Ženský fotbal

Slávistky v poháru čeká Sparta

Fotbalistky Slavie čeká ve čtvrtfinále poháru KFŽ pražská Sparta, stejně jako mužské kolegy. Včera si holky zajistily postup výhrou nad druholigovým Rakovníkem 8:0. Čtyři branky vstřelila Voňková, tři přidala Bendová a jeden Holečková.

Slávistky před reprezentační pauzou zavítaly na hřiště čtvrtého týmu druholigové tabulky Rakovníka. Zápas byl pro holky hlavně zpestření a možnost si vyzkoušet řadu situací i jiné posty, než na kterých hrají v lize. Přítomno bylo docela dost diváků, kteří chtěli vidět reprezentantky v akci.

Samotné utkání bylo od samého úvodu v režii Slavie, ale branky začaly padat později. Domácí tým se snažil vzdorovat, dokud mu síly stačily. Měli jsme možnost vidět taky několik zajímavých akcí i pěkné branky, řady příležitostí zůstalo nevyužito a několikrát zazvonila tyč.

Slávistky tak ve čtvrtfinále čeká pražská Sparta. Utkání se odehraje na velikonoční pondělí 5.4. od 14:30 v Uhříněvsi. Bude tak dostatek času se poté přemístit do Edenu na další derby s Bohemians 1905.

Rakovník - Slavia 0:8 (0:3)
Slavia:
Taušová (46. Krömrová) - Králová (55. Mészárosová), Odehnalová, Pincová, Benýrová - Tomášková, Danielová, Pěničková, Holečková (46. Kulichová) - Voňková, Bendová
Branky: 25., 50., 58. a 67. Voňková, 29., 52. a 61. Bendová, 18. Holečková


Starší žákyně:
Naše holky se zúčastnily kvalitně obsazeného turnaje Sparťanka Cup. Ve čtyřčlenné skupině narazily na Hradec Králové, výběr Bavorska a Slovácko. Ve velice silné skupině holky doplatily na špatnou produktivitu a nakonec skončily třetí ve své skupině. V následném boji o páté místo porazily Brno až na penalty, kdy se blýskla brankářka Beníšková, která dva pokusy zneškodnila, naopak se nemýlily Jášová a Klesnilová. Vítězem se stalo Slovácko, které v boji o první místo porazilo domácí Spartu.

Zápasy:
Slavia - Hradec Králové 1:0 (branka Svobodová)
Slavia - Bavorsko 0:1
Slavia - Slovácko 1:1 (branka Vlčková)
O 5. místo: Slavia - Brno 2:1 po pen. (branka Vlčková, penalty proměnily Jášová, Klesnilová)

Sestava: Beníšková - Jedličková, Šrámková, Bažoutová, Němečková, Lébrová, Klesnilová, Břížďalová, Jášová, Jeřábková, Vlčková, Vorlová, Molhancová, Svobodová, Havelková, Kotrhonzová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)