Hráči Slavie

Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

Obránce Slavie a české reprezentace do 21 let Ondřej Čelůstka míří do tureckého Trabzonsporu. Od Slavie má povoleno tam trénovat, podle agentury Sport Invest, která hráče zastupuje, Čelůstka už podepsal předběžnou pětiletou smlouvu.

Administrativně by se vše mělo dotáhnout až po valné hromadě Slavie, která se koná v pondělí 18. července, nicméně hráčův přestup se zdá být takřka jistý. Podle spekulací tureckých médií by přestupová částka mohla činit až tři miliony Eur.

Ondřej Čelůstka přišel do Slavie před dvěma lety, v klubu však strávil jen rok a půl. Už po půlroce totiž odešel na hostování s opcí do Palerma. Italský klub ale opci neuplatnil a v létě byl univerzální obránce použitelný na všech postech v obranné řadě zpět ve Slavii. Na podzim se svezl s mizérií celého týmu, na jaře byl však na postu stopera oporou základní sestavy. Na Euru U21 patřil k nejlepším českým hráčům a jeho odchod ze Slavie se všeobecně očekával.

Na post stopera tak Slavii zůstávají Hubáček, Kaufman a Zákostelský, na testech je ještě Charuza.

Komentáře (19)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

    • Re: Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

      Ladislav (přítel SN)     před 13 lety 09.07.2011 10:39 |  
      0 0

      Ještě tam Míňa nepřestoupil, Sivas dostane flastr za korupci a bude po přestupu.

  1. Re: Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

    Fallen (přítel SN)     před 13 lety 08.07.2011 23:11 |  
    0 0

    Nakonec přátelé, kdo to nečekal, že?

    • Re: Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

      janko (přítel SN)     před 13 lety 08.07.2011 23:22 |  
      0 0

      no čekal to kazdý, jen naiva by mohl čekat něco jineho, ale ty částky překvapily

      • Re: Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

        rek     před 13 lety 09.07.2011 00:58 |  
        0 0

        Tak na Nově pro změnu mleli, ze za Celustku bude jen 1 mil. Eur. Ale tak Nova no tu beru s rezervou...

    • Re: Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

      janko (přítel SN)     před 13 lety 08.07.2011 23:22 |  
      0 0

      no čekal to kazdý, jen naiva by mohl čekat něco jineho, ale ty částky překvapily

  2. Re: Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

    Barlblog     před 13 lety 09.07.2011 01:02 |  
    0 0

    Toto je realitivita v praxi: "Na post stopera tak Slavii zůstávají Hubáček, Kaufman a Zákostelský, na testech je ještě Charuza."

    Pod dojmem optimismu si zatajil všem méně znalým, že Zákostelský neodehrál na tomto postu v 1. lize ani minutu, Hubáček nikdy nebyl čistokrevný stoper a jen jeho skvělá hra hlavou(mozkem) mu umožňuje tam nastupovat a Kaufman je zase krajní bek už od školky, to že občas zaskočí z něj stopera nedělá.

    Na post stopera tedy máme testovaného Charuzu, který se dlouhodobě neprosadil a Kostěje nesmrtelného. :-) Hubáček tam asi taky bude hrát, pokud se dá dohromady Trubila. Tohle je beze srandy na sestup, máme 5 obránců pod smlouvou, z toho je jedinej stoper... :-D

    • Re: Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

      VitK     před 13 lety 09.07.2011 07:46 |  
      0 0

      No ono je to na sestup i s hráči do zálohy. Nadšení některých přátel z našich mladých talentů je asi třeba trošku brzdit skeptickým pohledem, že když nedokázali odvrátit sestup béčka z 3. ligy do divize, tak asi nebudou hned těmi pravými oporami pro boj o titul. To neznamená, že by se neměli zkoušet, postupně zařazovat, ale hned z nich složit zálohu? Zkušeného tam máme Lukáš Jarolíma, kterému ještě před půl rokem skoro všichni nemohli přijít na jméno, Jandu, o kterém se tu nedávno rozběhla po jeho výkonech ne příliš lichotivá diskuse, a pak už trochu odehrál jen Koreš. Bojím se, bojím. Kéž by měl ten Sivaspor problémy a aspoň Míňa zůstal.

      A co si budeme vykládat, nejistota je i na postu brankáře. Jistota Vaniak už bohužel není. Čontofalský může být skvělý, ale taky se může stát druhým Seneckým, který k nám přišel bojovat o účast na mistrovství světa, a jak to dopadlo. To se teprve uvidí. A kdyby měl začínat za současnou obranou? Přiznejme si, zatím jsme se výrazně oslabili.

      • Re: Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

        Vhoo (přítel SN)     před 13 lety 09.07.2011 08:21 |  
        0 0

        pravda pravda, 10-20% z prodeje by mělo jít na nové mladé hráče protože z vlastních zásob moc není kde brát, Mlanovi Cernymu ale to turecko nepřeju, to už raději druhou ligu v německu, podle mě mu to tam nic nedá a po pár letech se vrátí aby paběrkoval, já být takovým hráčem tak snad odmítnu podepsat.

        • Re: Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

          lassiter     před 13 lety 09.07.2011 08:45 |  
          0 0

          Fakt jo? A proč bys to dělal? Abys hrál další tři roky v české gambrinus lize před třemi tisícovkami diváků, za desetinové peníze a doufal, že jednoho dne se snad někdo ozve ze západu, který ti dá stejný prachy a nebude mu vadit, že máš za sebou nějaké operace kolena... Mimochodem Sivasspor byl tušim ještě předloni druhej a hrál ligu mistrů.

          • Re: Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

            Vhoo (přítel SN)     před 13 lety 09.07.2011 15:40 |  
            0 0

            kdo z českých hráčů šel z turecka někam dál, koho to v kariéře posunulo vejš, ano když by mu bylo 26 a víc dá se pochopit že de za prachama ale mladýmu hráčovi to akorát tak stopne kariéru , vsadil bych se že do pěti let se bude vracet do ligy s křížkem po funusse jako drtivá většina hráčů.

      • Re: Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

        no-nick     před 13 lety 09.07.2011 09:11 |  
        0 0

        Podle mě to vidis az moc cerne. Nikdo nerika, ze budeme nastupovat se zalohou Prosek, Simecek, Petrak, Tusjak. Jarolim a Kores jsou jasny, Janda ma zkusenosti taky dosti (ikdyz jeho vykony me v posledni dobe dost desily), Milutinovic se loni oklepaval a ted asi dostane jeste vetsi prostor, plus deklarovalo se, ze kdyz odejde Mina, koupi se hotovy hrac jako nahrada. Z toho mi vychazi, ze na mladase vyjde jedno, max dve mista v sestave. Musime teda doufat, ze neprijdou zraneni. Boj o pohary vidim cerne, ale ze by to mel byt boj o zachranu, tomu neverim.

        Kazdopadne furt mam pred ocima Liberec. Tam sli touhle cestou dva tri roky zpatky, (i diky nam) dosti omladili kadr, mladi se vyhrali a dneska vali. Ted jim Vachy, Dockaly zavidime a rikame proc jsme je pousteli, pritom kdyby zustali, takovou moznost vyhrat se by nemeli.

        • Re: Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

          Fallen (přítel SN)     před 13 lety 09.07.2011 09:33 |  
          0 0

          Slovní spojení "Liberec válí" mě fakt rozesmálo... Možná tak "Liberec se válí," a to ještě někde ve středu tabulky.

          • Re: Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

            no-nick     před 13 lety 09.07.2011 10:57 |  
            0 0

            Heh...no...to je pravda, to jsem ňák nedomyslel:) Ale minimálně Dočkala a Váchu jim dnes závidíme...ikdyž Váchu už ne, ten už je prý blízko přestupu ven.

        • Re: Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

          Barlblog     před 13 lety 09.07.2011 10:53 |  
          0 0

          Liberec má neuvěřitelně blbě složené mužstvo, to že tam jsou jednotlivci, kteří jsou skvělí je fajn, ale nic to po ně neřeší.

    • Re: Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

      naplavnik     před 13 lety 09.07.2011 09:59 |  
      0 0

      Situace ohledně stoperů skutečně není dobrá, já bych jen doplnil, že kromě Čeldy odešli také Benjamin a Koubský. Pravda, uvedení na jaře sice nehráli, ale v případě zranění nebo karet byli možnou alternativou. Dnešní alternativou je defenzivní/ofenzívní univerzál Zákostelský...

      • Re: Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

        Barlblog     před 13 lety 09.07.2011 11:20 |  
        0 0

        Já jsem to právě myslel tak, že je obrana hrozivě úzká. Příjdou karty, nedej bože zranění a jiné absence a v obraně budeme hrát leda tak s dorostenci.

        2 kvalitní stopeři, jeden střední věk, druhý mladší a pak levý bek, doufám, že si vedení buď rozmyslí Mareše, nebo přehodí Palka, až se rozehraje, do Ačka.

        Jména už jsem říkal, nudit nebudu.

        V záloze je situace trochu jiná, kraje bych opravdu neposiloval a dal šanci odchovancům, ale o to musí být silnější střed. Tady bych koupil ,klidně i za polovinu vydělaných peněz za Míňu, opravdouvou kvalitu.

        Ďubka už jsem zmiňoval, to by asi bylo ideální, zajímavé třeba taky je, že nehraje Zapotoka v Poznani, teď byl na hostování v Dubnici a vrátil se zpět. Jsou to jen tipy pro vedení. A pokud by nechtěli investovat moc, pak můžeme přetáhnout Borka z testů v Bohemians, ten umí bránit i útočit a asi by se v našem techničtějším mužstvu neztratil svou bojovností.

        Útok bych nechal tak jak je a každou neděli bych se modlil. :-)

    • Re: Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

      quelhar (admin)     před 13 lety 09.07.2011 11:08 |  
      0 0

      Tak to pozor, co se tyce obranne rady, tak jsem docela pesimisticky, ale tohle neni nazorovy clanek. Fakt je ten, ze ze soucasne soupisky by na stoperu hrali s nejvyssi pravdepodobnosti Kaufman s Hubackem a nahradnici by byli Zakostelsky a pokud prijde, tak Charuza. Jeste tam mozna muze naskocit Petrak ze zalohy...

  3. Re: Ondřej Čelůstka míří do Trabzonsporu

    Philliip     před 13 lety 09.07.2011 17:36 |  
    0 0

    Je otázka kolik si může Slavia dovolit utratit za posily. Já bych se podíval klidně do druhé ligy, určitě je tam pár kvalitních hráčů s potenciálem. Na to bych se zaměřil.