Ženský fotbal

Starší žákyně ovládly turnaj Sparťanka Cup

Slavistické starší žákyně se tuto neděli účastnily tradičního předsezónního měření sil dívčích týmů na turnaji pořádaném rivalem z Letné. Zápasy, které trvaly 20 resp. 25 minut, se hrály klasicky na velké hřiště.

Na turnaji za účasti nejlepších dívčích týmů z Čech a Moravy doplněné o slovenského mistra Humenné se mladé slávistky utkaly v prvním zápase s žákyněmi Mělníka. Vstup do zápasu byl od slávistek opatrný a děvčata si v první pětiminutovce nevytvořila žádnou gólovou příležitost. Radost slávistickému publiku udělala až střela Dáji Břížďalové, která znamenala vedení 1:0. Po akci Lucky Houzarové, kdy její přehození brankářky skončilo na břevně, dorážela Šarlota Novotná a hlavou zvýšila na 2:0. Po zbytek zápasu si již slávistky pohodlně pohlídaly jasné vítězství.

V druhém zápase nás čekal favorit turnaje a loňský vítěz žákyně Slovácka. Hrálo se vyrovnané utkání s mírnou převahou slávistek, kterou přeměnila v gól jistým zakončením Kája Dlouhá. Vzhledem k tomu, že jsme soupeře nepustili k ohrožení naší brány, jsme poté zaslouženě uhájili druhé vítězství s čistým kontem.

Do zápasu s Plzní jsme vstupovali s vědomím, že boj o medaile je jistý a že i remíza nám stačí na postup do finále. Již v první minutě po samostatném úniku skórovala Eliška Jášová. Na 2:0 po jednoznačném průběhu utkání zvyšovala Lucka Houzarová a slávistky se spolu s rodiči a fanoušky mohly těšit na finále.

Ve finále nás čekal vítěz druhé skupiny, domácí tým Sparty. Již před zápasem bylo zřejmé, že k úspěchu povede zodpovědná a týmová hra, což se povedlo převést do praxe. Po hezkém a bojovném výkonu skončilo utkání 0:0 a cesta k zlatým medailím měla vést přes pokutové kopy. Sebevědomé slávistky se hlásily k exekuci pokutových kopů jedna za druhou, a tak trenéři měli těžkou volbu s výběrem střelkyň. Nakonec se k pokutovým kopům postavila děvčata v pořadí Eliška, Kája, Alice, Jantar a Rajče a vítězný rozstřel v poměru 4:3 znamenal vítězství v celém turnaji. Velkou pochvalu zaslouží brankářka Kristýna Neubergová, která kryla jeden z pokutových kopů.

Gratulujeme!!!

Slavia - Mělník 2:0 (Břížďalová, Novotná)
Slavia - Slovácko 1:0 (Dlouhá)
Slavia - Plzeň 2:0 (Jášová, Houzarová)
Slavia - Sparta 0:0, pen. 4:3 (pokutové kopy proměnily: Jášová, Němečková, Havelková, Houzarová)

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)