O Slavii

Vrátí se Karel Jarolím?

Tak to vypadá, že nás čeká "velký" návrat trenéra Karla Jarolíma. Po krátké době se s největší pravděpodobností opět objeví na lavičce Slavie. Z klubu možná kvůli tomu navíc odejde Petr Doležal ...

Názory na příchod Karla Jarolíma jsou různé. Je jasné, že to v tuto chvíli není nejlepší tah, kabinu by to mohlo ještě více rozdělit. Podle mého osobního názoru bychom měli přivést nového trenéra, který Slavii oživí. Bohužel vyhlédnutá jména se nedaří přesvědčit, ono taky jít do současné Slavie není nic jednoduchého, když máme hodně problémů.

Ohledně návratu trenéra se tu dál nebudu vyjadřovat, nechám prostor vašim komentářům. Každý si určitě k tomuto tématu řekne něco svého...

Jestli do Slavie opravdu přijde Jarolím, tak to vypadá, že z klubu odejde generální ředitel Petr Doležal. Jak už se v médiích spekuluje, s jeho návratem není příliš ztotožněn. A dnes se ve Sportu objevilo jméno bezpečnostního manažera svazu Jaroslava Platila, který by mohl být náhradou. Pokud k tomu dojde, tak slova Petra Doležala, že klub bude v příští sezoně hrát zase o poháry, budou pasé a budeme si muset počkat na nová vyjádření.

Tak či tak, Slavii čeká v nejbližší době krušná budoucnost a kdo ví, jak to všechno dopadne. Já sám jsem ze všeho smuten ...

Nyní spusťte své názory v komentářích.

Komentáře (79)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    knofl     před 14 lety 15.05.2010 10:46 |  
    0 0

    Je to složité období, klub má 100 miliónovou pohledávku a rozhodně si nemůže moc vyskakovat. Samozřejmě že jsou za to zodpovědní pánové kteří Slavii řídí včele s KJ. Věřím, že se po stabilizaci kádru a ponaučení se z chyb, znova dostanem na vrchol. V naší gambáč lize to nebude problém, musíme se vrátit do pohárů, kde budem bodovat, stejně tak jako ostatní české týmy. Jsem pro KJ. Všichni ostatní by to měli mnohem těžší.

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      quelhar (admin)     před 14 lety 15.05.2010 13:54 |  
      0 0

      Jak je soucasne vedeni zodpovedne za dluhy, ktere nadelalo vedeni minule?

      • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

        knofl     před 14 lety 15.05.2010 14:35 |  
        0 0

        Za dění v současné Slavii. Netroufnu si říct jestli mohly být všechny pohledávky z minulého vedení uhrazeny.

      • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

        tantalos     před 14 lety 15.05.2010 15:14 |  
        0 0

        Quelhar:
        Jak je soucasne vedeni zodpovedne za dluhy, ktere nadelalo vedeni minule?
        Odpověď: R+D se pokusili připravit Enic o vliv na Slavii tím, že devalvovali její majetkový podíl tím, že místo finančního vstupu zvýšili svůj podíl na vlastnictví akcií započítáním fiktivní ceny hráčů podle údajné výše jejich pojistného.
        Colecott sám říkal, že ho takhle R+D okradli. Proto Enic se cítí vážně poškozený a mačká Slavii, jak to jde.
        R+D mísato aby hledali slušné vyrovnání s Enicem, se do něj pustili unfair způsobem, ani jej (podle Enicu) nepozvali na Valnou hromadu, která o znehodnocení akcií rozhodla.
        R+D dobře věděli, do čeho jďou.

  2. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    anty     před 14 lety 15.05.2010 10:47 |  
    0 0

    je to malá tragedie

  3. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    bongor     před 14 lety 15.05.2010 10:57 |  
    0 0

    Nejsi sám,kdo není veselej z dění ve Slavii.Že se k nám trenéři nehrnou,není divu,podívej se na kádr.Buďto sotva průměrní,nebo věčně zranění.Kdo splňuje nároky na alespoň přední umístění?
    Hloušek,Míňa,Vaňous,ale ten tu věčně nebude,částečně Grajciar,Jarda Černý,Hub.Matej mi připadá otrávený a údajně je na odchodu.Totéž oba Tunisani.Trapp si snad svoje odkope ,ale jako DZ.Ivanovski možná taky,ale musí se pochlapit.A to je tak asi všechno.
    Naprosto špatný se mi zdá návrat KJ.Já mu osobně hodně fandím,ale taky si uvědomuju,že se to dostalo do bodu zlomu a to se těžko nějak napravuje.Doležal mě přesvědčil přístupem ke kauze klokan,že by bylo lepší ,kdyby se na to vykašlal.Na jeho místě musí být stoprocentní slávista a ještě k tomu odborník,alespoň na něco.
    A peníze,ty asi taky hned tak nebudou.Musíme se zase vrátit do zaběhnutých kolejí,občas i třeba bojovat o titul.Hlavně rychle zapomenout na tuhle sezonu,ale vzít si z ní ponaučení a úplně nejhlavněji zapomenout na "novou koncepci",která počítala s konkurenceschopností v Evropě.Je to pouhá fikce.

  4. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    mpik     před 14 lety 15.05.2010 11:19 |  
    0 0

    Každý klub by rád vyprodal své tribuny. Brzy začne prodej permic na novou sezónu. Kolik jich prodá Slavia?
    1. Mnoho fanoušků naštvaly herní výkony a výsledky týmu. Ale platí: Vždycky jsme s vámi! I po prohře. A proto myslím, že to se dá skousnout.
    2. Bohemka v Edenu. Posvátné místo, kde desetiletí hrála Slavia na SVÉM stadionu. Nyní se o něj má dělit. Prý i zelené sedačky?? Márné protesty fanoušků obou týmů. Pokud by to bylo dočasné řešení, dá se to vydržet. Ale musí to být dočasné!
    3. Návrat Karla Jarolíma. Už rok a půl hraje Slavia bídný fotbal. Přišla o LM, o poháry, podivně se zbavila opor i talentovaných juniorů, nakoupila průměrné hráče. Trenér Jarolím mnoha hráčům fotbal otrávil (za všechny Šmicer či Belaid). Mnoho hráčů hrálo na nesmyslných postech. Psychika týmu sražena na dno. A klub jedná o jeho návratu? Co je to za komedii? Nepotřebujeme světové trenéry. Klidně sáhněte do juniorky, ale ZMĚNA JE NUTNÁ! Tady už mnoho fanoušků neustoupí!

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      Eluin (přítel SN)     před 14 lety 15.05.2010 14:34 |  
      0 0

      Jak KJ otrávil fotbal Belaidovi? Způsobil mu snad tu nemoc? Nestavěl jej dostatečně? (Quelhar to tu nedávno vypočítával).

      • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

        edenian     před 14 lety 16.05.2010 20:26 |  
        0 0

        Me - a Jarolima asi taky - zase mimoradne votravil Belaid

  5. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    mirecek1111     před 14 lety 15.05.2010 11:33 |  
    0 0

    Myslím, že to všichni vidíte zbytečně tragicky, včetně autora článku. Dá se pochopit, že je to taženo tím, že nemáte zrovna rádi pan Jarolíma ale i tak je zbytečné být takhle spektičtí.
    A ta věta, že Doležal řekl, že budeme příští rok v pohárech a když odejde tak si budeme muset počkat na nové vyjádření? To je už hodně přes čáru. Pokud Sparta postoupí do LM, tak mistrem nebudeme, ale pokud ne tak můžeme úplně klidně v létě začít zase s těmi nejvyššími ambicemi.

    Musí se opravdu ale v následujících týdnech ty porblémy minulé sezony pojmenovat a vyřešit bez jakýchkoli šílených úvah které sem tam prezentují i někteří fanoušci typu: " no on bere ale hodně, a má dlouhou smlouvu, tak si ho asi raději necháme".
    My se musíme z problémy vypořádat a ne je omlouvat.
    Podle mého pokud by měl přijít pan Jarolím, tak do té Pepíkovy funkce a k sobě minimálně jedno schopného asistenta. Jenom tímhle krokem hned vyřešíme několik zcela zásadních problémů minulé sezony:
    1) Jednak bude konečně někdo, kdo panu Jarolímovi dokáže říct co se týče sestavy, že tak jo, tak taky jo, ale takhle už ne, protože ty nesmysly s Hloušekem na beku, Čelůstkou na levém beku, Jandou ve středu hřiště apod. musí skončit.
    2) potom tím, že by se posunul pan Jarolím trošku výš by se mohl trošku více zaobírat i celkovou sportovní a přestupovou koncepcí a nedopadlo to jako v posledních dvou přestupových obdobích.
    3) a též by to zřejmě trošku uhlehčilo kabině, kdyby ten dennodení kontakt s hráči byl zejména na tom silném asistentovi (Dovalil, Kozel).
    4) pokud je to postavené tak, že příjde pan Jarolím, odejde pan Doležal, tak jen vyděláme. Jarolím byl jen a pouze trenér, o důležitých koncepčních věcech co ovlivní budoucnost má rozhodovat manažer a jestli to u nás bylo jinak tak to není chyba zpupnosti Jarolíma ale neschopnosti Doležala si uhlídat své rozhodovací portfolio. Navíc i o těch věcech o kterých skutečně rozhodl on se dá silně debatovat. Navíc nikdo z nás nevidí kolika a jakách hráčů Doležal Jarolímovi odmítl než si začal do týmů tahat ty Naumovy a spol..
    Doležal musí jít, už od toho uvolnění Tavarese to jde s jeho rozhodnutíma z kopce..

    Pokud se zbavíme těch našich asistentů, pan Jarolím přijde do té povýšené funkce trenéra a k němu schopný asistent. Pokud se dokážeme vypořádat s kádrem a přes jakékoli předsudkdy o jejich platech se něktrých dokážeme zbavit a pokud budeme mít trošku štěstí a podaří se nám do týmu v létě přívést jednu, dvě mladé hvězdičky co se hned chytí tak můžeme zase bojovat o čelo. Já v tom nevidím problém. Samozřejmě bude též důležité, aby se co nejdřív vrátil Adam Hloušek.

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 15.05.2010 12:47 |  
      0 0

      Mám takovej neblahej dojem, že se ještě budeš hodně divit. Tvůj pozitivní přístup je založenej na "vzdušnejch zámcích" (přívést jednu, dvě mladé hvězdičky co se hned chytí) a na tom co konkrétní člověk za nějakou dobu udělá přesně jak si to ty představuješ. Nezlob se ale to je v tuhle chvíli velké utopie.

      Ačkoli mě v poslední době Doležal několikrát zklamal, podle mě je to právě on, kdo v pozadí dotáhl Slavii tam kde ještě před chvílí byla. Tím myslím, že si hlídal kompromis mezi ekonomickou stránkou a sportovní. Kde ať se nám to líbí nebo ne má o něco větší váhu ta ekonomická. Jak sám řekl, až do loňského léta, si všechny přestupy hlídal. Jednou polevil a dal Jarolímovi volnou ruku a dopadlo to zle.

      Rosen je klasickej "velko" podnikatel, kterej podle mne nebere v úvahu jak je fotbal specifickej obchod. Navíc se jsou s KJ kamarádi, takže společně tlačili na Doležala.

      Pokud Doležal a přijde KJ, kterýho nebude mít kdo krotit (Rosen to nebude), tak se bojim, kam až to může dojít (velký zadlužení). Jako super manažer bude mít neomezenou moc jak nad sportovní stránkou tak ekonomickou. Vzhledem jeho přehmatům v sestavách a možná i v přestupech, z toho vážně bojim..

      • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

        mirecek1111     před 14 lety 15.05.2010 13:20 |  
        0 0

        Doležal si nepohlídal léto, zato si pohlídal zimu a dopadlo to snad ještě hůř. Co čekal od jara když trenéru prodal oba stopery ze základu a nahradil je druholigovým hráčem. To jenom k tomu jednomu odstavci.

        Ke zbytku nic moc nenapíšu, protože se jasně že nebudu pouštět do diskuzí s lidmi co odsoudili tak nějak napřed.
        A i kdyby, ono život je lehčí a snad hezčí když v něm preferuješ ty vzdušné zámky než plivat všude okolo jen samý pesimismus. Navíc mi to nebudeš asi věřit, ale já jsem skutečně přesvědčen o tom, že pokud se vyřeší několik mnou zmíněných věcí, tak to skutečně na podzim špapat zase může.
        Ale chápu, že někteří se už rozhodli poslat Slavii na dalších pět let tam někam do šedivého průměru a hádat se s vámi, že to tak být nemusí skutečně nebudu.

        • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

          korwin     před 14 lety 15.05.2010 13:29 |  
          0 0

          Souhlas. Pokud se Jarolim vrati a dostane k sobe jine, lepsi asistenty tak jsem za to rad. Koneckoncu jsme se v drivejsich dobach presvedcili, ze s mladezi pracovat umi a to je presne to, co v nasi financni situaci budem potrebovat. Jsem rad i proto, ze narozdil od jinych diskuteru, ja i nas nevidim dostatecne kvalitniho a navic volneho trenera, ktery by to mohl a chtel vzit.

          • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

            tantalos     před 14 lety 15.05.2010 15:04 |  
            0 0

            Představa, že KJ vedle sebe snese asistenty, kteří by si mu troufli oponovat, je směšná. Pravdu máš v tom, že se těžko najde rozumný trenér, který by za těchto podmínek byl ochotný do Slavie přijít. Viz kauza Janů.
            KJ teď musí zajistit pro svého syna alespoň pětiletou smlouvu ve výši přes 6 M ročně plus premie, natahat sem dalších pět nekopů typu Vasiljeviče a odejít teprve až Slavia buide v ČFL

        • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

          Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 15.05.2010 14:07 |  
          0 0

          Ty seš vážně blázen. Za chvíli tady asi nebudeš mít s kym diskutovat, jestli že máš problém vyslechnout si jinej názor.

          Ve svý optimistický vizi (proti který nic nemám, jenom si myslím, že je realitě vzdálená více než ta pesimistická - a tom tu jaksi debatujeme - ne o tom co by si z nás kdo přál, aby ten svět byl zase hezčí a lehčí) jsi si nakladl několik momentálně opravdu abstraktních podmínek, na základě kterejch jsi asi přesvědčenej, že to bude zase dobrý.

          Já jsem si dovolil naznačit, že je větší pravděpodobnost, že to nedopadne dobře, na základě minulých zkušeností a faktů, bez toho abych si vymejšlel kdo přesně všechno musí přijít a jaký by měl mít pravomoce. To mi prostě přijde mnohem bližší realitě dní budoucích, než to co jsi uvedl ty.

          Jinak k Doležalovi - tu větu jedak řikal teď na jaře, takže po zimním přestupovém období a druhak si nejsem jistej o tom, že Doležal je ten, kdo finálně rozhoduje o tom koho prodat. Chápu to tak, že tím člověkem je Rosen. Doležal mi přijde jako poradní "orgán", kterej se snaží ohlídat aby ani jeden (Rosen), ani druhej (Jarolím) nedělali "blbosti". Ale to je jenom hypotéza. Fakt je ten, že se díky Enicu, nenacházíme v komfortní situaci, proto ten Čelůstka - to je ta ekonomická stránka, která má navrch jak jsem řikal. Místo něj tady pořád byl Ben, kterej zranil až po přestupním termínu? Teď nevím, Lafrance byl spíš jako záskok. Myslím, že jraní sezóna je hodně ovlivněna zraněními, víc než cokoliv jiného. Proto jsem byl pro aby Jarolím zůstal do konce, vyhodnotil a navrhl změny. Na základě, kterých by buď zůstal nebo pokračoval. Teď mám obavu z toho, že se vrátí (vzhledem k odvolání neodvolání, je to navíc dost trapné) a do pozice, ze které bude téměř neodvolatelný, odpovědnost bude rozprostřena na více lidí a nikdo už nejzjistí, kde byla chyba..

          Jinak co tě tady pozoruju, tak se tady s každým hádáš akorát ty, nikdo neni dost dobrej aby s tebou mohl argumentovat, takže dle tvé poslední věty nechápu, proč sem vůbec píšeš.

          • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

            mirecek1111     před 14 lety 15.05.2010 14:48 |  
            0 0

            tak jako já napíšu příspěvek, ty mi ho rozvrtáš s tím, že jsou to zvdušné zámky, protože to v tobě zřejmě bublá, že bude nás trenér znova pan Jarolím a pak mi napíšeš že jsem blázen, že nedokážu brát jiné názory.
            Četl sis to vůbec, když píšu že jen nechci jako ty a pár jiných vidět všechno pesimisticky, asi proto jsem blázen. A Já? četl jsem si tvůj příspěvek? ne, jen po tu první větu, a to mi stačilo, na takové příspěvky a formu diskzuze ti totiž seru.
            A pokud se ti nelíbí co píšu, nechápu proč na to vůbec reaguješ. Jistě na webu či na slavii.cz najděš spoustu těch, co budoucnost Slavie vidí obdobně jako ty, tak si budete rozumět lépe.

            • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

              Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 15.05.2010 15:43 |  
              0 0

              Hale a o co ti vůbec jde? Jako že někdo napíše příspěvek ve, kterém nesouhlasí s tvojí "předpovědí", tak neni dost dobrej aby jsi s ním diskutoval? Já jsem ti normálně napsal, co vidím jinak. Nijak jsem tě neurazil ani neodsoudil předem (reagoval jsem pouze na to co jsi napsal) jak píšeš, a proto sem ti naspal, že jsi blázen, když si myslíš, že se stalo něco co se nestalo a zakončíš to tím, že se nebudeš hádat. Možná je pro tebe hádka, jako pro mě obyčejná diskuze ale to nevím.

              Možná by jsi měl pod své příspěvky dávat pravidla tvé diskuze, aby se zase příště jako já někdo nechytl. Něco jako "mirečkovo subfórum - na tento příspěvek neragujte, nechci se s váma hádat" :D

              No nic ty optimisto, šiř své rozumy dál..

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      martyni (přítel SN)     před 14 lety 15.05.2010 14:38 |  
      0 0

      To jsou podle me blahove predstavy... ze Jarolim bude mit nejakeho silneho spolupracovnika.. zatim ve nasvedcuje tomu, ze nesnese osobnosti ani nahristi, natoz na lavicce. A KJ jako manazer majici jeste vetsi slovo v prestupove politice, toho se fakt desim.

      • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

        mirecek1111     před 14 lety 15.05.2010 14:51 |  
        0 0

        uvidíš za pár dnů jak to bude.

        • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

          urs (přítel SN)     před 14 lety 15.05.2010 19:01 |  
          0 0

          hoši nehádejte se a nechte tuto vlastnost jiným, bohorovějším fandům, ok?

          :)

          děkuji, nepůsobí to moc dobře.., zkrátka se respektujte a vyslechněte jeden druhého :)

          urs :-P

  6. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    Pedro08     před 14 lety 15.05.2010 11:40 |  
    0 0

    Vedení rozfrcalo 200 milionů za Ligu mistrů, 80 milionů za vstupenky od sezóny kdy jsme hráli ligu mistrů, 120 milionů za Necida, peníze za Švece, Dočkala (opce prý byla vysoká), Čelůstku, Suchého. Cesta ven z toho není. Jarolím mohl alespoň sáhnout do kvalitní mládeže vybudované Říčkou. Dnes kam sáhnout není. Dopadne to hodně špatně, bohužel podle mě dnes má kvalitnější kádr, silnější ekonomické zázemí a méně dluhů vůči hráčům, Sparta, Liberec, Plzeň, Baník, kvalitnější kádr má Jablonec, lepší ekonomické zázemí mají Teplice a Brno. Nyní již takřka všude, kde hrají horní polovinu tabulky pracují koncepčně, pracují s mládeží, je to vidět i na počtu reprezentantů u17 atd. Zodpovědnost za tento propad Slavie, který bude znamenat několik let v dolní polovině tabulky, ekonomické problémy a prázdný stadion, má pět lidí - Rosen, Doležal, Jarolím, Leška a Collecot. Evidentně se nikdo z nich necítí odpovědný. V tuto chvíli to bohužel vypadá, že se Slavií, jak ji známe z porevoluční doby, tj. spolu se Spartou vlajková loď českého klubového fotbalu, se stává takové Brno, co se furt tak nějak povaluje ve středu tabulky jako kapr ve vypuštěném rybníku a evropské poháry a kvalitní fotbal jsou spíše utopií. Je to smutné. V Edenu to bude v následujících sezonách hodně smutné bez ohledu na Bohemians.

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      Gordon (host)     před 14 lety 15.05.2010 15:53 |  
      0 0

      MOc se mi libi jak si zminil brno a k cemu si ho prirovnal... ja to nechapu, dlouha leta meli tusim druhy ci treti nejvyssi rozpocet v lize, ale to co predvadeli to byla tragedie... jinak, kdyby se udelalo neco pro navrat ricky asi by to byl nejlepsi tah za posledi 3 roky....

      • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

        jane (admin)     před 14 lety 15.05.2010 17:26 |  
        0 0

        Docela by me zajimalo, jak by to s mladezi vypadalo, kdyby skutecne pan Ricka v klubu jeste pusobil. Nesmite zapominat na jednu vec, na kterou i on ostatne kdysi upozornoval - rocniky 88 a 89 byly naprosto vyjimecne. Mozna jsme se jen namlsali, ale proste vychovat podobne talenty neni mozne kazdy rok, ale treba jednou za pet let.

  7. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    romson     před 14 lety 15.05.2010 12:49 |  
    0 0

    V teto situaci v jake jsme to chce privest trenera kterej dovede udelat partu ktera potahne za jeden provaz a ne kterej bude delat dusno v kabine kdyz neco nevijde napoprve a hlavne to mu da rukopis na kterej se bude kazdej rad divat !!!!

  8. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    Tomis68 (přítel SN)     před 14 lety 15.05.2010 13:01 |  
    0 0

    Hůř než je teď už snad nebude...

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      tantalos     před 14 lety 15.05.2010 14:58 |  
      0 0

      To je velmi optimistický názor

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      slaviator     před 14 lety 15.05.2010 14:59 |  
      0 0

      Třeba na jaře jsme 14.tým...

  9. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    martyni (přítel SN)     před 14 lety 15.05.2010 13:59 |  
    0 0

    Vidim to podobne jak Richi, je mi z toho smutno a nemam chut o tom mluvit. O KJ jsem tu napsal dost, a kdyz jsem byl presvedcen, ze by mel slavii opustit, nemyslel jsem docasne kvuli porazkam v poslednich zapasech, ale kvuli dlohodobe spatne ceste, kterou zvolil uz po prvnim uspechu se slavii, se kterou mam proste velkej problem uz od zimy 2007/2008. Bohuzel, ti, kdo o tom ve slavii rozhoduji, to vidi asi jinak. Jeste horsi pocit mam z toho, ze vlastne ani nevime, kdo tito lide jsou, jako by slavii ovladala nejaka anonymni skupina, jejiz je Jarolim soucasti, a ktera se spoustou vynikajicich slavistu, ktery jsme mj. videli na Smicove rozlucce a ktery bych videl ve slavii tisickrat radeji, nechce spolupracovat.

    Nechapu to, treneru Jarolimovi neverim a vubec nic si od jeho navratu neslibuju. Coz je mozna jedina vyhoda, od dalsi sezony nic necekam a muzu byt jen mile prekvapen.

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      hiker42     před 14 lety 15.05.2010 15:39 |  
      0 0

      v základu s Vámi souhlasím.
      jak už jsem nedávno naťuknul, můj dojem z toho všeho je, že hlavní akcionáři Slavie a její vedení od ledna 2008 po postupu SKS do LM začali jednat chybně a letos se nám to v různejch podobách pořád vrací (a bohužel zřejmě ještě bude vracet). přijde mi, že to celé se nastartovalo, když dvě české skupiny (Rosenova a ta druhá) v lednu 2008 minimálně zvláštním zvýšením kapitálu SKS rozředili podíl ENICu z blokační minority na necelých 16%. pak se nelze příliš divit tomu zesplatnění pohledávky..jinak o té druhé české skupině mluvil už Rosen loni v listopadu v rozhovoru pro Sport, co jsou zač neřekl, jen že "ta druhá skupina je mimo nás, co se kolem Slavie pohybujeme". takže Jarolíma hledejte spíš ve skupině kolem Rosena..
      Vaši poslední větu můžu jen podtrhnout a podepsat. ach jo.

  10. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    Eluin (přítel SN)     před 14 lety 15.05.2010 14:24 |  
    0 0

    V kontextu vývoje posledních událostí se jedná o celkem očekávaný krok. Doufám, že KJ půjde "do sebe" a něco s týmem udělá. Snad v sobě má ještě nějaký potenciál. Upřímně řečeno nevím - nemám takové podrobné informace o KJ a Slavii jako většina diskutujících - a jsem zvědav na to, co se stane.
    Fandit samozřejmě budu dál i kdyby SKS hrála třeba 2. ligu.

  11. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 15.05.2010 14:30 |  
    0 0

    Jinak už na podzim jsem koukal na tohole týpka do útoku: Ebus Onuchukwu z Třince. Teď dal dva góly, ale předtim nehrál, nevim proč.. nevíte o něm něco podrobnějšího někdo?
    Neni to si žádnej mega hráč, ale něco mi řiká, že by mohl být dobrej. Před tím hrál snad první Řeckou ligou. Ale možná je to přání otcem myšlenky ;-)

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      mirecek1111     před 14 lety 15.05.2010 14:49 |  
      0 0

      no vidíš to, kdybych si dřív přečetl tento příspěvek, jistě bych ani nezabýval reakci na příspěvek, který začínáš na téma blázen.. :)

      • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

        slaviator     před 14 lety 15.05.2010 15:01 |  
        0 0

        ...těžko k nám přijde Cristiano Ronaldo a těžko k nám v současnosti přijde i "Wilfried" apod, bohužel

      • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

        Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 15.05.2010 15:53 |  
        0 0

        Jo, a za to že ty nevidíš problém v tom aby se Slavii dostala zpět na vrchol (samozřejmě za splnění několika podmínek, mimo jiné přivést dvě mladé hvězdičky co se hned chytí, najít asistenta, kterej bude KJ řikat co a jak má dělat), tě nemám považovat za blázna? Nevim co je z těhle dvou věcí víc bláznivější..

        No nic - komu není radno, ....

  12. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    LordEdmund     před 14 lety 15.05.2010 14:32 |  
    0 0

    Škoda, že je Franta Straka sralťan. Někoho s podobným naturelem bychom ve slavii potřebovali. A trenér to neni určitě tak špatnej, když si získá vždy oblibu fanoušků i hráčů. Potřebujeme někoho kdo bude s hráči sdílet dobré i zlé a ne při každým neúspěchu hledat chybu u hráčů , shazovat je před medii fanoušky a spoluhráči. Hráči a trenéři musí být jeden tým. S rozdílnými pravomocemi, ale jeden tým a to Jarolím určitě nezvládne, tedy určitě ne ještě teď.Proto jestli se Karel vrátí, nevéřim ve zlepšení, nebo lépe řečeno ve zlepšení znamenající poháry, nebo dokonce titul.Možná ten Marko na mě dělá podobnej dojem, jako Straka.Každopádně to chce změnu a čim dřív , tim líp.

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      slaviator     před 14 lety 15.05.2010 15:01 |  
      0 0

      Straka byl jako mladej slávista, má slávistickou výchovu... :)

  13. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    podol (přítel SN)     před 14 lety 15.05.2010 14:45 |  
    0 0

    Přátelé Slávisté,ač občas nesouhlasím s Richim,a rozdělen s ním
    i věkem,dnes s ním jednoznačně sdílím smutek a beznaděj.
    Slávia je v těžké situaci,s velkými dluhy,ponižujícím postavením
    v lize,bez účasti v pohárech,se stadionem,který ji nepatří,se
    stěhováním Bohemky,které je jednoznačně výsledkem chamtivosti
    po pozemcích,kde stojí její stadion.Za této situace bych čekal,že
    všichni od těch nejvyšších,až po nás starobylé Slávisty,uděláme
    vše,co je v našich silách,aby se vrátila,tam,kam patří.My,Slávisté,
    mladí i staří,se o to v rámci svých možností snažíme.Ale říci to
    o vedení,majitelích a trenéru Jarolímovi,to říci nemohu.Za nynější
    stav mohou jednoznačně zde uvedení,kteří prohospodařili
    potenciál z účasti v lize mistrů,z dvojnásobného titulu,z euforie
    veřejnosti a obdivu k návratu Slávie mezi nejlepší.Pro majitele i vedení je zjevně nejlevnější,vzít zpět trenéra,který má ještě
    rok smlouvu,než ještě platit dalšího.Ale zcela nechápu p.Jarolíma,
    který je bývalý hráč Slávie,mělo by mu jen záležet na jejím
    úspěchu a sebekriticky přiznat své chyby,které jsou za 2 poslední
    roky zjevné.Nesmyslné nákupy,přestupová politika,nevybudování
    sehraného a stabilního týmu,opomíjení odchovanců,totální míchání
    sestavou a obsazování hráčů na nezvyklých místetech.Chybí pokora,soudnost a sebereflexe a scopnost poučit se z chyb.Pokud
    místo trenéra Slávie sam znovu přijme,potom jen dokáže,že mu nejde o úspěch Slávie,ale jen o peníze a své ego.
    Richi,jsem s Tebou smutný.Podol

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      Eluin (přítel SN)     před 14 lety 15.05.2010 15:29 |  
      0 0

      Třeba si KJ myslí, že Slavii může ještě pomoci.

  14. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    lassiter     před 14 lety 15.05.2010 16:34 |  
    0 0

    Co mě moc mrzí je současná blbá nálada kolem Slavie, určitý odcizení fanoušků a vedení. Nevim jestli si to páni majitelé uvědomují, ale je to skoro to nejhorší, co může klub potkat. Když Křetínský vyhodil Straku, stalo se ve Spartě to samý a ta se z toho vzapamatovávala tři roky. U nás to nepřišlo najednou, ale postupně a každej k tomu přispěl svým dílem. Doležal napálí naprosoto úchylně ceny lístků na Budějice a doplní to vysvětlením žáka pomocné školy. Rosen si hřeje na prsou Pučka a zastává se ho jako velkýho borce a vyvrhele (mě teda spojování jména Slavie s touhle sviní velice sere). Majitelé se před náma schovávají, zřejmě se za Slavii stydí. "Násilně" a absurdně převezmou od Enicu jeho podíl ve Slavii a Doležal se následně diví, že po nás Enic chce splatit dluhy. Fanoušci se mezi sebou porvou při oslavě titulu. Vedení s fanoušky "komunikuje" jak s nepříjemným hmyzem a svolává na nedělní poledne těžko uvěřitelné tiskové konference. A celý to korunuje Bohemka a stadion a nyní zdá se návrat KJ.

    Brabec, Vaniak, Šmicer. Dlouho jsem si myslel, že Brabec udělal na Slavii nějakej podraz, ale v takovym případě by asi Doležal následně nepřiznal, že jeho odchod byla chyba. Nyní prostě věřím tomu, že KJ nějak přesvědčil Rosena a Doležala, aby Brabec odešel, prostě proto, že ho v týmu nechtěl. Posadit Vaniaka po jedný chybě a poslat do nejdůležitějších zápasů sezony do brány vyklepanýho dvacetiletýho kluka, který dnes nechytá ani ve druhé lize, se snad už ani nedá nazvat riskantní. A Šmíca? Nezapomenu, jak ho s Valencií nechal čekat za lajnou asi deset minut jak sedmnáctiletýho dorostence a poslal ho tam na posledních pět minut. A on i v těch pěti minutách ukázal, že všechny strčí ještě do kapsy.

    Když trenér takhle rozkope z neznámých důvodů během tří měsíců to, díky čemu ten tým drží spolu (ať už na hřišti nebo v kabině), a nahradí to průměrnými hráči nebo nadprůměrnými devatenáctiletými mladíky, tak se není moc co divit, když to nefunguje. Když k tomu přidá pár prokaučovanejch zápasů (Tiraspol, Lille, Plzeň, Bohemka) a stále rostoucí počet zápasů, kdy od hráčů není vidět nic než beznaděj a bezradnost (Příbram, Plzeň, Karviná, Slovácko, atd.), pak nějak nevidím důvod, proč mu dávat znova šanci.

    Těšil jsem se na novýho trenéra, kterej ten tým a celej klub trochu nakopne a oživí. Tomu by pomohli i noví lidé do vedení. Lidi se slávistickým srdcem, znalostí jazyků a zkušenostmi a kontakty ze zahraničí. Kuka organizuje přáteláky, Bejbl trénuje dorost na žižkově, Šmícu jsme nechali utéct k repre. A nás asi bude trénovat KJ a řídit jakýsi bezpečnostní expert ze svazu. Hm.

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      martyni (přítel SN)     před 14 lety 15.05.2010 16:54 |  
      0 0

      Zcela souhlasim, pekne napsano, byt je to tak smutne.
      Mimochodem vzpominam si, ze jsem vcelku veril tomu, ze Brabec prodal nejaky zapasy a ze je spravny ho vyhodit. Ted mam z toho dojem, ze to klidne mohla byt fama, kterou lide kolek jarolima poslali do sveta. KJ totiz vyhnal ze slavie vsechny osobnosti, snad krom Vaniaka, ze ktereho chtel udelat "jen" tretiho golmana a Vlcka, kterej posledni rok osobnosti nebyl.

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 15.05.2010 17:22 |  
      0 0

      Ty jo. Moc pěkně napsaný, klobouk dolu.

      • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

        bongor     před 14 lety 15.05.2010 17:45 |  
        0 0

        Já nechci oceňovat,co je napsaný dobře nebo špatně.Ani stejně jako my všichni ostatní nevím,proč brabec vyletěl.Že Doležal říká,že to byla chyba mi spíš připadá,že se o tom dohadovali a Doležal byl proti,Rosen a KJ asi pro.Tak jim teď připomíná,že pravdu měl on.
        Brabcovo chování,kdy se teď montuje do role mluvčího snad celé Sparty a rádoby rudého patriota mi ale plně potvrzuje správnost jeho vyhazovu.Takovýto chameleon,i kdyby jinak neudělal vůbec nic tomu patří jediné,vyhodit ze Slavie a to hned.A to se taky stalo .Tak alespoň nad tímhle pánem tady hoši nebrečte.

        • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

          jiras     před 14 lety 15.05.2010 17:50 |  
          0 0

          Což chameleón, mluvčí nebo patriot, on prostě loni (obzvlášť na jaře) hrál hroznou tužku, proto není třeba jeho odchodu litovat, ať už se k tomu namíchalo cokoli. Litovat spíš lze toho, že jsme nedokázali nahradit toho Brabce, který k nám přišel a první rok držel obranu. Resp. povedlo se to na chvíli s dvojicí Suchý - Čelůstka.

        • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

          whitesnake01     před 14 lety 15.05.2010 17:50 |  
          0 0

          rád bych připoměl, že jeho výkonost na jaře byla naprosto příšerná, nevím proč každému stále tolik chybí... Hlavní problém není Brabec, ale že máme tým poskládaný na totálně hovno a kdopak si ho asi tak poskládal?

        • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

          lassiter     před 14 lety 15.05.2010 19:15 |  
          0 0

          Já nad ním nebrečím. On opravdu na jaře nehrál dobře a co se kvality hry týče, tak Vomáčka hrál minimálně to samý co on, spíš líp. Ale Brabec tam měl holt evidentně ještě jinou roli v kabině i na hřišti a tu Vomáčka ani nikdo jinej nenahradil. Z reakcí hráčů po jeho vyhazovu bylo vidět, že ho prostě brali hodně. A nikdo jinej takovej do týmu nepřišel, naopak, a to prostě KJ a spol. nezvládli.

          A to, že je to žoldák, to se snad vědělo už předtím, ne? Představa, že někdo, kdo vystřídal asi devět klubů, bude najednou po roce a půl největší slávista, je naivní. Kdo ze současnýho kádru by čistě z principu nekejvnul na nabídku Sparty? Milan Černý, asi Vlčák a dál? Brabec mluví jako sparťan, protože teď sparťan je, a mluví stejně jako, když byl ve Slavii. Co jsi od něj čekal a co má ostatně dělat?

          • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

            slaviator     před 14 lety 15.05.2010 19:28 |  
            0 0

            K těm dvěma bych přidal ještě Hubáčka a asi Vaniaka.

          • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

            bongor     před 14 lety 15.05.2010 21:34 |  
            0 0

            Já bych od něj čekal,že bude aspoň držet hubu.Samo o sobě přestoupit od nás do sralty není žádná špatnost.Když přestoupí kapitán Slavie,tak je to trošku na pováženou,ale taky se to dá.Ale že téměř okamžitě začne ze sebe dělat velkýho sparťana ,tak to je trapnost a říkají to i sparťani.Připomíná mi Matušoviče,ten taky Spartu urážel a najednou se z něho stal nejrumun.Jenže ho na Letný nikdy nevzali i když jim stejně jako brabec lez obden do zadku.Je to ubohost.

            • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

              Gordon (host)     před 14 lety 16.05.2010 01:51 |  
              0 0

              Jako nad stadioneem sem si pobrecel a dobry, ale dneska uz to na me vsechno dolehlo, nekolik poslednich sezon proste na me pada jak hovna z odpadovy jamy a dneska? mrdka repka vystreli sparte titul a jeste ten zkurvenej brabec v rozhovoru? no to me poserte... dneska to pro me bude asi dlouha bezesna noc a budu premyslet jak by se mohli ty casy nejak vratit- iikdyz vim zento uz nejde...




              PS osobni pro jednoho Edaunaka..: A ze zakazujes nekomu rvat na poborskyho to me taky poser, to uz sme fakt takhle "posh", ze to rozradis podle veku ci co, to uz mi prijde docela dost....

              tak se omlouvam za muj polosprostej vylev, ale uz nevim co mam rict....

            • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

              smely (přítel SN)     před 14 lety 17.05.2010 11:50 |  
              0 0

              moje rec, ze si prej toho titulu vazi vic nez dvou ve slavii, tak to at de laskave do rite, nejlepe repkovy, stejne mu ji meje ve sprse obden...

  15. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    Urbie     před 14 lety 16.05.2010 00:56 |  
    0 0

    obávám se, že při současné pověsti a náladě v týmu nemůže návrat KJ mít žádnej kladnej efekt. Nevim, možná to je jen dojem, ale hráči celou sezonu vypadali, že je ve slavii něco pěkně sere. Buď to byly dlužné peníza za minulej titul, nebo to byl prostě KJ. A vyjádření Marka Jarolíma, Šmicera, Vaniaka tomu docela napovídají. Opravdu bych chtěl vidět reakci takovýho Belaida až se vrátí KJ. Ani by mi nevadilo, kdyby KJ dělal Ciprovu práci, protože několikrát ukázal, že má kontakty všemožně v zahraničí a umí přivést zajímavé hráče za zajímavých podmínek (za všechny Tavares, ano samozřejmě poseldní dobou to byly spíš parodie na kvalitní fotbalisty) a taky celkem neznámé hráče, kteří mají kvalitu (Brabec, Dřížďal, Hubáček). Ale už si moc nedovedu představit ekonomickou zodpovědnost za přestupy a smlouvy hráčů, protože si prostě myslim, že na to KJ nemá. Stejně tak mě ale zaráží "bezpečnostní manažer svazu". Možná by nebylo špatný oslovit Pavla Kuku...

  16. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    edenian     před 14 lety 16.05.2010 20:16 |  
    0 0

    MIREK JANU NA LAVICKU!!!

  17. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    vlchan     před 14 lety 16.05.2010 21:47 |  
    0 0

    Vážení přátelé, konečným cílem současného vedení je konečná likvidace fotbalového oddílu Slavie Praha a proto je potřeba dosadit pana likvidátora Jarolíma opět do trenérské funkce.

  18. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    slamacek (přítel SN)     před 14 lety 17.05.2010 10:28 |  
    0 0

    Nechci nijak zlehcovat chyby, kterých se KJ dopustil, ale kdo z Vas si udelal analyzu letosni sezony? Rict ze za to muze vedeni a Karel je moc jednoduche pokud neprihledneme ke skutecnostem.Jsou tu okolnosti, které prispeli k tomu kde se dneska nacházíme. Jako hlavni vidim, obmenu kadru, mediální tlak, rozhodci, zraneni hracu a samozrejme Tiraspol.
    Obmena kadru je vždy sazkou do loterie. Přiznejme si však ze, z hracu co odesli o nikom nemuzem rict, ze byl v te době přínosem. Snad jedine u Brabce. Jeho vyhozeni je však zahaleno tajemstvim a nikdo nemá zajem jej odkryt. Tedy lze se domnívat, ze tu důvod nejaky byl. M. Jarolim je sice dobry hrac, ale jeho neduraz a to jak odchodil Tiraspol? Tenhle chlapec nemá na velky fotbal. Na naší ligu ještě, ale pro evropu je uplne marnej. Takhle by se pak dalo hovorit o všech. Nakonec i o Pekhartovi. Dyt se pomalu neprosadil ani v JBC. U nej to je dost loterie. Mozna se ještě chytne, ale u nas by sanci tezko mel. Z hracu co prisli se některi uplatnili, jini ne. To je celkem normální. Je pravda, ze jich prislo zbytecne mnoho a jejich vykonost pritom nebyla lepsi nez tech co odesli. Tady se da urcite spousta chyb najit. Presto kadr byl dostatecne silny, aby tuto sezonu zvladl. Jedine snad v utoku to bylo spatny. Ukazte mi však utocnika kterej da 15 golu za sezonu?
    Tlak medii byl na podzim a to není jen muj dojem, naprosto neprimereny. Jak muze někdo po dvou zapasech hovorit o tom ze jsme v krizi? Dyt je to blbost. Navíc po zapase CHL v Tiraspolu a po MB, která celej zapas brani a da gola po faulu. Vůbec mi prislo, ze je velky zajem na tom abyc si sedli na prdel, ze nekomu by udelalo opravdu velkou radost, když titul neziskame. Jeden priklad za všechny. Vzpomente si na clanky po tom co jsme v jablonci (podzim) uhrali jen remizu. Tehdy jsme byli na osmem miste JBC na tretim, nebo druhem. JBC doma proti nam betonuje prakticky cely zapas. Komentar novin? Slavia jen remizovala… kdo hral doma? Ptam se? Jakym zpusobem? Proc se noviny nepsuti do domácího tymu za předvedenou hru? Jako by ještě oslavovali, ze JBC ubranil bod proti bidny slavii… me to normální neprijde.
    Pak tu mame rozhodci. Na podzim nas poskodili min. s MB (faul na Vanika - podle mne naprosto jasny), v LBC tri penalty (to uz nemohla byt nahoda), jako většinou se Spartou (13 minuta repka sejmul M.Cernyho (penalta), Kusnir likviduje M. Cernyho (3 mesice mimo) atd... samozrejme je tezke odhadnout jak by utkani dopadla, ale s MB jsme zacali tlačit a verim ze bychom ten gol dali, v LBC není pochyb a derby kdybychom vedli bychom třeba taky ustali. Tedy plus 7 bodu, plus vetsi pohoda v muzstvu a tak verim ze by jich bylo vic. Tedy bychom byli na spicce s minimální ztratou a mozna nakonec i před rumunem.
    Zraneni. Letos jich bylo opravdu mnoho. Dost hracu pritom bylo zraneno protihráčem, kdy nebyl ani třeba potrestan. Zde naprosto nechapu rozhodci proc se boji, chranit technicky hrace. Když sem se ted na jare dival na zapas JBC : Brno tak tam zábojník po odehrani balonu polacha sejmul přes nohu na který stal. Sem se divil ze mu ji nezlomil. Proc za to nedostal cervenou? Proc, repka v derby nedostal kartu (4 minuta) proc kusnir, za zakrok na Grajciara dohral? Atd. atd… DK je uplne k nicemu. Hlavne ze resi, ze se divaci bavej.
    Tiraspol pak byl na zacatku naseho propadu. Je fakt, ze tady to KJ prokoucoval. Způsob jak jsme hrali byl strasnej. To ze tam nechal M.J. 60 minut jsem nepochopil do dnes. To koho poslal na zaver zapasu také ne. Proste hrali jsme zbytecne opatrne a v zaveru branili s mládeži. Naproti tom pak stoji zapasy v EL, kde prehrajem Janov. Proc? Hraci kvalitu mají, tak proc jsou tak drzeny při zdi? Tady vidim hlavni Karluv problem. Nevim cim to je, jestli je nedokaze na začátek sezony Karel připravit, nebo jestli to je necim jinym, ale plus jeho prehmaty při stridani me vedou k zaveru, ze s Karlem dal radeji ne. Třeba ale se z chyb dokazal poucit a nebude tak při zdi. To nevim. Když ale prijde, bude pod obrovskym tlakem a nejsem si jistej jestli ho dokaze ustat. Navíc bude nutne privest nektere nove hrace a i tady se jej trochu bojim, ze by privedli zase Vasiljevice, Naumovy apod.
    Koho jiného ale chcete? Ja bych bral Fabia Capela 

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      LordEdmund     před 14 lety 17.05.2010 11:15 |  
      0 0

      Slamáćku, zajímavej pohled, ale s tim medialním tlakem nesouhlasim. Teda ne že by nebyl, byl a byl veliký,ale jestli jsme se považovali na našem rybníčku za velkoklub, tak se na něj nejen nemůžeme vymlouvat, ale ani ho vidět ,jako jednu z objektivních přičin neúspěchu. Srovnatelnej tlak byl i ke konci sezony na bolševika.
      Karel by se neměl několik let ve Slavii objevit a to asi v žádné pozici. Rozhodně ne u "A" nebo "B" , ale moźná u mládeže, když mu běži ta vejplata, tak aby se jen neflákal:-). Já jsem vývojem ve slavii celkem zlomen, takže kromě KJ a Czsaplára přivítám každého trenéra.Hlavně, aby přiśel brzy a ne až týden pŕed ligou.
      Nové hráče? Asi jen ty bez smlouvy, nikoho kupovat nejspíš nebudeme. Každopádně potřebujeme útočníka a stopera(kdyby se nevrátil Čelda). Ostatní tak nějak vyplníme z vlastních zdrojů.Možná je nakonec i škoda, źe Štajner půjde do LBC.Neni to už žádnej zázrak, ale v porovnání s našima útočníkama je to pořád TOP šutér.

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      bongor     před 14 lety 17.05.2010 11:30 |  
      0 0

      Jen se zastavím u tvrzení,že nevíš proč se rozhodčí bojí chránit technické hráče.Ale nebojí slamáčku,to bys viděl,kdyby měla nějakého technika sralta,jak by bránit uměli.Že nás rozhodčí poškozovali a rumunům pomáhali?Vždyť pochop,že po několika špatných sezonách museli letenští vyhrát za každou cenu.A víš co to u nich znamená za každou cenu?No přece víš.

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      quelhar (admin)     před 14 lety 17.05.2010 16:52 |  
      0 0

      Jeste bych dodal domaci zapas proti Olomouci, kde nas podle me rozhodci taky obrali miminalne o bod.
      To, ze rozhodci se boji branit technicke hrace, kritizuju skoro cele jaro. Fakt, ze disciplinarka sama od sebe brutalni fauly take neresi, prestoze se snazi mit medialni obraz naprosto opacny, je take na povazenou.
      Veskera moc je v rukou rozhodcich a delegatu, DK tresta jen to, co potrestaji rozhodci pripadne zmini delegat. Samotny prubeh zapasu a vlastni nazor je neco, co DK naprosto chybi.

  19. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    whitesnake01     před 14 lety 17.05.2010 11:22 |  
    0 0

    Tož dneska to měli oznámit, ale nic se neděje. Tím pádem se mě zdá, že s navrát Karla to byla jako obvykle novinářská kachna, protože to už by byla nahlášená tiskovka.

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      whitesnake01     před 14 lety 17.05.2010 11:23 |  
      0 0

      oprava: Tím pádem se mě zdá, že navrát Karla byla jako obvykle novinářská kachna, protože už by byla nahlášená tiskovka. :)

      • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

        Jachym     před 14 lety 17.05.2010 22:03 |  
        0 0

        Prostě návrat navrátilce, tak jsi to chtěl napsat?:-))

  20. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    whiplash     před 14 lety 17.05.2010 11:59 |  
    0 0

    Uprimne doufam, ze ne.

    Jeho "koncepce" zcela zkalmala, tym de facto znicil a co je horsi,
    se souhlasem vedeni. ( ...Jenom tech reci kolem Brabce....)

    Stejne vedeni bude slibovat novou koncepci ? ... a se stejnym trenerem?

    To nedava zadny smysl.

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      vlchan     před 14 lety 17.05.2010 21:51 |  
      0 0

      Mýlíš se v tom, že jeho koncepce zkamala. Jeho koncepce nezklamala, neboť jeho koncepce byla zničit fotbalový oddíl Slavie Praha!!!

  21. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    Pavlik     před 14 lety 17.05.2010 15:33 |  
    0 0

    Zítra zasedá představenstvo tak se snad dozvíme více.Trochu se divím,že oslovili Vrbu s Plzně-jasně špatný trenér to není ale pro Slavii bych si představoval někoho kdo k ní má nějakou vazbu-třeba Míra Beránek-já bych ho viděl jako vhodného kandidáta,i Petrželu,jsou to zkušení trenéři a jsou za nimi výsledky.Návrat Karla, nezlobte se na mne jeho zastánci,nemá logiku.Nejsem si vůbec jist jaký by byl jeho přínos.No nic,nebudu se pouštět do velký rozborů.Po tom všem je podle mne nejlepší cesta nový trenér který si sám vybere spolupracovníky,zvolí si letní přípravu a pojede se zkrátka tak říkajíc od znovu.Slavii zdar.

  22. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    Huzgi (přítel SN)     před 14 lety 17.05.2010 16:10 |  
    0 0

    Podle mne je stále nejlepším trenérem pro Slávii KJ. On bezesporu velmi silnou osobností je, ale nevím, zda je osobností natolik silnou, aby zvládnul tu výraznou nevoli fanouškovské obce. Je příznačné, že v diskuzi je více zastánců sparťanů Straky nebo Ščasného, než slávistického srdcaře, který udělal s partou téměř bezejmenných hráčů dva tituly.
    Já osobně bych se na jeho místě nevracel, pracoval by pod takovým tlakem, že by to šlo těžko ustát. U příznivců Slavie neměl od počátku na růžích ustláno a nyní je přímo v klatbě.
    Jen uvedu své 4 důvody, proč u mne pořád nad ostatními trenéry má přednost: 1) ukázal, že umí u Slávie bez drahých nákupů získat úspěchy doma i v Evropě, 2) v mých očích se po celou jeho éry hrál na české poměry výrazně pohledný fotbal, nic takového nepamatuji x let před tím, 3) statisticky lze ukázat, že úspěšnější týmy jsou ty, které nemění trenéry při kolísání sportovní formy a nezdarech, 4) je kovaný slávista
    Když ne KJ, kdo tedy? Beránek a Petržela jsou sice také bývalí slávisti (i když Petrželovo angažmá ve Spartě to trochu kalí), ale podle mne dost za zenitem, po neúspěšných sportovních i osobních sezónách. Dovalil, Kozel začínají, s muži v dospělém fotbale nic nepředvedli, velké riziko. Komňacký, Vrba pod smlouvou. Hřebík u nás bezúspěšně už působil, je spíše Sparťan než Slávista, za zenitem, bez výraznějších dlouhodobých úspěchů. Zkrátka kamkoli oko pohlédne, kde nic tu nic.
    A úvaha na konec: mnohým zapřísáhlým kritikům byl odchodem KJ splněn sen, z mnohých příspěvků cítím nezájem, co bude dál, ať je klidně pár lichých sezón, budeme to dál házet na Jarolíma atd. Tak to jsem zvědavý, jak dlouho to vydrží.
    Sám za sebe jsem si jist, že si permanentku koupím, i kdyby Slávii trénoval třeba Ferda Mravenec nebo Josef Chovanec. Protože mám Slávii v srdci a jinak to už nebude.

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      japhy     před 14 lety 17.05.2010 16:37 |  
      0 0

      2) Poslední dlouhodobě pohledný fotbal byl na podzim 2008, pak to šlo pomalu, ale jistě do kopru.
      3) To je sice možná pravda, ale my jsme kolísali už delší dobu a nevypadalo to, že by se chtěl KJ napravit. Přesto byl několikráte podržen. Nevím, kde se bere víra v KJovi lepší zítřky.
      Straka, Sčasný - v tom případě beru KJ všemi deseti.

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      Jachym     před 14 lety 17.05.2010 22:01 |  
      0 0

      Ano, Karel Jarolím dosáhl s týmem bezejmenných hráčů mimořádné úspěchy, které nesnižuje ani to, že se jedná o v Evropě výrazně podprůměrnou českou ligu. Jeho problémem ale bylo to, že dostal obrovské pravomoci, které mu značně stouply do hlavy. Následně se ukázalo, že s hráči, kteří už to jméno mají, pracovat nedokáže. Hráči pro Slavii a ligu obecně by měli umět zpracovat míč a být dostatečně rychlí a vytrvalí (že to tak není ve skutečnosti je na jinou debatu), role trenéra při poměrné vyrovnanosti kádrů spočívá spíše v psychologii. A zde "český Ferguson" tragicky selhává. Takže Karla Jarolíma ve Slavii coby trenéra ano, ale muselo by se vyměnit cca 90 % kádru. Což se nestane, takže Karla Jarolíma ne:-) Ale zase platit dva trenéry najednou, to by mohlo E-side, pardon Slavii, zruinovat...

  23. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    venator     před 14 lety 17.05.2010 17:52 |  
    0 0

    A co zranění? Proč jsme měli pod KJ tolik vážných zranění?
    Naši konkurenti něměli celou sezonu nikoho důležitého zraněného dlouhodobě!!! Hrají v nejsilnější sestavě...možná jsem někoho přehlédnul, ale podle mě je počet zranění klíčových hráčů tenhle Slavia= 4-5, Sparta = 0, Jablonec = 0, Baník = 0, Teplice = 0
    To není jen tuto sezonu a to není náhoda.
    Kde by byl Jablonec kdyby si Lafata s Pavlíkem přetrhli vazy! Nebo Řepka s Kuckou a Wilfriedem nebo Neuwirth s Lukešem.....

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      venator     před 14 lety 17.05.2010 17:54 |  
      0 0

      Neříkám, že by ty týmy spadly na 10. místo, ale dva nebo tři klíčový hráči udělají 10-15bodů za sezonu možná víc tzn. rozdíl v tabulce 5 a víc míst!!!

      • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

        bongor     před 14 lety 17.05.2010 18:28 |  
        0 0

        Dávat vinu KJ za množství zraněných hráčů,to je konstrukce.Ty fotbalisty někdo trénoval dávno před Jarolímem a podstatné atributy fyzické připravenosti už měli při svém příchodu.Nějaké menší vlivy tady můžou být,ale KJ ty hráče ani nevyrobil,ani dlouhodobě nepřipravoval
        na zátěž,která při tomhle sportu je dost vysoká.Většina zranění vznikla
        zákroky soupeře ,navíc často nepotrestanými.Dlouhodobě je přehnaně tvrdá hra proti našim hráčům tolerována většinou rozhodčích.Je to důsledek celého období,kdy Slavia byla nežádoucím elementem a ani dnes až na vyjímky jí černí ptáci moc nemusí.Vem si třeba Kaufmana,ten se zranil sotva stačil říct Karlovi dobrý den.
        V Anglii má dlouhodobě enormní počet zraněných hráčů Arsenal a snad nikoho nenapadlo,aby řekl,že mají neschopného trenéra.Každý vidí,že jsou v průměru techničtější a rychlejší než konkurence a tak občas dostanou naloženo,i když se záludnosti v Premier lize trestají
        daleko víc než u nás.
        Můj názor je,že lepšího trenéra u nás těžko seženeme,ale určitě bych ho alespoň v téhle době nebral.Dělalo by to jenom zle.Hlavně ale někdo nechoďte s tím,že zavinil výbuch té islandské sopky,nebo záplavy na Moravě.Jo a Lukášovi bych doporučoval ať taky radši zamíří někam jinam,hlavně Luky ne do sralty prosím Tě.

        • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

          Huzgi (přítel SN)     před 14 lety 17.05.2010 20:08 |  
          0 0

          Jo, jo, přesně tak. A Lukáše je mi dvakrát líto. Ve Slávii začínal a už jako dorostenec byl skvělý. Pamatuji jeho první gól v nářezu, který jsme dali kdysi snad Slovácku. Jenže slávistická obec opravdu asi Jarolímy nemá ráda a byl hned vyhnán jako nepotřebný. Pak hrál skvěle v Příbrami, ve Slovácku, u nás i v několika zápasech Sieny (co jsem viděl) se mi hodně líbil (stále běhavý a nesmírně pracovitý), jen prostě slávističtí fans jsou jaski proti....

          • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

            martyni (přítel SN)     před 14 lety 18.05.2010 10:06 |  
            0 0

            Jak uz to obvykle byva, nekteri jsou pro, jini proti, tak jakepak breceni nad tim, jak zla slavisticka obec utiskuje jarolimy. Pokud jde o Lukase, asi se budes divit, ja jsem napriklad pro. Jen doufam, ze ho nebude trenovat jeho otec.

        • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

          venator     před 14 lety 18.05.2010 10:22 |  
          0 0

          No stejná konstrukce i tím pádem i tvoje tvrzení, že máme "xkrát" víc zraněných klíčových hráčů, protože jsme nejtechničtější a nejrychlejší a k tomu nás ještě systematicky nechávají ničit rozhodčí. Neříkám, že za to může jen Jarolím, ale podíl na tom má resp. musí mít protože fakta o počtu zraněných v posledních letech v našem týmu a našich konkurentů hovoří jasně. Co se týče kvalit lékařů aspol. v Arsenalu hovoří jasně Rosického kauza s podkolenní šlachou, chyby lékařů Arsenalu nepřímo připustilo několik lidí nezávisle na sobě. Rosický z toho může mít rozjebanou karieru nadobro, protože od zranění je nevýrazný a může za rok skončit třeba někde v Sunderlandu, Eidhovenu apod. Prostě na Rosického "poměry" úpadek kariery, bonužel.

  24. Re: Vrátí se Karel Jarolím?

    Kactus     před 14 lety 17.05.2010 21:12 |  
    0 0

    a vsimli jste si? Dolezal zvatlal neco o tom, ze 17 nejdpozdeji bude oznamen novy trener a zatim ani naznak trenera. Dokonce ani drby na webu nikde nejsou ...
    Neco je, bratri a sestry, shnileho u nas a mne je z toho smutno...

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      whitesnake01     před 14 lety 17.05.2010 21:41 |  
      0 0

      hovno snileho, Dolezal je magor ze to nechal na posledni chvili, vsichni treneri maji prolouzene smlouvy.... Kdo je volny : Straka, Beranek, Zeman, Janu, Macala, Griga, trener Prirami(jmeno nevim), Kozel, Skorpil, Ulicny, Vecera, Mazura, Petrzela

      pro me jasny Zeman ale kdovi jak to dopadne :)

    • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

      bongor     před 14 lety 17.05.2010 21:46 |  
      0 0

      Doležala jsem měl za hodně dobrého ředitele,ale jak přistoupil k problému Bohemka,tak jsem začal mít vážné pochybnosti.Jeho vyjádření přišlo pozdě a pro mě bylo značně divné.Daleko horší ale bylo jeho mlčení před tím.To vypadalo jako když jsme pro něj nezajímavá šedá masa.Máš pravdu Kactuse,je to smutné,když si
      někdo neuvědomí,že základem každého klubu není jeho ředitel,ale jeho fandové.

      • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

        bongor     před 14 lety 17.05.2010 21:50 |  
        0 0

        Zeman,to je otázka,jestli by se po současné delší nečinnosti dokázal
        znovu nastartovat.A potom,jestli by mu stačily ty drobný,co by u nás mohl dostat.Jsem v tomhle spíš skeptik.

        • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

          whitesnake01     před 14 lety 17.05.2010 22:05 |  
          0 0

          no ted ho chteli nekde v Italii a asi pred rokem rekl v rozhovoru ze chce trenovat prazsky tym a o penize uz mu nejde, v tom by problem nebyl....
          spis si myslim, ze se nase vedeni boji, ze by jim do toho moc kecal

      • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

        Kactus     před 14 lety 17.05.2010 22:07 |  
        0 0

        my jako fandove nejsme pro tyto papalase nic. stejne tak jako volici pro politiky. taky ten dolezal delal nekolik dlouhych let na svazu, kde se to papalasi jenom hemzi, tak to tam asi chytnul ...
        Ale coz, byli jsme pred temito lidmi, budeme i po nich !

        Sem ale zvedavy na to, jak dopadne nas kotel. Bez nich to bude trosku nuda. Ale kluci jsou mladi, tak snad jim to nekdo vysvetli ze bojkotem vyresi leda prd.

        • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

          bongor     před 14 lety 17.05.2010 22:40 |  
          0 0

          To je jasný,že bojkot je dvousečná zbraň.Ale bohužel musím říct,že jim naprosto rozumím.Pro nás je to velký zklamání když zjistíme,že jsme
          jenom křoví.Ale pro ty kluky je to ještě daleko větší zklamání a řeknu i urážka. My si tady hrajeme na nějakou tržní společnost,ale do tohoto stavu máme dál než na Měsíc.Pořád platí,že jsme pro panstvo jenom plebs.Jak pro pány radní z Prahy 10,tak bohužel jak to vypadá i pro
          vedení vlastního klubu.Jenže Slavie byla před nimi,bude i po nich a ve finále po nich ani pes neštěkne.Jejich jména si za pár let nebude pamatovat nikdo.Zůstane jen červenobílá síla!

          • Re: Vrátí se Karel Jarolím?

            Kactus     před 14 lety 17.05.2010 22:50 |  
            0 0

            K tem radnim za Prahu 10 - dyt se blizi volby a znacna cast fanousku ve Vrsovicich bydli - at jiz klokanu nebo Slavistu. Tak se melo jit touto cestou, priklad - preferencne krouzkujte ty, kteri nemaji s timto nic spolecneho. Je mi docela jasne, jak ta pakaz uz vidi misto Dolicku treba Shopping City Dolicek. Nebo tak neco.
            Ja tem fanouskum co budou bojkotovat rozumim taky, na druhou stranu, nenecham se otravit a na Slavii nechodit. To budu radeji u kazdeho zapasu fandit misto Slavie do toho treba Dolezel ven. Kdyz jsme vydrzeli rvat na strahove tech mnoho let Lezka ven. I kdyz se pak ukazalo, ze to byl on co vydupal stadion z niceho a sehnal na nej penize. Tak se holt musi zaplatit i kdyby tam hrali vsechny prazske kluby.
            A nebo si koupim na kazdy zapas klokanu lupen a budu piskat pri kazdem dotyku klokana s micem - sem zvedavy, jak dlouho jim to "domaci" prostredi vydrzi :)) . Ale to by se muselo domluvit ve vetsim mnozstvi, at mi nekdo nezlomi nejakou hnatu. Protoze jak spadnou do druhe ligy, nebudou penizky ze sponzoru, ani od svazu a pak krach a stadion opet nas.