Ženský fotbal

Slávistky na závěr porazily Plzeň

Fotbalistky Slavie zakončily ligovou sezonu vítězstvím na Plzní 4:0. Dvě branky vstřelila Divišová a počet branek v lize tak zakončila na čísle 25. Juniorky závěr sezony vůbec nezvládly a s Plzní prohrály 2:3. Starší žákyně naopak vezou cennou remízu 3:3 z Hradce Králové, mladší žákyně pokračují ve vítězném tažení a vezou z Hradce výhru 4:3.

A tým:
Fotbalistky Slavie zakončily ligovou sezonu pohodovým vítězstvím nad Plzní, která v minulém kole sahala po bodu se Spartou. Hned ve druhé minutě se prosadila Voňková střelou ke vzdálenější tyči a v 6. minutě přidala druhou branku Divišová. Karty byly rozdány a o vývoji zápasu prakticky rozhodnuto. Po jedné z několika hezkých kombinací se k parádní střele dostala Voňková, ale brankářka byla pozorná. Ve 30. minutě jsme přidali další branku, když za obranu se dostala Divišová a přesným centrem na druhou stranu našla Pincovou, která svůj výlet z obrany proměnila nechytatelnou střelou. Plzeň se taky předvedla, konkrétně Vachlová, která vyslala na slávistickou branku pořádnou ránu, ale Taušová tygřím skokem pokus zneškodnila. V závěru si potlesk diváků vysloužila Pěničková, když si u rohového praporku pohrála s dvěma soupeřkami, zamotala jim hlavu kličkami a poté poslala nadýchaný centr na Voňkovou, ale brankářka Ranglová zabránila skórování.

Hned po výkopu ve druhém poločase Divišová vybojovala míč a ze strany prostřelila brankářku. V 53. minutě byl před hostující brankou pořádný závar, nakonec Králová trefila břevno. Další povedenou střelu levačkou předvedla Voňková, pak zase Budošová přestřelila z malého vápna po přízemním centru Divišové. A Budošová měla ještě další příležitosti, po dalším centru Divišové na zadní tyčce mířila jen do brankářky. Šest minut před koncem podnikla Plzeň brejk, do zakončení se dostala Hanžlová, ale Taušová svůj tým podržela.

Slávistky skončily v lize na druhém místě tři body za Spartou. Na jaře jsme ztratily pouze dva body za remízu se Spartou. Sezona ještě ale nekončí, ve středu je na programu odveta Poháru KFŽ se Slováckem, první zápas jsme vyhráli vysoko 6:1, tak je předpoklad, že se dostaneme až do finále, kde bychom měli hrát s kým jiným než se Spartou. Finále je na programu 11. června.

Slavia - Plzeň 4:0 (3:0)
Slavia: Taušová - Kulichová, Králová, Pincová, Tomášková (57. Odehnalová) - Holečková (64. Beštová), Pěničková (75. Danielová), Budošová, Krůzová - Voňková (57. Nepokojová), Divišová
Branky: 6. a 46. Divišová, 2. Voňková, 30. Pincová


Juniorka:
Zápas začal pro holky skvěle, hned z první akce po centru Necidové zakončovala Lébrová. Slávistky to nakoplo a měly více ze hry. Ke střelám se poté dostala Necidová či Košvancová. Jenže natěšení netrvalo moc dlouho, Plzeň se postupně osmělila a začala být nebezpečná. A pak i zaslouženě vyrovnala, za obranu se dostala Svitková, obešla brankářku a bez problémů skórovala. Hra byla z naší strany neurovnaná, nesmyslně jsme vodili míč, o který jsme poté zákonitě přišly. Naštěstí jsme soupeře do zakončení nepouštěli. Tři minuty před koncem Jedličková přešla přes dvě hráčky, dostala se až do vápna, zde však nadějnou akci zakončila nepovedenou střelou mimo branku.

Hra byla i ve druhém poločase kostrbatá, nedařilo se a Plzeň cítila šanci na dobrý výsledek. Jenže když už jsme přeci jen mohli skórovat, tak jsme selhali. Ve 48. minutě byl před naší brankou závar a z následného brejku unikala Ježdíková, přihrála Necidové, která byla sama před brankářkou, ale vůbec netrefila branku. Bohužel v 53. minutě nastal smolný okamžik, brankářka Palková, která nás v sezoně mnohokrát podržela, upadla u míče a i když se ho snažila odehrát, dostal se k Votíkové, která v pohodě dávala do prázdné branky. O chvíli později mohlo být vyrovnáno, Dlouhá si sama vypracovala šanci, ale v rozhodný okamžik nemířila mezi tyče. I když se nám celkově nedařilo a holky byly zlomené, dokázaly jsme vyrovnat. V 68. minutě po nákopu Košvancové za obranu unikla Dlouhá, skákavý míč hlavou prodloužila přes vyběhnutou brankářku a elegantně zavěsila do prázdné branky. Bohužel za dvě minuty bylo opět zle a potvrdilo se, v jak špatném rozpoložení jsme v poslední době. Ke střele z 25 metrů se dostala Rosprimová a ranou pod břevno skórovala. Slávistky tímto gólem byly definitivně zlomené a zmar mohl být dokonán minutu před koncem, ale Svitková z úhlu sice trefila prázdnou branku, ale jen do břevna.

Slávistky v lize končí na třetím místě a bohužel z toho je nakonec asi nejhorší jaro. I když jsme dokázali uhrát remízu s reprezentační Spartou, pak jsme zbytek sezony vůbec nezvládly, tři prohry ze čtyř zápasů mluví za vše. Bohužel už druhý rok za sebou trpíme na jaře velkou marodkou a jelikož kádr není tak široký, tak se to nakonec projeví a těžko se klíčové hráčky nahrazují. Teď se můžeme připravit na novou sezonu, kdy tým doplní šikovné hráčky ze starších žákyň a tým se zase dá dohromady a bude postrachem soupeřům.

Slavia - Plzeň 2:3 (1:1)
Slavia: Palková - Beštová, Bažoutová, Klesnilová (55. Vlčková), Mukařovská - Jedličková, Košvancová, Plzáková (76. Dvořáková), Rzycká - Lébrová (41. Ježdíková), Necidová (51. Dlouhá)
Branky: 1. Lébrová, 68. Dlouhá - 29. Svitková, 53. Votíková, 70. Rosprimová


Starší žákyně:
Slávistky měly v prvním poločase převahu, Hradec se spoléhal na obranu a případné brejky. První branka padla již ve druhé minutě po centru Tunkové Dlouhá prodloužila na Houzarovou, která trefuje břevno a odražený míč uklízí do branky Dlouhá 1:0. Po rozehrání se dostávají soupeřky na hranici velkého vápna a po chybě v naší obraně se jim podařilo vyrovnat na 1:1. V 11. minutě se do šance dostala Břížďalová ,ale z hranice velkého vápna trefuje brankářku. Z následného výkopu opět chybuje naše obrana a soupeř se dostává do vedení 2:1. Další velkou šanci měla Novotná, kterou po úniku po křídle nachází centrem Houzarová, ale brankařka opět chytá. Další střelu na branku vyslala Jeřábková, ale opět do náruče brankářky. V 25. minutě centruje Michutová na Houzarovou ta si zpracovává míč "alá Mesi" a prochází obranou soupeře a nekompromisní střelou pod břevno nedala brankářce šanci a vyrovnává na 2:2. V 31. minutě Dlouhá od poloviny hřiště sprintuje na branku soupeřek a z úhlu nastřeluje tyč. Ve 32. minutě Jášová centruje na Břížďalovou a ta trefuje břevno. Ve druhém poločase se hned v úvodu podařilo soupeřkám dostat naší obranu pod tlak a střelu z velkého vápna vyráží brankářka Horáková, ale míč se bohužel pomalu dokutálel k tyči naší branky. I v dalších minutách mají více ze hry soupeřky, ale nás podržela svými vynikajícími zákroky Horáková. V 41. minutě a v 47. minutě Dlouhá dvakrát míří mimo branku. V 49. minutě Jášová z přímého kopu těsně nad branku. V 50. minutě Tunková centruje na Dlouhou, která hlavou prodlužuje na Houzarovou a ta vyrovnává na 3:3. V závěru zápasu šla Houzarová sama na branku a gólmanka ji sestřelila dle názoru jinak "přesného" rozhodčího čistě.
Report - Karel Dlouhý

Hradec Králové - Slavia 3:3 (2:2)
Slavia: Horáková - Macková, Jeřábková, Dlouhá, Jášová, Houzarová, Novotná, Kotrhonzová, Tunková, Havelková, Břížďalová, střídaly: Müllerová, Urbánková, Michutová
Branky Slavie: 2. Dlouhá, 25. a 50. Houzarová


Mladší žákyně:
Hradec Králové - Slavia 3:4
Slavia: Horáková - Blažejová, Hadašová, Stránská, Schlitzová, Fomínová, Knollová, Adámková, Šebrlová, Čechová, Trčková
Branky Slavie: 2x Trčková, Hadašová, Knollová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)