Ženský fotbal

Slávistky třetí v Bratislavě

Kombinovaný tým slávistek juniorek a starších žákyň skončil na třetím místě na Vyšehradském turnaji v Bratislavě. Vítězem se stal rakouský Neulengbach, když v pěkném finále porazil domácí Slovan Bratislava. Prohlédněte si 14 fotografií.

Slávistky do celého turnaje vstoupily dobře, kdy jsme porazili polský celek. Jenže v následujících dvou zápasech jsme propadli hlavně v koncovce a bez vstřelené branky se těžko vyhrává, i proto jsme nepostoupili do finále. Tam se probojoval zaslouženě Slovan Bratislava společně s rakouským Neulengbachem. Holky si nakonec chuť spravili v boji o třetí místo, kdy jsme porazili druhý český celek Brno. Nejlepšími hráčkami Slavie byla vyhlášena Vlčková a Palková. Slávistický celek také obdržel cenu fair-play.

Systém turnaje:
Dvě skupiny po třech týmech, první dva celky postoupili do semifinále. V hale se hrálo 4+1 bez mantinelů. Zúčastnilo se celkem šest celků a zastoupení tu mělo Česko, Slovensko, Maďarsko, Polsko a Rakousko. Turnaj byl určen pro holky narozené po 1.1.1994.

Finále:
Slovan Bratislava - Neulengbach 2:3

O 3. místo:
Slavia - Brno 2:1
Branky:
2. Vlčková, 14. Necidová - 4. Hanzlová
Rozhodující zápas o třetí místo nakonec holky zvládly. Zlepšil se pohyb i nasazení, takže jsme se dostali i ke kombinaci. A hned ve 2. minutě se prosadila Vlčková, když před vápnem vybojovala míč a tvrdou střelou brankářku propálila. A to jsme měli i další možnost, kdy Vlčková trefila břevno. Brno svou první šanci využilo, když ve 4. minutě jsme po autovém vhazování neuhlídali hlavičkující Hanzlovou. Slávistky dál bojovaly a snažily dát vedoucí branku. Povedlo se to ve 14. minutě, kdy jsme rychle rozehráli od branky po rohu, Vlčková vysunula Necidovou, která svůj únik úspěšně proměnila. A další branky už nepadly a ve zbytku zápasu jsme již Brno k mnoha šancím nepustili, ale pokud ano, tak v brance byla pozorná Šolcová.

O 5. místo: Szombathely - Piateczki Gliwice 0:2

Semifinále:
Slavia - Slovan Bratislava 0:3
Branky:
1. Skácelová, 4. a 17. Marková
Slávistky vstoupily do zápasu velice špatně, hned v první minutě se nevrátily a toho využila skórující Skácelová. Zmatky pokračovaly a ve 4. minutě přišel trest, když jsme po špatné rozehrávce dali příležitost vyniknout Markové. Dobře hrající Slovan nám toho moc nedovolil, holky nedokázaly podržet míč a kombinační hrou se dostat do zakončení. Přesto jsme trefili dvakrát břevno, aktivní ve střelbě byla hlavně Palková. Definitivní pojistku domácí celek přidal v 17. minutě, kdy Marková utekla a na dvakrát v koncovce uspěla. Slovan postoupil do finále zaslouženě.

Neulengbach - Brno 6:1

Skupina B:
1. zápas
Slavia - Piateczki Gliwice 5:3
Branky:
2. Necidová, 5. Žornová, 11. Palková, 23. Lébrová, 25. Divišová - 10. č 11, 14. č 10, 17. č 9 První zápas ve skupině jsme začali dobře, soupeře jsme přehrávali a vstřelili i branky. Vypadalo to na jednoznačný průběh, jenže polský celek dokázal po našem zaváhání snížit. Přestože jsme rychle odpověděli po dalekonosné ráně Palkové, vedení jsme neudrželi a poměrně lacině si nechali dát dvě branky. Za velkého tlaku jsme přeci jen dokázali výsledek obrátit na naší stranu, když Lébrová využila svého důrazu a zaváhání brankářky. Pojistku v poslední minutě ještě přidala Divišová.

2. zápas
Slavia - Neulengbach 0:1
Branka:
10. č 7
Rakouský celek se ukázal jako velice zdatný soupeř. I když utkání bylo vyrovnané, více šancí si dokázaly vypracovat slávistky, jen v koncovce se jim nedařilo. Když se nám nepodařilo skórovat, udeřil soupeř, který využil našeho zaváhání při rohu. Postupem času jsme si vytvořili převahu, holky bojovaly a chtěly vyrovnat, bohužel se jim to nepodařilo. Neulengbach pak chodil do rychlého přečíslení, ale všechny nebezpečné situace jsme přežili. Prohra nás každopádně odsoudila na druhé místo ve skupině.

Zbývající zápas skupiny:
Piateczki Gliwice - Neulengbach 1:7

Skupina A:
Slovan Bratislava - Brno 4:1
Szombathely - Slovan Bratislava 2:6
Brno - Szombathely 7:0

Soupiska: Šolcová - Bažoutová, Divišová, Jedličková, Lébrová, Necidová, Němečková, Palková, Rzycká, Vlčková, Žornová

Střelkyně Slavie:
2 branky - Necidová Simona
1 branka - Žornová Veronika, Palková Aneta, Lébrová Tereza, Divišová Nicole, Vlčková Žaneta

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky třetí v Bratislavě

    Eluin (přítel SN)     před 14 lety 20.12.2009 22:11 |  
    0 0

    Paráda!