Ženský fotbal

Slávistky kousek od výhry nad Spartou

Fotbalistky Slavie byly kousek od vítězství nad Spartou po sedmi letech. Stačilo proměnit jednu z mnoha vyložených šancí či udržet nadějný výsledek až do konce. Sparta dvě minuty před koncem dokázala vyrovnat na 3:3. Hvězdou utkání byla jednoznačně Petra Divišová, autorka dvou branek a přihrávající na třetí gól Pěničkové. Prohlédněte si 39 fotografií ze zápasu.

Dnešní utkání se Spartou ukázalo, že fotbal nemá logiku. Bylo k vidění neuvěřitelné utkání, asi jedno z nejdramatičtějších derby poslední doby. Sparta si hned v samotném úvodu vypracovala převahu i díky dvěma rohům, přičemž z jednoho se rozezvučelo břevno slávistické branky. Úvodní desetiminutovku završila gólovou hlavičkou Bartoňová, ale Krömrová jí dokázala vychytat. Slávistky celkově první poločas byly prakticky bezzubé, jediné příležitosti měly po dvou rozích, jednou hlavičkovala nad branku Pincová, podruhé zakončovala z voleje Divišová. A jeden nadějný brejk jsme nedokázali dotáhnout. Naopak Sparta v poklidném tempu dokázala využít naše zaváhání, v 26. minutě po centru Lucie Martínkové a odhlavičkování Pěničkové zakončovala z vápna prudkou střelou Kožárová. I když měla Sparta herní převahu, příliš šancí si nevypracovala a hra celkově nebyla moc záživná. Jenže další zaváhání na straně slávistek přišlo dvě minuty před koncem, kdy jsme na pravé straně nechali volnou Bartoňovou, která před brankou našla osamocenou Lucii Martínkovou, která se nemýlila.

Jenže druhý poločas byl úplně odlišný a všichni přítomní mohli jen žasnout, co slávistky dokážou udělat se silnou Spartou. Hře hodně pomohla 53. minutě, kdy z nenápadné akce, kdy Voňková vysunula Divišovou, dokázala slávistická útočnice z úhlu prostřelit brankářku Sloupovou. A hned se ukázalo, co dokáže udělat psychika. Slávistky vycítily šanci a na hřišti začaly dominovat. Sparta měla najednou velké problémy, vysokému presinku mnohokrát odolávala pouze nakopávanými míči, se kterými jsme si dokázali poradit. A velká euforie pokračovala, v 58. minutě unikla obraně Divišová, před vápnem si pohrála s protihráčkou a luxusní technickou střelou z 20 metrů vymetla šibenici sparťanské branky. Tato branka by aspirovala na gól roku i v mužské Gambrinus lize. Slávistky na hřišti nadále kralovaly a vytvářely si další šance. V 63. minutě po odraženém míči zakončovala z nadějné pozice Pěničková, ale střela jí příliš nesedla. V 71. minutě unikla obraně Budošová a mohla přehodit hodně vyběhnutou brankářku, bohužel jí pouze trefila. V 72. minutě jsme dokonali neuvěřitelný obrat, parádně hrající Divišová unikla nejisté sparťanské obraně a ve vápně si pohrála s protihráčky a přihrála volné Pěničkové, která se střelou do protipohybu brankářky nemýlila. O minutu později mohlo být veseleji, opět Divišová unikla, Sloupová v bráně jí vychytala, ale následně ještě přihrávala Voňkové, která jí míč vrátila, ale prázdnou branku ze záklonu nedokázala trefit. V 77. minutě Divišová byla u míče dříve jak brankářka, ale z dálky nedokázala trefit prázdnou branku. V závěru Sparta začala hrát na tři útočníky, slávistky poslední minuty hrály na jistotu a to se bohužel vymstilo. V 88. minutě po závaru ve vápně se nejlépe zorientovala Lucie Martínková a dokázala vyrovnat. Zápas nakonec skončil remízou, ale celkově si slávistky výhru jednoznačně zasloužily. A hlavně výkon ve druhém poločase byl výtečný, na což můžeme být hrdí. Holky, díky za skvělé představení, byl to krásný zážitek!

Slavia - Sparta 3:3 (0:2)
Slavia:
Krömrová - Kulichová (70. Tomášková), Králová, Pincová, Benýrová - Holečková (77. Nepokojová), Pěničková, Budošová, Krůzová (65. Odehnalová) - Voňková, Divišová
Sparta: Sloupová - Mocová, Heroldová (74. Sedláčková), Čulová, Vyštejnová - Ondrušová, Pivoňková (75. Danihelková), Martínková I., Bartoňová (57. Malinová) - Kožárová (67. Chlastáková), Martínková L.
Branky: 53. a 58. Divišová, 72. Pěničková - 26. Kožárová, 43. a 88. Martínková L.
Diváci: 230

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky kousek od výhry nad Spartou

    Jiri1     před 13 lety 16.04.2011 18:15 |  
    0 0

    Zdravim, je to trochu ironie , v poslednim roce jsem mel diky kontaktum dvakrat moznost videt Spartanky v lize mistru, nase hracky jsem videl nyni vice mene nahodou . A musim zvolat bravo. Utkani sneslo nejprisnejsi parametry zenske Evropske kopane, pekne akce , emoce , ale treba nadherne strely , to vse bylo k mani. Trochu my v tom chybela hlavne v uvodu presnejsi rozhodci, vice nasich divaku, kteri by dokazaly hracky vyhecovat. To Spartane hecovaly nejen rozhodci , ale i nas. Bohuzel i zde se hodne resila budoucnost zenskeho fotbalu ve Slavii, pravni zarazeni , pokud nas klub opravdu klekne , ale treba i financni otazky spojene s provozem zenaskeho fotbalu, ktery je ale spis sobestacny , narodil od Spartanek, ktere rocne spolykaji pres 2 miliony. A to nemluvim o realizacnich tymech repre prospikovanych Spartanskymi trenery, funkcionari i Zovincem, ktery je dnes bafikem CMFS. Dobra parodie byla prijezd antidopingoveho komisare , ktery sice na zenskou kopanou vyrazi 2 krat rocne , ale neopomenul k tomu nas klub.

    • Re: Slávistky kousek od výhry nad Spartou

      marek018     před 13 lety 16.04.2011 19:53 |  
      0 0

      na tom, jaký je rozdíl v podmínkách Sparty a Slavie, si myslím, že slávistky předvádí super výkony, že celá Sparta nechápe, jak je to možný... Jen tak dál..

      • Re: Slávistky kousek od výhry nad Spartou

        urs (přítel SN)     před 13 lety 16.04.2011 20:17 |  
        0 0

        souhlas a jen doufejme, že holky nikam nepláchnou za "lepším" a budou za momentálního šílenýho stavu a fotbalových podmínek pokračovat v tom, co dělají - tj. né, že se vyrovnají Sraltě.., ale že je výkonostně a snad i morálně pošlou někam :)

        gratulace holky, škoda toho gólu v závěru :-(