O Slavii

Slavia má první dvě posily!

Slavia hlásí před začátkem letní přípravy první dvě posily. Ze švýcarského St.Gallenu přichází Jiří Koubský a z australského FC Sydney Karol Kisel.

Zajímavé posily přivedla Slavie před začátkem přípravy. Jíří Koubský působil pět let ve švýcarském St.Gallenu, dlouho působil ve Zlíně a krátce i ve Spartě. Sedmadvacetiletý stoper podepsal smlouvu na dva roky s roční opcí.

"O zájmu Slavie jsem se poprvé dozvěděl před dvěma měsíci a samozřejmě, že mě velice potěšil. Udělám všechno pro to, abych se prosadil do základní sestavy a pomohl týmu dobře pracovat a vyhrávat," uvedl Koubský pro slavia.cz. Další podrobnosti naleznete zde.

Posila v podobě Karola Kisela je velice zajímavá. V australském Sydney vybojoval mistrovský titul, ale rozhodl se pro návrat, hlavně i díky Karlu Jarolímovi. V klubu podepsal roční smlouvu s jednoletou opcí. Kisel je zkušený levonohý fotbalista, který umí navíc parádně střílet z dálky.

"S trenérem Jarolímem jsem už mluvil, právě spolupráce s ním je jedním z důvodů, proč přicházím do Slavie. Nikdy jsem neměl problém pracovat s náročnými trenéry, těším se na to," řekl Kisel.

Další podrobnosti zde. Věřím, že slávisté oba hráče přijmou, i když je pojí sparťanská minulost. Hlavně u Kisela to bylo dlouhodobější období, ale během svého působení u rivala se nikdy nechoval vůči Slavii špatně. Věřme, že oba hráči budou přínosem. Hodně pozitivní je i fakt, že oba hráči přicházejí zdarma!

Komentáře (44)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia má první dvě posily!

    tolsimir     před 14 lety 06.06.2010 21:25 |  
    0 0

    Kiselovi jsem se kdyz hral za Spartu smal, pamatuju jak jsem byl rad kdyz se mu neco za pul rok povedlo diky cemuz pak hral v zakladu i kdyz to byl prumerny hrac. Toho fakt rad nevidim. Naopak Koubsky by mohl byt celkem dobry, uz jen tou jeho postavou

    • Re: Slavia má první dvě posily!

      denydzlSKS     před 14 lety 06.06.2010 21:44 |  
      0 0

      koubskýmu věřim, má ideální věk a kvalita tam určitě taky bude, kisel byl vždycky hrozně nevyrovnanej...

  2. Super

    Mac     před 14 lety 06.06.2010 21:32 |  
    0 0

    Já jsem maximálně spokojen i z toho důvodu, že oba přišli zadarmo jako volní hráči. Jsou zkušení, znají českou ligu, byli i v cizině - za současné situace super posily.

    Jen by mě zajímalo, kdo přišel na Koubského, o tom jsem už roky vůbec neslyšel. Je to podobný případ jako v létě 2007 Brabec. ;-)

    • Re: Super

      Khadgar     před 14 lety 06.06.2010 21:42 |  
      0 0

      Taky ze Švýcarska a jestli se nepletu, tak taky smlouva na dva roky. Hm, to je zajímavý :-D

    • Re: Super

      slaviator     před 14 lety 06.06.2010 22:29 |  
      0 0

      O Koubským "sem tam" zmínka byla, ve Sportu v kolonce "hráli" :)

  3. Re: Slavia má první dvě posily!

    whitesnake01     před 14 lety 06.06.2010 21:45 |  
    0 0

    na co Kisel? kde bude hrat, ty vole proc? starej byvalej spartan ktery se nam vubec nehodi, Karel opet uraduje, zas me akorat kur...... nas... stokrat radsi Pitaka, ale i ten je zbytecny, pokud neodejde Grajcar, nebo L. Jarolima
    Koubsky na lavici dobry, ale nic lepsiho z nej nebude

  4. Re: Slavia má první dvě posily!

    Keane16     před 14 lety 06.06.2010 21:53 |  
    0 0

    Trend poslední doby, posilovat se o vykopnutý sparťany, opět pokračuje. No nevim jestli je tohle cesta zpátky na vrchol. Snad Koubský by mohl být dobrej, ale o Kiselovi značně pochybuju.

    • Re: Slavia má první dvě posily!

      PetCC     před 14 lety 06.06.2010 23:37 |  
      0 0

      Sparta zase bere vykopnutý slávisty :-)

  5. Re: Slavia má první dvě posily!

    Barlblog     před 14 lety 06.06.2010 21:55 |  
    0 0

    Tak s Koubským tu asi většina lidí mít problém nebude. Ideální věk, zkušenosti ze zahraničí + posila na naše bolavé místo stopera.

    Co se Karola Kisela týká, tak můj osobní názor je, že Lukáš Jarolím je lepším hráčem a na rok s opcí, mohl přijít on, když k tomu připočtu jeho klubismus, vítězí na celé čáře.

    Ve světle nedávných událostí s Karlem Pitákem jsem spíš doufal v jiný překvapivý příchod. A to i vzhledem k tomu, že potřebujeme peníze za Grajciara...

    Nokonec to bohužel skončí tím, že místo toho, abychom začali budovat kádr na další sezony, tak prostor odchovancům v záloze, budou držet Kisel s LJ. Což může být hezké roční řešení, ale na začátku přípravy 2010/2011 budeme postaveni před stejný problém jako teď.

    Rád bych se pletl, ale KJ nevykročil příliš dobře.

    • Re: Slavia má první dvě posily!

      quelhar (admin)     před 14 lety 06.06.2010 22:33 |  
      0 0

      Pokud se Kiselovi a LJ bude darit, tak nevidim za rok problem. I v zaloze se da hrat liga skoro az do ctyriceti, viz Verbir.

      Na Koubskeho jsem hodne zvedavy, tak trochu optimisticky cekam, ze by to mohla byt posila do minimalne 25 zapasu v zakladni sestave. V zaloze to bude stejne asi rotovat, ale pokud si dobre vzpominam, tak Kisel nastupoval ve Sparte snad na vsech postech v zaloze, coz KJ vzdycky podporoval.

      • Re: Slavia má první dvě posily!

        Barlblog     před 14 lety 06.06.2010 22:44 |  
        0 0

        Quelhare nemůžu s tebou souhlasit. Jarolímovy bude za rok 35 let a Kiselovy 34. Podle mého názoru by tu měl být jeden, nebo druhý.
        A vzhledem k tomu, že LJ má za sebou angažmá v italii, hrál kvailtnější ligu a jeho výkony byly vždy konstantnější a výraznější + je odchovancem :-), tak bych byl spíš pro něj.

        Navíc se zavírá cesta k Pitákovi, jak finančně, tak pozičně, což se mi tuplem nelíbí.

        • Re: Slavia má první dvě posily!

          Khadgar     před 14 lety 06.06.2010 22:53 |  
          0 0

          Piták řekl, že chce hrát ještě dva tři roky venku. Podle mě pořád sežene angažmá, kde mu dají minimálně 2x víc než u nás. Reálnej by byl asi pouze v případě, že bysme vyhráli titul a šli do LM. Takhle ani nemusí přemýšlet o tom, jestli zůstat za kopečkama nebo ne. Zas takovej srdcař to neni, Pavel Kuka je jenom jeden. A když už, tak by šel stejně do Hradce.

          • Re: Slavia má první dvě posily!

            Urbie     před 14 lety 07.06.2010 11:04 |  
            0 0

            S tim Pitákem je to stejně celou dobu takovy v rámci snů, ted v rozhovoru se ho ptali a o Slavii se ani nezminil. Možná by šel radši do Hradce,než za Jarolímem, ale kdo ví :)

        • Re: Slavia má první dvě posily!

          quelhar (admin)     před 14 lety 06.06.2010 22:56 |  
          0 0

          Ja si ani nemyslim, ze by Kisel s Jarolimem byli konkurenti na jeden post v zaloze. Lukas hral snad vzdy ve stredu zalohy, zatimco Kisel hral snad vice z kraje nez ze stredu.

          A pokud se opravdu pocita s odchody Grajciara a Jandy, tak nevidim prekazku ani v angazovani Pitaka, i kdyz si myslim, ze bude spis hrat nekde v zahranici, coz podle svych slov sam preferuje.

          • Re: Slavia má první dvě posily!

            Barlblog     před 14 lety 07.06.2010 00:09 |  
            0 0

            Dle mého subjektivního názoru, buď Kisel, nebo Lukáš Jarolím. Říkám to preventivně.

            Ovšem nechci Karola Kisela kritizovat za každou cenu. Pokud zůstane jen u jednoho hráče 33+, tak to jen uvítám. Protože zkušenost potřebujeme. Jen se bojím Sparťanské cesty.

            Příchody hráčů za zenitem a jejich velká fluktuace, to nikdy nevede k uspěchu. V koutku duše taky doufám, že KJ dá příležitost mládí, protože další sezona by měla být "budovatelská", měli bychom si vytvořit určitý základ týmu a pespektivu, na které můžeme stavět dál.

            Přeji Karolovi a Jirkovy vše dobré, zdraví a hlavně formu.

    • Re: Slavia má první dvě posily!

      martyni (přítel SN)     před 14 lety 06.06.2010 23:36 |  
      0 0

      Opravdu rozumim malocemu z toho, co KJ dela. Prichod Kisela je dalsi v rade. Taky bych byl spise pro LJ. A pokud prijdou oba.. zaloha J.Cerny - Kisel - LJ - fakt nevim, co s tim chce KJ hrat.

  6. Re: Slavia má první dvě posily!

    smisek     před 14 lety 06.06.2010 22:43 |  
    0 0

    Tak Jirka Koubskej se mi líbil už když hrál ve Zlíně. Ted se o něm sice skoro nevědělo,ale nemyslím si že by zapoměl hrát fotbal, i když zase 2. Švýcarská liga asi nebude moc kvalitní :

    Karol Kisel je spartan a to je jeho největší mínus. Koubský tam hrál taky,ale jen půl roku navíc si skoro nekpol,takže by neměl být moc poznamenaný rudou blbostí. Kdežto Kisel tam působil celkem dlouho. Co se týče výkonů tak když se mu zápas povede tak kvalitou převyšuje zbytek ligy. Ale ono se mu víc zápasů nepovede než povede :

    Když tady ale čtu ty názory že by byl lepší Lukáš Jarolím. To ani omylem, nejpomalejší střední záložník na světě se špatnou kopací technikou (vzpomente si že vždy když kopal roh, tak skončil na přední tyči u prvního beka!). Mladý Jarolím je hráč kterého si u nás vážně nepřeju.

    • Re: Slavia má první dvě posily!

      whitesnake01     před 14 lety 06.06.2010 23:15 |  
      0 0

      ono kdovi jak to maji Lukas s fotrikem, kdyz se z nej stal takovy mamlas :)

    • Re: Slavia má první dvě posily!

      kit     před 14 lety 06.06.2010 23:22 |  
      0 0

      Pokud vim tak z první Švýcarský... S tim cos napsal o LJ souhlasim, Kisel podle mě bude dobrej... Musim se smát, když někdo píše, že to je sparťan, na to se dneska už vůbec , ale vůbec, nehraje, max.tak u odchovanců. Takže doufám, že na něj nebudou něaký blbci pískat hned od začátku.

      • Re: Slavia má první dvě posily!

        Troubi     před 14 lety 06.06.2010 23:27 |  
        0 0

        Tak ono je hlavne rozdil,jestli je nekdo rudej jako Kisel, kterej nikdy nemlel zadny hovna na slavisty ci na klub jako takovej nebo Sivok, kterej si nevidel do huby a byl zarytym spartanem uz tri minuty po podpisu smlouvy...

      • Re: Slavia má první dvě posily!

        smisek     před 14 lety 06.06.2010 23:41 |  
        0 0

        Jojo,pochopitelně 1. Švýcarská,už jsem byl myšlenkama jinde, sorry blbej překlep. Ale to co jsem psal na ní sedí,kvalita asi nebude bůhvíjaká. Navíc ten tým kopal ve spodní polovině tabulky,takže asi žádné terno.

        • Re: Slavia má první dvě posily!

          Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 07.06.2010 09:33 |  
          0 0

          http://www.coen.wz.cz/

          Prosím podívej se. Já vím, je to těžké ale už i ta švýcarská je jinde než my.. bohužel.

          • Re: Slavia má první dvě posily!

            smisek     před 14 lety 07.06.2010 16:53 |  
            0 0

            No za poslední roky jsme klesly hluboko jen co je pravda :( Ale podle tabulky se dá usuzovat že ty ligy budou víceméně na stejné úrovni.

            • Re: Slavia má první dvě posily!

              martin08     před 14 lety 09.06.2010 16:17 |  
              0 0

              fotbalove jo, financne a zazemim bych nerekl..

  7. Re: Slavia má první dvě posily!

    slimak     před 14 lety 07.06.2010 00:35 |  
    0 0

    a co když se připravuje odchod j.černého? má už věk a je to jedna z jeho poslednich možností dostat se ven, navíc ta jeho nominace do repre...

    • Re: Slavia má první dvě posily!

      venator     před 14 lety 07.06.2010 09:49 |  
      0 0

      To má čoveče logiku...taky jsem přemýšlel "co tím chtěl básník říci" když jsem ho viděl v nominaci repre

  8. prosbička

    Tonda     před 14 lety 07.06.2010 07:43 |  
    0 0

    pánové, za hodinku odjíždím na letiště a na 14 dní letím někam do etiopie, a zrovna dneska se mají zveřejnit Jarolímovy seznamy. Proč zrovna dneska... mohli to udělat už včera. :) v etiopii se na net nedostanu.. víte jak budu trpět? jestli někdo mátě nějaké info, napište mi to prosím. v 8:30 vypínám notes. :(

  9. Re: Slavia má první dvě posily!

    Viking     před 14 lety 07.06.2010 09:01 |  
    0 0

    Koubskýho beru, Kisela taky. Je to poctivý hráč, navíc chytrý kluk a když někdy dělal rozhovor pro média, mělo to hlavu a patu.

    Jenom mě trochu zarazilo vyjednávání vedení s ultras, kde za vedení byl účasten i Řehák. Čekal jsem že s Vrabcem pokračovat nebudou...

    • Re: Slavia má první dvě posily!

      PetCC     před 14 lety 07.06.2010 11:19 |  
      0 0

      Řehák tam byl za Old Ultras :-)

  10. Re: Slavia má první dvě posily!

    venator     před 14 lety 07.06.2010 09:55 |  
    0 0

    No žádnou velkou logiku a strategii bych v tom od KJ ani nehledal.
    Prostě byli oba zadarmo, se zkušeností ze zahraničí a s nadprůměrnou kvalitou pro českou ligu (aspon teoreticky) a to k jejich angažování stačí. K tomu mají oba "přidanou hodnotu" v tom, že Koubský je vysoký stoper, kterého potřebujeme dlouhodobě a Kisel pracovitej a inteligentní univerzál.

    • Re: Slavia má první dvě posily!

      lassiter     před 14 lety 07.06.2010 10:26 |  
      0 0

      Jo to on inteligentní asi je, ale nejde k nám kvůli AZ kvízu... Nevím no, mně když se řekne Kisel, tak se mi vybaví Sparta, srdíčko a štěstíčko, tak doufám, že si tyhle kecy nechá od cesty. Jinak je to takovej vítěznej typ mi přijde, kterýho v podstatě nemáme, takže ok, na sezonu na dvě bude myslím dobrej. Jen nevím jesti přijde i LJ, jak to tam ještě spolu s JČ budou řešit...

      • Re: Slavia má první dvě posily!

        janko (přítel SN)     před 14 lety 07.06.2010 10:35 |  
        0 0

        No já si myslím, že si ty kecy nechá. Podle mne je na pepíka nasranej a bude mu to chtít vrátit, viz.dnešní Sport:

        „Nechci být někde, kde mě nechtějí. Trenér Chovanec mě nechtěl a ani mi nebyl schopný oznámit, jestli mám jít do béčka, nebo do áčka. To je ten největší důvod. Mně ani nevadí, že mě nechtěli, to se stává. Nejsem uražený, ale mrzí mě ta komunikace,“ utrousil tehdy zklamaně.

      • Re: Slavia má první dvě posily!

        PetCC     před 14 lety 07.06.2010 11:21 |  
        0 0

        Bude to pro vás asi zvláštní, ale já mám Kysela spojeného s Libercem. Asi proto, že na zápasy Sparty se nedívám.

        • Re: Slavia má první dvě posily!

          Gordon (host)     před 14 lety 07.06.2010 16:21 |  
          0 0

          Mno ja kdyz sem to tu procital, tak vseci sparta n spartan, ale pro me je to taky liberecak, byl tam dlouho a tam to byla jedna velka parta i s titulem, to ze sel do sparty me mrzelo, ale jelikoz ji taky nesleduju, tak mi prislo ze porad sedel na lavicce :D

    • Re: Slavia má první dvě posily!

      Ulquiorra     před 14 lety 07.06.2010 10:41 |  
      0 0

      On taky Koubsky je hlavne vysoky stoper a narozdil od Kopice pravidelne hral v zakladni sestave a byl hodnoceny celkem vysokymi znamkami. Ve druhe svycarske odehral jen sezonu, hned se vratili zpatky do prvni.

      A mohl by to byt prave on, ktery da nasim standartkam punc Slavie...

  11. Re: Slavia má první dvě posily!

    LordEdmund     před 14 lety 07.06.2010 11:06 |  
    0 0

    Karol bude velká posila o tom jsem skoro přesvědčen. V Austrálii se mu dařilo a patřil k oporám mistrovského týmu. V rámci možností současné slavie je to přimo vynikající posila nejméně na jednu sezonu.Je to bojovník a má slušnou střelu, dá se použít i při rozehrávce trestňáků a rohů. Co se týče Koubského, tak nevim. Čelda, Bejamin,Trappíno, by podle mého stačili pokrýt stopera a to ještě může zaskočit Hub.Ale jestli má Čelůstka nějakou hodnotu, tak se ho možná vedení pokusí zpeněžit a to pak je angažování Koubského logickým krokem.
    Jinak Pućkovci z Hlučína se zachránili 2minuty po dvanácté:-))tedy v 92minutě z pokutového kopu..:-))Je vidét, že si Rosenův nejlepší kamarád pořád drží vysoký standard.Góly dával Guljajev, toho si pamatuju z našeho "B" .
    Jestli se dneska zveřejní kádr, tak doufám ,že tam zůstane Ivanovski, a zároveň přijde néjaký pořádný vysoký šutér.

      • Re: Slavia má první dvě posily!

        Viking     před 14 lety 07.06.2010 11:23 |  
        0 0

        Co blbnete, nikdo mu přece nic nedokázal a ta záležitost na Slovensku bylo jenom nedorozumění..:)

        • Re: Slavia má první dvě posily!

          moe     před 14 lety 07.06.2010 11:25 |  
          0 0

          A ta částka taky nesouhlasí ;)

      • Re: Slavia má první dvě posily!

        slimak     před 14 lety 07.06.2010 11:56 |  
        0 0

        nevim, v dnesnim sportu pisou ze ta pencle byla neoddiskutovatelna..ani v zaberu CT vcera nebylo nic moc zrejme...evidenente nebyla ale penalta pro spartu, kdy si hrac sokolova jasne branil ve zdi rukou obličej

        • Re: Slavia má první dvě posily!

          quelhar (admin)     před 14 lety 07.06.2010 12:01 |  
          0 0

          Jj, a k tomu naopak efotbal napise, ze mel ruku jasne nad hlavou a ze zabranil golove strele...

    • Re: Slavia má první dvě posily!

      martin08     před 14 lety 09.06.2010 16:15 |  
      0 0

      na stoperu bych vubec neodepisoval Hoska.. a vubec zaciname vypadat silne, akorat totalne bez utoku:)

    • Re: Slavia má první dvě posily!

      Viking     před 14 lety 07.06.2010 11:58 |  
      0 0

      Asi budeme hrát stylem 4-6-0 a góly budou dávat Puček s Platilem z penalt.