Ženský fotbal

Slávistky remizovaly s reprezentací U19

Fotbalistky Slavie sehrály přípravný zápas s reprezentací do 19 let. V Satalicích viděli diváci hodně branek, utkání nakonec skončilo remízou 3:3. Za Slavii se prosadily Budošová, Divišová a Nepokojová. V dresu reprezentace U19 nastoupila s kapitánskou páskou slávistka Voňková a ve druhém poločase chytala naše brankářka Krömrová. Prohlédněte si 20 fotografií.

Slávistky čekal velice těžký protivník v době, kdy ještě nejsou natolik sehrané a nemají za sebou tolik přípravných zápasů. Navíc je tým dosti zdecimovaný zraněními, takže ze současného kádru mohlo nastoupit pouze jedenáct holek, k tomu jsme testovali z Hradce Králové Janu Lacinovou a z juniorky Veroniku Kozlíkovou, pro kterou to byl první test mezi dospělými. Smůlu jsme si ani dnes nevybrali, po dvaceti minutách odstoupila Pavla Benýrová, kdy střet s Malinovou odnesla zlomeným nosem.

Do zápasu slávistky vstoupily dobře, hned ve druhé minutě Divišová uvolnila Nepokojovou, která v samostatném úniku nedokázala překonat brankářku Sloupovou. To však bylo asi jediné pozitivum prvního poločasu. Po chvilce se do první šance dostala i reprezentace, ale střela šla nad bránu. Slávistkám dělala problém kombinace a přes dobře organizovanou hru českého výběru se holky nedokázaly prosadit. Česko si vypracovalo několik šancí i díky hrubkách v naší rozehrávce. V 10. minutě takto poprvé zahrozila Kožárová, stejně tak o dalších deset minut později. V 25. minutě padla první branka, Češky využily další hrubky a do přečíslení se dostala Malinová, z úhlu se ve vápně prosadila prudkou ranou pod břevno, Taušová neměla nárok. V závěru poločasu jako jednu z mála střel vyslala na bránu Budošová, Sloupovou ale nepřekvapila.

Druhý poločas byl ze strany slávistek o něco lepší, ale k ideálu dost scházelo. V 53. minutě jsme si vypracovali slušnou příležitost, po standardní situaci Pěničkové hlavičkovala k tyči Pincová, Krömrová však vyrazila na roh. V 57. minutě se ke střele z hranice vápna dostala Válková, pokus k tyči Taušová pokryla. Pak konečně začaly padat branky, v 61. minutě Divišová prodloužila na Budošovou, která z dálky poslala skákavý míč, který propadl pod Krömrovou. A hned o tři minuty později jsme dokonali obrat, když Odehnalová poslala za obranu míč na Divišovou, která chytře přelobovala reprezentační brankářku. V 74. minutě bylo vyrovnáno, slávistky nechaly ve vápně až moc prostoru Kožárové, která zblízka prostřelila Taušovou. Slávistky se však dokázaly dostat do vedení, Pěničková krásně uvolnila Nepokojovou, která obešla brankářku a zakončila do prázdné branky. V závěru jsme museli přeskupit řad a hráli jen se třemi obránkyněmi, jelikož Mészárosová musela vystřídat. A ukázalo se, že na tento systém hry nejsme příliš zvyklý. V samotném závěru se české reprezentantky dostaly do dvou šancí, nejdříve Bartoňová trefila břevno a o chvíli později se ve vápně zorientovala Kožárová a dokázala vyrovnat.

"Projevila se na nás únava ze zimní přípravy. Byl to náš první ostřejší zápas, vázla nám taky kombinace. Do začátku jarní části ligy se to určitě srovná," řekl po zápase trenér Martin Šeran.

Česko U19 - Slavia 3:3 (1:0)
Slavia:
Taušová - Lacinová, Pincová, Odehnalová, Benýrová (20. Mészárosová, 82. Kozlíková) - Holečková (46. Danielová), Pěničková, Danielová (31. Kozlíková, 70. Holečková), Nepokojová - Divišová, Budošová
Branky: 25. Malinová, 74. a 90. Kožárová - 61. Budošová, 64. Divišová, 84. Nepokojová

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky remizovaly s reprezentací U19

    malenfant     před 14 lety 21.02.2010 20:24 |  
    0 0

    Hepčík

    • Re: Slávistky remizovaly s reprezentací U19

      Troubi     před 14 lety 22.02.2010 22:21 |  
      0 0

      hovinkareni