Ženský fotbal

Žákyně shodně páté

Starší i mladší žákyně skončily na shodném pátém místě na turnaji v Mělníku nazvaném Mělnická klička. Oba celky tak zopakovaly týden, resp. čtrnáct dní staré umístění z turnaje Sparťanka cup. Prohlédněte si 44 fotografií.

Starší žákyně:
Holky neměly příliš lehkou skupinu. Ve čtyřčlenné je nejdříve čekala silná Sparta, pak však lehký dánský celek Marienlyst a na závěr nepříjemná Plzeň. Postupovaly pouze dva nejlepší týmy, ale holkám se na malém hřišti, kdy se hrálo pouze 7+1, příliš nedařilo. Nakonec ve skupině skončily na třetím místě a v boji o malý pohár Atletico CUP porazily sparťanské béčko. Na turnaji dostaly příležitost všechny zúčastněné hráčky, takže o výsledek až tak nešlo, hlavně aby si všechny zahrály. Vítězem se stala Sparta, na druhém místě byla Plzeň, třetí Brno.

Zápasy ve skupině:
Slavia - Sparta 0:3
Holkám se nedařilo, sparťanky byly lepší v osobních soubojích i individuálně. A navíc jsme dopláceli na chyby v obraně, kdy jsme takhle dostali dvě rychlé branky. Třetí pojišťovací branka padla z velkého úhlu, opět zbytečná, kdy holky nedohrály souboj a nechaly sparťanku střílet.

Slavia - Marienlyst 10:0 (3x Klesnilová, 2x Šrámková, Bažoutová, Havelková, Jášová, Molhancová, Němečková Aneta)
S nejslabším týmem turnaje holky neměly sebemenší problém a rychly začaly dávat branky, některé i po pěkných akcích. Je však třeba dodat, že brankářka dánského celku byla hodně děravá a pustila skoro každou střelu nestřelu.

Slavia - Plzeň 0:2
Rozhodující zápas ve skupině, kdy jsme museli vyhrát. Utkání bylo poměrně vyrovnané bez výrazných šancí, jenžu tu největší neproměnila Šrámková a Plzeň pak trestala, nejdříve nedůraz před brankou a poté jsme nepokryly střelu z velké dálky. Rozhodující byla však první branka, kdy holky už nedokázaly reagovat na nepříznivý výsledek.

Finále Atletico CUP (boj o 5. místo)
Slavia - Sparta B 4:1 (2x Jášová, Klesnilová, Kotrhonzová)
Zápas hraný na 2x20 minut. Slávistky byly od začátku lepším celkem, což se taky očekávalo. Do velké šance jsme se dostali v sedmé minutě, kdy brankářka Sparty hrubě chybovala, ale Šrámková z úhlu netrefila prázdnou branku. O tři minuty později se však prosadila Klesnilová přesnou střelou k tyči. V 18. minutě Molhancová přiťukla Jášové, která se nemýlila. Jenže pak jsme zaspali v obraně a sparťanská útočnice utekla a v brejku Procházkovou v bráně prostřelila. Ve druhém poločase se hrálo většinou na polovině Sparty, nejdříve Bažoutová trefila tyč, ve 29. minutě se po rohu prosadila Kotrhonzová a definitivní pojistku přidala ve 34. minutě Jášová, když střelou pod břevno překonala brankářku.

Soupiska: Procházková - Kotrhonzová, Němečková Al., Němečková An., Havelková, Jášová, Klesnilová, Lébrová, Jedličková, Molhancová, Šimurdová, Šrámková, Vlčková


Mladší žákyně:
V šestičlenné skupině se utkaly celky každý s každým. Holky měly snad nejtěžší možný los, jaký mohly mít, od prvního zápasu hrály s nejtěžšími týmy, končily naopak s nejslabšími. Velkým problémem celého turnaje byla koncovka, jinak mohly holky dopadnout mnohem lépe. Moc totiž nescházelo a mohly se radovat z bronzové příčky, což by byl úspěch. Fotbal je však nevyzpytatelný a tak si holky musely celý turnaj protrpět. Vítězem se o skóre stala Plzeň, na druhém místě Sparta, třegí bylo Brno.

Slavia - Sparta 0:1
Viděli jsme převážně boj ve středu hřiště, kdy se ani jeden celek nedokázal dostat do výrazné šance. Rozhodnutí padlo ve 12. minutě, kdy se sparťanky prosadily střelou z dálky. Poté jsme již vypadli z tempa a na vyrovnání nedosáhli. Souboj to byl každopádně vyrovnanější než před týdnem v Satalicích.

Slavia - Plzeň 0:2
Proti nejlepšímu celku mladších žákyň jsem se nedokázali prakticky prosadit, organizovaná hra Plzně vedená bývalým slávistou Karlem Radou si s našemi brejky poradila a dvěma góly rozhodla zápas.

Slavia - Brno 0:1
Asi nejsmolnější zápas turnaje, kdy holky předvedly dobrý výkon, jenže v koncovce vyhořely. Vytvořili jsme si řadu šancí, ale chyběl tomu klid. Minutu před koncem z jediné šance se Brno prosadilo, což byl pro naše holky velký šok. Přesto jsme ještě málem vyrovnali, ale Knollová nezachytila před brankou míč.

Slavia - Mělník A 0:0
První zápas, kde jsme byli favorité a měli jsme vyhrát. Ale i tentokrát jsme selhali v koncovce, šance si vytvořily třeba Houzarová či Knollová, ale ani jedna neuspěla. Někdy stačilo ten míč dotlačit za brankovou čáru čímkoliv, ale štěstí bylo na opačné straně, občas však byly holky ukvapené. A tak utkání skončilo remízou.

Slavia - Mělník B 4:1 (2x Macková, Adámková, Hrubá)
Proti nejlehčímu soupeři jsme se konečně prosadili střelecky. Smůlu protrhla již ve 4. minutě Macková, svou druhou branku přidala hned o minutu později. A z velké převahy se prosadily i Adámková a Hrubou. Mělník B se v tomto zápase taky dokázal poprvé v turnaji prosadit, v závěru jsme nezachytili brejk a inkasovali.

Soupiska: Trčková - Hrubá, Houzarová, Michutová, Fomínová, Adámková, Hadašová, Urbánková, Jandusová, Novotná, Schlitzová, Knollová, Macková

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)