Fortuna liga

V neděli proti Českým Budějovicím

Slavii čeká další z velice důležitých zápasů, v neděli od 18:00 se v Edenu představí České Budějovice. Utkání nevysílá žádná televize.

Už před utkáním máme dobrou zprávu - v pořádku jsou kromě Riste Naumova všichni hráči, trenér Petrouš tedy bude disponovat s téměř kompletním kádrem. "Z každého našeho kroku na hřišti musí být vidět maximální nasazení a touha zvítězit, další ztráty si prostě nesmíme dovolit," říká před utkáním Michal Petrouš.

Kdy jindy, než v neděli by chtěli slávisté zvítězit? České Budějovice letos venku ještě nevyhrály, na kontě mají patnáct bodů a také se jich týkají boje o sestup.

Kvůli čtyřem žlutým kartám nenastoupí Jiří Koubský.

Pravděpodobná sestava Slavie podle autora článku: Vaniak - Janda, Čelůstka, Trapp, Hubáček - Hora, Jarolím, Belaid, Kisel - M. Černý - Hloušek

Komentáře (39)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: V neděli proti Českým Budějovicím

    Eluin (přítel SN)     před 13 lety 22.10.2010 18:54 |  
    0 0

    Absence Koubského bude znát hlavně při vzdušných soubojích, nicméně i tak se domnívám, že zápas zvládneme a dáme jim tak...3:0, doufám :-).
    S tou sestavou celkem souhlasím, jen osobně bych místo Jarolíma viděl v základu raději Dembelého...

  2. Re: V neděli proti Českým Budějovicím

    opicemag     před 13 lety 22.10.2010 20:41 |  
    0 0

    Fakt nevím, jak bych to postavil. Asi nějak takto:

    Vaniak (Fin)
    Obrana je asi jasná: Janda, Čelůstka, Trap, Hubáček (což je velmi smutné, tam bychom měli začít dávat šanci někomu mladému, ale nevím, má-li na to někdo. Ale o moc horší než Hubáček to být nemůže)
    Záloha: Hloušek, Belaid, Demebelé, M. Černý
    Útok: Vyhnal + někdo (Hora, dal bych mu ještě šanci / Kisel, ten dává góly i když to není útočník)

    Tři body jsou již nutné!!!

  3. Re: V neděli proti Českým Budějovicím

    slaviator     před 13 lety 22.10.2010 22:22 |  
    0 0

    Jaakola (Zlámal nic moc totiž, Vaniak po sezoně skončí, dejme šanci Anssimu...) - Janda, Čelůstka, Ragued, Hubáček - M.Černý, Dembelé, Belaid, Hloušek - Vyhnal, Kisel.

    • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

      DrFe1     před 13 lety 22.10.2010 22:40 |  
      0 0

      Kisel jako hroťák ? :-) Je fakt, že dal letos asi nejvíc gólů, ale dát ho do útoku by bylo teda dost odvážný. Obávám se, že na to nemá zrovna předpoklady.

      • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

        slaviator     před 13 lety 22.10.2010 23:18 |  
        0 0

        Tak on ho de facto hraje :) A lepší jeden Kisel v útoku než třeba útok M.Černý-Kisel, Hloušek, Janda na beka a Hora na kraj zálohy... :)

  4. Re: V neděli proti Českým Budějovicím

    DrFe1     před 13 lety 22.10.2010 22:37 |  
    0 0

    Hlavně hrát na klasické dva útočníky a Hlouška necpat do útoku, ale nechat ho běhat po lajně + ze starců (J.Černý, Jarolím, Kisel) tam může hrát jenom jeden a nesmí se jmenovat Jarolím. Na jeho místě bych chtěl vidět Dembelého. Za těchto podmínek, by to mohlo snad fungovat.

    • Re: OT

      bongor     před 13 lety 23.10.2010 08:06 |  
      0 0

      Já jsem ho nikdy neviděl hrát,to se těžko zaujímá nějaký postoj.Ale horší ,než se současným "útokem"to asi těžko může být.Adam na hrot nepatří,Míňa taky ne,Kisel jak by smet,Vlčák už asi těžko a ti mlaďoši k sobě potřebují někoho,aby na ně dával pozor a občas jim poradil.Současné mužstvo má potenciál na střed tabulky,při troše štěstí i výš,ale bez útočníka se budeme plácat u dna.

      • Re: OT

        slaviator     před 13 lety 23.10.2010 08:26 |  
        0 0

        Já ho viděl hrát v Liberci a předtím v Opavě a líbil se mi, vím že byl ve Spartě i, ale tam se zakopalo kolik hráčů už... Každopádně mi to přijde taky jako cílená likvidace. A je to i to, o čem jsme se bavili tady nedávno. "Jak může hráč bejt v prdeli, když má statisícovej plat a nedostane pár vejplat, snad má nějakou rezervu..." Jo, tak když nedostane deset výplat po 120 tisících, manželka na mateřský, hypotéka na barák a leasing na auto 47 tisíc, tak provoz domácnosti taky něco stojí a je našetřeno, ale deset měsíců to tak těžko vydrží... Jsem zvědav, jak to dopadne, ale docela bych jemu i Brnu přál, aby mu to Brno zaplatilo. Další "povedená" věc jako s tím hráčem, co odešel do Nizozemí protože měl amatérskou smlouvu, ale někdo z Brna zfalšoval podpis a oháněli se tím, že má profismlouvu, ČMFS nevydal transferkartu a ten hráč rok nehrál a nakonec vysoudil asi deset milionů...

        • Re: OT

          lassiter     před 13 lety 23.10.2010 09:00 |  
          0 0

          kterýžto rozhodnutí odvolací soud zrušil, takže nevysoudil nic a zaplatil svazu náklady řízení...

        • Re: OT

          bongor     před 13 lety 23.10.2010 10:20 |  
          0 0

          To máš Lukáši pravdu,ve sraltě se zakopou i lepší hráči.Je to tam asi tou jejich neskutečnou sebedůvěrou,hraničící s pohrdáním vůči soupeřům.Co se těch peněz týká,tak když si zvykneš na určitý standard,těžko si potom zvykáš na výkyvy směrem dolů.Potom může být sto tisíc pro ligistu stejně málo ,jako pro důchodce osm tisíc.
          S cílenou likvidací některých lidí jsou v našich krajích bohaté zkušenosti,tak proč je nevyužít i pro bohulibé pdrazy ve sportu?

          • Re: OT

            marcocruz (přítel SN)     před 13 lety 23.10.2010 13:11 |  
            0 0

            Já mam pocit, že snad za Spartu hrál jen v přípravě, protože ho obratem poslala do Liberce ne jako náhradu za někoho myslim.

        • Re: OT

          harry     před 13 lety 24.10.2010 10:33 |  
          0 0

          Zb.Pospěch ve Spartě nikdy nehrál,sice jí formálně patřil,ale vždy byl na hostování a potom v LBC i na přestup...

  5. Re: V neděli proti Českým Budějovicím

    Slawek     před 13 lety 23.10.2010 08:17 |  
    0 0

    Pokud nastoupime v této sestavě, vyhrajeme jen čirou náhodou. A bude to vypadat, že si Petrouš dělá srandu. Kisel, Belaid a Jarolím vedle sebe hrát nemohou, Hora má maximálně třetiligovou úroveň, Hloušek je levý half a M. Černý pravý. Pokud tohle hodlá Petrouš ignorovat nevyhrajeme a už definitivně pojedeme. A není málo těch, kteří na to léta čekají a do II. ligy nám rádi pomohou.

  6. Re: V neděli proti Českým Budějovicím

    VitK     před 13 lety 23.10.2010 09:02 |  
    0 0

    Mám dotaz. Jaké jsou obecně zkušenosti se sledováním přenosů na tipovani.cz. Jsem teď v zahraničí a opravdu se na to nedá koukat. Kousá se to cca každých 5 s. Psal jsem jim, odpověděli mi, že on-line přenosy na stránkách tipovani.cz jsou určeny pro klienty na území České republiky, kde funguje vše řádně. V zahraničí prý mohou nastat problémy, neb datová linka je velice omezená a při větším počtu uživatelů klesá proporcionálně i kvalita přenosu. Já jsem se tedy jednou koukal i doma a nestálo to taky za nic, byl to ale myslím pohár.

    • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

      Eluin (přítel SN)     před 13 lety 23.10.2010 10:30 |  
      0 0

      Já to mám tak 50 na 50, někdy to jde, ale jindy je spojení hrozné.

  7. Re: V neděli proti Českým Budějovicím

    EdCable     před 13 lety 23.10.2010 09:11 |  
    0 0

    Na hrotu nastoupi Besta, uvidite:-))

    • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

      opicemag     před 13 lety 23.10.2010 09:55 |  
      0 0

      Na toho jsem úplně zapomněl. No uvidíme. Horší než Hora to nebude.

      • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

        bongor     před 13 lety 23.10.2010 10:12 |  
        0 0

        Na Centrumu hledají chlapa pro Bartošovou.Všichni klikněte na Řepase,který je jedním z adeptů.Dovedete si představit,jak by ho ta dívčina připravila na každý zápas?

      • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

        quelhar (admin)     před 13 lety 23.10.2010 10:18 |  
        0 0

        Besta bude hrat tento tyden prinejlepsim par minut za becko, si myslim...

        Do utoku asi Kisel a Vyhnal, urcite ne M. Cerny... :o/

  8. Re: V neděli proti Českým Budějovicím

    vavicek     před 13 lety 23.10.2010 11:30 |  
    0 0

    "Hráči naposledy dostali srpnové výplaty. Navíc jsou tam nevyplacené některé prémie z dob minulých, například za titul. Ale tyto smlouvy na prémie jsou postaveny tak, že není úplně jasné, že to musíme doplatit".

    Těžko se potom divit, že hrajou kulový, když jim ani nedoplatí slíbené premie. Sestup se jeví čím dál tím pravděpodobnější.


    http://sportreport.lidovky.cz/zadluzena-slavia-zpozduje-vyplaty-svym-hracum-fr7-/ln-fotbal-prvni-liga.asp?c=A101022_231323_ln-fotbal-prvni-liga_vrb

  9. Re: V neděli proti Českým Budějovicím

    Kunetice     před 13 lety 23.10.2010 11:34 |  
    0 0

    prohra 0:2 a přístí rok okres asi jak kdysi drnovice!!!!

    Pane bože sesli nám druhého KORBELA!!!!

    • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

      Jiri1     před 13 lety 23.10.2010 12:03 |  
      0 0

      Zdravim, panbuh ci nejaky bohaty sponzor nam v soucasne dobe nepomohou , spis se snad povede rediteli Platilovi nekde pujcit penize, zkousel to u soukromych osob treba i jinde, ale zatim pry nic moc , spis se mi jevi jako realne postupne snizovani zateze ci navrat lidi , kteri leta pomahali ve Slavii se shanenim penez a s marketinkem, ovsem pozor nutny bude odchod p. Thomasove a to co nejdrive, coz by mohlo vyjit i vzhledem k jejimu ochlademu vstahu..........Tady se tedy poprve rediteli Platilovo musim poklont , neceka na konec , ale snazi se bojovat , je to tezke, ale on patrne je ted jeden z mala , co se snazi, aspon sehnat prachy pro hrace a odluzit klub. Zato jiny zde popularni Slavista , ktery nas neunavne zasobuje na hlavnim webu informacemi z klubu uz patrne ani neveri a dava to znat TREBA I ZASTUPCUM MJEDI A PODOBNE. CHTEL BYCH NAPSAT , ZE CLANEK V LIDOVKACH JE UCELOVY , O DLUZICH HRACUM VI KAZDY ZURNALISTA UZ HODNE DLOUHO, atritraz treba hrozi realne Jablonci Viktorce, 5 mesicu neberou prachy hraci V Bohemce , absolutne nepravidelne treba v Jablonci, jenze ve Slavii to uz u nekterych hracu prekrocilo unosne meze a na klub totalne kaslou.

      • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

        Khadgar     před 13 lety 23.10.2010 13:59 |  
        0 0

        Takže teď je Platil dobrák...

    • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

      Markus     před 13 lety 23.10.2010 18:08 |  
      0 0

      Už tady věci moc nekomentuji. Jednoduše proto, že nemám dostatek informací. Koncem roku 2008 se něco pokazilo a od té doby to s klubem jde od desíti k pěti. Nejpravděpodobnějším důvodem je prostě to, že noví majitelé zadotovali (se vším všudy) ročník 2007/2008, dlouhodobě to tak ale dělat nešlo. Snad kalkulovali s tím, že se přidají další sponzoři. Pokud to tak je, je celkem logické, že snažit se dělat velké divadlo s malým rozpočtem nefunguje. Kecnout si zpátky na matičku zem a pěkně od nuly si znovu rozdat karty, to by podle mě bylo na čase udělat.

      • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

        lassiter     před 13 lety 23.10.2010 19:12 |  
        0 0

        No mně přijde, že co se financí týče, tak to jde s klubem od deseti k pěti v podstatě celých posledních dvacet let. Zdá se, že dělat v českém prostředí fotbal na úrovni Slavie nebo Sparty, tj. vydávat na platy cca 100m a víc, za situace, kdy na něj chodí šest tisíc lidí a má prestiž a kvalitu jakou má, lze dlouhodobě jen v případě, že majitel je svolný čas od času do klubu pár stamilionů nalít (jako třeba J&T nebo ve své době nenáviděný ENIC). Současní majitelé to zdá se nejsou anebo na to nemají. Takže zdá se nezbývá než spadnout na zem, počkat až v létě doběhnou ty největší kontrakty Vlčáka, LJ, Vaniaka, JČ, Vomáčky a Huba a začít jak říkáš tak nějak znova. Pokud teda do tý doby přežijem :-(

        • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

          quelhar (admin)     před 13 lety 23.10.2010 19:19 |  
          0 0

          Jen bych k tomu dodal, ze v zime nas ceka zajimave prestupni obdobi - misto toho, abychom resili, koho privedeme, budeme sledovat, jestli se nam podari nekde udat prebytecne hrace s vysokymi platy (Ragued, JC, Vomacka) a naopak udrzet tech par mladych, co vypadaji pomerne nadejne (Hlousek, MC). A na pripravnych zapasech nebudeme okukovat sledovane zahranicni hrace pozvane na zkousku, ale V. Simecka, Petraka, Proska a Cepelaka.

          • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

            hiker42     před 13 lety 23.10.2010 21:24 |  
            0 0

            možná se pletu,ale JČ řešit nemusíme. pokud Rosen neuplatní opci, bude od 1.1.2011 volným hráčem.

            • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

              Vhoo (přítel SN)     před 13 lety 23.10.2010 21:26 |  
              0 0

              tady proste musi ale KJ ukazat ze je slavista koupit do slovanu Hubacka, JC, LJ a Standu Vlcka :D

              • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

                Eluin (přítel SN)     před 13 lety 23.10.2010 22:36 |  
                0 0

                Huba bych si nechal, to je taková naše univerzálně neuniverzální stálice :-)

            • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

              quelhar (admin)     před 13 lety 24.10.2010 08:59 |  
              0 0

              J. Cerny ma smlouvu do konce sezony a ne jen do zimy.

              • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

                hiker42     před 13 lety 24.10.2010 10:18 |  
                0 0

                ok, tak si to v rubrice "soupiska hráčů" opravte..;-)

  10. Re: V neděli proti Českým Budějovicím

    PetCC     před 13 lety 23.10.2010 18:11 |  
    0 0

    Tak mi tenhle týden došlo, že se současným kádrem musíme hrát v rozestavení 3-3-3-1.
    Za prvé máme tři obránce, kteří zvládnou obranu, ale v útočení jsou na nic. Takže ať se ta trojka drží vzadu a nikam neleze. A druhé, nemáme prakticky žádné koncové útočníky, ale spoustu ofenzivních záložníků. Takže Vyhnal nebo Zákostelský jako jediný útočník, za ním podpora Hloušek-Kisel-Hora. Za nimi by byla další trojice, M.Černý-Trapp(asi)-Janda, z níž by krajní hráči doplňovali kraje obrany. To obsazení berte jen návrhově, jde hlavně o to, aby ti hráči byli schopni plnit ty úkoly.
    Takže teď popis hry. Hrát musíme na krajích, rychle dopředu, žádné držení míče uprostřed zálohy. Vždycky musí být jedne záložník připraven u lajny na přihrávku. Ne jako dneska, když Hubáček dostane míč, je připraven přihrát dopředu po lajně a nikdo tam není, takže to musí zaseknout a vrátit zpátky do středu obrany.
    Krajní obránce bude mít možnost rozehrát na dva krajní záložníky, jednoho vysunutého, s těmi pak bude spolupracovat i podhrotový Kisel.
    Při obraně se pak krajní záložníci, podle potřeby jeden nebo oba, stáhnou do krajů obrany.
    Těch systémových věcí bych mohl napsat ještě hodně, hlavní ale je, aby hráči hráli tam kde to umí a hra šla rychle dopředu. Tam musí být do zakončení připraveno dostatek hráčů. Taktika na to, že přecpeme zálohu a budeme si to tam půl hodiny přihrávat může fungovat jedině, když bychom měli dost kvalitní útočníky a opravdu pevnou obranu. A to nemáme.

    • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

      lassiter     před 13 lety 23.10.2010 19:16 |  
      0 0

      no a kdyby tohle všechno náhodou nefungovalo, pak bysme mohli zkusit začít trochu rychleji běhat

      • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

        Eluin (přítel SN)     před 13 lety 23.10.2010 20:31 |  
        0 0

        A kdyby ani to ne, tak třeba zkusit do toho dá trochu více chuti a elánu :-)

  11. Jiří 1

    Kunetice     před 13 lety 23.10.2010 19:31 |  
    0 0

    Jseš kapánek vedle protože právě bohatej mecenáš nás může zachranit.
    A vím to z našeho krajského přeboru mančaft taky po podzimu beznadějně poslední a přez zimu přišel bohatej strejda dal hračům peníze a nejednou hrali střed tabulky a příští rok šli do divize kde hrají už 2 rohy v horních patrech .
    Tak mi nevykládej že to není o novém Korbelovi apod.

  12. Re: V neděli proti Českým Budějovicím

    thc     před 13 lety 23.10.2010 19:39 |  
    0 0

    Můj tip Slavia 2:0 Č.B

  13. Re: V neděli proti Českým Budějovicím

    harry     před 13 lety 24.10.2010 10:34 |  
    0 0

    0:0 nebo 1:0,plus nejnižší ligová návštěva v Edenu

    • Re: V neděli proti Českým Budějovicím

      bongor     před 13 lety 24.10.2010 16:19 |  
      0 0

      Koukám,Brno vede 7-0 nad Slováckem,tak nás asi to poslední místo nemine