Ženský fotbal

Slávistky vyhrály v Plzni

Slávistky v posledním podzimním zápase získaly tři body za výhru 4:0 v Plzni. Juniorkám se také dařilo a vezou výhru 2:1. Zápasy odehrály i žákyně, tentokrát proti Spartě. Starší prohrály těsně 0:1, mladší neuspěly vysoko 1:7.

A tým:
Slávistky v celém utkání rozhodly dvěma góly v krátkém časovém rozmezí v obou poločasech. Hned v 6. minutě po akci na jeden dotek zakončovala Voňková a o čtyři minuty později po centru Danielové střílela z voleje Budošová a odražený míč uklidila do sítě Divišová. Slavia měla většinu času zápas pod kontrolou, k velkým příležitostem jsme se ale moc nedostali. V 16. minutě mohla Plzeň snížit, ale tým podržela v brance Krömrová. Ke střelám se v průběhu zápasu dostala Holečková či Voňková, standardní situaci Pěničkové jsme taky nevyužili.

Ve druhém poločase jsme se více dostávali do zakončení, ale řešení finální fáze nebylo ideální, plno šancí jsme nedotáhli. Takhle třeba neuspěla Voňková či Krůzová. V 56. minutě po standardní situaci dorážela Danielová, ale Ranglová parádně vytáhla a další střelu Odehnalové vyrazila nohou. V 62. minutě po úniku Krůzové zakončovala do prázdné branky Divišová a o čtyři minuty později po pěkném pasu Pěničkové z úhlu Krůzová prostřelila brankářku. Slávistky byly nadále aktivní, ale Bendová svou šanci nevyužila a přehození brankářky od Pincové vykopla domácí obrana z brankové čáry. V závěru mohla Plzeň korigovat, ale Markelová v úniku netrefila branku.

Plzeň - Slavia 0:4 (0:2)
Slavia:
Krömrová - Králová, Odehnalová, Pincová, Benýrová - Divišová, Pěničková, Budošová (68. Tomášková), Holečková (46. Krůzová) - Voňková (64. Plzáková), Danielová (72. Bendová)
Branky: 6. Voňková, 10. a 62. Divišová, 66. Krůzová


Juniorka:
Slávistická děvčata vstoupila do posledního podzimního zápasu velice dobře, hned ve 2. minutě po centru Kozlíkové skórovala Necidová přesně k tyči. A mohlo být veseleji, ve 4. minutě unikla opět Necidová, tentokrát však v tísni nedokázala trefit branku. Domácí se snažili reagovat, v 8. minutě po centru Rosprimová v pádu tečovala mimo branku. Po velice aktivním úvodu však slávistky postupně vyklidily pole a zbytečnou pasivitou se dostávaly pod tlak, častokrát jsme lehce přišly o míč a Plzeň se toho snažila využít k vyrovnání. Naštěstí obrana pracovala jistě a nedopustila ohrozit naší branku. Z ojedinělých příležitostí jsme ale mohli zvýšit, ve 21. minutě z otočky v jasné pozici netrefila branku Kozlíková, o čtyři minuty později po rohu Kozlíkové hlavičkovala mimo tyče Necidová.

Hra ve druhém poločase nebyla ze strany slávistek nadále ideální a svým přístupem jsme si říkali o gól. Ten naštěstí nepřišel, naopak jsme během dvou minut zahrozili na druhé straně. Nejdříve z úhlu střílela Komárková, poté z voleje zkoušela pálit Žornová, ale jen do náruče brankářky. A přišla 62. minuta, kdy se ve vápně prosadila levačkou přesně k tyči Ježdíková. Rozhodnuto však nebylo, v 73. minutě dokázala snížit Mikysková, když využila nedorozumění v obraně a následně obešla i vyběhnutou brankářku. Plzeň vycítila šanci a hrála ještě více odvážněji, slávistky mohly výsledek pojistit, ale klidný závěr si asi nepřály. Dvakrát v koncovce neuspěla Žornová, nejdříve v samostatném úniku trefila jen brankářku a z další možnosti po obhození protihráčky střílela prudce vedle tyče. V posledních sekundách si domácí přáli penaltu, ta se naštěstí nepískala, a tak jjsme si z Plzně odvezli tři body.

Plzeň - Slavia 1:2 (0:1)
Slavia:
Palková (41. Krömrová) - Komárková (65. Toťová), Vlčková, Beránková (49. Jedličková), Dvořáková (41. Bažoutová) - Plzáková (41. Lébrová), Košvancová, Kozlíková, Rzycká - Ježdíková (67. Šrámková), Necidová (51. Žornová)
Branky: 73. Mikysková - 2. Necidová, 62. Ježdíková


Starší žákyně:
Sparta - Slavia 1:0 (1:0)
Slavia:
Havelková - Kotrhonzová, Němečková, Tunková, Jeřábková - Macková, Břížďalová, Svobodová, Jášová - Houzarová, Vyskočilová, střídaly: Kocková, Novotná, Molhancová, Knollová, Procházková


Mladší žákyně:
Sparta - Slavia 7:1
Slavia:
Trčková (Šuleková) - Čechová, Hadašová, Michutová, Knollová, Fomínová, Adámková, Hrobská, Šebrlová, Bohatová, Becková
Branka Slavie: Hadašová

Komentáře (15)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky vyhrály v Plzni

    spojka     před 13 lety 07.11.2010 08:28 |  
    0 0

    Rozhovor s Honzou Bergerem ve Sportu:
    ( http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal/97747/jan-berger-pepika-chovance-nechapu.html)

    Zrovna Slavia má teď finanční těžkosti.

    Vím, bavili jsme se o tom s Vláďou Šmicrem. Dokonce se snad i ví, kteří lidi to tam rozebrali. Mezi námi – po fotbalové stránce je trošku na vině i Karel Jarolím, přestože je se dvěma tituly nejúspěšnějším trenérem v historii Slavie.

    • Re: Slávistky vyhrály v Plzni

      DrFe1     před 13 lety 07.11.2010 14:10 |  
      0 0

      No myslím si, že to řekl velice kulantně, protože jsou s Jarolímem kamarádi, jinak bysme se možná dozvěděli mnohem víc.

      • Re: Slávistky vyhrály v Plzni

        Viking     před 13 lety 08.11.2010 08:27 |  
        0 0

        Za současný stav je Jarolím odpovědný z 80%, zbytek jde na Doležala s Rosenem.

        Berger říká že za sportovní stránku a ono je to provázané, finanční stránku zmrvil právě neskutečnýma přehmatama při nákupech hráčů.

        • Re: Slávistky vyhrály v Plzni

          chosejn     před 13 lety 08.11.2010 08:48 |  
          0 0

          S většinou souhlasím, ale hodně velkej problém jsou taky platy (celková výše i poměr základ vs. prémie) a to už podle mě řešel spíš Doležal...

  2. Re: Slávistky vyhrály v Plzni

    janko (přítel SN)     před 13 lety 08.11.2010 10:16 |  
    0 0

    Dobré ráno, už jste někdo četl dnešní Sport, resp.rozhovor s p.Platilem?

      • Re: Slávistky vyhrály v Plzni

        slimak     před 13 lety 08.11.2010 11:23 |  
        0 0

        nechci se moc zastavat platila, ale on přišel teprve v létě, kdy slavia už byla ve sračkách a ted je v pozici krizového managera (kteri nejsou nikdy oblibeni).
        Kazdopadne, veskera vina padá jednoznačně nejvíce na stranu Rosena, pak Dolezala a Jarolíma

        • Re: Slávistky vyhrály v Plzni

          Petha     před 13 lety 08.11.2010 11:30 |  
          0 0

          Souhlas

        • Re: Slávistky vyhrály v Plzni

          DrFe1     před 13 lety 08.11.2010 12:22 |  
          0 0

          Asi máte pravdu, že Platil občas něco schytá i za ty další (Rosena, Jarolíma) a za svou předešlou pověst sparťana a pochybného policajta. Těžko ho hodnotit. Každopádně je to zřejmě jenom "pěšák" a za nitky tahají jiní.

      • Re: Slávistky vyhrály v Plzni

        janko (přítel SN)     před 13 lety 08.11.2010 11:37 |  
        0 0

        Tak zrovna tento článek je jen taková poezie. Nevydržel jsem a po čase jsem si koupil tištěnou verzi, není to veselé čtení, dluhy hráčům 30 mega, poslední výplata za srpen....

        • Re: Slávistky vyhrály v Plzni

          DrFe1     před 13 lety 08.11.2010 12:18 |  
          0 0

          Aha, tak to je tedy úplně jiný článek. No veselé to není. Musíme doufat v lepší příští, nic jiného nám ostatně nezbývá :-/

          • Re: Slávistky vyhrály v Plzni

            quelhar (admin)     před 13 lety 08.11.2010 12:35 |  
            0 0

            No a aby bylo vubec nejake pristi, tak je potreba vydaje razne proskrtat a zacit setrit, kde se da... :o/

            • Re: Slávistky vyhrály v Plzni

              janko (přítel SN)     před 13 lety 08.11.2010 12:56 |  
              0 0

              Quelhare z toho článku mám pocit, že u nás se dá škrtat, kam se jen podíváš....

              • Re: Slávistky vyhrály v Plzni

                quelhar (admin)     před 13 lety 08.11.2010 13:11 |  
                0 0

                Ja jsem ho zatim necetl, ale dokazu si zive predstavit, co v nem je a souhlasim. A taky myslim, ze s tim Platil uz zacal.

                Samozrejme nemuze jen tak z fleku vypovedet fotbalistovi smlouvu, ale muze se ho pokusit udat na trhu a to myslim, ze nas v zimni prestavce ceka...

                Asi to nikdo oficialne nerekne naplno, ale v lize bude dulezite se zachranit a uz zitra uvidime, jestli budeme moci dal snit aspon o uspechu v Ondrasovce. Vyhlasovat ted nejake sportovni cile proste asi neni na poradu dne a uvidime za pul roku na zacatku dalsi sezony, jestli to na poradu dne bude pak.

                • Re: Slávistky vyhrály v Plzni

                  slimak     před 13 lety 08.11.2010 13:30 |  
                  0 0

                  napadaj me treba priklady Jablonce nebo Vitkovic v hokeji, kdy se tymy po skrtanich a uspornych opatrenich vyrazne zvedly