Evropská liga

Slavia ukončí podzim s Lille

Slavia ukončí svoje působení v Evropské lize na půdě Lille, hraje se ve čtvrtek od 19:00, utkání vysílá ČT4 Sport.

Slávistické noviny budou mít, vedle ČTK a oficiálního slávistického webu, na stadionu svého redaktora, v průběhu utkání budeme přinášet zprávy.

Pro Slavii neřeší ani případná výhra vůbec nic, v Evropské lize letos končí. Pokud vyhrají domácí, postupují do další fáze soutěže. "Motivace je naopak velká, máme Lille co vracet, ten náš kolaps v závěru byl hodně nepříjemný. Lille hraje navíc o všechno a v poslední době ve vynikající formě," říká před utkáním Karel Jarolím.

Ve stejné situaci byla Slavia i loni, tenkrát jela na půdu Ajaxu Amsterdam. I když o nic nešlo, tak slávisté podali sympatický výkon a vítězství jim sebral až Suarez golem z přísně nařízené penalty.

S týmem cestují Koreš s Marešem a uzdravený Janda. Naopak chybět budou Pekhart, Trapp, Milan Černý, Hanuš, Kaufman, Jaroslav Černý a Volešák. Vaněk a Skácel nejsou na soupisce pro evropské poháry.

Pravděpodobná sestava podle autora článku: Romanovs - Krajčík, Čelůstka, Vomáčka, Hubáček - Grajciar, Ragued, Janda, Trubila - Hloušek - Vlček.

Komentáře (23)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia ukončí podzim s Lille

    Gordon (host)     před 14 lety 16.12.2009 16:43 |  
    0 0

    Jedééééééééééééém

  2. Re: Slavia ukončí podzim s Lille

    steev (přítel SN)     před 14 lety 16.12.2009 17:15 |  
    0 0

    doufám že do toho daj kluci maximum,ikdyž už postoupit nemůžeme tak máme lille co vracet.závidim všem co jedou.mně to bohužel nevyšlo.

    • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

      slaviator     před 14 lety 16.12.2009 18:17 |  
      0 0

      ... nehledě na to, že by to byly příjemné body do koeficientu

  3. Re: Slavia ukončí podzim s Lille

    quelhar (admin)     před 14 lety 16.12.2009 22:15 |  
    0 0

    Vzhledem ke stavu, v jakem se Slavia nachazi (personalne i v tabulce sve skupiny) bych postavil sestavu
    Romanovs - Krajcik, Celustka, Vomacka, Mares - Grajciar, Ragued, Kores, Hlousek - Vlcek, Naumov.
    Suchy hrat nebude, to je jasne. Na levem beku bych zkusil Marese, Hubacka zname a tenhle zapas je dobra prilezitost videt hrace v ostrem zapase. Stejny pripad je ve stredu zalohy s Koresem a Belaidem. V utoku bych dal pred Senkerikem prednost Naumovovi, jelikoz v nem vidim vetsi perspektivu ve Slavii.

    • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

      martyni (přítel SN)     před 14 lety 17.12.2009 10:50 |  
      0 0

      Obecne si myslim, ze pro mlady hrace bez ligovyho startu je to velky sousto.. ale toho marese misto huba bych tam mozna zkusil.. korese spis v prubehu, dal bych doprostred nekoho kdo lip brani a drzi blok, aby se nam to hned od zacatku nerozpadalo. Asi te neprekvapi ze misto Naumova bych dal Senkyho, ktery sice ma sve mouchy, ale je to fotbalista.. o cemz me Naumov zatim nepresvedcil.. ma sice lepsi vyber mista pro zakonceni, ale zpracovani mice, prihravky, souboje.. zatim velmi slabe..

      • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

        quelhar (admin)     před 14 lety 17.12.2009 13:16 |  
        0 0

        Co se tyce stredu zalohy - tam proste nemame prilis mnoho voleb. Belaid ani v minulem zapase prilis nepresvedcil, Janda se do stredu zalohy proste nehodi. Ale uznavam, ze na tento klicovy post je velky risk postavit hrace bez ligoveho startu. Hodne to je o tom, jaky je Kores typ, jestli by ho to namotivovalo a nebo by ho to psychicky srazelo. To musi vedet trener. Pokud ne Kores, tak radsi Belaid nez Janda. Koneckoncu uz by mu po dlouhe dobe mohl zase nejaky zapas vyjit. A proc v utoku Naumov? Inu proto, ze bych rad videl na hristi aspon jednoho strelce. Tim neni ani Hlousek ani Vlcek ani Senkerik a nejbliz se mu blizi prave Naumov, ktery neudela uvnitr vapna deset klicek az prijde o mic jako Senkerik, ale pokusi se vystrelit. Nicmene se obavam, ze v dnesnim zapase to bude stejne jedno, nejspis se budeme z velke casti jen branit.

        • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

          martyni (přítel SN)     před 14 lety 17.12.2009 14:12 |  
          0 0

          Ja vim, proc prosazujes Naumova, samozrejme je jasny, ze Hlousek a Senky nejsou strelci, dokonce ani uplne klasicti utocnici to nejsou. Ale ja nemam rad hrace, ktery nejsou platni ve hre tak nejak vseobecne. Vycital jsem MJ, ze neni plnohodnotnym hracem, protoze casto jen bloudi po hristi a ceka na dobrou streleckou pozici pred vapnem, misto aby tvoril, napadal, branil.. Nemam rad ani utocniky, co jsou tzv. nenapadni a pak "uderi", to moc neuznavam. Mam rad spis typy jako Necid, ktery pracujou po cely zapas. Naumovovi vycitam, ze plno akci zazdi tragickym zpracovanim balonu nebo skolacky zkazenou prihravkou. Nema ani postavu na to, aby udrzel mice s obrancem na zadech, sbiral dlouhy balony vyhraval souboje ve vapne.. je to zatim takovy proste nanicovaty, nemuzu si pomoc. Jinak souhlas s tim Belaidem, dal bych tam jeho. Kores se mi libil, ale pri braneni mi prisel trochu zmatenej.. coz mu nevycitam, jen bych to nevidel uplne na zaklad v takovym zapase.

  4. Re: Slavia ukončí podzim s Lille

    DrFe1     před 14 lety 16.12.2009 22:22 |  
    0 0

    Dnes je to krásná fotbalová podívaná :-)))))

    • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

      Eskaes     před 14 lety 16.12.2009 22:31 |  
      0 0

      je to opravdu pěkné :-). S tímhle nechceme nebo se dokonce bojíme hrát pohár? Opravdu? A k jejim pseudofandům, aspoň je vidět jaké lůze by se Mára neměl omlouvat.

      • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

        Konraad     před 14 lety 16.12.2009 23:01 |  
        0 0

        Je vidět, že když Sparta nemá Hubníka a Řepku, tak je tak zhruba na úrovni Příbrami... Takže doufejme, že Hubník udělá teďka papá...

    • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

      slaviator     před 14 lety 16.12.2009 23:42 |  
      0 0

      že tu Kodaň ale rozebrali?

      • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

        vlchan     před 14 lety 17.12.2009 07:40 |  
        0 0

        Neurážej příbram !

      • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

        Sokrates55 (přítel SN)     před 14 lety 17.12.2009 07:46 |  
        0 0

        Dobré ráno Vám všem přeji,
        asi si zase koleduji, ale v tomto vánočním čase....., proč ne.
        Naše utkání v Lille bude pro nás dost náročné a mám trochu "husinu". Poznáme teď na vlastní kůži, zda nám bude Mára chybět až tolik, jako včera "rudejmzletné" Hubník. Já si myslím, že nám bude chybět hodně. Ta sestava co napsal Quelhar se mi líbí. Taky bych dal šanci klukům, ať se ukážou znovu. Vždyť proti Janovu se nelekli a docela zapadli do mužstva. Také si myslím, že by měl dostat šanci i Hošek a mohli bychom připravovat novou stoperskou dvojici spolu s Čelůstkou. Navzdory prognozám doufám, že Ruda Skácel u nás zůstane alespoň do léta, než bude fit J. Černý. Dokonce bych si ty dva dovedl představit vedle sebe. Pořád vidím toho našeho obra golmana z Bicancupu, ten by se měl podle mého názoru co nejdříve zapojit do přípravy s A mužstvem, prostě si k tomu začít "čuchat". Má skoro dva metry, pohybově dle mého názoru lepší než Hanuš. Ale je to jen můj názor. Stejně nás nemine práce s našimi mladými. Máme tam několik kluků, kteří se jeví moc dobře. Tak to hlavně nepokakat....
        Záměrně nebudu zmiňovat včerejší zápas. Jen se musím usmát té novinářské masáži před zápasem o tom, jak je Sparta dobrá a plná odhodlání se poprat atd........ Bylo evidentní, že pokud se Spartě píská jen trochu rovina, tak jsou mimo roli. Koukali jak sůvy z nudlí, po 30 min. 3 žluté. Penalta jasná a vyloučení jakbysmet. Ale kdo by to z našich rozhodčích písknul, že...? Soudruh Macela to asi přátelé nebude.... Ale to je jen taková úvaha. Máme neporovnatelně těžšího soupeře, ale snad klucí nedostanou bobky... Držím palce a budu věřit. Tak pěkný den Sokrates55

        • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

          lassiter     před 14 lety 17.12.2009 10:44 |  
          0 0

          Ač se by se kvůli možnosti zranění možná nabízelo nechat Máru na lavičce, tak já myslim, že nastoupí. Chybět nám na jaře určitě bude, ale nemyslim si, že tak výrazně jako sparťanům Hubník, kterej je pro ně důležitej i dopředu. Čelůstka se mi uprostřed líbí víc než na kraji a myslim, že by se tam moh chytit a na dva tři roky bysme mohli mít jednoho stopera pořešenýho.

          Ze včerejšího zápasu mě zaujalo chování sparťanskejch fans k Pospěchovi. Bučet celej zápas na svýho bývalýho kapitána kvůli tomu, že si zavázal tkaničku, brrr.

          • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

            EdCable     před 14 lety 17.12.2009 13:49 |  
            0 0

            Jestli se nepletu, tak s Mara ma s klubem dohodu, ze k utkani nenastoupi

            • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

              lassiter     před 14 lety 17.12.2009 16:20 |  
              0 0

              aha, to mi nějak uteklo

        • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

          bongor     před 14 lety 17.12.2009 15:35 |  
          0 0

          Ahoj Sokrate a ostatní kamarádi.Doufám,že jste si včera všichni užili tu naši předčasnou nadílku.Byla to krása,jak božští,i když bez nejbožštějšího z božských,zmateně pobíhají po hřišti a neví co hrát,ani jak hrát.Kodaň,o třídu horší mužstvo než naši soupeři ze skupiny,je vyučila jak mistr posledního žáčka.Dneska si to sralťani náramně pochvalujou,třeba Siegl je spokojen,že se teď můžou plně soustředit na získání titulu.Dvě stránky ve spartu komentují v každé druhé větě neúčast Řepy a Hubníka,rozebírají to ze všech stran,ale to hlavní se tam nedočtete.Že totiž takové mužstvo jako jsou rudí nemá v Evropě co dělat.Byl to děs a ostuda.Prej budou muset prodat dva hráče a zájem je o Zemana a Kušníra.Prosím o zprávu,ve kterém blázinci se ti údajní kupci v současné době nacházejí.Musí to být nějaká kriticky vážná duševní porucha,která je vede k úvahám o koupi těchti totálnekopů. My dnes bohužel budeme bez Sucháče.Nechápu,jak jsme mohli přistoupit na podmínku Moskvy,že dnes nesmí nastoupit náš fotbalista ,který u nich bude na hostování. až na jaře.Nepíše se náhodou rok 1968?Doufám,že tam nedostaneme ještě větší lekci,než včera Letná a že uvidíme dobrý fotbal i od našich.Nikde jsem se nedočetl,že nám chybí deset hráčů,to je detail.
          Tak pánové ,hezké Vánoce,hodně pohody a dnes Lille-Slavia 0-2.

          • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

            jnnxx     před 14 lety 17.12.2009 15:40 |  
            0 0

            Byl to úžasný večer a jen doufám, že mi dnes naši kluci na ten dort co jsem nejen já včera dostal, dají ještě třešiňku.

          • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

            Huzgi (přítel SN)     před 14 lety 17.12.2009 15:55 |  
            0 0

            Ahoj Bongore, ale i Sokrate, quelhare a další. Celý život se řídím heslem "Přej a bude ti přáni", ale jak v sobě potlačit tu radost, při každém gólu Kodaně, to fakt nevím. Co se týče Máry Suchého, tak jsem celkem nakloněn tomu, že hrát nebude. Už nám toho ukázal dost a o jeden zápas více nebo méně, který navíc většina nás bude mít jen v TV, neschudneme. Aspoň se sníží riziko zranění,a to je jen a jen dobře pro Máru i pro kapsu Slávie. Navíc chápu tento zápas i jako první přípravný na jaro a bylo by dobře proti silnému soupeři vyzkoušet tým, který by se v jarní části pokusil o to, aby se nemožné opět stalo skutkem!!!

            • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

              bongor     před 14 lety 17.12.2009 16:20 |  
              0 0

              Když jsem včera Huzgi viděl tu absolutní nemohoucnost rumuna,tak jsem zase začal věřit,že je ještě na jaře převálcujeme.
              Nemyslím,že by to bylo nemožné,pokud dáme dohromady některé ty závady,co se u nás poslední dobou vyskytly a uzdraví se nám pár důležitých hráčů jako jsou Míňa a Jarda Černí.Dál k tomu potřebujeme ,aby zůstal Ruda,jednoho středního do obrany a jednoho útočníka.I já jsem si včera říkal,nebuď takovej,mysli na koeficient a národní hrdost.A nic,pořád jsem se radoval z Dánů.

              • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

                DKNL     před 14 lety 17.12.2009 19:00 |  
                0 0

                Tak pánové, to včera na Toaletný, tak tak si představuju to SMRT SPARTĚ !

                • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

                  DKNL     před 14 lety 17.12.2009 19:50 |  
                  0 0

                  Zatím se mi to líbí, až tedy na ty laciný goly a co my nedáme, to je v hajz...Ale hrajeme fotbal !!!!!!!!!!!

                  • Re: Slavia ukončí podzim s Lille

                    DKNL     před 14 lety 17.12.2009 20:02 |  
                    0 0

                    Řekněte mi, proč Krajčík nešel s tím hráčem naplno a spíš přibrzdil, vždyť tam tem Frantík byl jediný z Lille? Je to hrozná škoda,protože jsme fakt aktivní.Docela mě naše hra zatím dost překvapila.Pohyb,presing....,jen ty hrubky !Ale to by se do jara mělo vyladit. Bude to dobrý, když budou hrát s takovou chutí.