Hráči Slavie

Rozlučka Martina Vaniaka - ohlasy na přestup do Slavie

V pátek se dočká oficiální rozlučky jedna z největších hvězd novodobé historie Slavie, Martin Vaniak. Pojďme si připomenout, jak fanoušci v diskuzi na SN reagovali na jeho neuskutečněný příchod v roce 2005 a pak na skutečný přestup v roce 2007.

Článek ze 7. 6. 2005

Markus: Martin je pro mě už mnoho let jednou z největších hvězd naší ligy a moc mě vždy mrzelo jak málo se dostával do repre na úkor kopyt jako byl Kouba. Holt daň za kluby v jakých byl. Myslím že kombinace Martina a Matůše by byla téměř ideální, věřím že kluci spolu budou vycházet a Matůš bude dál růst, zatímco Martin bude jistota v době kdy se Matůšovi nebude dařit. Věřím že příchod Martina by neznamenal že Matůš může na místo jedničky zapomenout.

adray: Taky si myslim, ze ve svym veku uz ma pravo zahrat si Ligu Mistru.

mart: Vaniak...BOMBA, prestup jako hrom! Superposila,...jen aby to dopadlo - vzpomene jeste nekdo jakou posilou byl Stejskal, kdyz se vratil z Anglie, jeho prichod zvedl vykony cele obrany o 200% - dodal jim jistotu-sebevedomi. Uz jenom jeho pritomnost na hristi, jeho zkusenosti - clovek mel pocit ze ma pod kontrolou nejen vapno, ale celou vlastni polovinu hriste! ( podle meho osobniho nazoru byl Stejskal jeden z nejvetsich prestupu v historii Slavie )..podobny efekt by mohl mit na Slavii Martin Vaniak! ... argumenty, ze je starej neberu + proc tede Man U kupuje Van de Saara, kterej je starsi nez Martin?! (samozrejme souhlas, ze potrebujeme posilit i dalsi posty...)

Vlada: čekal jsem, které možné posily oficiálně vedení potvrdí , ale ,že by mohl přijít Vaniak - to jsem moc nedoufal,protože sám po posledním zápase v Olomouci řekl,že chce do ciziny. Byl bych rád,kdyby se stal naším hráčem,protože si ho vážím a? jako hráče anebo člověka. Když ho Bruckner nevzal na ME,tak mi ho bylo líto,protože si nominaci určitě zasloužil. Doufám tedy,že se Slavií zažije zápasy v Lize mistrů, na které nikdy nezapomene. O tom, kdo bude v bráně jednička nechme na trenérovi.

bojler: vanianka mam rad. kisela taky!

Článek z 15. 7. 2007

Anonym: Dobrá volba. Plno z nás ho nemá rádo, ale to je fuk, chytat umí a zkušeností má plno. Je to neoficiální mistr světa v chytání přímáků. Takovej brankář se bude hodit v předkole LM a asi i v lize, aspoň dokud bude Vorel zraněnej. A Diviš se od něj může hodně naučit.

KING25: Tak tohle vůbec není potěšující zpráva. Když jednou před námi ochrnoval nos, tak proč ho prosit těd. Myslím, že Diviš by měl dostat svojí šanci.

Vhoo: jo at mu daj smlouvu na pul roku ci na rok a pak at znej udelaj trenera golmanu :D

GeorgK: To jako příště klidně zaměstnáme pokud nebude mít kde kopnout třeba i takovýho Sivoka? Jsem zhnusen, imho naposled jsem ho sledoval při našem zápasu s Mostem a byl mizernej!

Anonym: no a já si zas pamatuju jeho první mač na podzim v mostu- sámo proti nám. chytnul 3 tutový goly a ukradl nám 3bodiky. golman je to kvalitni, hostovacka na rok a pak nechat divise...vorlika mam rad, ale ten je vic zranenej nez zdravej, tam uz to lepsi bohuzel nebude.

Anonym: tak tak. Vaniak nebude zadnej srdcar asi ale golman je kvalitni, s Mostem sice 3 goly ale minimalne dalsi tri chytil!! KING25: Podívej se, jak začínal v Reálu Madrid Casias a nebo těd Radek Petr na MS 20. Prostě podle mě Vaniak je hluboko za zenitem a já bych teda to s tím Divišem risknul. Myslím, že by se ten risk vyplatil.

Tantalos: V situaci, kdy není jasné, zda Matúš zůstane a jestli se Michal Vorel nejen uzdraví, ale i včas se po zranění dostane do formy, by bylo asi hloupé riskovat, že Divišovi bude v předkole LM dělat dvojku Hanuš nebo Samoel. Diviš si nakonec postavení jedničky vybojuje, i když tu bude Vaniak.

Mysterius: néééééééé, špatně!!! Vaniaka néééé :((((

Buldok: Rád bych jen podotknul, že Vaniak nás neodmítnul, Slavia na něj neměla a měli by jste si uvědomit, že pokud je někomu přes 30 a nikdy nebyl v zahraničí, tak si nemůže dovolit jít do týmu jen proto, že má slavnou minulost. Jeho tehdejší rozhodnutí naprosto chápu, teď by se nám velmi hodil, je to velmi zkušený a pořád velmi kvalitní brankář, Diviš má určitě šanci se v budoucnu prosadit, ale těžko můžeme chtít hrát o LM s brankářem, který chytal pouze 3.ligu, jeho čas přijde, ale teď by to byl dle mého názoru zbytečný risk.

P.S.: Jak je vidět, skutečný přestup Martina Vaniaka už tolik zastánců neměl. Stačilo ale pár zápasů a všichni změnili názor.

Komentáře (11)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Rozlučka Martina Vaniaka - ohlasy na přestup do Slavie

    Viking     před 13 lety 24.08.2011 10:58 |  
    0 0

    I kdyby za nás odchytal jenom ten dvojzápas s Ajaxem, tak mi to úplně stačí. Pořád když si pustím ten záznam ze Strahova, běhá mi mráz po zádech. Nezažil jsem nikdy na fotbale větší euforku.

    • Re: Rozlučka Martina Vaniaka - ohlasy na přestup do Slavie

      Citrus (přítel SN)     před 13 lety 24.08.2011 11:02 |  
      0 0

      Ty máš záznam celého utkání? Nemohl bys ho někam uploadovat?

  2. Re: Rozlučka Martina Vaniaka - ohlasy na přestup do Slavie

    GeorgK (přítel SN)     před 13 lety 24.08.2011 11:09 |  
    0 0

    No jo no, jsem se mu už kolikrát omlouval :) mea culpa mea maxima culpa

  3. Kdyby...

    Mac     před 13 lety 24.08.2011 12:17 |  
    0 0

    Hezké vzpomínání. Na kdyby se samozřejmě nehraje, ale jak by to asi dopadlo v předkole 2005 proti hratelnému Anderlechtu Brusel, kdybychom měli Vaniaka? A naopak v roce 2007, kdyby se nezranil Vorel? Dokázala by dvojice Vorel-Diviš dotáhnout tým do LM a následně k dvěma titulům?

    Nicméně do All Stars Slavie od roku 1993 bych přeci jen dal Radka Černého. ;-) Vaniak jako druhý a Stejskal bude trojka.

    • Re: Kdyby...

      rossobianco     před 13 lety 24.08.2011 13:05 |  
      0 0

      Myslím,že s tím RSCA by to žádný zásadní rozdíl nebyl,jestli se dobře pamatuju,tak žádný z těch gólů co nám dali nebyl na vrub brankáře,nýbrž obrany.
      V Bruselu ji asi v 5.minutě překvapila rychlá rozehrávka standartky z půlky,kdy se po sklepnutí dostal ke střele zcela nekrytý hráč(tuším že Akin Serhat?).Druhej gól nám dali před přestávkou nechytatelnou hlavičkou po standartce,tuším že to byl snad Kompany(?) koho jsme nepokryli ve výskoku.Tím se fialky dostaly z určitého útlumu po Standově krásném vyrovnávacím gólu,měli jsme pak ještě šance i otočit na 1:2,ale nevyužili je a to nás mrzelo.Doma jsme pak inkasovali dva góly v závěru z brejků,to se taky těžko dalo chytat.
      Ajax byl podle mě ještě o něco těžší soupeř,ale zásadní rozdíl byl v tom,že s ním jsme ani v jednu chvíli nemuseli dotahovat a otáčet,narozdíl od Anderlechtu,kde jsme byli blíž k postupu asi jen 15 minut.Přitom nedali v Amsterdamu penaltu na 1:0,narozdíl od Kalivody .A náš mančaft v r.2005 ještě zdaleka nebyl tak sehraný a zkušený jako dva roky potom.

      • Re: Kdyby...

        miru     před 13 lety 24.08.2011 17:08 |  
        0 0

        V Bruselu to bylo jinak, gól tam dával na 1:1 Lukáš Jarolím. Gól na 1:0 dával Goor. 2:1 dával Mpenza hlavou.

  4. Re: Rozlučka Martina Vaniaka - ohlasy na přestup do Slavie

    KING25     před 13 lety 24.08.2011 13:42 |  
    0 0

    Pěkne jsem na nej změnil názor teda :-) Ale pořád říkám, že Diviš by se nám těd sakra hodil

  5. Re: Rozlučka Martina Vaniaka - ohlasy na přestup do Slavie

    tantalos     před 13 lety 24.08.2011 13:57 |  
    0 0

    Tak tedy -
    domníval jsem se, že si Kuba Diviš pozici vybojuje. Je to dobrý brankář, v Prešově zářil, nakonec se dostal i do Anglie, takže se za svou podporu Divišovi nemusím omlouvat.
    Naopak, dosud považuji prodej Diviše za jedno z nejhnusnějších svinstev, které tady Rosenova parta spáchala. Hodně jsem na něj vzpomínal, když se tady zkoušel nějaký pidibrankář odněkud z Rusi.
    A docela by mi vyhovovala i dnes dvojice brankářů Diviš + Čontofalský.
    Že Vaňous dokáže, jaký je to čaroděj, jsem nečekal, a po referencích, které na něj šly, se to dalo předpokládat jen těžko.
    To nic nemění na tom, že se panu Vaniakovi hluboce klaním a dnes ho považuji za slavistickou ikonu, s panem Dolejším za nejlepší brankáře Slavie posledního půlstoletí

    • Re: Rozlučka Martina Vaniaka - ohlasy na přestup do Slavie

      podol (přítel SN)     před 13 lety 24.08.2011 14:42 |  
      0 0

      Ano,před takovým hráčem musíme my,slávisté jen smeknout.Vzpomínáme na Pláničku,Bicana,Dolejšího,Veselého
      a mnoho dalších,ale v současnosti je to vzácnost.Už se těším
      na páteční rozloučení,konečně jsme se ho dočkali.A také
      na další spolupráci se slávistickou mládeží.Podol

      • Re: Rozlučka Martina Vaniaka - ohlasy na přestup do Slavie

        bongor     před 13 lety 24.08.2011 19:26 |  
        0 0

        Určitě u nás Martin zanechal tu nejzářivější stopu.Já ho mám za naši poválečnou jedničku a to v konkurenci s Černým,Jonákem,Dolejším a dalšími skvělými lapači znamená mnoho!
        Ať se Ti Martine daří vychovávat takové borce,jako jsi Ty!

  6. Re: Rozlučka Martina Vaniaka - ohlasy na přestup do Slavie

    LukySKS     před 13 lety 24.08.2011 21:53 |  
    0 0

    Martin je jeden z posledních rytířů českého fotbalu!!! A i když asi strávil víc fotbalovejch let v Olmiku beru ho za našeho velkého hrdinu. Martin je fotbalista který se u mě zařadí mezi velikány Bicana, Pláničku, Veselého, Kuku, Radka Černého Standu Vlčka!!! Lidi přijdte - prosím!!!