Ženský fotbal

Soustředění mládeže dívek dnes končí

Slávistická ženská mládež absolvovala společné herní soustředění v Sezimově Ústí u Tábora. Od minulé neděle do dnešního pátku se všechny týmy pečlivě připravovaly na ligu. Společně si také projdeme, jak probíhá den na podobném soustředění. K dispozici je 28 fotografií.

Soustředění probíhalo od neděle 28.2. do pátka 5.3. Slávistky byly ubytovány v hotelu Mas, odkud každý den jezdily připraveným autobusem na nedaleké hřiště. Samotné ubytování bylo na vysoké úrovni, nechyběla potřebná regenerace v podobě bazénu či vířivky. "Se zázemím na letošním soustředění jsem maximálně spokojen! Ubytování, strava i regenerace byly na velmi dobré úrovni. Myslím, že z tohoto pohledu máme nejlepší podmínky za celé čtyři sezony, které u dorostenek Slavie působím," řekl trenér juniorek Martin Svoboda. "Poděkování patří vedení hotelu Mas za organizaci našeho soustředění a vstřícnost při řešení našich požadavků, stejně tak Honzovi Vetyškovi a Martinovi Svobodovi za celkovou přípravu," uvedl trenér starších žákyň Miloslav Svoboda. Spokojená byla i trenérka mladších žákyň.

Juniorka se chtěla dobře připravit na zbývající zápasy 1. ligy juniorek. "S ohledem na naše možnosti jsme se rozhodli oproti loňské sezoně pro herní soustředění zaměřené jak na rozvoj individuálních herních činností našich hráček, tak i na týmovou souhru. Cílem bylo připravit celý kádr na začátek ligové soutěže, avšak stejně jako celou zimu nás omezuje zdravotní stav hráček. Z toho důvodu nejsme spolu s Bárou Strakovou zcela spokojeni," prozradil Martin Svoboda. A marodka se rozrostla i na soustředění. "Bohužel, celou zimu nás brzdí zdravotní problémy hráček a do optimálního stavu tak měla příprava daleko. Také během soustředění nás pro nemoc musely opustit tři hráčky. To, myslím, hovoří za vše. Přesto se snažíme v rámci možností připravit co nejlépe," doplnil.

Soustředilo splnilo účel i pro starší žákyně. "Očekávali jsme, že kromě obvyklé kondiční a herní zátěže, kterou tým vstřebává každé soustředění, se po dlouhé zimní přípravě opět setká na delší dobu téměř kompletní kolektiv a bude čas na upevnění týmového ducha. To všechno soustředění splnilo a ukázalo, že tato parta je opravdu kompaktní tým. Chtěli jsme holkám nabídnou kromě fotbalové zátěže i týden plný zábavy a relaxace, což nám skvělé zázemí pomohlo splnit na výbornou. Každý den děvčata únavu vyplavávala v bazénu a k regeneraci nám sloužila také vířivá vana a masáže. Po fotbalové stránce jsme pokračovali v nácviku herních kombinací i rozvoji herních činností jednotlivce. Teprve jaro nám ukáže, zda byla příprava dostatečná. Celý tým zaslouží pochvalu za přístup k tréninkům, chování a dobrou reprezentaci Slavie. Příkladem jsou děvčata ročníku 1995, která jsou prodloženou rukou trenérů a skvěle vedou tým a pomáhají mladším děvčatům v bezproblémové zařazení do kolektivu. Mladší vynikají svojí soutěživostí a chutí se ve všech činnostech neustále zlepšovat," rozpovídal se Miloslav Svoboda.

Tým mladších žákyň pod vedením Kristýny Feixové a Jana Bauera měl své holky ve větším kolektivu starších holek. "Určitě to bylo dobrý, aspoň mohly vidět, jak trénují a fungují starší kategorie. Při modelovém utkání se staršími žákyněmi jsme si porovnaly rozdíly mezi kategoriemi. Jinak jsme se na soustředění zaměřily na práci s balónem, souhru týmu a střelbu. Taky se více upevnil kolektiv a podařilo se zapracovat nové holky," řekla Feixová.


Den na soustředění:
7:45 - snídaně
Jako každý den začíná snídaní. Holky nemají pevně stanovený budíček, ale musí dorazit včas na jídlo. V hotelu je přichystaný bohatý švédský stůl, takže si každý vybere to, co jí či na co má zrovna chuť. Poté následuje krátký odpočinek a příprava na dopolední trénink.

9:00 - odjezd na trénink
V devět hodin je u hotelu přistaven autobus, který holky odváží na nedaleké hřiště. Je tak zajištěn transport a nemusí se chodit pěšky kolem rušné silnice. Po tréninku je pak autobus opět připraven, aby nás odvezl zpět. Stejně to probíhá odpoledne.

 

9:15 - 10:45 - trénink
Tréninková jednotka trvá hodinu a půl. K dispozici je umělá tráva a jedno menší hřiště na futsal. Juniorky využívají plochu k nácviku herních situací, taktických prvků, zónového bránění. Na řadu přišly i standardní situace. Je tady dostatek času na různé věci, které se v domácích podmínkách nestihnou. Starší žákyně se věnují nácviku herních situací, trénují střelbu, hru jeden na jednoho, dva na jednoho a apod. Mladší žákyně se snaží pracovat s míčem, zápasy na menším hřišti a také nechybí střelba.

11:45 - oběd
Polévka a hlavní jídlo. Hotel Mas připravuje dobrá jídla, která holkám chutnají a skoro vždy jim na talíři nic nezůstane. K dispozici je taky dostatek vody, takže si mohou neustále čepovat u barelu.

12:00 - 13:30 - polední klid
Po obědě je každý na svém pokoji a odpočívá před další tréninkovou jednotkou.

14:00 - 15:30 - odpolední trénink
Další tréninková jednotka na hřišti, kdy kromě nácviků dojde na různé soutěže, modelové utkání mezi staršími a mladšími žákyněmi, zápas na futsalovém hřišti apod. O zpestření není nouze, takže se holky mohou i bavit na hřišti.

16:45 - taktická porada
Juniorka každý den před večeří má taktickou poradu, na které si ukazují na videu různé herní situace, sledují i zápasy apod.

17:30 - večeře
Oproti obědu je připraveno pouze hlavní jídlo, které je opět vždy chutné.

19:00 - 21:00 - regenerace
Večer je k dispozici bazén a vířivka, kterou holky aktivně využívají. Vždy se zde prostřídají všechny týmy, takže mají možnost únavu vyplavat.

21:00 - druhá večeře
Na závěr dne je ještě připravena druhá večeře. Mezitím holky tráví večer kromě regenerace různými hrami apod. Nejmladší žákyně mají poté večerku, ostatní chodí spát postupně tak, aby byli fit na další den.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)