Ženský fotbal

Slávistky postoupily v poháru

Fotbalistky Slavie postoupily do semifinále Poháru KFŽ, když ve čtvrtfinále porazily bezproblémově Ostravu 5:0 i díky dvěma trefám Divišové. Po jedné brance přidaly Benýrová, Budošová a Voňková. V semifinále hraném na dvě utkání se střetneme se Slováckem, Plzní nebo Spartou.

Slávistky o výsledku zápasu rozhodli velice rychle, po asi deseti sekundách se trefila Divišová, když zužitkovala dlouhý pas Pěničkové. V 6. minutě Voňková prodloužila centrovaný míč a Benýrová brankářku prostřelila. A ve 14. minutě po přihrávce Holečkové ve vápně Budošová obehrála protihráčku a bez problémů zakončila. Ostrava o dvě minuty později mohla snížit, po naší chybě podnikla rychlý brejk, na jehož konci byla nepříjemná střela z úhlu, se kterou si však Krömrová poradila. Vydařený první poločas podtrhla v 28. minutě opět Divišová, když jí vysunula Budošová a střelkyně se nemýlila. Bylo rozhodnuto a zbytek zápasu se tak stal pouhou povinností. V dalších šancí střílela vedle branky Voňková, Holečková tečovala míč, který nakonec v síti neskončil a standardní situaci Pěničkové vychytala Pospíšilová.

Ve druhém poločase si soutěžní premiéru odbyly Necidová s Rzyckou. Hru jsme po zbytek utkání kontrolovali a nikam se ani zbytečně nehnali. V určitých šancích se ocitla Necidová a Budošová, ale nic z toho nebylo. V 60. minutě jsme předvedli pěknou akci zakončenou střelou Voňkové, kterou však obrana dokázala zblokovat na roh. V 64. minutě se z 21 metrů prosadila Voňková umístěnou střelou k tyči. V závěru měly dvě tutovky Divišová a Necidová, ale ani jedné se skóre navýšit nepodařilo.

Slavia - Ostrava 5:0 (4:0)
Slavia: Krömrová - Kulichová (46. Tomášková), Králová, Odehnalová, Benýrová - Divišová, Pěničková, Budošová, Holečková (65. Rzycká) - Nepokojová (46. Necidová), Voňková (71. Danielová)
Branky: 1. a 28. Divišová, 6. Benýrová, 14. Budošová, 64. Voňková

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)