Ženský fotbal

Historický úspěch žákyň!

Starší žákyně Slavie udělaly historický zápis do slávistické historie. V posledním ligovém zápase 1. ligy žákyň vyhrály na hřišti Brna 5:0 a zajistili si druhé místo, což se doposud nepodařilo! Mladší žákyně také vyhrály a skončily díky tomu na pěkném třetím místě.  Holky děkujeme! Prohlédněte si 51 fotografií včetně předávání medailí.

Starší žákyně:
Slávistky do zápasu vstupovaly s vědomím, že potřebují uhrát bod, aby si zajistily druhé místo. Ale cíl byl stejný jako v ostatních zápasech - výhra. A opravdu jsme proti Brnu nic nepodcenili a po celé utkání jsme byli jednoznačně lepší, tlačili jsme se do zakončení, měli míč na kopačkách a ve 12. minutě dokonce dostali do vedení, když Houzarová prošla až do vápna a na dlouhou nohu zakončila k tyči. Tím se slávistky definitivně uklidnily a zbytek utkání byl jednoznačný. Bohužel jsme nedokázali přidat druhou branku, zkoušela to Houzarová, Dlouhá či Jášová, ale v nadějných pozicích neuspěli. Jedinou nebezpečnou akci mělo Brno ve 33. minutě, ale střela Zátopkové skončila mimo branku.

Ve druhém poločase jsme ale prokázali svou kvalitu a jednoznačně soupeře přejeli. Hned po úvodu se prosadila Novotná, když zužitkovala důraz Müllerové. Slávistická převaha byla patrná, z úhlu střílela Dlouhá či střelu Hrobské brankářka nadvakrát chytla. V 59. minutě jsme přidali další branku, po dlouhém míči Jášové unikla Hrobská a střelou k tyči se nemýlila. A další hezkou akci jsme provedli o tři minuty později, Jášová po pravé straně pronikla do vápna, přízemním centrem našla Müllerovou, její střelu obránkyně z brankové čáry odvrátila, ale Havelková dokázala doklepnout. V pohodě dohrané utkání jsme vyšperkovali pátou trefou, když se z nepřímého kopu prosadila Břížďalová.



Brno - Slavia 0:5 (0:1)
Slavia: Nedvědová - Michutová, Kotrhonzová, Macková, Jeřábková - Novotná, Havelková, Břížďalová, Jášová - Houzarová, Dlouhá, střídaly: Horáková, Müllerová, Kocková, Koutenská, Hrobská
Branky: 12. Houzarová, 38. Novotná, 59. Hrobská, 62. Havelková, 70. Břížďalová


Mladší žákyně:
Mladší žákyně potvrdily svou suverénní formu na jaře, kromě jediného zápasu jsme všechno vyhráli a i díky této skvělé bilanci jsme se stali nejúspěšnějším týmem jara a vybojovali třetí místo v lize. Do zápasu jsme vstoupili skvěle, hned v 5. minutě se po rohu Knollové prosadila střelou k tyči Hadašová. Euforie ale netrvala dlouho a za rozvážnost jsme byli potrestáni, když jsme dvě minuty poté dostali vyrovnávací gól od Matýskové. Zápas byl hodně zajímavý, bylo k vidění plno osobních soubojů a důsledná defenzivní hra, která znemožňovala vytváření nebezpečných příležitosti na obou stranách. Přesto o něco více ze hry měly slávistky, čehož využily čtyři minuty před koncem poločasu, kdy se po krásné přihrávce Fomínové prosadila pod vyběhnutou brankářkou Hrobská.

Ve druhém poločase jsme se snažili pojistit výsledek, ale dlouho se to nedařilo. Proto soupeř zvýšil iniciativu a byl více nebezpečnější. Jenže v bráně jsme měli Horákovou, která nás mnohokrát podržela, mnohdy až neuvěřitelnými zákroky. Parádní výsledek jsme dokázali ukopat do konce a připsali si tak tři body, které v konečné tabulce znamenají třetí místo.

Brno - Slavia 1:2 (1:2)
Slavia: Horáková - Trčková, Stránská, Schlitzová, Blažejová, Pakostová, Fomínová, Houzarová, Čechová, Hadašová, Knollová, Adámková, Michutová, Hrobská
Branky:  7. Matýsková - 5. Hadašová, 26. Hrobská

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)