Ženský fotbal

Slávistky v poháru přehrály Slovácko

Fotbalistky Slavie se značně přiblížily finále Poháru KFŽ, když v semifinále rozdrtily Slovácko vysoko 6:1 i díky dalšímu představení kanonýrky Petry Divišové.

Fotbalistky Slavie v prvním zápase semifinále Poháru KFŽ nastoupily proti třetímu celku ligy Slovácko s chutí a poměrně rázně rozhodly o osudu zápasu. V 8. minutě Divišová zkoušela přehodit brankářku, uspěla až o minutu později, kdy po individuální akci se dostala až před branku, první střela skončila na tyči, ale při dorážce se nemýlila. Celkově byl zápas hlavně o naší útočnici Petře Divišové, která v poslední době má fantastickou formu a i dnes to potvrdila. Ve 12. minutě měla další dvě velké šance, nejdříve po centru Pěničkové vykopávala obrana z brankové čáry a následně po centru Odehnalové Divišová tečovala na roh. V 19. minutě přidala druhý gól, kdy unikla defenzivě a z hranice vápna prostřelila brankářku. Ve 22. minutě poslala míč do vápna Králová a Vlasatíková si dala vlastní branku, když se špatně zorientovala ve vápně. 27. minuta - Přesný pas Králové, hlavička Divišové do břevna a následně nůžkami dokázala přeci jen skórovat. Nadvláda pokračovala a ve 38. minutě po rohu Krůzové nohou zamířila k tyči Odehnalová. V závěru poločasu se prosadili i hosté, nejdříve jsme přežili závar před brankou a dvě minuty před koncem po střele Bartovičové dorážela Soukeníková.

Ve druhém poločase se Slovácko osmělilo a začalo být více nebezpečné. Přesto jsme již už nedovolili skórovat. Naopak slávistky měly několik šancí, po centru Divišové střílela zblízka do brankářky Budošová, pak Divišová po vysunutí Danielové trefila jen vyběhnutou brankářku. Ze Slovácka mohla skórovat Strožová a poté málem překvapila naší brankářku Dudová. V dalším průběhu měla ještě šanci Budošová či Voňková. Tři minuty před koncem jsme přidali šestou branku, když byla ve vápně faulována Voňková a Pěničková se ze značky pokutového kopu nemýlila. Odveta je na programu ve středu 25. května,. ve druhém semifinále vyhrála Sparta nad Plzní 6:0.

Slavia - Slovácko 6:1 (5:1)
Slavia:
Krömrová - Kulichová, Odehnalová (46. Danielová), Pincová, Králová - Holečková (68. Tomášková), Budošová, Pěničková, Krůzová (60. Nepokojová) - Voňková, Divišová (83. Necidová)
Branky: 9., 19. a 27. Divišová, 22. vlastní Vlasatíková, 38. Odehnalová, 87. Pěničková pen. - 43. Soukeníková

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)