Fortuna liga

Slavia - Olomouc 1:0

Slávisté dali po měsíci branku a díky ní porazili v devátém kole Gambrinus ligy v Edenu Olomouc. V poslepované sestavě se objevil poprvé po návratu do Slavie Martin Latka. Poslední tiskovka trenéra Michala Petrouše.

Slavia - Olomouc 1:0 (1:0)
Branky:
 44. Trubila
ČK: 88. Paprčiak 

Slavia: Čontofalský - Dostál, Latka, Hubáček, Hloušek - Nitrianský, Jarolím, Milutinovič (71. Koreš), Trubila - Pospěch (83. Paprčiak), Hurka  (90.+1. Vlček)

V jakém rozestavení slávisté vyběhnou na trávník bylo tentokrát obtížné odhadovat. V každém případě měl trenér Michal Petrouš ve svém dost možná posledním zápase v roli trenéra Slavie těžkou práci, před zápasem totiž přišel i o Cicmana, kterého trápí záda. Proto zařadil do základu navrátilce Martina Latku. Kromě něj sáhl do béčka pro Dostála s Milutinovičem, naopak mladší hráči Prošek, Tusjak a Paprčiak zůstali opět jen na lavici náhradníků, čímž rozhodně nepotvrdil koncepci nasazování mladších hráčů, jediným hráčem mladším dvaceti let v základní sestavě je Martin Hurka. Po uzdravení už byl alespoň na lavičce připraven Štěpán Koreš.

Před výkopem představil novou píseň o Slavii Peca přímo na ploše a sklidil potlesk v té době skromně zaplněné Tribuny Sever. Začátek utkání nepřinesl příliš vzruchu, na obou stranách převládaly spíše nepřesnosti. Ve 12. minutě mohla Slavia děkovat sudímu Příhodovi, že neodpískal pokutový kop po zákroku Hubáčka na Petra, zatímco kotel zpíval "Strako táhni na Spartu", což ještě v průběhu poločasu několikrát zopakoval. Jinak však kotel v první půli předvedl svůj standard a na krizi v klubu nijak nereagoval. Slavia zahrozila rohem, který podskočil Zlámal v bráně Olomouce, výsledkem byl ale jen další roh. Vzápětí unikl po pravé straně Nitrianský, výsledkem jeho centru byla zblokovaná střela Trubily. Po dvaceti minutách slávisté nepřerušili hru, když na trávníku ležel Petr, ale Pospěch v následné akci hlavou mířil jen do náruče Zlámala. O chvíli později neuhlídal Latka na půlce hřiště Varadiho a ten následně střelou z 22 metrů protáhl Čontofalského. Penaltu mohli oprávněně žádat hosté i po kontaktu Hlouška s Petrem, ani tentokrát Příhoda nepískal. Aktivní Petr o chvíli později minul z voleje po centru z pravé slávistické strany. Ve chvíli, kdy se hra Slavie měnila v křeč, se už na to nemohl dále dívat Trubila a z voleje napálil míč křížnou ranou za záda Zlámala - Slavia po více než měsíci skórovala - 1:0! Do poločasu to ještě z halfvoleje zkusil Milutinovič a vybojoval roh. Z něj se nic neurodilo a poločas skončil.

Do druhé půle oba trenéři poslali stejné sestavy. Po pěti minutách se v tutovce objevil po nahrávce Nitrianského Pospěch, z otočky mířil těsně vedle. Hosté odpověděli přímočarou akcí, po které střelu Heinze vytáhl Čontofalský na roh. Slávisté přenechali aktivitu soupeři, ale do tutovky se z brejku dostal Nitrianský, ovšem zbrkle napálil míč do Zlámala. Tím jistě nepotěšil Františka Straku, který zápasu přihlížel z VIP tribuny. V 71. minutě si málem dal vlastní gól Martin Latka, míč naštěstí skončil těsně vedle brány Čontofalského. Čtvrt hodiny před koncem vychytal Čontofalský Heinze a následný závar skončil rohem. O minutu později neuspěl ani Schulmeister. Za Slavii odpověděl Hurka, střelu ve vápně mu však obrana zblokovala. V 88. minutě sudí nepustil do brejku Koreše a místo toho dal červenou kartu za nevinně vypadající souboj střídajícímu Paprčiakovi. Tlak Sigmy tak v tu dobu gradoval, ale po vyloučení už Sigmě nezbyl čas a Slavia dovedla zápas do vítězného konce.

Trenér hostů Zdeněk Psotka nebyl spokojený: "První poločas jsme vyloženě prospali. Mimo jiné jsme špatně pressovali. Druhá půle byla podle našich představ, měli jsme dost šancí na vyrovnání, bohužel se to dnes nepovedlo. V sestavě soupeře nás trošku překvapil Martin Latka, o kterém jsme si mysleli, že do zápasu ještě nezasáhne."

Michal Petrouš zápas hodnotil pozitivně: "Tentokrát se zápas hodnotí příjemně. Po dlouhé době kluci zápas odpracovali poctivě, zodpovědně, s nasazením. My jsme neměli ani jinou možnost a byli jsme odměněni krásným gólem. Ve druhé půli nás Kamil Čontofalský několikrát podržel. Z brejků jsme mohli naopak výhru potvrdit. Vítězství si velmi cením, o to víc, že jsme hráli v sestavě, v jaké jsme hráli. Když kluci budou takhle makat dál, jistě přijdou výsledky. Kdo bude zítra trenérem Slavie, to netuším, nemám žádné jiné informace, než z médií. Nyní počítám s tím, že zítra přijdu do práce. Samozřejmě mi vadí o sobě číst, že jsem provizorní trenér, ale co s tím nadělám. V týdnu byl Martin Latka ještě s kondičním trenérem a směřovali jsme to na první akci v béčku příští týden. Když se zranil Róbert Cicman, sám Martin Latka za mnou přišel, že do toho jde, ukázal, že je frajer. Ne každý by se takto zachoval."

Komentáře (19)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Olomouc 1:0 v 2. pol.

    wymaz     před 13 lety 02.10.2011 16:49 |  
    0 0

    To jsem zvědavý jestli ten Trubilův úlet nazve trenér probuzením a první podzimní vlaštovkou??? Jak to vypadalo, nestíhám sledovat, pomohl Latka?

    • Re: Slavia - Olomouc 1:0 v 2. pol.

      Jakubisko     před 13 lety 02.10.2011 16:52 |  
      0 0

      Řekl bych že určitě. Přinesl do obrany klid a kreativnější zakládání útoků.

    • Re: Slavia - Olomouc 1:0 v 2. pol.

      quelhar (admin)     před 13 lety 02.10.2011 17:00 |  
      0 0

      Latka pomohl, ale celkove to zadna slava moc nebyla. Ale na to, v jake sestave jsme hrali, jsou tri body uspech...

  2. Re: Slavia - Olomouc 1:0

    DrFe1     před 13 lety 02.10.2011 16:54 |  
    0 0

    Tak a jedeme na titul !!!

  3. Re: Slavia - Olomouc 1:0

    slaviator     před 13 lety 02.10.2011 17:07 |  
    0 0

    Tak že by se Petrouš se Slavií rozloučil výhrou? Do léta Straka a od léta Malura bude zapracovávat mladé...

    • Re: Slavia - Olomouc 1:0

      mats     před 13 lety 02.10.2011 20:01 |  
      0 0

      ...tou dobou už to bude moct převzít Bílek, aby byla komedie dokonána... ach jo...

  4. Re: Slavia - Olomouc 1:0

    Elanius     před 13 lety 02.10.2011 17:08 |  
    0 0

    Výhra a na oficiálkách zpráva, že Slavia s Kramaričem nejedná. Pokud je to pravda, tak dneska dvojitá radost :-)

    • Re: Slavia - Olomouc 1:0

      quelhar (admin)     před 13 lety 02.10.2011 17:10 |  
      0 0

      Kramaric byl na zapase se Strakou ve VIPce... Byl tam s nimi i Franc.

      • Re: Slavia - Olomouc 1:0

        DrFe1     před 13 lety 02.10.2011 17:13 |  
        0 0

        Divím se, že Pitr chyběl. Ale to bude asi jenom kvůli tomu, že ho neuvolnili z vazby .... :-/

      • Re: Slavia - Olomouc 1:0

        Elanius     před 13 lety 02.10.2011 17:18 |  
        0 0

        Prosim rekni ze si delas legraci :( To je konec tohle :(

      • Re: Slavia - Olomouc 1:0

        slaviator     před 13 lety 02.10.2011 17:23 |  
        0 0

        holt jsou to kámoši :) Je to poděl, že vlastně pořád je to ta stejná písnička, žádní majitelé se nezměnili, pořád to je tak, jak to bylo, pořád klika kolem Pitra, Sisáka, kmotra Janouška a spol... Akorát se změnily "bílé koně" od Rosena přes France po nyní Řebíčka

      • Re: Slavia - Olomouc 1:0

        mirecek1111     před 13 lety 02.10.2011 17:29 |  
        0 0

        Jo no, ten řidič je na té fotce vedle Straky, hned jsem ho poznal :) A taky je zajimavé jaké místo má Lubas..já myslel, že ta první "lajna" je jen pro VIP Slavie.

  5. Re: Slavia - Olomouc 1:0

    quelhar (admin)     před 13 lety 02.10.2011 17:30 |  
    0 0

    TISKOVKA SE STRAKOU V EDENU!!

  6. Re: Slavia - Olomouc 1:0

    opicemag     před 13 lety 02.10.2011 18:11 |  
    0 0

    Tak jsem přišel. Výhra je zlatá, jinak ale pořád nic moc. Nejlepší jasně Čontofalský, velmi dobře i Hůrka a střídající Koreš, když byl na hřišti, převyšoval ostatní nejméně o třídu, ne-li o dvě. Nitranský se snažil, ale takové šance se musí proměňovat. Latka si odehrál svoje. Trubila též. Hrozně naopak hrál Hloušek, doslova hořel a Olomouc všechny akce táhla po jeho straně. Úplně neviditelný byl též Milutinovič. Pořád to není ono, neumějí si přihrát na metr, nevědí co s míčem. To snad jedině Koreš. Systém taky žádný. Ale bojovali. Jinak jsem neviděl ten zákrok na červenou. Viděl to někdo? Byla oprávněná?

  7. Re: Slavia - Olomouc 1:0

    honzah (přítel SN)     před 13 lety 02.10.2011 21:24 |  
    0 0

    Taková divná sestava a hned výhra. S tou Příbramí to bylo zrovna tak. Trubila si asi říká o místo v záloze...

  8. Re: Slavia - Olomouc 1:0

    PetCC     před 13 lety 02.10.2011 22:14 |  
    0 0

    Tak nevím, jestli to ještě někoho zajímá, ale díval jsem se na video zápasu na iDnes a Paprčiak normálně kopnul do míče. Nechápu, jak za tohle může být červená.
    I kdyby při tom zasáhl protihráče, tak především hrál míč a za to může být odpískaný faul, možná žlutá, ale červená je neuvěřitelný nesmysl.

    • Re: Slavia - Olomouc 1:0

      Huzgi (přítel SN)     před 13 lety 02.10.2011 23:09 |  
      0 0

      I z tribuny to vypadalo stejně a mnozí marně vzpomínali, kdy viděli červenou za šlapák, kdyby to šlapák vůbec byl. Asi je třeba to tomu mladému trochu znechutit hned na úvod kariéry.

      • Re: Slavia - Olomouc 1:0

        PetCC     před 13 lety 03.10.2011 09:25 |  
        0 0

        Ona byla směšná i ta situace na druhé straně, kde jsem to měl zblízka zase já, kde Nitrianský vybojoval míč, Olomoucký hráč mu bránil ve hře nataženou rukou a když upadli, tak ještě Nitrianskému šlápnul přímo do obličeje. No a faul byl pískán proti nám!
        Stejně tak Pospěchovi pískal nějaké fauly, když stál s obráncem za zády, ale co tomu Pospěchovi pískal, to nám zůstávalo záhadou.

  9. Re: Slavia - Olomouc 1:0

    honzah (přítel SN)     před 13 lety 04.10.2011 17:37 |  
    0 0

    A celkově: Latka je frajer! :-))