Rozhovory

Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

Spolumajitel Slavie, pan Aleš Řebíček, odpověděl na dotazy fanoušků a čtenářů SN, my vám jeho odpovědi nyní přinášíme.

Je známo, že celá vláda, ministři, náměstci a jejich kumpáni, rozkrádají formou státních zakázek celou zemi ve velkém, podílel jste se na podobném rabování nebo o něm věděl?

Že se něco píše v novinách, ještě neznamená, že to tak opravdu je. Novináři často jen planě spekulují. Mnohá obvinění neúspěšných zájemců o veřejné zakázky jsou proto jen důsledkem malé ochoty novinářů se informovat. Když pak časem případ odloží, už se to nikde nedočtete. Ale zpátky k vaší otázce: já se na žádném rozkrádání rozhodně nepodílel. Báchorky o tom, jak jsem zvýhodňoval svojí firmu, jsou úplně zcestné. Firma, která rostla během mého ministrování, byla Viamont DSP a v ní drží 50 % nadnárodní koncern Strabag. Takže z té bych stejně nemohl ani žádné peníze vytahovat, protože nemá dividendovou politiku a všechno zůstávalo v ní. Viamont, o kterém se pořád píše, nijak nerostl. Ale to jsem zpátky u neochoty novinářů se pořádně informovat...

Cítíte se jako Roman Abramovič, který si snaží kupovat odpustky u lidí za to, jak ke svým penězům přišel?

Nemám důvod, mé peníze x-krát prověřovaly různé státní instituce a níkdy neshledaly nic v rozporu se zákony nebo dobrými mravy. A pokud jde o odpustky, já jsem neinvestoval do dětského domova nebo kostelního chlapeckého sboru. Vrcholový fotbal je byznys pro majitele, marketing pro sponzory a zábava pro fanoušky. S Abramovičem mne pojí asi jenom to, že Chelsea i Slavia jsou absolutní top kluby ve své zemi, které patří k tomu nejlepšímu, co Anglie nebo Česko může nabídnout.

Budete se snažit hnát předešlé zloděje ve Slavii k zodpovědnosti, aby byly nakradené miliony Slavii vráceny a poženete ty gaunery před soud?

Abych mohl někoho hnát k soudu, musím mít v ruce důkazy. Myslet si, že někdo něco udělal, prostě nestačí. Ale máme v ruce nějaké dokumenty, které naznačují protiprávní jednání, a ty si budeme chtít dál prověřit, to je jasné. A podle toho, co najdeme, se rozhodneme o dalším postupu. Bez důkazů ale nikoho osočovat nebudu, to není můj styl.

Akcie, ENIC

Za jakou sumu jste získal 16 % akcií?

Nezlobte se, ale to není informace, která by se kdekoli na světě v podobné situaci zveřejňovala.

Říkal jste, že jste měl zájem i o 51 % akcií které nyní vlastní Natland, ale že vás Natland přeplatil. Ten však tvrdí, že koupil akcie od France pouze za symbolickou částku. Kde je tedy pravda?

Předpokládal jsem, že když jsem akcie nezískal já, musel Natland zaplatit víc. Ale podle čeho se předchozí majitel rozhodoval, samozřejmě nemůžu vědět. Možná jsme se jen minuli v čase.

Máte blokační minoritní podíl akcií?

Řekněme, že mám podíl, který mi zaručuje dostatečný vliv na společnost.

Jste si vědom, že i váš podíl akcií může být prohlášen soudy jako neplatný, jelikož vychází z navýšení základního kapitálu společnosti z oné diskutované valné hromady? V čem je tedy pro vás investice do Slavie výhodná?

Jsem přesvědčen, že mám dostatečné právní záruky, abych mohl být v klidu.

Kdy se podle vás uzavře kauza ENIC?

Omlouvám se, že jsem se k odpovědím na vaše otázky nedostal dřív... Jistě jste v mezidobí zaznamenal, že již byly závazky vůči této společnosti vyrovnány, takže žádná kauza ENIC neexistuje.

I když jste řekl, že jednání s Enicem nezveřejníte, dokud nebude ukončené, tak jste vzhledem k dosavadnímu jednání spíše nakloněni k dohodě či naopak? Jednání se účastní pouze Natland nebo i vaši právníci?

Ta jednání byla složitá, takže požádám o chvíli strpení, časem se k věci jistě vyjádřím, ale teď ještě není správný čas.

Můžete mi popsat váš vztah ke Slavii? Kdy jste byl poprvé na fotbale, kdy jste chodil pravidelně, kam jste chodil (tribunu), případně proč jste nechodil. Jste členem Fanklubu nebo OP?

Já jsem odmala fotbal hrál, takže k němu mám hodně vřelý vztah. A protože každý kluk je prostě buď Sparťan, nebo Slávista, musel jsem tu volbu samozřejmě musel udělat i já. A vybral jsem si dobře. Slávii tedy fandím už dost dlouho. Pravidelně jsem se do Prahy na fotbal vzhledem k pracovnímu vytížení nedostal, ale některá klíčová utkání jsem si samozřejmě ujít nenechal, třeba památný postup do Ligy mistrů proti Ajaxu na Strahově... Teď se těším, že budu mít na Slavii daleko víc času. Prostě jsem si spojil příjemné s užitečným.

Další směřování Slavie - marketing, fanoušci, rozpočet

Vložil jste už nějaké peníze do klubu? Kdy a kolik chcete investovat, aby nedošlo k rozpadu, ale k posílení kádru?

Něco mě samozřejmě stály akcie a pak jsem se podílel i na řešení některých závazků Slavie. Takže celkem už desítky milionů korun. A rozhodně jsem ty peníze neplatil proto, abych se teď díval, jak jde Slavie od porážky k porážce. Chci, aby se klub choval racionálně, ale zároveň musíme udržet kvalitu a držet krok s těmi nejlepšími.

Jste vy a společnost Natland dostatečně finančně silní na to, aby jste dokázali nejenom vytáhnout Slávii z bahna, ale dovést jí zpátky mezi českou fotbalovou elitu?

No, ono ani na to vytažení z bahna by se nemělo zapomínat. Slavia byla před krachem a dneska jsme se mohli bavit o tom, kdo z nás si půjde kopnout ve třetí lize... Ale záchranou moje ambice neskončily. Chci se Slavií hrát když ne o titul, tak aspoň o poháry. A chci porážet Spartu v derby!

Dluhy Slavie jsou odhadovány na cca 250 milionů, jakým způsobem je chcete umořovat v situaci, kdy je avizován vyrovnaný rozpočet cca 100 milionů s tím, že "si Slavie musí na svůj provoz vydělat sama". Pokud si tedy má na sebe vydělat sama, znamená to tedy prodávat každý rok hráče dejme tomu za 40 milionů. Jak se podaří dluhy umazávat, když prodejem hráčů se bude financovat provoz?

Já jsem ty dluhy nenadělal. A Natland taky ne. Teď prostě kromě toho, abychom Slavii postavili na nohy sportovně, musíme taky vyřešit dluhy, které Slavii málem stáhly ke dnu. Nezastírám, že začátky budou napjaté. Ale věřím, že se nám podaří dostat všechny náklady pod kontrolu a získat nějaké dodatečné příjmy, které ekonomickou situaci klubu rychle zlepší.

Je pravděpodobnější situace ta, že po (snad) ozdravení klubu jej prodáte silnějšímu investorovi, nebo ta, že se v budoucnu stanete dlouhodobým majitelem klubu ("fotbalovým bossem Slavie").

Chci být ve Slavii dlouhodobě. Těším se na to, je to práce, která mne bude bavit. Jen nevím, jestli se mi označení "fotbalový boss" zamlouvá.

Netajíte se tím, že do Slavie jste přišel s vidinou zisku. Jak konkrétně ho chcete dosáhnout?

Tou hlavní motivací nebyl zisk, chtěl jsem Slavii pomoci v situaci, kdy jí opravdu hrozil zánik. Zároveň bych ale samozřejmě byl rád, když už se situace stabilizovala, aby se tu investici podařilo zhodnotit. A já budu profitovat jedině tak, že bude posilovat i značka Slavie. Takže chci, aby z dlouhodobého hlediska šla Slavie nahoru, aby vychovávala super mladé kluky, kteří od nás budou odcházet do špičkových zahraničních klubů. A aby tak hodnota mé investice ve Slavii rostla a rostla.

Čím chcete přilákat diváky do Edenu a co nového chcete udělat pro fanoušky Slavie, včetně třeba cenové politiky permanentek apod.?

Dobrou hrou především. Jsem si jistý, že když bude mužstvo šlapat a bude se mu dařit, lidé budou chodit. A když bude Slavia hrát čočku, nikoho do Edenu nedostaneme, ani když budeme mít sebegeniálnější marketéry. Jinak ale zrovna co se týče marketingu, musí Slavia přidat. Budeme to řešit.

Neuvažujete o tom, že oslovíte Viamont jako možného sponzora?

Nic nevylučuji.

Je vám bližší vstupenková politika "méně lidí za více peněz" nebo "více lidí za méně peněz"?

Slavie má nejlepší stadion v republice, jeden čas držela průměrnou návštěvnost nad deset tisíc diváků a k tomu bychom se zas chtěli vrátit. A není to jen o penězích, s diváckou podporou přichází i lepší výsledky. Finančně navíc samozřejmě sto korun krát tisíc lidí je totéž jako sto lidí krát tisíc korun. A já jsem určitě zastáncem spíš té první varianty.

Jsou již sjednaní silnější sponzoři pro příští sezónu nebo alespoň jednáte s některými?

Jednáme. Věřte mi, že od začátku mého angažmá ve Slavii nedělám nic jiného, než že neustále s někým jednám. Věřím, že do začátku ligy bude mít Slavie nového generálního sponzora a řadu dalších partnerů.

Další směřování Slavie - sportovní stránka

Jaký cíl pro příští sezonu pokládáte? S předstihem se zachránit v lize nebo hrát o evropské poháry?

V minulých letech se pásmo záchrany pohybovalo zhruba mezi 25 a 30 body. To by mužstvo se značkou, historií a kvalitou Slavie mělo získat v podzimní části sezóny.

Jak chcete pro tento případ doplnit mužstvo, respektive jakou finanční částku jste spolu s Natlandem ochotni investovat do kádru?

Musíme zůstat racionální, Slavii pořád ještě tíží další dluhy. Nějaké posily ale budou, zvlášť když asi o některé naše hráče bude teď asi velký zájem - Čelůstka i Černý hrají v Dánsku super! Z kabiny je ale cítit ohromnou motivaci a chuť, podařilo se udržet starší zkušenější hráče, je tu spousta nadějných mladíků. Posil nebude moc, ale když se trefíme, jsem pro příští sezónu optimista.

Plánoval byste při vyšších pravomocích v klubu obnovit skautingové oddělení? Třeba s jiným i kvalitnějším složením.

To jste o několik kroků dál. Na skauting také jednou dojde, ale zatím jsem neměl víc než minutu času o tom přemýšlet.

Můžete prosím vysvětlit Platilovu akci Hloušek? Jedná se mi o to, že se angažování tohoto skvělého fotbalisty Slavii neuvěřitelně prodražilo. Stálo nás cca 23 milionů + 4 juniory a vlastně z toho vzniklo jen něco jako hostování Adama. Za celou tuto taškařici jsme údajně měli od Pelty dostat 10 milionů na nejpalčivější dluhy. Zajímalo by mě, kolik procent drží Slavia a jestli se může účastnit jednání případného přestupu nebo zda má již většinový podíl Pelta.

Postupně se s touto věcí seznamuji a teprve si na ní vytvářím svůj obrázek. Celá transakce proběhla v době, kdy byla situace ve Slavii opravdu kritická. Stejně se chci ale pořádně podívat, jak to celé bylo.

Je mi jasné, že určitě chcete vytvořit silný tým, který bude konkurovat v Evropě, ale máte na to potřebnou trpělivost?

Věřte mi.

Jaký bude tlak z vaší strany na prodej hráčů v "oddlužovacím období"?

To bude záležet na mnoha věcech - sponzorech, jaké se podaří dohodnout, nabídkách, které přijdou na některé naše hráče a tak dále. Jak jsem ale řekl: nemám nejmenší chuť jít od porážky k porážce. Když jsem fotbal hrával, chtěl jsem vždycky vyhrát. A stejnou ambici mám pořád.

Budete vybírat konkrétní posily, popřípadě jako fotbalový nadšenec máte nějaké hráče finančně dostupné, které byste rád viděl ve Slavii?

Kdybych je teď jmenoval, tak zdvojnásobím jejich cenu... Ale pro výběr a následný nákup hráčů máme v klubu kompetentnější zaměstnance. Ale já si samozřejmě svoje nápady nenechám jen pro sebe.

Většina fanoušků Slavie se shoduje, že výbornou náhradou za odcházejícího Karola Kisela by byl hradecký Václav Pilař. Také sportovní vedení Slavie má stejný názor a učinilo hráči nabídku. Bohužel jeho manager pan Stejskal upřednostňuje nabídku Plzně i přesto, že hráč i celá jeho rodina jsou slávisté. Neuvažujete o tom, že byste se v této záležitosti angažoval a naklonil misku vah na naší stranu?

Zapojím se do všech jednání o čemkoli, u nichž bude i jen malá šance, že přispěji k pozitivnímu výsledku.

Další směřování Slavie - personální změny

Opravdu máte v plánu dosadit do managementu Slavie členy vašeho příbuzenstva? To nepůsobí příliš profesionálně.

Nevím, proč by to mělo být neprofesionální. Brácha Adam má na takovou práci odpovídající vzdělání i životní zkušenosti. Má do té práce chuť, je slávista a navíc mu můžu absolutně věřit. Koneckonců, na světě existuje mnoho rodinných firem, které z podobných důvodů společně řídí celé rodinné klany!

Uvedl jste, že byste chtěl mít v klubu exekutivní funkci. O jakou pozici by mělo jít a cítíte, že byste bez zkušeností v profesionálním sportovním managementu mohl Slavii v exekutivní funkci prospět? Pokud ano, čím?

Klub je firma jako každá jiná. Vedle sportovní činnosti, která je důvodem existence, má spoustu dalších aktivit v oblasti financí, marketingu a tak dále. Já jsem už vybudoval nejméně jednu velkou a úspěšnou firmu, ukázal nějaké manažerské kvality a svoje zkušenosti chci teď zúročit i ve Slavii. 

Již jste začali s Natlandem budovat nový managament Slavie a kým obsadíte sportovní úsek?

Nějaké představy samozřejmě máme, ale ještě je brzy o nich hovořit nahlas. Čeká nás valná hromada a k otázce managementu se chceme vrátit až po ní.

Osobně mě dost mrzí, že v klubu momentálně nepracují lidé jako Pavel Kuka, František Cipro, Luboš Kozel, Ivo Ulich nebo Jan Suchopárek, kteří by práci ve Slavii dělali především srdcem. Zasadíte se ze své pozice nějakým způsobem o to, aby se tato situace změnila a i do budoucna v klubu pracovali slávisti tělem i duší? Dále by mě zajímalo, jestli se vy sám nějak postaráte o to, aby odchovanci ze Slavie neodcházeli předčasně a za pár korun, jak se tomu u Dočkala, Kovaříka, Diviše, Vaňka a dalších dělo nyní? Závěrem bych se ještě zeptal, zda máte nějakou oblíbenou knížku nebo autora.

Určitě souhlasím s tím, že slávistické ikony je třeba udržet klubu i nadále blízko. A první kroky už jsou i vidět - u slávistické mládeže teď zůstane třeba Martin Vaniak. A co se týče mládeže - v práci s mladými kluky patří Slavie mezi absolutní špičku, a to nejen v Česku. Současná jednadvacítka je toho důkazem. Do budoucna chceme na mladých odchovancích stavět a dávat jim ve větší míře příležitost.

Počítáte s tím, že by mohl být někdo z SDS účastníkem jednání akcionářů např. s hlasem poradním?

Fanoušky beru jako nedílnou součást klubu. Slavie je fenomén a skoro každý k ní musí mít nějaký postoj. Jednání se slávisty už probíhala a probíhají a jsem určitě pro, aby měli přehled, co se se Slavií děje. A pokud se nepletu, řada z nich akcionáři ve skutečnosti opravdu je, stejně jako já. Takže třeba na valných hromadách se budeme potkávat zcela určitě.

Jiné

Jak osobně vidíte věc ohledně "hostovaní" týmu Bohemians 1905 na stadionu v Edenu.

Předně je to záležitost majitele stadionu, což Slavie není. Za druhé si myslím, že tomu nic nebrání, v zahraničí to tak někde taky je, třeba v Miláně. Na stadionu to žádné konkrétní problémy nevyvolá. Já to vidím pragmaticky - až budeme hrát s Bohemkou "venku", tak budeme doma. Takže to nijak zásadně neprožívám. Jen samozřejmě chci, aby Slavie v Edenu byla víc vidět. A hlavně aby tam víc vyhrávala!

Jaká bude další spolupráce s ESIDE, kdy je tato společnost až příliš spjata s činností Key Investment se vším, co se stalo?

Usilujeme o smysluplnou změnu nájemní smlouvy a souvisejících podmínek. Skutečnosti z minula mi nepřísluší hodnotit, nevím o nich víc, než se psalo v novinách, což beru s rezervou.

Přičiníte se, aby na stadionu vznikla Síň slávy? Pokud ano, prosím termín do kdy by se to mělo zrealizovat

Slavie musí mít síň slávy, je ostuda, že ji takový klub ještě nemá. Konkrétní termín ode mne ale nechtějte. Máme tu pořád ještě řadu prioritnějších úkolů. Pár týdnů nebo měsíců se to ještě nezblázní, potřebujeme čas a energii pro dořešení revitalizace Slavie.

Přičiníte se, aby bylo před stadionem logo Slavie? Pokud ano, prosím termín do kdy by se to mělo zrealizovat.

Podobně jako v předchozím případě. Cítím, že by tam být mělo, ale není to teď na pořadu dne. Věřím ale, že už brzy přijde čas, kdy budeme mít prostor i pro tyhle perličky.

V současné době bylo kvůli výtržnostem v Edenu (nedohraný pohárový zápas s Olomoucí) obviněno již 24 osob. V žádném případě neschvaluji jakékoliv násilí, ale nelíbí se mi, když je měřeno dvojím metrem. Velmi by mne překvapilo, kdyby stejně horlivě policie začala řešit incident při finále poháru v Jihlavě. Ale je ticho po pěšině, není k tomu politická vůle. Všichni obvinění jsou fanoušky Slavie a jejich čin byl politického rázu, chtěli zachránit nejstarší klub v zemi před zánikem (že se to zvrhlo je druhá věc). Neuvažujete o tom, poskytnout jim právní pomoc, prostě najmout jim dobrého právníka, který by hájil všechny obviněné a který by prosadil, aby byli souzeni jako celek a nikoli jednotlivě. Určitě by jim prospělo, kdyby zaplatili vzniklé škody (700 tis.), ale dělat z nich exemplární případ, to se mi silně nelíbí (a není to poprvé v případě Slavie).

Já chápu tehdejší frustraci fanoušků a do jisté míry rozumím jejich snaze pomoci Slavii, obecně s násilím ale nesouhlasím. Co se pak stalo v Jihlavě, nad tím mi ale taky zůstal rozum stát. A jsem s Vámi rozhodně za jedno, že i tenhle incident je potřeba stejně důsledně vyšetřit.

Komentáře (75)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

    naplavnik     před 13 lety 27.06.2011 18:09 |  
    0 0

    Oceňuji aktivitu obou zúčastněných stran tohoto "interview", nyní budu jen s napětím sledovat, co z proklamací (jak AŘ, tak Natlandu) dojde uskutečnění v praxi. Inu, obrním se trpělivostí a nasaju opatrný optimismus.

  2. Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

    komajz     před 13 lety 27.06.2011 20:18 |  
    0 0

    Celkem zajmavý odpovědi mě je sympatickej má zápal a nadšení a aji potřebný kontakty a to že tam nacpe svýho brachu třeba se to ukáže jako dobrý řešení

    • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

      Citrus (přítel SN)     před 13 lety 27.06.2011 20:32 |  
      0 0

      Mě taky přijde, že reakce na jeho osobu byla od něktrerých lidí poněkud přehnaná. Já osobně se budu chovat stejně jako u hráčů tj. hodnotit to, co odvede tady. Co bylo předtím pro mě není až tak důležité.

  3. Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

    tantalos     před 13 lety 27.06.2011 20:35 |  
    0 0

    Velmi rozumné odpovědi.

    • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

      edenian     před 13 lety 27.06.2011 23:12 |  
      0 0

      Az na ty rodinny klany, to me moc nebere.

      • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

        miros     před 13 lety 28.06.2011 08:41 |  
        0 0

        Asi nemáš sám se svou rodinou dobré vztahy...Velké koncerny ve světě jsou většiné původně rodinné firmy..

  4. Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

    orca     před 13 lety 27.06.2011 21:04 |  
    0 0

    Mám z toho rozhovoru celkem pozitivní pocit. Nic si nevymýšlí,je při zemi, neslibuje víc než je reálné. Tak uvidíme.

  5. Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

    Ravik     před 13 lety 27.06.2011 22:36 |  
    0 0

    a když to bude stát fotbalově příští rok za nic tak se aspoň pobavíme.. viz. http://www.youtube.com/watch?v=jscuPV9B9lw

    AŘ je samozřejmě sráč non plus ultra, stejně jako celá Topolánkova vláda.

  6. Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

    Artur (přítel SN)     před 13 lety 28.06.2011 00:01 |  
    0 0

    Zvěstujte zprávu ja se naši chrabří hrdinové postavili v 50 hajlujících mužích 8 klokanům ! Vítěztví je naše! Už nejsme jenom Židi ale i cikáni :D (férovka)

    • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

      antygl     před 13 lety 28.06.2011 09:00 |  
      0 0

      Demence a hnus

      • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

        qazwerty     před 13 lety 29.06.2011 09:03 |  
        0 0

        To nejsou fanoušci sešívaných, jen přihlouplí náckové, co se schovávají za Slavii...A o fotbal jim vůbec nejde, jen se chtějí poprat a dát či dostat do tlamy...A kdyby byli fair, tak se v té bitce postaví jeden proti jednomu...No a ještě se tím chlubí...Ubožáci...

        • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

          KurtakJoe     před 13 lety 29.06.2011 09:11 |  
          0 0

          tak hlavne, ze o nich vsechno vis a vsemu rozumis ty moulo :D

          • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

            qazwerty     před 13 lety 29.06.2011 10:03 |  
            0 0

            Že by jeden z "hrdinů"? :D

            • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

              KurtakJoe     před 13 lety 29.06.2011 19:23 |  
              0 0

              ne,opravdu nejsem jeden z tech na fotce...a hajlovani mi taky nic nerika...

    • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

      naplavnik     před 13 lety 29.06.2011 09:26 |  
      0 0

      Dark side of football...

  7. Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

    edua     před 13 lety 28.06.2011 08:27 |  
    0 0

    Omlouvám se za příspěvek mimo téma tohoto článku, ale Sparta se zajímá o Grajciara...

    • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

      urs (přítel SN)     před 13 lety 28.06.2011 10:35 |  
      0 0

      neni se zač omlouvat - ten klub je neskutečně k nasrání..
      snad bude mít grco rozum a vydlabe se na ně :-/

      • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

        janko (přítel SN)     před 13 lety 28.06.2011 10:50 |  
        0 0

        ...no mně spíše přijde, že neví co dělá, takové bezkoncepční mi to přijde, asi jak se joska vyspí, ale tím lépe pro nás...

  8. Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

    janko (přítel SN)     před 13 lety 28.06.2011 08:49 |  
    0 0

    Dobré ráno, měl bych dotaz zde nebyl někdo z vás v Nečíně. Pokud ano, mohly by jste dát info z diskuze s Petroušem?
    Na netu odboru přátel zatím nic není...

    • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

      slamacek (přítel SN)     před 13 lety 28.06.2011 11:28 |  
      0 0

      nerekl nic moc noveho. jedine snad ze by mel prijit nejaky zkuseny golman, ale ze to je problem, kvuli agentum. rekneme, ze na pivo by s nimi asi nechodil. dal by chtel tri hrace stredni generace. ale vse zalezi na podminkach.. zatim vzal mlady kluky a uvidise jestli to pujde.

      • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

        marcocruz (přítel SN)     před 13 lety 28.06.2011 12:36 |  
        0 0

        Ja toho Petrouse nekdy nechapu, on jednou rika ze veri mladejm golmanum, ze jim da sanci a kdyz to nepude tak se pripadne porozhledne jinde a tedsotva po dvou zapasech zas rika ze chce zkusenyho, timhle stylem za nas nikdy odchovanec chytat nebude

        • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

          slamacek (přítel SN)     před 13 lety 28.06.2011 13:56 |  
          0 0

          myslim, ze to bylo spis mysleno tak, ze chce zkusenyho golmana k tem mladejm klukum. tedy ze by ten zkusenej golman delal dvojku

  9. Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

    naplavnik     před 13 lety 28.06.2011 12:11 |  
    0 0

    OT: Rudimu Skácelovi asi Hearts nenabídnou prodloužení smlouvy. Myslíte, že by u nás byl s těmi cca 100tis/měsíčně posilou?

    • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

      lassiter     před 13 lety 28.06.2011 12:15 |  
      0 0

      Posilou by určitě byl, ale scénář bude asi takový, že se Rudi bude připravovat individuálně tak do poloviny září a agent mu bude hledat nové angažmá, no a pak se uvidí. Tipnul bych to na Turecko, nebo možná ten klub z druhého břehu udělá nějaký zoufalý tah.

    • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

      Mickey     před 13 lety 28.06.2011 12:47 |  
      0 0

      Za 100tis mesicne by urcite posilou byl, problem je ten, ze on bude ten hrac co chce aspon 500tis mesicne :) nemyslim si ze skonci u nas, rozhodne ne ted.

  10. Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

    lassiter     před 13 lety 28.06.2011 12:17 |  
    0 0

    Jinak teda Markovič jde ze Žižkova do Dukly. Celkem by mě zajímalo, s kým to ta Viktorka chce hrát...

  11. Markovič

    Philliip     před 13 lety 28.06.2011 12:28 |  
    0 0

    Do Dukly přišel ze Žižkova útočník Miroslav Markovič (21 let). Toho sem si dokázal představit u nás. Ještě mě napadá jméno Petr Wojnar, ofenzivní záložník, ročník 89. Loni byl z Ostravy na hostování v Kladně a hrál tam výborně. Vhodná alternativa za Kisela a navíc perspektivní. Jen nevím, jestli je pro nás dostupnej.

    • Re: Markovič

      Mickey     před 13 lety 28.06.2011 12:46 |  
      0 0

      Wojnar uz je v Boleslavi a dokonce v Celakovicich daval za ne ve finale gol.

      • Re: Čišovský

        urs (přítel SN)     před 13 lety 28.06.2011 13:41 |  
        0 0

        a slovenský stoper Marián Čišovský jde do Plzně - podle mě super hráč a posila - je mu 31 let..

    • Re: Markovič

      Philliip     před 13 lety 28.06.2011 13:52 |  
      0 0

      Aha, to jsem nevěděl. Docela se divím, že si ho baník nenechal.

  12. Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

    Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 28.06.2011 15:27 |  
    0 0

    Z trochu jiného soudku. Haškův přítel z podnikatelské sféry:
    „Pochopil, že s mafií rozhodčích, která ovládá český fotbal na všech úrovních, se nedá bojovat. Vždyť ti lidé dostávají na valných hromadách nejvíc hlasů, takže se jich fotbal očividně zbavit nechce.“

    • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

      Viking     před 13 lety 28.06.2011 15:49 |  
      0 0

      Přesně tak. Snažil se trochu změnit prostředí ale když delegáti pořád volí ty samé lidi, co byli evidentně odsouzeni za korupci, má tohle smysl? Taky bych se na to vysral.

      • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

        Ferguss     před 13 lety 28.06.2011 16:19 |  
        0 0

        No zní to sice krásně, nicméně je to trochu v rozporu s tím, že o tom, že přijde na dva roky věděl v době kdy nastupoval. Jen se o tom jaksi zapomněl veřejně zmínit. To jakým způsobem zdrhnul z něj dělá zbabělce. Navíc co konkrétně se za jeho vlády změnilo? U repre kámoš Bílek, uplácí se dál napříč soutěžemi. Jedině snad že se změnily soutěže přípravek a zavede se soutěž juniorek. Nakolik se na tom doktor spasitel podílel je taky otázka.

        • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

          Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 28.06.2011 17:16 |  
          0 0

          Že přijde jen na dva roky, to Hašek teď kecá, aby zdůvodnil svůj náhlý odchod (zástupné důvody). Hašek se tak rozhodl před 4 měsíci a řekl to tomu svému známému. Já o tom nepochybuju, těžko si představit, že by byl zvolen do VV UEFA a za rok by řekl Platinimu, že končí (to je blbost). Rozhodl se až takhle nedávno.

    • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

      rekodlak     před 13 lety 28.06.2011 15:51 |  
      0 0

      Když někdo stojí na něčí straně, tak mu promine i sebe větší hnus..

      Z mýho pohledu mu šlo celou dobu pouze a jedině o flek ve výboru UEFA po vzoru jeho lásky Platiniho, a když ho v březnu nevzali, tak to při první příležitosti zabalil..

      Pro CZ fotbal neudělal prakticky nic, Bohemky soustavně odkládal (proč asi?), navíc Olomouc, krachující SKS, mizerná repre, kterou vede jím dosazanej zmatkař, atd, atd..

      Hašek je typickej příklad, že v našem fotbale dělají všichni všechno jenom pro sebe!!! Někdo pro prachy, někdo pro flek.. ..je to jedno.

      Já jsem na straně proti němu, takže tvrdím, že kvůli žádný mafii on rozhodně neodešel..

      • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

        lassiter     před 13 lety 28.06.2011 16:17 |  
        0 0

        Bohemky soustavně odkládal stejně jako to dělá asi šest různejch soudů už pět let. Každý řešení je špatný. S Olomoucí měl dělat co? A krachující SKS? Měl nám jako poslat nějaký svazový peníze anebo nás šoupnout do třetí ligy?

        • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

          rekodlak     před 13 lety 28.06.2011 16:51 |  
          0 0

          Ty Bohemky, to přece není žádnej argument..

          O CZ fotbale řekl, že ho očistil? To k tý Olomouci..

          Jím řízená komise (z pozice šéfa ČMFS) kontroluje účetnictví profesionálních klubů. On prakticky posvětil, že někdo má příjem 50, a náklady 300! To ke Slávii..

          Já neříkám, že něco zhoršil, jen tvrdím, že nic nevylepšil. Z mého pohledu se tedy jednalo o zcela zbytečnou 2letou epizodu.. Od které jsem si ale původně sliboval možná zbytečně mnoho.. ..proto ta nálada..

          • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

            lassiter     před 13 lety 28.06.2011 17:23 |  
            0 0

            Pokud něco řešení nemá, těžko ho může Hašek vymyslet...tolik asi k Bohemkám.

            Očistit fotbal nejde, tam sis asi opravdu sliboval mnoho :-) Ale i tak - zápas Olomouc-Střížkov květen 2009, zvolení Haška červen 2009.

            A co se Slavie týče, víme houby co tam Doležal licenční komisi namaloval. Jistě to nebyla dvě čísla 50 a 300.

        • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

          urs (přítel SN)     před 13 lety 29.06.2011 10:45 |  
          0 0

          prosím vás - neobhajujte toho zběha, díky :)

          • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

            slaviator     před 13 lety 29.06.2011 12:13 |  
            0 0

            má ale pravdu...

            • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

              urs (přítel SN)     před 13 lety 29.06.2011 13:17 |  
              0 0

              už máldr říkal, že pravda je někde tam venku, takže u mě s pravdou nepochodíš :)

    • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

      PetCC     před 13 lety 29.06.2011 11:53 |  
      0 0

      V kterém fanšopu seženu tyhle nové doplňky? :-)

      • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

        Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 29.06.2011 11:59 |  
        0 0

        Asi Fanšop Kábul nebo že by Péšávar ?

    • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

      slaviator     před 13 lety 29.06.2011 12:19 |  
      0 0

      to je nějakej nábor, ne? :)

      • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

        Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 29.06.2011 13:07 |  
        0 0

        Já tedy nevím, ale není to ten jejich „parlament“ ?
        Mimochodem, Koubský šel do Trnavy zadarmo. Náš marketing je opravdu excelentní, nejsou peníze, k tomu ještě nějaké dluhy a když se může trochu vydělat, tak hráče s roční smlouvou pustíme zadarmo. Už aby byla ta valná hromada a dali tam nové lidi.

        • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

          Jiri1     před 13 lety 29.06.2011 13:59 |  
          0 0

          Zdravim, ale to preci byla podminka za ktere on odesel, proste , aby byl tzv. volny hrac a mohl si vybrat angazma dle libosti. Vubec si navic nemyslim, ze by tohle byla otazka marketinku, spis sportovniho vedeni a snahy dostat se do urciteho rozpoctu. A i to je duvod , proc se zatim nehrnou posily, byt by prisly a prijdou zadarmo, jde zase o penize , cim pozdeji prijdou , tim mene budou stat.

          • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

            Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 29.06.2011 14:12 |  
            0 0

            Jiří, možná budou hráči později stát méně, ale otázka je, kdo zbude, když ty lepší už budou rozebraný. Z naší ligy asi těžko někdo, spíš něco z ciziny (samozřejmě volných hráčů je dost, ale kvantita není kvalita).

            • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

              honzah (přítel SN)     před 13 lety 29.06.2011 14:18 |  
              0 0

              Rozebraní budou ty se schopnými agenty a dobrým mediálním obrazem. Když se bude výběr dělat poctivě (čímž si nejsem jistý), najdou někoho dobrého i levně. Ovšem samozřejmě za cenu velice pečlivého přebírání jednou (ledabyle) přebrané pšenice.

              Ekonomové mají jakousi rovnici PRODUCT = LABOUR x CAPITAL. Čili buď to chce málo peněz a Říčku s Vrbou, anebo hodně peněz a Levýho s Jinochem. V současné době můžeme doufat spíše v inspiraci první variantou...

            • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

              Jiri1     před 13 lety 29.06.2011 14:20 |  
              0 0

              Podivejte par volnych kvalitnich hracu se nikam nehrne , ty jmena jsou v podstate jasna a zde zminena, jiste na ten aspekt kvality jsem tady uz upozornil, ale ani od Petrouse na setkani pobocek tento vikend nic urciteho nepadlo, stale se opakuje , hraci jsou vytipovani, ceka se na nove usporadni v klubu. Jinak cizinci by asi byli za levno, snad uz existuji i nejake naznaky o jejich moznem pusobeni, ale nejsem presvedcen o priznivem klima pro ne.

              • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

                Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 29.06.2011 14:35 |  
                0 0

                Nevíte někdo, jestli Petrouš mluví anglicky nebo německy ?

                • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

                  rekodlak     před 13 lety 29.06.2011 14:51 |  
                  0 0

                  Bohemácky :-)

        • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

          slaviator     před 13 lety 29.06.2011 17:04 |  
          0 0

          to není otázka marketingu (Tomasové), ale sportovního úseku

        • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

          EdCable     před 13 lety 29.06.2011 19:09 |  
          0 0

          Vzdycky taky musi byt nejaky kupec, obcas si to nekteri predstavuji jak Hurvinek valku..

          • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

            Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 30.06.2011 08:22 |  
            0 0

            Kupec tam samozřejmě musí být, ale ten se musí hledat a hráče nabízet. Sám se přihlásí tak akorát Pelta nebo Toaletná, když s námi chtějí vydrbat.

            • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

              EdCable     před 13 lety 30.06.2011 10:11 |  
              0 0

              Me proste fascinuje, jak vsichni vsechno umi nejlepe. Tak ho budeme zkouset udat, rekneme za 2-3 mega (jakou cenu asi tak ma hrac, ktery pul roku nehral a ktereho pred Slavii take evidentne nikdo moc nechtel?). Nepovede se a my mu budeme platit plat cely rok nebo doufat, ze si ho teda nekdo laskave vezme zadarmo v srpnu s tim, ze uz jsme mu dalsi dve vyplaty poslali a vysledek je stejny? Je to proste urcity risk.
              Taky bych byl radsi, kdybychom ho aspon trochu zpenezili, ale dokazu si uvedomit, ze ne vsechno musi jit tak hezky, jak si to tady naivne malujete, a nektera rozhodnuti nejsou proste chyby, jak to tady jednostranne prezentujete, ale jiny uhel pohledu na vec. Nesoudim, jestli spravny nebo ne, ale vidim tady dva rovnocenne nazory.

              • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

                Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 30.06.2011 12:01 |  
                0 0

                EdCable, můj kamarád je opravdu výborný obchodník (má prostě výsledky) a říká, že jen 4% lidstva k tomu mají předpoklady a schopnosti (nemá to ze své hlavy). Fotbal je sice specifický, ale obchod je zase jen obchod. Máte pravdu, že když si tady postěžuji, tak se stejně nic nezmění, ale několikrát jsem opakoval, že musí prostě přijít někdo nový, kdo je fakt dobrý. A myslím, že Natland si to uvědomuje a někoho takového přivede.

  13. Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

    Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 29.06.2011 17:56 |  
    0 0

    On-line se Starkou - místo Haška by chtěl Peltu a místo Goldy zpátky Károlyiho.

    Dobrý den, jak to bude s trofeji Dukly Praha, které po sloučení s pražským klubem máte, pokud dobře vím, u sebe? Necháte si je, nebo je Dukle věnujete, či prodáte? Děkuji. (Franta)
    Už jsem to prezentoval - Duklu jsem koupil se vším, co k tomu patřilo. Pokud je bude někdo chtít, může přijít a můžeme o jejich prodeji jednat.

    dobry den pane Starko chtěl bych se zeptat koho vidite na titul a potom která mužsta podle vas budou hrat o zachranu (PEterter
    Na titul určitě Sparta, po dobrém doplnění Plzeň, Slavia měla závěr ligy taky dobrý. O záchranu bude zase hrát půlka ligy, minimálně od desátého místa dolů. Tam bude pěkná tlačenice.

    • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

      slaviator     před 13 lety 29.06.2011 18:10 |  
      0 0

      jo, Károlyi... On Golda není čistej, to holt není ve fotbale a ve sportu obecně nikdo (až na pár Mirku Dušínů, co se však nikdy nedostanou na vrchol), v SAZCE si mohl udělat dost nepřátel (i toho olomouckého Lébra, že), Hašek zadarmo taky předsednictví nedělal - ale stejně - nikoho lepšího prostě nevidím. Než Peltu, to ať to dělá Křetinský, kterej do fotbalu přišel po korupční kauze a co vím, tak je to člověk že když něco stvrdí podáním ruky, tak to platí (což Pelta teda asi taky no) a nebyl nikdy namočenej v ničem podezřelým. Než Pelta tak ať to dělá on... Protože Fousek bude neprůchozí :/

      • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

        honzah (přítel SN)     před 13 lety 29.06.2011 18:13 |  
        0 0

        Nebyl by nejlepší ten Hrdlička z Teplic? Ve fotbale se už vyzná, dokázal tam zajistit zázemí, kluk je stabilizovaný bez výrazných ambic, navíc je z Čech a do ničeho se nenamočil. Podle mě fajn chlapík a jeho zvolení by nebylo nic proti ničemu.

        • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

          slaviator     před 13 lety 29.06.2011 19:14 |  
          0 0

          nejlepší by byl Řebíček, bezesporu... :)

          • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

            Vhoo (přítel SN)     před 13 lety 29.06.2011 20:46 |  
            0 0

            Pelta nebo Řebíček , těm to sedne jak prdel na hrnec, to jsou tváře který podle mě přesně vystihujou náš fotbal :))

            • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

              Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 30.06.2011 08:15 |  
              0 0

              Tak Starka měl být i ředitelem Slavie, odhaduji že nejspíš v 90.letech ...

              Dobrý den, v minulosti se několikrát Vaše jméno skloňovalo se Slavií Praha. Byla to vždy mediální kachna, nebo jste někdy uvažoval o Vašem vstupu do Slavie? Děkuji za odpověď. (Lucas)
              Kdysi dávno, před několika lety, jsem dostal nabídku od pana Ondříčka na práci ředitele ve Slavii. Byli jsme i domluvení, ale když jsme se dostali k pravomocem, zjistil jsem, že bych byl páté kolo u vozu. Slavia měla šest ředitelů a já bych byl sedmý.

  14. Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

    Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 30.06.2011 08:34 |  
    0 0

    ON-LINE ROZHOVOR S MICHALEM PETROUŠEM NA IDNES. Dotazy je možné pokládat dneska od 13 hodin, on-line rozhovor začne ve 14:00.

    • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

      Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 30.06.2011 10:01 |  
      0 0

      Co vím, tak je to šikovnej kluk a hlavně perspektivní do budoucna. Není malej (183 cm), ale jinak muší váha (69 kg), ale to křídla bývají.

      • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

        janko (přítel SN)     před 13 lety 30.06.2011 10:15 |  
        0 0

        Ladislave máte nějaké info co se teď děje ve Slavii? Nemyslím to že A-tým je na horách... On ten "okurkový" klid po té divočině z dubna je ubíjející...

        • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

          Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 30.06.2011 10:29 |  
          0 0

          Jestli myslíte z dlouhodobějšího hlediska, tak nemusíte mít obavy, bude to dobré, dokonce si dovolím říct, že výborné. Ale ještě pár měsíců budeme muset nějak přežít, než se dokončí všechny změny. Já si myslím, že tak do roka bysme mohli mít nového majitele (toho správného). Tedy pokud vše půjde, jak má.

          • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

            travel (přítel SN)     před 13 lety 30.06.2011 13:55 |  
            0 0

            Ladislave,takže do roka a do dne bude nový (správný) majitel.

            • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

              Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 30.06.2011 14:08 |  
              0 0

              Travele, to je jen můj odhad, může to být dříve a nebo taky později, ale ten proces je už nezvratný.

              • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

                travel (přítel SN)     před 13 lety 30.06.2011 17:21 |  
                0 0

                Ještě jsem chtěl napsat .... a do dne I SE STADIONEM!

  15. Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

    Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 30.06.2011 10:25 |  
    0 0

    Zrovna Tusjak, kterému se docela dařilo v těch Čelákovicích jede domů, no zatím jenom jeden, to je pořád úspěch..

    • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

      Ferguss     před 13 lety 30.06.2011 10:28 |  
      0 0

      Ten kotník mu nakopli už v Čelákovicích, takže je v tom Petrouš nevinně:)

      • Re: Odpovědi Aleše Řebíčka na dotazy fanoušků

        Kmotr (přítel SN)     před 13 lety 30.06.2011 11:21 |  
        0 0

        Já to vím, jenom mě to prostě mrzí, bez přípravy to pro něj bude handicap..