Ženský fotbal

Slávistky zakončily sezonu výhrou

Fotbalistky Slavie zakončily sezonou výhrou 2:1 na hřišti Brna, branky vstřelily Divišová a Pěničková. Juniorky svého soupeře přejely a vyhrály jednoznačně 4:0.

Fotbalistky Slavie čekal poslední zápas, ve kterém už nikomu o nic nešlo. Hned v úvodu se do šance dostávala Pospíšilová, z úhlu mířila mimo branku. Poté již slávistky převzaly iniciativu a po celé utkání měly převahu. Šancí jsme si ale moc nevytvořily, domácí zavřeli vlastní šestnáctku, což holkám dělalo problém. V 6. minutě se ke střele z úhlu dostala Nepokojová, branku jsme vstřelili ve 23. minutě, kdy Benýrová středem hřiště uvolnila Divišovou, která přehodila vyběhnutou brankářku. Ve 36. minutě se k prudké střele dostala Nepokojová, jen těsně mířila nad branku, z následné akce jsme chybovali, kdy naše stoperka při odkopu trefila Pospíšilovou, od níž se míč odrazil těsně vedle tyče. Pojistku jsme přidali ve 42. minutě, kdy Pěničková vystřelila z 25 metrů přesně pod břevno.

Druhý poločas slávistky odchodily, jelikož jsme si prakticky nevytvořili žádnou šanci. Brno se snažilo, ale dlouho se k ničemu také nedostalo, takže nebyl k vidění pohledný fotbal. Nečekaný zvrat přišel v 66. minutě, kdy jsme po standardní situaci propadli a Stefanová se na dvakrát prosadila. Brno ožilo a začalo využívat našich chyb, kdy jsme pouštěli soupeře do brejku. V 67. minutě Brna tří na dvě, Stefanová ale střílela mimo. V 72. minutě další brejk, tentokrát dvě na jednu, Stefanová dostala přihrávku a šla sama na branku, ale se střelou se ukvapila. Slávistky si jedinou šanci druhého poločasu vytvořily v 89. minutě, kdy Pěničková pronikla do vápna, první zakončení brankářka zblízka vychytala, následnou zpětnou přihrávku na Benýrovou a její střelu Lorencová chytla. Slávistkám skončila sezona, kterou završily na druhém místě.

Brno - Slavia 1:2 (0:2)
Slavia:
Krömrová - Králová, Odehnalová, Pincová, Benýrová - Divišová, Pěničková, Budošová (46. Voňková), Krůzová (46. Bendová) - Danielová, Nepokojová (58. Plzáková)
Branky: 66. Stefanová - 23. Divišová, 42. Pěničková
Střely na branku: 2 - 7, mimo branku: 2 - 8, rohy: 1 - 7


Juniorka:
Slávistky čekal poslední zápas nadstavbové části na hřišti Brna. Holky se rozloučily se sezonou výhrou a během zápasu jsme byli lepším týmem. První šanci jsme si vytvořili v 7. minutě, kdy šla z úhlu Necidová, střela na vzdálenější tyč skončila těsně vedle. Do vedení jsme se dostali ve 22. minutě, kdy Vlčková zahrála standardní situaci, brankářka míč neudržela a pohotová Necidová dorazila. Přidali jsme navíc dvě další rychlé branky, ve 34. minutě po centru Tučkové z osmi metrů vypálila Košvancová, brankářka byla bez šance. Ve 35. minutě Vlčková vyslala Plzákovou, která se zbavila obránkyně a z hranice vápna prostřelila Rusňákovou v brance. V závěru mohla skórovat Prouzová, ale po centru Plzákové na zadní tyči přestřelila.

Ve druhém poločase slávistky hlídaly výsledek, i proto si nějaké šance vytvořili domácí. Ve 45. minutě mohla skórovat Skálová, ale branku netrefila. O dvě minuty později se ocitla před Jindrákovou Soušková, naštěstí trefila naší brankářku. V 53. minutě Žornová vyslala do brejku Rzyckou, ale v zakončení branku přestřelila. Podařilo se nám ale přidat i další branku, v 69. minutě Necidová prošla středem hřiště a sama před brankářkou se nemýlila. V dalším průběhu mohla dvakrát skórovat Žornová, kdy unikla po přihrávkách Necidové i Rzycké, ale pokaždé trefila brankářku. Zápas jsme s poklidem dohráli a připsali si jednoznačnou výhru.

Brno - Slavia 0:3 (0:3)
Slavia:
Jindráková - Tučková (67. Jedličková), Beránková, Vlčková, Rzycká - Prouzová, Komárková (58. Divišová), Košvancová, Plzáková (48. Lébrová) - Žornová, Necidová
Branky: 22. a 69. Necidová, 34. Košvancová, 35. Plzáková

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)