Ženský fotbal

Slávistky na Spartu opět nestačily

Fotbalistky Slavie ve čtvrtfinále Poháru KFŽ nestačily na Spartu a po domácí prohře 1:2 v poháru končí. Slávistky se dostaly do vedení díky proměněné penaltě Pěničkové, Sparta však ve druhém poločase utkání otočila. Prohlédněte si 9 fotografií.

Pohárové utkání mělo jasné pravidlo, vítěz postoupí do semifinále a bude blízko získání trofeje, protože ty nejlepší celky zde nejsou. Prvních deset minut jsme nezačali špatně, drželi jsme míč na kopačkách, ale ke střelecké pozici jsme se nedostali. Ve 13. minutě nám zatrnulo, po ztrátě míče jsme propadli, Vyštejnová vyvezla míč a přesným pasem poslala do úniku Doškovou, která dokázala obejít i naší brankářku Taušovou, ale její pokud dokázala z brankové čáry vyrazit Pincová. Tato velká šance Sparty nás trochu rozhodila a holky si asi přestaly věřit, v následujících několika minutách jsme se převážně bránili. Fotbal dvou nejlepších týmů dlouho nepřinášel šance, ve 29. minutě se ke střeleckému pokusu odhodlala Ondrušová, ale Taušová byla pozorná. Slávistky poprvé zahrozily ve 30. minutě, kdy po rohu Nepokojové zůstala osamocená na zadní tyči Krůzová, ale ortodoxní levačka nedokázala pravačkou přesně vystřelit. Posledních deset minut holky zase měly navrh. Ve 39. minutě Pěničková z dálky trefila břevno a hned poté jsme se konečně, po hodně dlouhé době, dočkali branky proti Spartě. Ve vápně byla faulována Budošová a následnou penaltu proměnila Pěničková.

Přiznivý výsledek měl holky nabudit, ale druhý poločas se nám příliš nevydařil. Směrem dopředu jsme skoro nic nepředvedli, kromě úniku Divišové, ale její nahrávku obrana Sparty zneškodnila. První varování přišlo v 59. minutě, kdy se ve vápně k odraženému míči dostala Došková, ale její střela byla slabá, s čímž si Taušová poradila. V 65. minutě jsme byli potrestáni, nejdříve jsme zbytečně faulovali u rohového praporku a z následné standardní situace jsme nepokryli ve vápně hlavičkující Pivoňkovou, na přesnou střelu k tyči Taušová neměla nárok. Dvanáct minut před koncem zazvonilo na naší brance břevno, aby pak v 81. minutě skórovala osamocená Došková, když k ní prošel míč, který jsme mohli odvrátit. Pokazili jsme si tak dobře rozjetou partii, pokud však chceme myslet na úspěch, musíme předvést lepší výkon a vyvarovat se chyb v defenzivě celého týmu.

Nepříjemností dnešního derby byly zranění. Do nemocnice odjela Krůzová, která deset minut před koncem musela střídat. Prvotní prognóza - přetržená achilovka - se naštěstí nepotvrdila, nemusela tak podstoupit operaci a byla propuštěna do domácího ošetření. Ze hry musela také odstoupit kapitánka Sparty Heroldová a později nedohrála ani Přibáňová.

Slavia - Sparta 1:2 (1:0)
Slavia:
Taušová - Králová, Odehnalová, Pincová, Benýrová - Tomášková (46. Voňková), Pěničková (73. Danielová), Budošová, Krůzová (80. Holečková) - Nepokojová, Divišová
Sparta: Gazdíková - Mocová, Heroldová (27. Přibáňová, 85. Malinová), Sedláčková, Vyštejnová - Pivoňková, I.Martínková, L.Martínková, Ondrušová - Došková, Kožárová (90. Bartoňová)
Branky: 41. Pěničková pen. - 65. Pivoňková, 81. Došková
Střely na branku: 2 - 6, mimo branku: 1 - 0, rohy: 2 - 3

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)