Ženský fotbal

Slávistky se poctivě připravují

Hráčky A týmu Slavie mají hrubou část přípravy za sebou, dnes zakončily krátké kondiční soustředění. Ostatní týmy se také pilně připravují na sezonu.

A tým zahájil přípravu v půlce ledna, což je o něco později oproti dřívějšku. "Sezona začíná později než je obvyklé," uvedla Blanka Pěničková. První mistrovský zápas sehrajeme 12. března na hřišti Hradce, ale další test přijde až 5. dubna, kdy bychom měli hrát v poháru proti Spartě při předpokládaném postupu přes Rakovník. Jelikož se začalo s přípravou později než před rokem, o to intenzivněji se na trénincích pracuje. "Tréninky byly tvrdší a ještě další nás čekají," neříká nadšeně kapitánka.

Nepříjemností přípravy je prozatím zdravotní stav týmu. Kromě zranění se u holek vyskytuje nachlazení, přeci jen počasí je opravdu proměnlivé. "Od prvního tréninku jsme snad na žádném dalším nebyly kompletní," lituje Pěničková. "Doufejme, že se to během února ustálí a tým se zkonsoliduje," doplnila.

Od čtvrtka do neděle probíhalo krátké kondiční soustředění, které jsme tentokrát absolvovali v domácích podmínkách. Na holky čekalo ubytování v hotelu Slavia a tréninkové dávky absolvovaly v blízkém okolí na atletické dráze, umělce či v lesích ve sněhu. A bylo to opravdu náročné, holky byly hodně unavené. "Tímto soustředěním je za námi hrubá příprava, období nabrání fyzické kondice," prozradil trenér Martin Šeran. "A nyní by na řadu měl přijít míč a nácviky herních kombinací, na což se všichni těšíme," doplňuje Pěničkové. Běhání však u konce není, jen se zkrátí úseky na dvoustovky a stovky.

Slávistky sehrály také dva přípravné zápasy proti klukům. V závěru kondičního soustředění i proti A žákům Slavie. "Pro holky to byla škola fotbalu," konstatoval Šeran. V dalším průběhu přípravy nás čekají ještě zápasy s dorostenci, v sobotu 20. února halový turnaj v Nové Pace a o den později zápas s českou reprezentací U19.

V přípravě jsou i ostatní mládežnické celky. Všechny týmy nabírají fyzickou kondici v domácích podmínkách, na herní soustředění juniorka a žákyně vyrazí společně do Sezimova Ústí od 28. února do 5. března. Nejmladší holky v přípravce již na soustředění byly, v dalším průběhu sehrají řadu zápasů v domácích podmínkách.

Juniorky dnes sehrály zimní ligový turnaj v plážové kopaná a mohou se radovat z prvenství! Fotografie (jsou na Facebooku) zde.

Sezona začíná juniorkám stejně jako A týmu 13. března v Hradci Králové, následuje však měsíční pauza. Starší a mladší žákyně 10. či 11. dubna zavítají do Teplic, přípravka začíná 10. dubna doma proti Hájím.

Foto: R.Simič

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky se poctivě připravují

    Eluin (přítel SN)     před 14 lety 07.02.2010 16:06 |  
    0 0

    Tak ještě aby se holky připravovaly nějak nepoctivě :-)
    Ale teď vážně. Doufám, že na rudé to bodové manko brzy stáhneme. Vypadá to, že letos má obecně Slavia na tu Spartu nějaké štěstí. Považte, jen A team můžu s ní tuto sezonu hraje 4x a holky na ně navíc narazí i v poháru (Rakovník snad nebude problém, ale nerad bych to zakřikl.)

    • Re: Slávistky se poctivě připravují

      Eluin (přítel SN)     před 14 lety 07.02.2010 16:10 |  
      0 0

      Vloudil se mi tam překlep... mělo tam být pochopitelně A team mužů.

      • Re: Slávistky se poctivě připravují

        urs (přítel SN)     před 14 lety 07.02.2010 21:00 |  
        0 0

        ten Rakovník je vtipnej, minulej rock s nim hrálo pohár áčko :))))