Rozhovory

Rozhovor s Alešem Řebíčkem o včerejším setkání s fanoušky

Včera se poprvé za nového majitele konalo setkání zástupců Slavie s fanoušky, kdy se měli slávisté možnost dozvědět se hodně zajímavých informací. V rozhovoru si můžete přečíst, jak se líbilo setkání prezidentovi klubu Aleši Řebíčkovi.

Jaké máte pocity ze setkání?

Mám ze setkání velmi dobrý pocit. V takto širokém složení - se 77 lidmi - jsme se viděli poprvé, ale protože jsme se již předtím několikrát setkali s úzkou skupinkou zástupců fanoušků, měli jsme už za sebou takové to první nervózní oťukávání. Už jsme zhruba tušili, co od sebe můžeme navzájem čekat, a proto se nebojím říci, že včerejší setkání bylo nesmírně korektní - navzájem jsme se poslouchali, nikdo neměl klapky na uších.

Překvapily vás dotazy fanoušků něčím nebo se daly všechny očekávat?

Neřekl bych, že nás některý z dotazů zaskočil, většina z nich tak či onak za uplynulé měsíce padla ať od zástupců fanoušků, s nimiž se potkáváme jednou za čtrnáct dní, tak od médií. Dostáváme otázky logické, když se zamyslíme, co by nás v pozici fanoušků zajímalo, dojdeme k nim také. Jiná věc je, že některé nejsou příjemné, na některé z různých důvodů nemůžeme nebo nechceme odpovídat. Cením si ovšem toho, že jsme se nejen včera, ale ani za těch několik měsíců našeho působení ve Slavii setkali skutečně jen s několika málo velmi velmi osobními, možná až nedůstojnými dotazy.

Do jaké míry jste mohli být otevření? Řekli jste na setkání fanouškům nějaké informace, o kterých se dříve nemluvilo či nevědělo?

Už jsem zmínil, že ne vždy můžeme říci všechno, a to z různých taktických důvodů při vyjednávání o smlouvách, kvůli soudním sporům a podobně. Ale jinak platí, že se snažíme být velmi otevření, a tak jsem dokonce včera jednomu chlapíkovi vůbec poprvé veřejně řekl, kolik jsem dostal za akcie Viamontu - v několika předem daných splátkách to postupně bylo celkem kolem 700 milionů korun. Chci k tomu jen dodat, že všechny tyto peníze prošly přes účty v českých bankách, byly řádně zaúčtovány, ví o nich finanční úřad a související smlouvy a další dokumenty následně je prověřoval finančně-analytický útvar ministerstva financí i policie.

Jaké bylo hlavní téma setkání?

Před otevřenou diskusí jsme kompletně probrali sportovní úsek, samostatné prezentace byly o A týmu i B týmu, o mládeži, o skautingu mládeže a nakonec Martin Vaniak prezentoval, jak pracuje s brankáři.

Plánuje se další setkání podobného typu a na co bude zaměřeno?

Dohodli jsme se, že taková setkání budeme opakovat jednou za čtvrt roku. Příště se budeme podrobněji věnovat ekonomice a marketingu.

Jak se vám osobně zamlouvá neformální interpersonální komunikace, možnost komunikovat s fanoušky jinak než přes média?

Možnost mluvit jinak než přes média samozřejmě vítám, protože všichni známe novináře a jejich schopnost některé důležité věci opomenout, zkreslit třeba nepříliš povedená vyjádření, nebo vytvářet konflikt za každou cenu i z maličkostí. Na druhou stranu je jasné, že se diskusím s fanoušky nemůžeme věnovat třeba deset hodin týdně, proto si nesmírně vážíme modelu, k němuž jsme v současnosti dospěli - jednou za čtvrt roku velké setkání, častěji pak s několika vybranými zástupci.

Komentáře (8)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Rozhovor s Alešem Řebíčkem o včerejším setkání s fanoušky

    Chovi     před 12 lety 15.11.2011 11:36 |  
    0 0

    Tak drobet mimo téma. Jak je to s trenéry brankařů? Kde skončil trenér který měl na starosti brankáře před Vaňousem? Degradován nebo odejit?

    • Re: Rozhovor s Alešem Řebíčkem o včerejším setkání s fanoušky

      quelhar (admin)     před 12 lety 15.11.2011 11:37 |  
      0 0

      Jak zaznelo na setkani, Lubos Pribyl byl povysen na Strahov (tj. k becku) :o)

      • Re: Rozhovor s Alešem Řebíčkem o včerejším setkání s fanoušky

        Chovi     před 12 lety 15.11.2011 11:40 |  
        0 0

        To mi nepřijde zrovna šťastný. Při vší úctě k Martinovi si myslím, že Přibyl je asi zkušenější trenér...

        • Re: Rozhovor s Alešem Řebíčkem o včerejším setkání s fanoušky

          japhy     před 12 lety 15.11.2011 12:14 |  
          0 0

          A v čem se v minulých letech ta zkušenost projevila? Jsem rád, že to dělá Vaňous.

          • Re: Rozhovor s Alešem Řebíčkem o včerejším setkání s fanoušky

            Chovi     před 12 lety 15.11.2011 12:24 |  
            0 0

            Třeba v tom, že jsme měli brankáře jako byl Vaňous. Je mi jasný, že trenér jeho růst zase tak zásadně neovlivnil...ale podílel se na jeho kariérním růstu :-)

          • Re: Rozhovor s Alešem Řebíčkem o včerejším setkání s fanoušky

            Jiri1     před 12 lety 15.11.2011 12:26 |  
            0 0

            Zdravim Prbyl nebyl v aktivni cinnosti tak uspesny jako Martin, presto po dlouhou dobu pusobil u brankaru Slavie , pomerne ve velmi slozite situaci si zachovaval nadhed, nikdy neporusil loajalitu vuci zamestnavateli a odborne je skutecne na urovni, jeho treninky meli vzdy uroven, brankarum i Vaniakovi vzdy poradil rekl svuj nazor a podilel se na vychove golmanu treba Divise , kteri pozdeji prokazali ve schopnosti. Hodne ho limitovala jeho mirna , pratelska az servilni povaha , ktera mu nikdy nedovolila ani u KJ rict naplno svuj nazor. Ono to ani neslo, treba KJ si stejne stavel golmany dle sveho . Vaniak samozrejme ma ke kabine mnohem bliz , bodetj ne kdyz tam jeste loni chytal, jeho zatimni treninky nejsou nijak objevne , rekl bych ze klade vetsi duraz na kazen a techniku, coz samozrejme po tolika letech uz Pribylovi trochu chybelo.Vliv Vaniaka na obsazeni jednotlivych pozic v tymu je vsak minimalni.

  2. Re: Rozhovor s Alešem Řebíčkem o včerejším setkání s fanoušky

    slavistajiri     před 12 lety 19.11.2011 00:19 |  
    0 0

    Je mi smutno z toho jak Slávia ztratila duši a ještě více smutno z toho, že fanoušci těm gaunerům tleskají. Pro mě je Slavia více než úspěch. Nejhorší je,že se to všechno posere a provalí. Hold Češi nemaj hrdost a zásady a nechají se koupit. Těžko vysvětlovat, je mi prostě smutno, že už mě Slávia nezajímá, je mi smutno, že při jejích zápasech mám náběh na inkfart, je mi smutno, že Slávia je jen jedna velká zlodějna :(

    • Re: Rozhovor s Alešem Řebíčkem o včerejším setkání s fanoušky

      slavistajiri     před 12 lety 19.11.2011 00:31 |  
      0 0

      nemám náběh na ikfart