Ženský fotbal

Slávistky si poradily s Teplicemi

Fotbalistky Slavie úspěšně vstoupily do nové sezony 1. ligy žen. Proti Teplicím se ale blýskla útočnice Voňková, autorka pěti branek. Celkově jsme soupeře porazily vysoko 8:0. Dařilo se i juniorkám, které vyhrály 7:0. Výraznou úlohu sehrála Necidová, autorka dvou branek a tří asistencí. Prohlédněte si 16 fotografií.

A tým:
Před samotným výkopem se uskutečnil menší ceremoniál. Vedení ženského fotbalu se rozhodlo odměnit hráčky, které pro Slavii vybojovaly poslední dva tituly, a získaly tak svůj dres, ve kterém nastupovaly v mistrovském zápase. Na předání se bohužel všechny hráčky nemohly dostavit, dorazily alespoň tyto hráčky: Martina Marková, Lenka Kaplanová, Kateřina Černá, Evženie Zubková, Markéta Šeranová, Gabriela Chlumecká, Dana Jeřábková, Vlaďka Valíčková, Petra Taušová, Iva Mocová, Blanka Pěničková, Pavla Benýrová, Šárka Holečková, Andrea Budošová a nechyběl ani dřívější asistent Antonín Maňas. Bohužel nedorazil hlavní trenér Josef Duchek.

Samotný zápas měl jednoznačný průběh, velice brzy jsme si vytvořili náskok. Přesto první šanci měli hosté, kdy hráčka Teplic přehodila vyběhnutou Krömrovou, naštěstí branku netrefila. Pak však udeřily slávistky, v 7. minutě z pravé strany centrovala Králová a poprvé se hlavou prosadila Voňková. Minutu na to stejná hráčka hlavou v obrovské šanci neuspěla, vynahradila si to hned v následující akci, kdy jí do ideální pozice přihrála Divišová. Za další dvě minuty po přetaženém centru Králové na zadní tyči střílela Pěničková. Na čtyřbrankový rozdíl zvýšila v 19. minutě Budošová, kdy přihrávala do jasné pozice Divišová. A právě tato hráčka vsítila pátou branku, když prošla přes několik hráček a nekompromisně si počítala i před brankářkou.

Ve druhém poločase pokračovala slávistická převaha, ale po čtyřnásobném vystřídání přeci jen chvíli trvalo, než se holky sehrály. I proto se Teplice držely, několik nadějných akcí jsme ale nedokázali dotáhnout do zdárného konce. V 64. minutě centrovala Krůzová a hlavou se prosadila Voňková. V 77. minutě po pěkné akci středem hřiště na jeden dotek přiťukávala Holečková do jasné pozice Voňkové, která střelu umístila přesně k tyči. O dvě minuty později byla ve vápně faulována Bendová, což odnesla nepříjemným zraněním. Jelikož už jsme měli vystřídáno, dohrávali jsme v deseti. Následnou penaltu však Holečková nedokázala proměnit, branku přestřelila. V závěru jsme přidali ještě jednu branku, Pěničková vyslala do brejku Krůzovou, která před brankou našla volnou Voňkovou, pro kterou nebyl problém zakončit do prázdné branky.

Slavia - Teplice 8:0 (5:0)
Slavia:
Krömrová - Králová, Odehnalová, Pincová (46. Tomášková), Benýrová - Divišová (46. Holečková), Pěničková, Budošová (46. Beštová), Krůzová - Voňková, Nepokojová (46. Bendová)
Branky: 7., 9., 64., 77. a 84. Voňková, 11. Pěničková, 19. Budošová, 34. Divišová


Juniorka:
Den po návratu ze soustředění absolvovaly juniorky mistrovský zápas, ale náročný program holky zvládly. V sestavě se objevilo několik bývalých starších žákyň, do kádru se navíc vrátila Dvořáková. Po celé utkání měl zápas jednoznačný průběh, byli jsme ale svědky několika zajímavostí. Několikrát zazvonila tyč či břevno, v řadě šancí se objevila Plzáková či na prvních šesti brankách se podílely kapitánky Necidová s Kozlíkovou. V první šanci neuspěla Plzáková v 5. minutě, kdy trefila vyběhnutou brankářku. O tři minuty později Ježdíková poslala do brejku Necidovou, která však před brankářkou vrátila zpět na Ježdíkovou, která neměla problém skórovat. Na počest první branky jako slavnostní rituál hráčky postřílela, které postupně popadaly na zem. V 15. minutě nejdříve neuspěla Necidová, kdy jí Beníšková vychytala, ale na následnou dorážku Košvancové z dálky neměla nárok. Ve 20. minutě se po rohu Komárkové hlavou prosadila Necidová. A stejná hráčka o dvě minuty později po pasu Dvořákové s přehledem skórovala. Do konce poločasu si ještě dvě velké příležitosti vypracovala Plzáková, ale ani jednou neuspěla.

Ve druhém poločase jsme si vytvořili plno šancí, ale pouze třikrát skórovali. Ve 42. minutě Beníšková vyrazila hlavičku Plzákové i následnou dorážku Ježdíkové. 47. minuta znamenala zvýšení skóre, kdy si Necidová s Plzákovou rozehrály roh nakrátko a právě Plzáková se konečně prosadila krásnou střelou z úhlu přesně pod břevno. V 52. minutě pěkně vystřelila Šrámková, ale jen do břevna, následná gólová dorážka byla z ofsajdu. O minutu později stejná hráčka pěkně střílela, ale brankářka vyrazila. V 56. minutě Košvancová po rohu orazítkovala břevno. V 63. minutě z dalšího rohu zazvonilo břevno po střele Plzákové. Minutu před šestým gólem nastoupila po dlouhodobé pauze zaviněné zraněním Kozlíková a velice rychle byla při gólové akci, kdy vyslala Ježdíkovou, která se dokázala prosadit levačkou k tyči. V 74. minutě po uvolnění Beránkové se před brankou ocitla osamocená Plzáková, bohužel neuspěla. Hned z následné akce trefila Rzycká tyč, střelu Kozlíkové brankářka vyrazila a dorážka Vlčkové šla mimo branku. V 75. minutě se k míči dostala Rzycká a z dálky umístila střelu k tyči. Výsledek jednoznačný a zasloužený, jen to chtělo být ještě více efektivnější.

Slavia - Teplice 7:0 (4:0)
Slavia:
Jindráková - Komárková (47. Šrámková), Vlčková, Dvořáková (41. Beránková), Bažoutová (73. Rzycká) - Lébrová (41. Jedličková), Košvancová, Klesnilová, Plzáková - Necidová (66. Kozlíková), Ježdíková
Branky: 8. a 67. Ježdíková, 20. a 22. Necidová, 15. Košvancová, 47. Plzáková, 75. Rzycká

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky si poradily s Teplicemi

    dArtagnan     před 14 lety 15.08.2010 08:38 |  
    0 0

    Tak už jen koupit Horovi paruku, trochu nalíčit a nenápadně vyměnit za Voňkovou... bohužel to také znamená konec pro Jardu Černého, přijít o roli nejhezčí slečny v týmu by ho jistě zlomilo:-)

    btw, Necidová má něco společného s Necidem? A Vlčková se Standou? Podle článku totiž řeší koncovku úplně stejně jako jejich mužské protějšky:-)

    • Re: Slávistky si poradily s Teplicemi

      Tomis68 (přítel SN)     před 14 lety 15.08.2010 09:51 |  
      0 0

      ...tuším, že Necidová je Tomova sestra, a pokud vím, tak Standovy dcerky jsou na fotbal ještě krapet mladé...

    • Re: Slávistky si poradily s Teplicemi

      Richi (admin)     před 14 lety 15.08.2010 10:08 |  
      0 0

      ano, Necidová je sestra Tomáše. Vlčková nemá nic společného se Standou. Ale ještě máme dvě hráčky, které mají něco společného s hráči, ale o těch hráčích teprve budete slyšet ;)

      • Re: Slávistky si poradily s Teplicemi

        urs (přítel SN)     před 14 lety 15.08.2010 11:46 |  
        0 0

        :-D

      • Re: Slávistky si poradily s Teplicemi

        Troubi     před 14 lety 15.08.2010 13:33 |  
        0 0

        Palko, Palko, Palko! *6**105*

  2. Re: Slávistky si poradily s Teplicemi

    michel     před 14 lety 16.08.2010 10:07 |  
    0 0

    V článku o juniorce není nikde zmíněna jedna zajímavá věc, která ovlivnila zápas - slávistická gólmanka měla být kolem dvacáté minuty prvního poločasu vyloučena, protože mimo pokutové území evidentně zahrála oběma rukama, kdy vyrazila malou domů..Stála metr mimo pokutové území, tak proč hru rukou neviděla hlavní rozhodčí ani pomezní..?? Oni ji tedy neviděli nejspíš ani ostatní diváci, pokud nestáli přímo na hranici vápna, protože hřiště v Horních měcholupech je v takovém horizontu a ještě navíc špatně nalajnované, že z půlky není vidět, kde je pokutové území...