Hráči Slavie

Slávisté v zahraničních ligách - květen

hiker42 nám odeslal následující článek:
Pojďme se v této sezoně naposledy podívat, jak se vedlo našim bývalým hráčům v jejich současných působištích v evropských fotbalových ligách.

Radek Černý odchytal za QPR také poslední zápas Championship proti Newcastlu; zatímco Newcastle se vrací mezi elitu, QPR skončili v polovině tabulky. Radek v právě skončivší sezoně nastoupil za londýnský QPR v Championship k 29 utkáním, celkem pak během dvou sezon 71krát.

Martin Latka měl v květnu dovolenou.

Ondřej Čelůstka do žádného zápasu Palerma v květnu nezasáhnul, růžoví si konečným 5. místem v Serii A zajistili pro příští sezonu "pouze" účast v EL. Domnívám se, že Ondřejův přestup závisí zejména na tom, zda v létě z Palerma odejde pilíř obrany - talentovaný Dán Simon Kjaer...

Marek Suchý odehrál první květnový zápas v základu společně se Stranzlem, ve druhém zápase však kvůli zranění chyběl a Spartak ostudně prohrál ve Vladikavkazu 5:2. Začátkem května došlo k prodloužení Markova hostování ve Spartaku o rok až do prosince 2011; chvíi na to byl povolán do reperezentace, ale kvůli zranění nakonec do USA nepoletí.

Michal Švec strávil poslední zápas Heerenveenu na střídačce. Ten skončil v Eredivisie ve druhé polovině tabulky, Michal letos odehrál 18 ligových utkání, dalších 5 přidal v EL resp. její kvalifikaci, gól nezaznamenal.

Mickaël Tavares odehrál první květnové utkání proti Hamburgu, z něhož byl v Norimberku na půlročním hostování. Norimberk skončil v Bundeslize 3. od konce a musel o udržení mezi elitou bojovat ve dvou zápasech s Augsburgem. To se mu nakonec podařilo, ikdyž už bez Mickaëla na soupisce, který jinak nastoupil v Bundeslize celkem ke 14 utkáním, v nichž zaznamenal 1 gól, další 4 starty pak přidal v evropských pohárech.

Karel Piták svou letošní bilanci jednoho utkání a v něm 14 odehraných minut v květnu nevylepšil. Přesto však není vyloučeno, že si v příští sezoně zahraje za mistrovský Salzburg víc, neboť kolem jeho největšího konkurenta, Somena Tchoyie z Kamerunu, krouží kluby anglické Premier league.

David Jarolím nastoupil k oběma květnovým zápasům Bundesligy. Celkem si letos připsal v Bundeslize 33 zápasů s bilancí 1 gól a 4 přihrávky; k dalším 15 utkáním nastoupil v EL či její kvalifikaci s bilancí 1+1. Hamburg se ze sedmého místa neprobojoval pro příští sezonu ani do EL.

Lukáš Jarolím střídal na poslední minuty ve dvou utkáních, Siena sestoupila ze Serie A. Lukášova bilance letos čítá 18 startů a 610 min., tedy v průměru něco přes půlhodinku na zápas. Celkem pak za tří sezony odehrál za toskánskou Sienu v Serii A 63 zápasů (z toho 18 celých) a vstřelil jeden gól.

Dušan Švento figuruje jako jediný sešívaný v širší nominaci na MS. Se Salzburgem oslavil titul (svůj již třetí v řadě!) a ve své výborné premiérové sezoně rakouské Bundesligy má bilanci 35 odehraných zápasů a v nich 5 gólů a 9 přihrávek a k tomu v evropských pohárech (kvalifikace ChL a EL) přidal v 16 zápasech další 3 góly. Bravo Duško!

Rudolf Skácel měl v květnu již 2 týdny po sezoně, za Larisu nastoupil od ledna pouze k 7 utkáním...

Filip Trojan odehrál v závěrečném zápase Mainzu půlhodinu a připsal si tak v sezoně celkem pět startů.

Tomáš Necid v květnu žádný zásah nepřidal, pozvánka na přípravná utkání reprezentace do USA ho však neminula.

Pavel Fořt byl za svou "patičku" potrestán stopkou na 3 utkání, a tak účet letošní sezony uzavřel na 27 utkáních, v nichž vsítil 10 gólů a na dalších 8 přihrál. Potvrdil tak nejen, že je slušným střelcem, ale tak výrazné zlepšení v kombinaci před soupeřovou bránou, které předváděl již loni v sešívaném dresu. Jeho Arminia skončila 7. a bude se tak snažit o návrat do Bundesligy i příští sezonu.

Všem klukům přejme pro příští sezonu (u ruských krajánků pro pokračování té současné) hlavně pevné zdraví (přece jen jsou to kluci sešívaní... ;-) ), hodně úspěchů ve svých klubech, co nejvíc chlapců v repre a ať se k nám jednou rádi vrátí. A než budeme v této rubrice číst o Adamovi, Tijanim, Míňovi, Hocinovi nebo Grcovi, ať nám dělají příští sezonu radost v sešívaném dresu nejen oni, ale i ostatní. Ať žije Slavie!

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávisté v zahraničních ligách - květen

    marcocruz (přítel SN)     před 14 lety 19.05.2010 02:17 |  
    0 0

    Dovolím si malou opravu - Palermo neskončilo 4. nýbrž 5. proto EL a ne LM

    • Re: Slávisté v zahraničních ligách - květen

      hiker42     před 14 lety 19.05.2010 14:09 |  
      0 0

      dík a pardon za překlep..;-)
      jinak teď mi došlo, že do Ameriky jede i Ruda..;-)

      • Re: Slávisté v zahraničních ligách - květen

        quelhar (admin)     před 14 lety 19.05.2010 14:19 |  
        0 0

        Opraveno...

  2. Re: Slávisté v zahraničních ligách - květen

    venator     před 14 lety 19.05.2010 11:07 |  
    0 0

    Záloha na příští sezonu Skácel - L.Jarolím - Piták by nebyla špatná:)
    Jinak co to znamená z pohledu peněz, že u Sucháče prodloužili hostování? Takže finance skoro "nic" místo doplatku 70mega a hráč stejně pryč...víte někdo podrobnosti?

    • Re: Slávisté v zahraničních ligách - květen

      quelhar (admin)     před 14 lety 19.05.2010 11:11 |  
      0 0

      No, Marek mel hostovani do konce roku 2010 s opci, takze standardni postup by byl, ze by se v listopadu nebo prosinci Spartak rozhodl, jestli ho koupi nebo ne. Podle meho nazoru Slavia asi potrebovala penize hned a tak tlacila na nejake rozhodnuti drive a vzniklo z toho tohle - prodlouzeni hostovani (v soucasnosti vlastne na rok a pul), z cehoz urcite pripluly nejake miliony do kasy. Nejspis jsme byli v situaci, kdy bylo (rekneme) 20M hned lepsi nez 70M v prosinci.