokořit své sparťanské rivalky. A start byl výtečný, v 1. minutě jsme podnikli rychlý brejk, kdy po levé straně utekla Komárková a předložila přesnou přihrávku Žornové do vápna, brankářka jí ale vychytala, následně se pokoušela zakončit nahrávající Komárková, ale trefila jen obránkyni, míč se tak dostal k Necidové, která již s přehledem prostřelila hráčky před sebou. Začátek to byl tedy famózní a holky tak získaly na sebevědomí, naopak sparťanky byly zaskočené. Jenže 6. minutě unikala Bartoňová a Bažoutová ve snaze vypíchnout míč škobrtla protihráčku a po odpískaném faulu následovala červená karta. Z následného přímého kopu se tečovaný míč dostal na břevno. Během rychlého úvodu tak byly karty jasně rozdány, slávistky musely zodpovědně bránit v deseti lidech, hru jsme tedy stáhli na jednoho útočníka a spoléhali se na rychlé brejky. Sparťanky se však stále nedostaly do tempa, takže i v deseti byly nebezpečné slávistky. Dvě šance měla Kozlíková, nejdříve ze standardní situace střílela vedle branky, o chvíli později z rohu vápna mířila kousek vedle šibenice. Sparta se první šance dočkala v 17. minutě, ale nedorozumění ve vápně nedokázala využít. Střelecké pokusy Podané a Šmidrkalové brankářka Jindráková chytla, poradila si se samostatným únikem Šturmové. Ve 36. minutě se za obranu dostala Bartoňová, obešla i brankářku, ale míč mířící do brány dokázala pohotovým skluzem odvrátit Stanková. Do kabin se tak šlo za slávistického vedení.

Pokyny do druhého poločasu byly jasné - co nejdéle udržet vedení, protože s přibývajícím časem by sparťanky byly více nervóznější. Holky nadále pozorně bránily, hrály velice obětavě až do plného vyčerpání. Na hřišti nechaly všechno, ukázaly pravou bojovnost a týmového ducha. Sparta se snažila vyrovnat, blízko k vyrovnání měla Bartoňová, ale z hranice vápna mířila těsně vedle. A pak přišla další slávistická radost, v 53. minutě Stanková rozehrála standardní situaci z poloviny hřiště, na dlouhý pas si za obranu naběhla Komárková a před vyběhnutou brankářkou tečovala a usměrnila míč mezi tyče. Holky se ještě více semkly a dokázaly parádní výsledek udržet. Sparta se dostala k několika střelám, z úhlu to zkoušela Malinová i Chlastáková, deset minut před koncem naposledy zahrozila Šmidrkalová, když její pokus skončil nad břevnem. S blížícím se koncem už sparťanky nebyly nebezpečné a bylo zjevné, že na zvrat nemají.

Slávistky si tak připsaly tři cenné body, navíc když prakticky celý zápas odehrály v deseti. Sparta sice měla po celý zápas převahu, ale holky ukázaly velké slávistické srdíčko a dnes si výhru zasloužily. Užily si také závěrečnou radost přímo na hřišti i s diváky na tribunách.

Slavia - Sparta 2:0 (1:0)
Slavia: Jindráková - Marková, Stanková, Dvořáková, Bažoutová - Plzáková, Prouzová (77. Bělohlávková), Kozlíková, Komárková (80. Košvancová) - Žornová (59. Ježdíková), Necidová
Branky: 1. Necidová, 53. Komárková
ČK: 6. Bažoutová
Střely na branku: 3 - 7, mimo branku: 2 - 9, rohy: 1 - 5, fauly: 5 - 13, ofsajdy: 1 - 2

Komentáře (8)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky na Spartu nestačily

    Eluin (přítel SN)     před 14 lety 21.11.2009 18:40 |  
    0 0

    Škoda.
    Benýrová ale dlouho nehrála, čím to bylo?
    Měl bych ještě jeden laický dotaz. Vyhrála děvčata SKS někdy ženskou ligu?

    • Re: Slávistky na Spartu nestačily

      denydzlSKS     před 14 lety 21.11.2009 18:49 |  
      0 0

      šáde.
      asi nikdy..jen 2004 pohár...jestli teda neni pohár a liga to samý...to nevim.
      benýrová střídala, protože chtěla vyjádřit nespokojenost s tím, že jí na ofíku přidávaj na věku!!!

      • Re: Slávistky na Spartu nestačily

        Eluin (přítel SN)     před 14 lety 21.11.2009 18:54 |  
        0 0

        Takže tak..
        S tím věkem si musíme dát pozor, aby to nedopadlo jako to památné utkání s Libercem na Strahově, kdy naši opustili hru :-).

  2. Re: Slávistky na Spartu nestačily

    Dobi     před 14 lety 22.11.2009 09:00 |  
    0 0

    Slavia - mistr ženské ligy? Mnohokrát! Naposledy to bylo dva roky po sobě začátkem tohoto století 2002 a 2003 nebo o rok později. To se hrálo finále play-off, v tom prvním za Spartu nastoupila neoprávněně nějaká hráčka, a tak nám pomohla administrativa, o rok později to již bylo suverénní. Bude-li někdo trvat, zalistuji v archívech, al teď nemám čs.
    A v minulosti? Slavia byla průkopníkem ženské kopané v ČSSR, za trenéra Vildy Marzina byla suverénem, jména jako Vošická, Trnková, Poláčková, Procházková, Michalcová, Hezinová byla pojmem!! Bohužel svět byl uzavřen, sem tam se podařil výjezd do Itálie a liga začala až někdy v 70.létech. Do té doby bylo jen Srdce Mladého světa (progresivní časopis pro mladě) a tento mezinárodní turnaj Slavia mnohokrát vyhrávala. I v lize se dařilo (nikdy nebyla federální, a tak se o tom nemluvilo) a tu českou ligu vyhrávala Slavia. Poslední zlaté období šňůry titulů bylo za trenéra Zurynka v polovině 80.let. Vše se otočilo příchodem trenéra Dušana Žovince do Sparty a k nároďáku, který jen nejen velmi schopný trenér, ale i manažer - ve Spartě měly ženy nějak lépe na růžích ustláno.... Takže asi tolik! Dobi

    • Re: Slávistky na Spartu nestačily

      Eluin (přítel SN)     před 14 lety 22.11.2009 11:46 |  
      0 0

      Díky za info.

    • Re: Slávistky na Spartu nestačily

      Pat     před 14 lety 22.11.2009 12:13 |  
      0 0

      Já myslím, že to bylo 2003 a 2004.

    • Re: Slávistky na Spartu nestačily

      Socrates (přítel SN)     před 14 lety 22.11.2009 17:28 |  
      0 0

      Žovince bych nejradši trefil *114*

  3. Re: Slávistky na Spartu nestačily

    evidamek     před 14 lety 23.11.2009 09:51 |  
    0 0

    Škoda,opravdu jsem věřila(a doufala),že by jste tentokrát mohly Spartě sebrat body..:-(
    Nevidím na soupisce Nepokojovou??A není ani na soupisce repre..?Nemoc??
    Ovšem je tam jiná útočnice.....nevím,zda jsme na tom v repre tak dobře,že můžeme nominovat útočnici,která za půl sezóny nedá jediný gól...?