Ženský fotbal

Slávistky pětkrát vítězné

O sobotním slunečném dni vybojovaly všechny slávistické týmy výhru. A tým porazil Slovácko nejtěsnějším rozdílem 1:0 díky Pincové, juniorky nad stejným soupeřem vyhrály 4:3. Starší žákyně na hřišti Hradce vyhrály 2:0 a mladší porazily stejného soupeře 3:2. Přípravka porazila v pražské soutěži Cholupice 4:0. Prohlédněte si 25 fotografií A týmu a juniorek.

A tým:
Slávistky vstoupily do nadstavbové části proti třetímu celku tabulky, který v základní části porazily 5:1 a 4:0. Možná i proto si holky myslely, že i tentokrát v pohodě vyhrají. Ale realita na hřišti byla jiná. Slovácko se na nás dobře připravilo a v úvodní čtvrthodině bylo lepším celkem, kdy i několikrát zahrozilo. Hodně nebezpečná byla hostující Strožová, střela z úhlu mířila mimo branku a v 9. minutě už se dostala za obranu, ale u míče byla o něco dříve Taušová. Slávistky se výrazněji dostaly k brance Slovácka až v 15. minutě, kdy po centru Nepokojové byla v ideální pozici Danielová, ale zakončení z první jí nevyšlo. V dalších minutách jsme si vytvořili další dvě nadějné příležitosti, ndjříve po prodloužení Danielové hlavou z blízka zakončovala Pincová, ale Bednaříková kryla, poté po rychlé akci od Pěničkové přes Nepokojovu k Divišové následovalo přelobování brankářky, ale slávistka branku netrefila. Ve 29. minutě se k odraženému míči dostala Vlasatíková, ale branku o kousek netrefila. Velkou šanci jsme si vypracovali ve 34. minutě, kdy Danielová z první vyslala do úniku Nepokojovou, která však trefila pouze vyběhnutou brankářku. Závěr patřil hostům, nejdříve nebezpečně pálila Juráková, v poslední minutě se Strožová dostala za obranu, obešla brankářku, ale z velkého úhlu už nedokázala přesně zakončit a nebezpečí zažehnala Odehnalová. Slávistky v prvním poločase nepředvedly dobrý fotbal, hodně kazily přihrávky, často i jednoduché, proto i vázla kombinanční akce a nedokázali jsme si vytvářet šance.

Ve druhém poločase jsme toho moc k vidění neviděli, Slovácko se upnulo k bránění jednobrankového vedení, což se jim dařilo dosti svědomitě. A jelikož holky dnes neměly svůj den, nastalo trápení, kterého jsme se nemohli zbavit. Sice občas došlo k únikům po lajnách, ale pak tomu chyběla finální přihrávka či dostatečný důraz v zakončení. V 70. minutě střídající Holečková po přihrávce Pěničkové vyslala na branku střílený centr, ten však nikdo nezasáhl. Jedinou branku vstřelila v 79. minutě Pincová, když se dostala k odraženému míči a z 22 metrů vypálila na branku, od tyče se pak míč dostal do sítě, což vyvolalo mezi slávistky gejzír nadšení. V závěru mohla přidat pojistku ještě Holečková. Slávistky si tak připsaly další tři body, ale tentokrát to bylo hodně vydřené. Za týden nás čeká derby a tentokrát již musíme bodovat, pokud chceme bojovat o titul.

Slavia - Slovácko 1:0 (0:0)
Slavia:
Taušová - Králová, Odehnalová (87. Kulichová), Pincová, Benýrová - Divišová, Pěničková, Budošová, Tomášková (68. Holečková) - Danielová (46. Krůzová), Nepokojová
Branka: 79. Pincová
Střely na branku: 8 - 2, mimo branku: 6 - 2, rohy: 11 - 3


Juniorka:
Juniorky vstoupily do nadstavbové části, kde se hraje o malý pohár mezi čtyřmi celky. V Uhřiněvsi jsme mohli vidět hodně ofenzivní fotbal a spoustu branek. Tým byl doplněn hráčky z áčka i ze žákyň, jelikož zdravých juniorek zůstalo jen pár. Samotný zápas začal dobře, hned ve 3. minutě Necidová prodloužila přihrávku od Lébrové, která si připsala první start v juniorce, a zakončující Plzáková se nemýlila. Během prvního poločasu si krušné chvilky prožila Žornová, která šla třikrát na branku (13. min., 28. min., 30. min.), ale ani jednou neuspěla, brankářka svůj tým podržela. Až na čtvrtý pokus byla naše útočnice úspěšná, ve 33. minutě se dostala k odraženému míči, pádila na branku, tentokrát však Malíkové udělala kličku a zakončila do prázdné branky. Hned o minutu později trefila Necidová tyč. Ale v závěru zahrozilo i Slovácko, ve 37. minutě Matoušková v jasné pozici po rohu z malého vápna přestřelila branku a v poslední minutě střílela Kovářová z deseti metrů těsně vedle tyče po rychlé akci hostujícího celku.

Druhý poločas přinesl nečekanou zápletku. Slávistkám se podařilo nejdřív přidat dvě branky, ve 48. minutě se krásně do šibenice z 25 metrů trefila Holečková, o pár minut později po přistrčení Kulichové proměnila sólo Bendová. Do velké šance se dostala i Lébrová, ani ona však neuspěla. V 62. minutě využila zmatků v naší obraně Knapová a snížila na rozdíl tří branek. Hned poté jsme měli další tutovku, ale Bendová svůj další únik gólem nezúročila. Pět minut po první brance Slovácka přišla druhá branka, kdy po rychlém brejku zůstala Knapová zcela osamocená u branky a bez problémů prostřelila brankářku. A drtivého snížení nebylo málo, v 71. minutě proměnila penaltu Kovářová. Slovácko tak během devíti minut dokázalo vstřelit tři branky a z jasného zápasu bylo rázem drama. A Slovácko se hnalo za vyrovnáním, v závěru jsme měli i štěstí, v posledních sekundách gólovou hlavičku Knapové vykopla z brankové čáry Kulichová. Výsledek se již nezměnil a připsali jsme si tak tři body za těsnou výhru.

Slavia - Slovácko 4:3 (2:0)
Slavia:
Krömrová - Tučková, Beránková, Kulichová, Rzycká (54. Bažoutová) - Lébrová, Holečková (65. Stanková), Košvancová, Plzáková - Necidová (41. Bendová), Žornová (58. Vlčková)
Branky: 3. Plzáková, 33. Žornová, 48. Holečková, 55. Bendová - 62. a 67. Knapová, 71. Kovářová
Střely na branku: 9 - 5, mimo branku: 4 - 3, rohy: 5 - 3


Starší žákyně:
Report snad později.

Hradec Králové - Slavia 0:2 (0:1)
Slavia:
Beníšková - Jedličková (63. Večerová), Šrámková, Bažoutová, Kotrhonzová (65. Němečková) - Lébrová (47. Vorlová), Havelková, Klesnilová, Jášová - Vyskočilová (51. Jeřábková), Vlčková
Branky: 22. Havelková, 41. Klesnilová


Mladší žákyně:
Report snad později.

Hradec Králové - Slavia 2:3 (0:2)
Slavia:
Horáková - Kotrhonzová, Jášová, Schlitzová, Fomínová, Houzarová, Macková, Novotná, Hrobská, Čechová, Adámková, Jeřábková
Branky Slavie: 10. Jášová, 20. Houzarová, 45. Macková


Přípravka:
Slávistky začaly utkání náporem, v prvním poločase se převážně hrálo jen na jednu branku a slávistkám se podařilo z rohu vstřelit první gól, který si soupeř sám srazil do vlastní branky. Pak se slávistkám podařilo do poločasu vstřelit ještě dvě branky, které zařídila J.Hilbertová. Ve druhém poločase se obraz hry moc nezměnil, slávistky se snažily přidat další branky, ale podařilo se jim vstřelit už jen jednu z pokutového kopu, který proměnila naše brankářka S. Hilbertová. Holkám se zápas podařil a zahrály si i holky, které se na hřiště při zápase moc nedostanou. FOTOGRAFIE (7)
Report - Roman Stodola

Slavia - Cholupice 4:0
Slavia:
Hilbertová S. - Bernardová, Becková, Hilbertová J., Hroňková, Hrtánková, Kochanová, Kotrhonzlová, Kroa, Novotná, Pešková, Stodolová, Šebrlová, Šuleková, Votavová
Branky: 2x Hilbertová J., 1x Hilbertová S., vlastní

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)