Hráči Slavie

Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

Zdravím Vás opět v nové sezoně nad stručnou bilancí týkající se bývalých hráčů Slavie působících v evropských fotbalových soutěžích. Co zajímavého se tedy přes léto a na počátku nové sezony v této oblasti událo?

Do Slavie se ze Serie A vrátili Ondřej Čelůstka (Palermo neuplatnilo opci na jeho přestup) a ze Sieny po skončení smlouvy Lukáš Jarolím; Karel Piták po 4 letech strávených v Salzburgu posílil Jablonec a stal se tak spoluhráčem Mateje Krajčíka, který italskou nejvyšší soutěž okusil v sezoně předminulé.

Relativně nejasná je situace kolem Rudolfa Skácela, který v červenci v řecké Larise skončil a podobně jako loni touto dobou mu jeho agent shání další angažmá.

Radek Černý prodloužil v QPR smlouvu o 1 rok do června 2011 a ve všech srpnových utkáních kryl z lavičky záda irskému reprezentantu Paddy Kennymu.

Martin Latka pokračuje v Panioniosu Atény, v němž má smlouvu do konce roku 2012. V srpnu se odehrálo v řecké Superlize jediné utkání a Martin v základní sestavě nechyběl.

Marek Suchý po vydařeném půlročním hostování ve Spartaku Moskva počátkem léta tak trochu v tajnosti do klubu ruského vicemistra přestoupil a podepsal v něm smlouvu na 4 roky. Slavia tak kromě 1,2 M EUR za Markovo hostování v zimě inkasovala dalších 3,8 M EUR za přestup v létě, celkem tedy za bývalého kapitána sešívaných a oporu U21 získala výborných 5 milionů EUR.

Michal Švec nastoupil za Heerenveen v srpnu dvakrát vždy na pár minut jako střídající hráč a snaží se přesvědčit nového trenéra o tom, že patří do základu.

Mickaël Tavares se v červnu vrátil z půlročního hostování v Norimberku do Hamburgu a i přes velký zájem nováčka italské Serie A Ceseny jej nakonec HSV uvolnil v závěru letního přestupového období na roční hostování do Middlesbroughu, sestoupivšího do druhé anglické ligy.

David Jarolím s příchodem nového trenéra sice v Hamburgu přišel o kapitánskou pásku, nikoli však o místo ve zvučné základní sestavě.

Dušan Švento oslavil 1. srpna pětadvacáté narozeniny, ale dárek v podobě postupu do hlavní fáze Ligy mistrů si podobně jako loni nenadělil a se svým Salzburgem skončil v posledním předkole. V kvalifikaci ChL však proti Omonii Nicosia vsítil exkluzivní gól, který si můžete vychutnat zde. V EL čekají Salzburg velmi atraktivní duely s Juventusem a Manchesterem City.

Peter Grajciar a Bořek Dočkal se spolu nepotkali ve Slavii, nýbrž v Konyasporu. Zatímco Peter podepsal smlouvu na tři roky, Bořek je v týmu nováčka turecké ligy na ročním hostování s opcí. Oba dva zatím celkem pravidelně v Superlize nastupují a oba čekají na své premiérové trefy.

Filip Trojan byl prvoligovým Mainzem uvolněn na roční hostování do druholigového Duisburgu. Ve své premiéře proti Osnabrücku vstřelil krásný gól, který si můžete prohlédnout zde.

Tomáši Necidovi se v útoku CSKA Moskva opět zvýšila konkurence, vedle nové akvizice Seydou Doumbii se z hostování vrátil Vágner Love, a tak Tomáš v ligových zápasech spíše paběrkuje a v srpnu proti Nalčiku přidal teprve třetí gól odehrané poloviny sezony. V národním dresu odehrál dva zápasy - zatímco v přípravném utkání s Lotyšskem stihnul za půl hodiny gól a asistenci, v kvalifikaci proti Litvě své šance neproměnil.

Pavel Fořt si v přípravě Arminie Bielefeld poškodil meniskus a přetrhl zkřížené vazy, následně podstoupil operaci. S tréninkem by měl začít po novém roce. Přejeme Ti, Pavle, brzké uzdravení a ať Ti tvůj sešívaný humor vydrží!

Komentáře (27)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

    DrFe1     před 14 lety 15.09.2010 11:01 |  
    0 0

    Díky hikere42 za perfektní přehled. Akorát co se týče toho utajení Suchého přestupu, tak to nebylo utajené "tak trochu" ale úplně. A tu částku v eurech taky vidím poprvé, ale to jsem možná akorát nehledal, nevím.

    • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

      Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 15.09.2010 11:08 |  
      0 0

      já přidám že middlesbrough není sestoupivší do druhé anglické ligy protože ji hraje už tuším druhým rokem , jinak myslim pro něj k super klub, mají ambice se do ligy vrátit, dost investovali, maj super trenéra, jen si myslim že Tavares není na anglii dělanej ale třeba překvapí.

      • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

        hiker42     před 14 lety 15.09.2010 13:43 |  
        0 0

        ajaj,chybka..;-)
        jinak myslím,že Míša to zvládne.

  2. Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

    opicemag     před 14 lety 15.09.2010 14:20 |  
    0 0

    Tak Piták jde z Jablonce do Hradce (na hostování). No moc dlouho v Jablonci nepobyl.

      • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

        janko (přítel SN)     před 14 lety 15.09.2010 15:21 |  
        0 0

        ...tak to bylo o fous, předběhl jsi mne...

      • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

        smely (přítel SN)     před 14 lety 15.09.2010 16:01 |  
        0 0

        a oni sa jeste divijo, ze su lide nasrani....

      • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

        Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 15.09.2010 16:30 |  
        0 0

        Jsou to normální svině a vůbec nemám chuť na ten fotbal jít a těmhle gaunerům dávat peníze. Fuj..

      • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

        slaviator     před 14 lety 15.09.2010 17:53 |  
        0 0

        to je překvapení :-)

      • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

        DrFe1     před 14 lety 15.09.2010 17:58 |  
        0 0

        Zejména ten odkaz č. 3 co je v článku, to je síla. Ach jo, Standa Gross by byl ještě zlatej :-o

        • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

          hiker42     před 14 lety 15.09.2010 21:34 |  
          0 0

          dobrý večer doktore, Grosse taky nebrat..;-)

          ale Sisák...ach jo...nejsmutnější na tomhle týpkovi je, že se učil od svýho papá, dnes váženého zbrojaře. celá ta partička "biznismenů" kolem komunistickýho ministra Krumnikla, to je..BRR

          kam se to Slavia dostala? nejhorší je, že tohle rudý peklo nám nepřipravil soubor páně Šovánka. chtěl jsem aspoň na derby podpořit sešivané proti rudýmu chméru. ale nepůjdu ani tam. TENHLE HNUS PROSTĚ PODPOROVAT NEBUDU.

          Miluju Slavii, mám ji ve svém srdci a musím přiznat, že mě stejně jako slaviatora už napadlo, že (pokud nás někdo nekoupí - v naší situaci prakticky kdokoli), snad bude lepší zbankrotovat a začít od 0, z divize, ale hlavně s novým majitelem. pak začnu na Slavii zase chodit.

          co nakonec? slovy klasiků českého HC "přeju nervy silný jako lana, abys ten horor vydržel". bez smajlíka.

          • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

            Barlblog     před 14 lety 16.09.2010 00:24 |  
            0 0

            Hezký den,

            To je takové české čekání na zázrak. Přestaňme čekat, vytvořme družstvo fanoušků s jasným a pravidelně voleným vedením, stanovami upravenými podle anglického zvyku (mnoho ostrovních vzorů) splnující naše právní normy a můžeme vesel začít plánovat odkup procent akcií.

            Jsem si celkem jist, že s podporou firem pravých slávistů, dobrou PR a marketingem, můžeme přilákat spoustu nespokojených lidí a vybrat dostatečnou částku pro odkup části akcií. Tím snížíme případný podíl, případného majitele Sisáka, nebo případný podíl ENICU. V naší přehledné finanční struktuře není totiž nic jistého. Naší paradoxní výhodou je, že cena akcie SKS je nižší s celkem trvalým poklesem, nebo přinejlepším stagnací. Samozřejmě by záleželo na tom, zda by byli majitelé ochotni svůj podíl prodat. Asi drží blokovací menšiny a ztráta akcie by vedla ke ztrátě vlivu, ale to je zbytečné předjímat. O uspěchu projektu družstva SKS nemám velké pochyby. 20 let po revoluci snad uzrál čas a jsme schopni vytvořit takové prostředí, které by stížilo případnou zneužitelnost družstva.

            Podle mě tohle jediná cesta. Zdravý, dlouhodobý a plynulý rozvoj pro SKS.

            • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

              Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 16.09.2010 01:40 |  
              0 0

              Dobrý večer, je to jedna z možností, další je zaregistrovat si svůj vlastní nový klub , například Slavia Eden a začít budovat na vlastní pěst od základu , i tady by sme našli inspiraci z anglie, další z možností je pak extrémně silný bojkot tz. aby na stadion nešli ani ty dva tisíce co byly na strahově, pak by se dalo docílit toho aby majitelé sami odešli, moc jiných řešení nevidím , jako nejlepší mi přijde to poslední to jest extra silný bojkot, zlákat na svou stranu i významné lidi spojené se slavii v minulosti a jít tvrdě proti vedení , to znamená žádné další vyjednávání, je to asi extrémní ale v naší situaci už toho opravdu moc nezbývá , slavia je na tom opravdu špatně, už ná nedrží ani ta morální hodnota kterou slavia vždy měla.

              • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

                slaviator     před 14 lety 16.09.2010 07:17 |  
                0 0

                Se ted naplno holt ukazuje, proc nekdo (vedeni je asi malej pan, tak majitel?) nechtel, aby ve Slavii po skonceni kariery pusobili Kuka, Bejbl nebo Smicer. Ne kvuli tomu, ze je nezarucen manazerskej uspech, vzdyt by se dali vyuzit treba i "jen" jako skauti, maj plno kontaktu v zahranici, at v Nemecku Kuka, Bejbl ve Spanelsku, tak Smicer v Anglii a Francii. Takze by nemuseli delat z fleku generalniho reditele, ale mohli se vyuzit tady... Ale nekdo to proste nechtela uz vime holt proc, protoze by mu pak videli pod poklicku.....

            • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

              slaviator     před 14 lety 16.09.2010 07:11 |  
              0 0

              Zdravim,
              sance to je, ALE...! Jednak by majitele museli chtit odprodat cast akcii, coz nechteji.kdyby chteli odprodat cast akcii, neodprodaj jedno procento, ktere by ani nemelo vyznam, ale treba deset ci patnact. To by byla pekna palka... Za dalsi, co by se zmenilo, kdyby druzstvo fanousku stejne nemelo blokovaci minoritu? A konecne za dalsi, pak by prisel nejakej XY, rek by ze do majetku Slavie pojistku Edenu, protoze Eden je jeho - a najednou by z deseti procnt akcii druzstva byly dve procenta a soud by se tahnul tri roky se sice predvidatelnym, ale nezarucenym uspechem. Stalo by to za to? To snad by bylo lepsi jak navrhuje kolega vyse zalozit "Slavii Eden"....

            • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

              DrFe1     před 14 lety 16.09.2010 08:49 |  
              0 0

              Nazdar kluci,
              iniciativy typu družstvo fanoušků apod. by se musel chopit někdo kdo to medializuje a bude se tomu věnovat. Mě osobně zaráží, že Ultras nebo Tribuna Sever (prostě kotelníci) nedělají v tomto směru nic. To jak hrajeme jim zřejmě nevadí, proti tréňovi ani slovo, hlavně když si odpálej nějákou tu dýmovnici :-o To že nebyl zveřejněn (oficiálně) majitel jim zdá se taky nevadí, když bojkot přerušili. Doufám, že se nějáké aktivity dočkáme

            • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

              hiker42     před 14 lety 16.09.2010 09:52 |  
              0 0

              mám k tomu dvě věci Barlblogu,

              1. v případě Slavie je nutné vlastnit přes 50% akcií (viz výjeb s ENICem, který měl blokační minoritu), což v naší situaci bude představovat řádově několik stovek milionů korun,
              2. akcie Slavie (tedy i ty v držení ENICu nebo paní Zikové) jsou převoditelné jen se souhlasem představenstva Slavie.

              mám za to (jako pan Vhoo), že momentálně jedinou účinnou cestou je důsledný bojkot.

            • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

              Kmotr (přítel SN)     před 14 lety 16.09.2010 10:51 |  
              0 0

              Já jsem pro. I když se teď z počátku zdá, že je malá šance na úspěch. Jenže pokud se to dobře medializuje a vše dobře připraví, šance je. A je lepší mít něco připraveného dobře, než to pak zakládat na poslední chvíli (třeba při prodeji akcií stávajícího majitele atd.). Případně ten silný bojkot - ale počkal bych do zimní pauzy, jestli se něco bude dít. Pokud budeme 6.-16. a stejně se Karla nezbaví a budou dál žvanit ty svoje plky a mlžit, tak zbývá jedině už opravdu silný bojkot a "otevřená válka". Zakládat novou Slavii je blbost, do toho bych nešel ani náhodou. To, že to tak udělali v ManU neznamená, že je to správně a že je to řešení, který každej musí kopírovat.

            • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

              Khadgar     před 14 lety 16.09.2010 14:55 |  
              0 0

              Pokud uděláš družstvo fanoušků a odkoupíš akcie, tak kde pak vemeš peníze na provoz klubu a zaplacení dluhů hráčům? K tomu nový sponzory, protože ti aktuální jsou napojený na současný majitele. A když už pracujeme s předpokladem, že dojde k povolení odkupu akcií, tak jak pak zabráníš nějakýmu výjebu jako proběhl s ENICem? Já se obávám, že je to začarovanej kruh. Leda najít nějakýho nadšence, který má k okamžité dispozici 300mio na odkup a dalších pár set na další léta...

  3. Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

    Gordon (host)     před 14 lety 16.09.2010 03:19 |  
    0 0

    Nedavno se ve skotskycg novinach pretrasalo,. ze skacel pujde znova do hearts, dokonce i s nim byl rozhovor ze by rad prisel, hearts navic o nej meli zajem. Btw. co je s takovym lukasem doskem,kolouskem (porad rakousko?), bestou, adautem (zilina?) lumirem sedlackem ci kratochvilem ? ne ze to sou hvezdy co bych chtel, jen me napada, kam se poseli vseci :)

    • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

      marcocruz (přítel SN)     před 14 lety 16.09.2010 08:59 |  
      0 0

      Lukáš Došek hraje za divizní Koloveč
      Koloušek v druhe rakouské lize za Magna Wiener
      Adauto skončil s vrcholovým fotbalem a vrátil se do Brazílie kde hraje v nižších soutěžích
      Aleš Besta je zraněn, je hráčem Slavie, ta s ním brzy asi rozváže smlouvu
      Lumír Sedláček hraje za Opavu v MSFL
      Karel Kratochvíl má smlouvu s Hradcem Králové, ale nenastupuje, asi je zraněný

      • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

        DrFe1     před 14 lety 16.09.2010 09:28 |  
        0 0

        Díky za informace. Mě taky docela zajímá osud bývalých slávistů, kteří nejsou tak staří, aby ukončili kariéru a přesto zmizeli někdi v propadlišti dějin. O Jirkovi Vávrovi (narozen 1975) jsem zjistil akorát to, že naposledy hrál za tým 2. slovenské ligy jménem Družstevník Báč :-o , ale to už bylo v sezoně 2004/2005. Martin Hyský aktuálně hraje na Kladně.

        Je to zajímavý fenomén, jak fotbalista který hrál na ligové úrovni může skončit ještě v době svého prodiktivního věku někde v "Kolovči" apod. Čím to je, že někdo jde s výkoností tak dolů ? ! Moc tomu nerozumím.

        • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

          Vhoo (přítel SN)     před 14 lety 16.09.2010 10:30 |  
          0 0

          zdravím , ted o víkendu se na L.Doška pujdu podívat na "derby" Domažlice - Koloveč, dle jejich výsledků si ale myslim že nic extra nehraje ani v tý kolovči.

          • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

            marcocruz (přítel SN)     před 14 lety 16.09.2010 12:27 |  
            0 0

            Prý tam hraje proto, že je odtamtuď jeho žena, nebo bydlí někde poblíž, teď netušim. Ale vzal to hlavně z rodinných důvodů, navíc po té, co neuspěl na testech v Jihlavě.

        • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

          martynko     před 14 lety 16.09.2010 12:08 |  
          0 0

          Může to být např. kvůli:
          1) zdraví
          2) hlavně už žádnej štres vrcholovýho fotbalu, tedy chybějící ctižádost a ambicioznost
          3) nechuť k sebeanalýze a sebezdokonalování vzhledem k novým požadavkům na každý herní post v moderním fotbalu

      • Re: Slávisté v zahraničních ligách – léto 2010

        Gordon (host)     před 14 lety 16.09.2010 10:41 |  
        0 0

        diky za info... sdilim nazor doktora